- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Pete55555 #43566 üzenetére
Ezek elég jól gyorsulnak a könnyű rotor és nagy áramfelvétel okán, lehet hogy bekapcsolás pillanatától a bios feléledéséig nincs semmilyen vezérlése, ennek, így elég lehet pár tized másodperc hogy teljesen felpörögjön.
Nagy tömegű kis áramfelvételű ventilátornak meg eltart pár másodpercig amíg felpörög, simán nem veszed észre ha 500ms-ig 12V-ot kap.Nekem a fix feszültségre pl.: 5V-ra kötött kis áramfölvételű <100mA@12V ventilátorok váltak be, ott ahol megbízható indulással, ónújraindítássál kellett operálni, csendben.
-
törölt tag
válasz
Pete55555 #43562 üzenetére
Emlékeim szerint volt vagy 3-4 márka aki a ventilátort szállította ezekhez, eltérő belsővel.
Abban egyformák voltak hogy a legegyszerűbb, legolcsóbb motorral-vezérléssel ami alacsony fordulatszámon is nagy nyomatékkal gyorsítja a rotort. Mivel a motortól nem volt csatolás-mentesítve a keret, ezért hallhatóan kopogott/kattogott PWM vezérléssel hajtva. -
törölt tag
válasz
Archttila #43545 üzenetére
Eddig is teljesen biztos voltam benne, hogy lenyűgöző lesz ez a gép ebből a szempontból is.
A munkám és egyben hobbim is, hogy a fülemmel problémákat és azt kiváltó okokat azonosítok be és eliminálok, elég intenzív tréning alatt tartom nap mint nap.
Nagy szerencsém, hogy észre sem veszem, hogy zúgna a ref. hűtő, annyira gyorsan beszippant a játék.
Más zajforrás nincs is a szobában, teljesen hangok nélkül játszom már tizen-x éve. -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #43512 üzenetére
Az állatkínzás. kb.: el sem tud aludni a HDD-led, a folyamatos lapozó file swap-olás miatt.
Nézd meg mekkora a lapozó file, szerintem 4GB rammal amiból 2GB ami használható +ennyi feladattal 10-12GB simán lehet. Én nem +4GB-re pályáznék ha HDD-vel kell kínlódni.
(#43513) hegegabi80: Sok szabadidővel+kalandvággyal egyértelműen.
-
törölt tag
válasz
.Ishi. #43508 üzenetére
Szia!
A dugj bele egy eszközt a hibásnak vélt portba és próbáld meg a kábelt átmozgatni az alaplapon lévő csatlakozótól az előlapi csatlakozóig. Ha szerencséd van, be tudod így azonosítani hogy hol hibás a kábel.
Kicsi az esélye hogy nyom nélkül tönkremenjen a gyári kábel, elég vastag és merev. Nagyobb valószínűsége lehet az átalakító hibájának.
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #43502 üzenetére
Ez kb.: a kiinduló ár, benne az egér+bill+W10Pro: DELL_Optiplex-3050_SFF
Belül:
(#43503) jokeph: Q43 express széria. Az alacsony árat és fenntartási költséget emeli ki a gyártó, alacsony TDP-s CPU-k járnak/jártak ebbe a kategóriába, a "Q" már nem fért bele ebbe akkor.
-
törölt tag
válasz
jokeph #43496 üzenetére
Gyártó saját bevallása szerint ezekkel a cpu-kal kompatibilis a OPTIPLEX 760-as széria:
E8000 series Intel® Core™2 Duo 6M, 1333 FSB
E7000 series Intel® Core™2 Duo 3M, 1066 FSB
E2000 series Intel® Pentium® Dual Core 1M, 800 FSB
E1000 series Intel® Celeron® Dual Core 512K, 800 FSB
400 series Intel® Celeron® 512K, 800 FSB(#43497) rasotamas:
GMA 4500 gyorsító van benne, ami E8400-al FHD filmeket ~50%-os cpu-val "simán kitolt". Ez a kombó volt a HTPC-m annó. -
törölt tag
válasz
Archttila #43478 üzenetére
Más legális út nem is kínálkozik, mert még mindig nincs mód a bios-t szerkesztve vissza flashelni pascalra. Először azt kell kigyakorolni hogy hogyan lehet vissza flash-elni a gyári biost, akár vakon. Majd kísérleteket tenni a téglásításra. Én 10 éve b@szkodtam eredményesen VGA biosokkal, de ezt a mix&mach dolgot nem eröltetném, ha csak nem ugyan ahhoz a PCB verzióhoz adták ki mindkettőt, és erről dokumentáció is van.
Ennél a modellnél 15%-ot esik, másiknál 20%-ot az RPM. Mert más áramfelvételű motornál eltérő mértékű feszültségesést-teljesítmény és légszállítás esést állít be ugyan ez az "LNA" áramkorlátozó ellenállás azt hiszem "75 Ohm 0,5W".
Én szkópon megnézném hogy a "27%-100%"-os PWM mit jelent a kártyán mint feszültségszint, kitöltési tényező. Majd az új ventilátor PWM bemenetét feltérképezném hogy milyen feszültség szinttel működik jól, és mettől meddig szabályozható.
Ha a kettő eszköz működési tartománya nem esik egybe, akkor lehet hogy nem a bios csere a célravezető, mert mondjuk "illeszteni" kellene őket.
-
törölt tag
válasz
Pyro05 #43474 üzenetére
Szia!
A legolcsóbb B360-as lap, amit max.: 65W-os CPU-ig ajánl a gyártó, összesen 5db csupasz fázissal operál.
Ez már nem a minimum kiépítés: 8pin-es tápcsatlakozó, extra fázisok, hűtés a cpu részlegen, stb. szerintem rendben van.szerk.: Várj egy hetet amíg newegg-en, amazon-on lesznek vásárlói visszajelzések a lapról, utána izgulás nélkül megveheted.
(#43475) sati: inkább az 1-es. A kártya egyetlen védekezési lehetősége a környezete ellen, hogy 100%-ra tekerheti a ventilátort, ha valami baja van a GPU hűtéssel. És ezt a "100%-ra pörgést" lassítás nélkül talán még meg is hallod és be tudsz időben avatkozni.
-
törölt tag
válasz
Archttila #43449 üzenetére
Egész emberes lett
A backplate és a GPU háta között van valami rugalmas alkalmatosság, a képekről gyanítom, de nem vagyok benne biztos.?!
Ahogy látom a GPU-hűtő oldali fehér távtartó tömörödik valamelyest, volt valami támpont, hogy menyire kell meghúzni azokat a csavarokat?
(#43466) sati : Tudod módosítani a kártya temp.-PWM görbéjét, nem javasolom a ventilátor teljesítményének lekorlátozását "hardveresen".
VRM-PCB hőmérsékletek mit mutatnak? Az is érdekes, nem csak a GPU temp.
-
törölt tag
válasz
felora:) #43416 üzenetére
Manuálból:[link]
• 2x DDR3 1.5V/1.35V UDIMM 240-pin
• Dual-channel with 1 UDIMM per channel
• From 1GB and up to 2x 8GB.
Note: If using 32bit OS then less than 4GB in displayed in System Properties
(Shared Video Memory/PCI resources is subtracted)
• Single/dual rank unbuffered 1333/1600MT/s (PC3-10600/PC3-12800)
• SPD timings supported
• ECC supported -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Archttila #43384 üzenetére
Nem az igazi de egyelőre nincs jobb ötletem.
Front panel kábelét behúzhatod egy harisnyába, akár szálakra bontva, a végére meg tehetsz egy összefüggő 5x2-es csatlakozó blok-ot amibe belerendezed a hüvelyeket.
Az F.audio korbács biztos elfér sérülés/feszülés nélkül a vga és a kondi között?
Fekete gyors-kötők..
A tápkábel krimepelésénél-összerakásánál, síkba kiterítve volt csavarodás-feszültség a szálakban?
-
törölt tag
válasz
Archttila #43305 üzenetére
Adott alkatrész vs. levegő relatív sebességéről van most szó, mindegy hogy jön vagy megy a légáram, vagy merre áll a ventilátor a házban.
A második képen lévő solution is gondosan kihagyta ezeket az induktivitásokat hogy érje őket a levegő.
Azok az apró "U" jelölésű alkatrészek a PCB felé hűlnek leginkább oda vannak forrasztva, ha van rajta gap pad+borda az se baj, de a pcb-levegő relatív sebessége legyen jó nagy, így alacsony a hőellenállás arrafelé.
Gyári mókuskerekes hűtés nem véletlenül a PCB-n lévő alkatrészek közül is szívja a levegőt, ezzel biztosítva a PCB hűtését a borda alatt.
-
törölt tag
válasz
Archttila #43303 üzenetére
Az Rxx jelölésű alkatrészek megengedett átlag disszipációja ~1,6W ehhez tartozó megengedett hőmérséklet emelkedése max. 40C°. Megengedett max. alkatrész hőmérséklet 125C°
Ha küldöd rendesen levegővel akkor nem lehet baj belőle. Én javasolnám hogy a GPU bordán keresztül kontakt hőmérővel csekkold le a PCB és ezen alkatrészek hőmérsékletét állandósult állatban. Ha aggasztó a különbség emeld a légáramot.
Ha R33-ra teszel bordát, azt fordítsd el 90°-al, hogy ne akadályozza a VRM bordát maga mellett.
-
törölt tag
válasz
mpierre #43293 üzenetére
Nekem csak az ár-érték arányával van problémám, +5 évig ritkán van szükségem egy megoldásra, azért hogy megtérüljön az ára jóval tovább kellene használni.
Volt 3-4 CPU hűtőm, és 8-10 ventilátorom tőlük, mind elvitték konfig cserénél, nem érzem hogy mással nem tudnám megoldani, csak noctua-val.
Amúgy semmi bajom a svédekkel:
-
törölt tag
válasz
Archttila #43291 üzenetére
Láttunk már hasonlót, ha sokkal merevebbek a lapátok, és néma motor került bele, akkor lehet nagyon nagyon halk és fordulat számhoz képest nagy lég nyomást produkáló.
Ez az "fejlesztés" vízhűtés radiátoron, vagy nagyon sűrű "tuning" bordán mutatja meg igazán a képességeit. -
törölt tag
válasz
8nemesis8 #43267 üzenetére
Az sem rossz, de a 7200RPM az apró file-ok miatt jól jön, és zokszó nélkül bírja a lemez leállás nélküli üzemet.
A silverstone mai napig megvan.Be tudod kapcsolni, egy darab vezeték/fél gémkapocs kell a zöld-fekete közé.
Szerintem felteheted a kérdést itt a többieknek IS címezve
-
törölt tag
válasz
8nemesis8 #43263 üzenetére
A napfény városa.
Nekem is összegyűlt mindenféle 3,5"-os HDD az évek során egy kartondobozban... De nem ezeket tettem a NAS-ba, vettem bele rendes RE4-et.
Nekem a porszűrővel vegyes tapasztalataim vannak, rack-es szerverben (nem szerver-teremben üzemeltetve) volt értelme, mert elég erős ventilátorok voltak benne és átszívták a levegőt rajta. Kis teljesítményű venti elé inkább csak a légáramlást fogja, és a lassú légáram meg lerakja bent azt a finom port, ami a szűrőn már átmegy.
Nálam nincs porszűrő a szalagpadlón álló gépben, van rendes légáramlás. Kikapcsolt állapotban meg ráterítem a tetejére az egérpadot. Ez eddig bevált.1db processzor mellé nem kell "varázsolni", és ha később sem akarsz 100W fölé menni VGA-ban, akkor még a FT-03 se indokolt, teljesen mindegy melyiket választod.
Táppal kapcsolatban azt tudom tanácsolni, hogy indítsd el gép nélkül, tegyél rá valamilyen terhelést pl.: 2db régi HDD-t és járasd egy hetet egyhuzamban. Ha nem pukkan el/púposodik benne kondi ez idő alatt, akkor nyugodtan rákötheted az új gépre.
-
törölt tag
válasz
8nemesis8 #43242 üzenetére
Igen arra.
Melegedéssel nem gondolnám, minimális kényszerszellőzés is elég ahhoz hogy ne legyen probléma belőle, csak pár Watt a hulladékhőt termel. 1db HDD-nél a felpörgésnél állhat elő probléma a drive-al 1:1 -ben összecsavarozott házal, ami fokozott lehet, ha több lemezből áll a HDD, de elég rossz csillagállás kell, hogy forgás közben rezonáljon tőle a ház.
Elsődlegesen a térfogat amit felemészt, az a probléma vele, illetve a keresztmetszet amit a légáramból "kitakar".
Nem tudom mekkora tárterületre van szükséged, de 2x2TB 2,5"-os lemezből összerakható kezelhető méretben, még a felpörgési idő is drasztikusan rövidebb.Igen, sajnos elég vékony lemezből van, és alap esetben "alkatrészek tartják össze". Pár extra csavart betekerve a sarkokba, egy vaslemezt, porszűrőt becsavarozva, nem vetemedik semerre, pedig meglátszana az oldallapok illesztéseinél.
Szellőzés alap esetben éppen OK 120-150W körüli VGA-hoz és egy 50W körül fűtő CPU-val csendes ventilátor beállítással. Jelenleg - végletekig optimalizálva - 1080Ti Fe. és 1800X üzemel benne, messze nincsenek gáz hőmérsékletek, igaz csak FHD-ban küldöm, de az a hőmennyiség amit a szobába-"tól", az nem triviális, szóval a szellőzéssel tényleg nincs problémája.
Én simán letettem az asztal mellé a földre, kábel managnent, intake-hőmérséklet, hang szempontjából így "jobbnak ítélem" mint asztalon.
-
-
törölt tag
válasz
tibi970307 #43175 üzenetére
Üzemelő HDD-t teljesen hangtalanná tenni nem lehet, ha zavar, akkor tedd át olyan részbe, ami a lakás másik végén van.
Búgást meg elég jól meg lehet állítani 2,5"-os lemeznél, hogy a házra kijusson, de a lemezforgás zaja sokkal-sokkal zavaróbb lesz utána. Két egyforma lemeznél meg interferálni is fog a két hangforrás, kibírhatatlan lesz a lüktetése, ha csak ezek maradnak.Az SSD opciót nem írom, mert otthoni hálózat kiszolgálására sosem térülne meg, olcsó SSD-nek meg híg a leve.
-
törölt tag
válasz
Apollyon #43170 üzenetére
Egyszerű szerkezet, a talp tömege buffereli a hőt, van körbe egy heat-pipe ami szétosztja a hőt és a talpra ráforrasztott spirál is üreges, gázzal van töltve, minden szála úgy működik mint egy kis teljesítményű heatpipe. Maga az ötlet szuper, mert olcsó gyártani, könnyű és hatalmas felületet ad.
Működik jól szellőző helyen/szabadon, de úgy kell számolni hogy ilyen optimális esetben is 80-90C° ig elcammoghat. Szóval nyári melegben a cpu alapórajelre lehet számítani állandósult 100% terhelésre.Szerintem sokkal esztétikusabb, könnyebb mint bármelyik passzív hűtő a hasonló képességekkel megáldva.
Feltéve hogy van elég hely, mert a felső rész átmérője a (80-asnál)130mm, nálam pont jó, mert a hátlapnál mm-re de elfér, és a bővítő kártya felett ér véget, így ott is éppen OK.De ilyen körülmények között egy fele annyiért vásárolt CM Hyper 103 bordája is tökéletesen "hűti" a 45W-os CPU-t, és annak még a felfogatása is elég pazar. 60-90C° között energiagazdálkodással, 60-70C° fix 1.6Ghz-en, energiagazdálkodás nélkül. Audio masteringre, zene hallgatásra van használva, de soha semmi probléma nem volt vele pedig sokadik éve 365/24/7 megy.
-
törölt tag
válasz
bigdaddy3 #43161 üzenetére
Ez számomra is meglepetés, kicsit utána nézve azért látható hogy a pascal "mindent is tud" hardveresen gyorsítani:[link]
Mivel a pci-express órajelen kívül nincs olyan opció amivel el lehet ezt az állapotot érni, ezért csinálnék egy bios reset-et. Majd tennék rá egy csipogót és meghallgatnám hogy mit "mond", tényleg hiányolja-e a VGA-t.
(#43162) Apollyon: Annak a "komoly" hűtőnek a felfogatása egy rossz vicc.
-
-
törölt tag
válasz
Archttila #43147 üzenetére
Örülök, hogy minden rendben!
A kábel 3-4 cm-es megrövidítése nem biztos hogy megéri a befektetett munkát, mert esetleg csúnyább lesz a vezetékek íve és előfordulhat, hogy egyszer egy másik alaplapon picit máshol találod meg az ATX csatlakozót, amihez pont jól jönne majd a 3-4 cm tartalék ezen a kábelen.
Ne nyúlj hozzá a hosszához, esetleg a zsugorgó-csövezést csináld meg szebbre ha még mindig zavar.
-
törölt tag
válasz
Archttila #43145 üzenetére
Akkor ezt simán egy multiméterrel kimérem és kész?
Szerintem is ez lesz a legcélravezetőbb, ha összehasonlítod a gyári kábellel, műszer segítségével.
1. körben pin-ről pin-re kicsipogod mindkettőt összehasonlítás céljára.
2. körben megméred az új kábel végén a feszültségeket, elindított táppal.
Ha így nem találsz anomáliát, elkötést, akkor be szabad építeni.
-
törölt tag
válasz
DiceBlade #43127 üzenetére
Ezt a szériát nem sújtja ilyen probléma, és ráadásul az egyik legjobb hatásfokú VRM van a lapon.
Ha nem folyamatos stress teszt-et futtatsz és a CPU hűtő fújja a VRM környékét probléma mentesnek kell lennie. Ezeket a CPU-kat jó sikerrel alul lehet feszelni, amivel még kisebb terhelést jelent majd a VRM-re.
Ha nem játszani lesz, akkor figyelmedbe ajánlom a E3-1265L V2 nevű CPU-t ami már többünknek bevált általános feladatokra. Korábban csináltam is egy összehasonlító tesztet: #28987
-
törölt tag
válasz
turbokappa #43123 üzenetére
Szia!
A lapnak nagyon egyszerű VRM-je van, ami annyit tesz hogy ezeket a CPU-kat nem fogod tudni tartósan 80-100%-ra igénybe venni. Ha előre láthatóan nem lesznek tőle ilyen elvárásaid, akkor nem fog turbó órajel csökkenést okozni a gyengébb VRM.
Nekem egyértelmű hogy asus egyik legolcsóbb lapjánál nem érdemes pozitív csalódásban bizakodni. Én azt javasolnám hogy várj meg egy alaplap tesztet, ahol ezt is kivizsgálják.
-
törölt tag
válasz
Archttila #43076 üzenetére
Lehet hogy a ragacsod nem volt homogén, sokat állt és szétváltak az összetevők. Kinyomod egy kis tégelybe és használat előtt jól összekevered.
A VRM-et ki kell próbálni. A buktató az lehet, ha 1 borda több mosfetet fed le, és van eltérés az alkatrészek magassága között. Ennek nem kell most így lennie, elég ha idővel görbül kicsit a PCB és kicsit elválik a ragacstól az egyik mosfet egy picit...
Ide jó lenne fixre szerelni, de van még 80-100C°-nyi hőmérséklet változáshoz tartozó feszültség, pcb-alu között.
A Noir-t ON-ba tettem, mert ON-topic.
-
törölt tag
válasz
Archttila #43068 üzenetére
Egy éjszaka alatt nem keményedik ki teljesen, hagyd rajta 3 napot.
Melegítésre felpuhul annyira, hogy az alumíniumtól elválik jóval kisebb erőhatásra is, csak a bga-ról nehéz lepattintatni, a maradékot. Amit véglegesre szerelek, és nem probléma az eltérő hőtágulás csak ott szoktam használni.
-
törölt tag
válasz
Archttila #43065 üzenetére
Ha nem vagy biztos, próbáld ki két lapos-fejű acél csavar feje közé felvíve a hőátadó közeget, és meleg víz-hideg víz tesztel kiderül melyik vezeti gyorsabban a hőt.
A ragasztó műgyanta alapú, ha azt felviszed a lezsírtalanított BGA-ra akkor csak a bga-val együtt jön le. Ha egyszer el akarnád adni a kártyát, akkor ez probléma lehet.
Szerintem nem szabad a kis bordáknak lepotyognia/lecsúsznia, ha jól elő van készítve a BGA, és nem élére van állítva a kártya.Nekem az a tapasztalatom, hogy a gyári adhézió, megmelegített, majd rányomott borda esetén tökéletesen, buborék nélkül ad kontaktot. levételnél a ragacs könnyebben elengedte a sima felületű alumíniumot, mint a BGA-t.
-
törölt tag
Gondolkoztam azon, hogy veszek egyszínű szalagot, teszek rá teltebb színt előállító egyforma ledeket, majd ezt beteszem a szemetes alá, és mint egy glow effekt működne... de ott a probléma, hogy a szalag-padlóról visszaverődve látszana hogy sok pont szerű fényforrás van, és nem lenne homogén az eredmény.
Körülbelül ennél a pontnál el is engedtem a projektet
-
-
törölt tag
Ha csak az egyik kimeneten menne a hang mondjuk a HDMI-is-re kötnéd az erősítőt, és a DVI-HDMI-re a TV-t akkor a hanggal nem lenne semmi probléma, de a DVI-on kersztül max. 1920*1200 (single link) 2560*1600(dual link) max. felbontás ami átvihető, így egy 4K-s tv-t nem tudod natívban üzemeltetni.
2x Legörget/support/Memory QVL
(#43021) Seep: megnézed a cimkét és megkeresed ki gyártja milyen kábelsdorrendel, majd megnézed hogy milyen sorrendben van a kifutó kábelköteg a csatlakozóba betéve.
Ha van csipogód, akkor a VGA-n a "fő" tápcsatlakozó GND és a +12V-ja (nem a sense) össze van kötve a fan csatlakozó GND és +12V pin-jével. A másik kettőt PWM, TACH meg egy random alaplapba dugva ki tudod kísérletezni, vagy ha meg van az adatlap, meg lehet keresni felhúzó ellenállás érték alapján is.
Vagy ha kiveszed a PWM pin-t a csatlakozóból akkor 100%-ra felpörög, ha a TACH-ot, akkor meg nem mutat fordulatszámot a VGA.ect..
-
törölt tag
Én úgy tudom hogy DVI-DVI kapcsolaton keresztül nem lehet audió sávot átvinni, vagy nincsenek felkészítve erre a kijelzők. De ha egy DVI-HDMI átalakítót teszel, és hdmi-vel csatlakoztatod a megjelenítőt/erősítőt akkor működnie kell a hangnak is. Feltéve hogy a VGA támogatja ezt.
Találtam egy ős régi cikket: [link]
-
törölt tag
A VRM+memória hűtése az öntvény felülete és a tervezett sebességű levegő kölcsönhatása révén történik, úgy 50W+ lehet ennél a kártyánál.
Másrészt elég gyors hőtágulást csinál a GPU működése közben, nem hiába van kis rugókkal a könnyű kis borda rá felszerelve. Szerintem a GPU lesarkazását is kockáztatod azzal a hűtővel.
Szerintem is merész, de a Te pénzed, Te mulatságod.
-
törölt tag
Ha két oldalas ragasztóval csinálod, akkor pár ponton kell valami kevésbé elasztikus ragasztóból 3-4 pötty a plexi éle és a lemez közé. A kétoldalas meggátolja hogy kiessen, ezek meg hogy elcsússzon a ragasztón a plexi.
Gondolkoztam erősebb ragasztón-technológián, de attól félnék, hogy ahogy meghúz a ragacs, elvetemedik a lemez, és hullámos/homorú lesz az oldallapod.
De hátha másnak is van ötlete.
Valahol láttam, hogy a plexinek/üvegnek a tükröződését csökkenteni lehet, ha feketére lefested az éleit.
-
törölt tag
válasz
QwErTy42 #42952 üzenetére
Szia!
Sajnos nagy választék nincs: [link]
E szerint: 2018Q1-ig van tervezve (ez év első negyede).[link]A jelenlegin még érdemes lenne leellenőrizni a következőket:
-tápcsatlakozók (ATX, CPU, sata) a tápon, nem-e tágultak ki.
-sata adat-kábeleket.
-CPU körül nem görbe-e a pcb.
-CPU foglalatban a tüskék.
-CPU és memória aranyozott érintkezőit lezsírtalanítani. -
törölt tag
Alaplaphoz az alsó #6-32-es és belül M3-as illetve #6-32 - #6-32 tud lenni. Magassága 6.3mm.
Jobban jársz ha 1-2 alátétet teszel a tálca és a távtartó közé.Én elsőre max.: +1mm-et ajánlanék, hogy ne feszüljön semmi.
Problémád lehet, hogy a backplate-el a pcb "alapból" görbe.
-
törölt tag
válasz
Buckey #42925 üzenetére
Szerintem a szellőzéssel nincs baj, PCH és HDD-k, VRM? kőmérséklete nem változott. Persze ha ez terhelt állapot, nem 10-percel a bekapcsolás után készült.
A cpu hőmérséklete szerintem nem aggasztó, ez egy két magos processzor és folyamatosan aktív mind két magja.
A növekményhez &rew által írt dolgokon kívül még hozzájárulhat, hogy elmozogott a paszta a kupak alatt, valamint "olcsó"-ra gyártott processzoroknál előfordul, hogy a kupak homorú lesz a foglalat leszorító ereje miatt, amitől pont a közepe, ahol a mag van nem érintkezik a hűtővel. -
törölt tag
idle valószínű meg tudna állni, ekkor 50W alá kerül, ha van szellőzés ami a tápon keresztül áthajtja a levegőt akkor feljebb sem muszáj bekapcsolnia a saját ventilátorának.
320W+150W az amit ezektől a hardverektől max. látni lehet, mivel a táp az 450W-ot lead probléma nélkül, és még van az áramlimitben tartalék 12V-on, azt mondanám hogy ez így éppen OK.
90% hatásfok mellett átlag 300W terhelés 30W hőt jelent, ez azt jelenti hogy valaminek mozgatnia kell benne a levegőt, szóval valószínű, hogy menni fog a ventilátor. -
törölt tag
válasz
Lacesz88 #42890 üzenetére
Erre azt tudom mondani hogy tettem bele samsung-b die memóriát, és nem tuningoltam semmit: pöc-röff ment. Semmi, még egy akadás se volt. Szerintem rendben van.
Ha nem látsz különbséget akkor a 2200g jó választás lehet, mert jobban kihasználja az alacsonyabb órajelű memóriát is.
Arra vigyázz hogy a B350 lap friss bios-al rendelkezzen, kérdezz rá a boltnál hogy mivel érkezik a lap, különben neked kell bios-t frissíteni, egy másik cpu-val..
-
törölt tag
válasz
ecaddsell #42903 üzenetére
Summ.: A vezérlő teljesítménye és a mellette lévő fw.-n múlik, milyen teljesítményt nyújt valós körülmények között a lemez. Nem az Nvme/sata határozza meg alulról mit tud a diszk.
Kétségtelen hogy több lehetőség van benne, de még messze van attól hogy stabil teljesítményt nyújtson M.2 formátumban. HHHL, 2,5" U.2 formátumban már nincs baj, de ezeket nem olyan egyszerű ITX formárumban implementálni.
-
törölt tag
válasz
ecaddsell #42883 üzenetére
A rendszer sebessége az apró file-ok elérésén/írásán múlik, nem azon hogy egy filmet mennyi idő alatt másol át egyik SSD-ről a másikra.
A késleltetés ingadozás dolgot most hallom először, ha ebből a tesztből szűrted le, akkor jelezném ezek consumer ssd-k, le sem tudják kezelni időben azt a terhelést amit itt mérnek, az okozza ezeket:
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Lacesz88 #42867 üzenetére
Ha egyszer lesz memória alá, és nem használnád ki a GPU részét. Akkor egy R3 1200-al történt összevetést érdemes megnézned:[link] Nem feltétlen az FPS számlálóra kell koncentrálnod, arra vagyok kíváncsi, neked melyik tűnik élhetőbbek.
Én is SP only-t tolok egy éve rizsával: Stalker sorozat és Borderlands2. Nem tudom a hatást finomabb szavakkal leírni, úgy működik mint valami szintetikus narkotikum, mérgezési és elvonási tünetek nélkül.
-
törölt tag
válasz
GodGamer5 #42853 üzenetére
Ezekből az információkból sejteni vélem, hogy bios-al kapcsolatos probléma lesz a háttérben, de azért próbáld ki másik tápegységgel.
Mivel az alkatrészek (CPU/RAM) szerepelnek a QVL-en, szerintem nem gördítene akadályt a cserének sem a support, sem a webshop/bolt ahol vetted. Én a helyedben (tápcsere után) megkérdezném a supportot hogy mit tegyél, majd ezt a levelezést csatolva fordulnék a bolt-hoz, így nem kell nekik magyarázkodnod, ha azt tanácsolják cseréltesd ki a lapot.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Ringman #42769 üzenetére
Szerintem olvass bele az alaplap manual-jába, ott biztos kitér rá hogy, 4/8pin-el használható-e.
Nekem ez új, eps12V-nél le van párhuzamosítva az alaplapnál GND és 12V pontok.
Réges-régen volt olyan kitétel, hogy két külön 12V-os ágról kell megoldani a tápegység felől, de akkor még 17/18A volt a limit amit egy ágban kiadhatott ATX tápegység, az EPS tápnak, meg teljesen kompatibilisnek kellett lennie az ATX szabvánnyal. Szerintem nem figyeli ezt már egyetlen alaplap sem.Megnéztem, 2007 márciusig volt ez érvényben.
-
törölt tag
válasz
Archttila #42722 üzenetére
Teljesen-barkács, de célt ért. Az a stóc gap-pad, ami az oldalfal-lemez között van hatékonyabban nyomja a lemezt az ssd-re, mint ahogy hőt vezeti szvsz.
Ami hasonló figyelmet kíván, mint a vezérlő, az a feszültség szabályzó részleg. Ezek csak a kivezetéseken-PCB-légáramon keresztül "hülnek", mert kicsi a felülete a toknak. -
törölt tag
válasz
Archttila #42699 üzenetére
Lehet elég lenne a rézlapig eljutni, már az is sokkalta nagyobb felület mint maga a drive.
Nekem olyan emlékeim vannak, hogy az m.2 ssd nyákja enyhén íves, amikor belefeszül a foglalatba, ez az erő-ellenerő csinálja a kontaktus nyomást az aljzatban. Ezt teljesen síkra hozni az oldalaphoz, úgy hogy mindenhol érintkezzen de ne feszüljön nem biztos hogy olyan pik-pak.
-
törölt tag
válasz
choco01 #42655 üzenetére
Elsőre: mind a modulok mind a foglalat csatlakozó érinthetőit tisztítsd le 96% alkohollal.
Másodjára:
Aida 64-ben nézd meg, hogy, az egyes modulok-ból kiolvasható adott órajelhez/feszültséghez tartozó időzítések mennyire térnek-el egymástol, ill. bios-ban képes vagy-e ezeket kézzel beírni/korrigálni.
Elvileg mindkét modulnak a lazábbik modul SPD-jehez kell igazodnia, de elképzelhető hogy nem így történik, vagy a másik modul nem marad stabil így. -
törölt tag
válasz
Pista0001 #42496 üzenetére
A sata HDD-et be/ki lehet kapcsolni, anélkül, hogy elvennéd tőle a tápfeszültséget, megfelelő os kell hozzá ami a sata kábelen keresztül utasítja.
-A- Keresnék egy földfüggetlen 5V 10-20A-es AC-DC-t, amit folyamatosan be lehet kapcsolva.
-B- Keresnék olyan DC-DC-t ami nem a föld ágon méri a kimeneti áramot, így a bemenete/kimenete összeföldelhető. Bemenete a nyers tápfesz, kimenete tenném a HDD-ket.Maradhat a paneltáp/pico az alaplapnak, ami nem fog kigyulladni túlterhelés miatt.
Van a polcon ilyen DTK-Lambda AC-DC, annak az 5V-ára rá lehet támaszkodni:[link] (Nem, nem az én hirdetésem
)
-
törölt tag
válasz
.Ishi. #42472 üzenetére
Szia!
A Sata tápkábel kh.-s lehet. Válasz olyan dugót ami a
korbács végén van.Most látom hogy mind késes, válassz egy másikat, vagy molex-sata átalakítót.Annyi köze lehet a házhoz, hogy annak elrendezése miatt kellett visszahajtani a kábelt a csatlakozó tövénél.
Visszaraktam ON-ba.
-
törölt tag
válasz
Nerazim #42401 üzenetére
Szerintem a front elem két középső központosító pöckét eltávolította, és a front panelt bele ragaszthatta a front elembe.
Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy a gyári állapothoz képest jobban mozog az előlap, és nincs olyan határozott válasza a gomboknak.
-
törölt tag
válasz
ecaddsell #42353 üzenetére
Ebben az az érdekes hogy a pár cm2-es die-on keletkező hőmennyiséget miként terítik szét hatékonyan a bordákon.
Persze működik hibátlanul mert a CPU-t 95 a GPU-t 83C°-nál megfogja a thermal-clock managment, csak nem "mindegy" hogy a 7700K-> 7700T és a 1080-> 1060 lesz, mikorra beáll a hőegyensúly.
Node, nem akarom elvenni a kisérletező kedvét senkinek, próbáljátok ki bátran.(#42352) MeroM: Örülök.
-
törölt tag
Húzd le amit rákötöttél, és egyesével éleszd fel. lehet valamelyiknek hibás a tápkábele, adatkábele ami miatt bele fagy a kommunikációba.
Ha van rá lehetőség a tápegység 5 és 12V-át ellenőrizd le terhelésnél lehetőleg ne ingadozzon.
Ha van PS/2-es bill, egér, azt dugd be usb helyett.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #42335 üzenetére
Öreges b@szkódáshoz, - mint amit én is művelek - szerintem kényelmesebb a dvga-t megtartani, akár valami régebbit is, aminek rendben van a drivere, abból se kell a legújabb.
Én félnék attól, hogy régi játékkal+új-vassal grafikai hibákba futok, amit senki nem fog már kijavítani hardver oldalon.Nálam pl. sima DX10-ben fehéren villog a kép kerete stalker-ben, DX10.1-ben jó. Előző VGA-val semmi hasonló nem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Konteó topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PlayStation 5
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- PlayStation 4
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest