- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
a CPU venticsati nem mér hőt (nem látja hány fokos a CPU), ezért nem vezérel, használtan vettem és úgy kaptam meg, hogy a CPU foglalatban kb 20-30 láb el volt hajolva, ezeket kézzel hajtottam vissza, vagy ez a művelet nem lett 100%-os, vagy passz, ezért is ragadtam ezen a platformon, mert én így nem adom el, ezzel a hibával nem kapnék sokat a lapért, de ezt leszámítva nincs baja, kb 1éve így használom
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #28627 üzenetére
tudom van pár darab, de nem akarom kinyírni azt az egy db csatlakozót egy 200 mm és 3db 80 mm és 92mm-el
meg ugye melyikkel szabályozzam őket? 1dbot adhatok meg amit legutoljára dugok rá az összes ahhoz igazodik
ez van AC-vel ~900-on, ennél kellene jobbnak lennie,amit nem értek, hogy játék alatt meg pörög, mint ökör
-
kisza25
félisten
válasz
patomi #28624 üzenetére
szia, gondolom, hogy nem rossz a gyári venti, csak nem fogom tudni szabályozni a hibás alaplap miatt, ezért kap egy fix 1100-at pörgő 92 mm-es SWIF 2-est, ha az még úgy is hangos lenne, van egy akasa ellenállásom ami 10%-al csökkenti a fordulatot, 1000 alatt már csak jó lesz
-
kisza25
félisten
én a loki 2-est 4900Ft ért rendeltem és rendeltem mellé fix 1100 fordulatos swif2 92 és 80 mm-es ventiket darabját 1600 Ft-ért ennél olcsóbban jót nem tudok (mert alaplap nem szabályoz sajnos, csak 1 venticsatlakozót, mert a másik hibás, de arra van kötve a 200 mm-es )
Ja így olcsóbban jövök ki a 3db venti + CPU hűtő+ garifutár+ szállítás, mint a másik oldalon csak az EVO -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28616 üzenetére
igazad van, azt azért kukáztam mert tesztek alapján az enermax 7500 Ft-ért ugyanúgy szerepelt, az ALPENFOEHN Sella esett ki 105 mm -er miatt
kicsit sok tesztet olvastam tegnap
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28614 üzenetére
ja meg közben rájöttem az evo is 105mm széles, az sem jó, viszont tesztek alapján ugyanazt tudja az ENERMAX ETS-N30-HE 7500-ért és van ledes változata is 8100 ért, meg a XIGMATEK Loki II amit sok teszt győztesnek hoz ki a 6000Ft alatti kategóriában 5800-ért, most ezek között vacilálok, lehet a loki lesz és kapásból veszek rá egy jobb ventit így ugyanannyira jön ki, mint az Enermax
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #28595 üzenetére
és Duracellm...: nekem 200 mm van elöl 350-400-as fordulaton,
de 1000 rpm alá szabályozva a CPU és két hátsó venti már kevés, viszont idáig hangtalanok, a noiseblockerek meg 2000rpm-en tudtak annyi légszállítást, mint az AC-k 1000-1100-on, ezért akarok nagyobb bordát a CPU-ra,
amúgy ez van itthon, de akárhogy variálom őket, load nem elég egyik sem a hangtalan/csendes működéshez: -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28590 üzenetére
3x cseréltem le az összes ventit a házban nem lettem előrébb, pedig a végén már noiseblocker blacksilent pro-kat raktam mindenhova,
A CPU-ról leszedett ventin már régen túl vagyok
A gond, hogy a hátsó 2db 8cm-es lesz így hangos, most is azok lesznek hangosak, de azokat le tudnám szabályozni, ha a CPU nem tekerne annyira (a CPU-ról van vezérelve minden), vagy nem termelne akkora hőt egyszerre (nagyobb blokk lenne rajta)
A másik gondom, amit már korábban írtam, hogy az alaplapon a 2db 4pines venti csatlakozóból, csak az egyik érzékel hőt, ezért az egyikre rádugva minden venti maxon pörög, ezért most AC TC ventik vannak rádugva és azok a belső hőhöz igazodnak
Ezért látnám abban a megoldást, hogy hátra vennék 2db alacsony fix fordulatos 8 cm-est és a procira olyat ami halkan le tudja hűteni önállóan -
kisza25
félisten
köszi srácok, de nekem nem tetszenek ezek a fekvő hűték
Duracellm...: közvetlen mögötte is van hűté3-4 cm -re 3,8Ghz-re húzva max 60 a leghűvösebb mag és 67 fok a leg melegebb, de hangos
ja és inkább 10 alatt, mint felette, lehet marad ami van,
ezeket néztem még:
RAIJINTEK Rhea
XIGMATEK Loki II
ALPENFOEHN Sella
ENERMAX ETS-N30-HE
a jelenlegi 4 csöves ezek 6, vagy 2 és 3 attól függ hogyan számolunk, ezek mind elférnének, de nem tudom lenne éremi változás, esetleg,
COOLERMASTER Hyper TX3 EVO, de ez nem tűnik ezeknél jobbnak, de drágább sokkal -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28580 üzenetére
köszi közben találtam ezt: True Spirit 120i compatibility list for Mini-ITX boards
csak azt nem tudom, hogy az én lapommal nem próbálták, vagy nem compatibilis -
kisza25
félisten
Sziasztok, egy THERMALRIGHT True Spirit 120i van valakinek, hogy lemérné nekem pontosan a magasságát, vajon a 150 mm-ben benne lehet a hotpipe (gondolom igen)
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28399 üzenetére
én alapból hüleségnek tartom a passzív asztali PC, vagy 24/7 működésű nas/pc elképzelést,
régebben én is mindenáron passzív gépet akartam, de akkoriban ritkaság számban voltak a vezérelhető ventik és szinte mind üvöltött, ez még a p4 korszakban volt, vettem is anno egy passzív Gigabyte 6600 gs-t (a mai napig működik amúgy)
nade úgy befűtött a többi alkatrésznek, hogy még hangosabb lett a gép, mintha azon is aktív hűtés lett volna, a végén raktam is rá egy ventit amit 5V-ra kötöttemSzóval a mondandóm lényege: ma már olyan halk ventik vannak, hogy felesleges a full passzív gépnek a gondolata is, nincs hang és a gépben mégsem fő meg semmi
a gépem elejében egy 200mm-es venti pörög 350 rpm-en nem hallani, pedig 15 cm-re van a fejemtől, mondjuk nekem csak SSD-k vannak a gépben, de régebben a HDD-k voltak a leghangosabbak -
kisza25
félisten
válasz
radi8tor #28385 üzenetére
ja jogos, közben megnéztem, hogy Passive Heatsink
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #28312 üzenetére
ja a gyári venti 3pin, mondjuk az én lapom azt is szabályozza, de alacsony fordulaton is elég fura hangja van, szerencsére cserélhető bármilyen 93mm ventire
AC ventik régen jók voltak, most kb minden 3. selejt, jelenleg van nálam 3db pwm co, 4db TC és 2 PWM ebből 3db gyárilag kerregamúgy PCX-nél bagóért adják őket
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28284 üzenetére
nekem hasonló megoldás van
a RAM-tól nem lehetne lejebb csúsztatni, legalábbis nálam nem -
kisza25
félisten
válasz
Giovanny #28231 üzenetére
talán a thermaltake v1/ v21 jó lehet neked
a thermaltake v1 kicsit bővebben
v21 bővebben -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28123 üzenetére
ASUS kezdte ezt az irányvonalat (idle venti leállítás) ennek az ASUS strix nevet adta és ezt kezdték átvenni más gyártók, mint pl. a Gigabyte, csak ők nem kérnek érte +10eFt-ot
gigabyte gtx 960:
0dB semi-passive fansFeaturing the new semi-passive fan design. When the GPU is under a set loading or temperature, the fans will remain off, creating an absolutely silent environment for gamers.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #28118 üzenetére
mert belefér és én sokszor futottam már bele mindenki által "halk"-nak mondott kártyába, ami nekem hangos volt, a 750ti is határeset volt nálam és az 60W 2 venti, mindenki szerint néma volt, én hallottam azt is.
Azt a 960-at akartam eredetileg, de több oka is van, hogy nem azt választottam.
Mondjuk 750ti tényleg csendes volt, de nem hangtalan, ez a Giga passzívan megy idle, szóval tuti hangtalan, terhelve meg annyira már nem is zavar, de 120W-ot kajol kicsit hihetetlen, hogy hangtalan tudna hűteni ilyen fogyival. Meg ismerem magamat, vettem volna egy olyan kicsi kártyát, akkor elkezdtem volna keresni a legkisebb házat, amibe beleférek a jelenlegi hardverrelÍgy nem adok magamnak esélyt, mert ezzel a kártyával nem tudok, majd ugrálni, mert kevés az olyan ITX kuckó amibe beleférne, vagy le kellene cserélnem
Így is folyton variálok, elegem van magamból -
kisza25
félisten
60eFt vs 100eFt szerinted
amúgy végül ez lesz, ha már egyszer belefér a mini-itx kuckómba -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #28094 üzenetére
ok köszi, vagy ide is lehet
-
kisza25
félisten
válasz
mrbig25 #28062 üzenetére
ezt olvastam:
Az új kártyák - amik érkezéséről a PC Fórum már február elején beszámolt - összesen nyolc variánsban lesznek kaphatók. A belépő szintű modellt az R7 360 és az R7 360X fogják képviselni, amit az R9 370 és az R9 370X, majd az R9 380 és az R9 380X követnek. A sorozat csúcsát az R9 390 és R9 390X modellek képezik majd, amik a GDDR5-nél is gyorsabb HBM memóriával rendelkeznek majd.
Teljesítmény vonatkozásában az új belépő modell, a 360-as kb. az R7 260X-ashoz, míg az 370-es modell az R9 285-öshöz közelítő teljesítményt nyújt majd. A 380-as ezzel szemben gyorsabb lesz a 290-es régi Radeonnál is, az új 390-es lapka pedig a duplachipes Radeon R9 295X2 felé közelítő teljesítményt fog nyújtani már egy-GPU-s felállásban is.A Heise szerint az új kártyákhoz a felhasználók júniusi megjelenésüket követően már 110 dollárért (kb. 32 ezer forintért) hozzá tudnak majd jutni - a 360-as alapmodellért ugyanis ennyit fog kérni az AMD az Egyesült Államokban. A 360X-ért ugyanakkor már másfélszer ennyit: 150 dollárt (43 ezer forintot) kell majd fizetni, a 370-es modell pedig 200 dollárért (57 ezer forintért) lesz kapható.
Az árak igazán a 380-astól felfelelé szaladnak majd el: a 380-as 330 dolláros (95 ezer forintos), a 380X pedig 400 dolláros (115 ezer forintos) árcímkével fog rendelkezni. A 390 és 390X árát az AMD egyelőre nem is merte elárulni, csak azt, hogy azok 700 dollárnál (200 ezer forintnál) is többe kerülnek majd. Mármint az Egyesült Államokban - Magyarországon ugyanis simán lehet kb. 1.4x-es árszorzóval számolni.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #28058 üzenetére
ja ez az r7 360 109 dodo=109euro=33eFt és mondjuk 750ti-t veri akkor még 40eFt-ért is érdekes lehet
itt vannak adatok, mondjuk 115W kicsit soknak tűnik, a teljesítményére és árára leszek kíváncsi -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #28048 üzenetére
talán ez:
Ezután feltűnt a színpadon az R7 360-as modell, amely 2 GB-nyi fedélzeti memóriával rendelkezik, az 1080p-s felbontás kiszolgálására született, ára pedig 109 dollár lesz.mrbig25: nem tudom a nyák alapján nem csak átnevezésnek tűnik nekem
Vesa: terhelve biztos, bár gtx 90 itx állítólag halk idle és load is és az is azért 120W -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28021 üzenetére
nem tudom, amikor valaki hajszárítóval esik neki egy RAM-nak, zsilettpengével egy CPU kupaknak, vagy lemezvágóval egy számítógépház átalakításának, nekem egyből a gányolás szó jut az eszembe
mondjuk ez nem zárja ki, hogy te hajszárítóval szebben leszednéd, mint én egy erre készített /tervezett célszerszámmal, egy illető a pengével tökéletesen eltávolítaná a kupakot és a lemezvágóval valaki olyan ügyesen bánik, hogy csak lesnénk, de ha én esnék neki hajszárítóval, zsilettpengével, vagy lemezvágóval az biza gányolás lenne -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28012 üzenetére
azért arra kíváncsi lennék hogy mivel méred melegítés közben a 60 fokot, és mit teszel az ellen, hogy ne süsd meg és mivel fogod, hogy a kezedet se égesd meg,
erről kb az a véleményem, mint a kupaktalanításról: gányolás, lehet, hogy sikerrel jársz és akkor öröm, bár garancia ugrik, de elcseszed és teljes ár bukta is benne van a pakliban,
én biztos nem tanácsolnék ilyesmit, mert te lehet megtudod csinálni és szerinted könnyű, de ez nem garancia arra, hogy más is ilyen ügyes és ha elcseszi akkor meg megy a mutogatás és köpködés
A technológiai leírást megadtam amivel kockázatmentesen elvégezhető,
ez akkor lenne igaz, ha nem tudná megfőzni a RAM-ot hajszárítóval+ nem tudna kitépni róla ezt-azt+ nem tudná elhajlítani a bordát-> a kockázatmentes szó azt jelenti, hogy nincs semmilyen kockázat, itt meg azért akad, nem akarok vitázni, de egy topikgazdától felelősebb viselkedésre számítanék -
kisza25
félisten
válasz
Archttila #27930 üzenetére
legközelebb tuti a kupakot veszed le elsőnek
(bocs nagy labda)
van pár verzió,
1 felhívod a boltot ahonnan vetted, elmondod nekik mi történt és meglátod a bolt mit reagál (én ezt tenném)
egyszer jártam úgy, hogy vettem egy nagyobb bevásárlóhelyen egy epilálógépet asszonynak, oda kellett vinni vevőszolgálathoz garanciát érvényesíteni, a csomag le volt plombálva, azt levágta róla, kihúzta a papírt hozzácsatolta a blokkot pecsét visszadugta a papírt és elköszöntünk.
Otthon asszony bontja ki, csak az adapter volt a csomagban (azért volt súlya) a készülék nem, na mondom ezt hogy adom be a boltnakfelhívtam őket, mondták semmi gond előfordul az ilyen, menjek vissza, kapok egy másikat, így is lett, szóval azaz egyetlen gond, hogy ennyi idő telt el, így valószínűleg garancia lesz belőle
2 megpróbálod te visszahajlítani (nem ajánlom)
3 van itt egy arc aki ilyenekkel foglalkozik pár ezresért megcsinálja neked (gari ugrik) -
kisza25
félisten
válasz
Archttila #27926 üzenetére
honnan vetted és mikor? élj az elállás jogával (14nap), az a baj az ilyennel, hogy tényleg egyből rád verik,
én használtan futottam bele ilyenbe, de ott védőkupak sem volt, visszaküldtem a gyereknek nem vette át, aztán jobb híján én hajtogattam vissza a lábakat (nem ajánlom nagyon könnyen törnek és nagyon időigényes és nehéz feladat) mai napig azt használom, mert így nem akarom eladni, viszont egy fullos itx deszka (asrock z77e itx) -
kisza25
félisten
de ez nem a mini-itx hibája, az a kártya egy nagyobb házban is forró és hangos lenne,
tapasztalatom az, hogy mini ITX sokszor jobb hőfokokat tud, mert sokkal kisebb térfogatot kell átszellőztetni és, ha közvetlen szellőzőkön át kapják a levegőt az alkatrészek, nem pedig a ház belsejéből, mint egy normál ATX házban, még jobbak is a hőfokok -
kisza25
félisten
válasz
janos666 #27141 üzenetére
iponon van sata szűrő a keresőben, integrált procisba csak ez a 2db lap van, amin 4db SATA van (2-2), szóval sanszos, hogy nem létezik amit szeretnél, persze a szűrő is tévedhet
ja nem, ez a 3 elvileg 4db SATA3-al van -
kisza25
félisten
válasz
Chesterfield #27102 üzenetére
webshop nem jöhet szóba? még postával is olcsóbb lenne, mint egy helyi bolt, persze ha rokon,vagy barát...
a helyi boltos nem tudja mit tudna beszerezni
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
1db csatlakozóról, sorba kötöttem őket a PST azt jelenti az AC ventiknél, hogy 5db ventit sorba tudsz kötni, erre elő vannak készítve a ventilátorok, PWM-es az összes és az alaplap biosában lvl1-re vannak állítva és 45fokra,
a mostaniak megtartásával a legegyszerűbben ilyen csatlakozóval tudsz fix 5V-ra kötni 2db ventit
persze ilyet venned kellene 2db-ot azokra menne fixen 5V-ra 4db venti, 2db-ot meg az alaplapra dugva tudnál vezérelni, vagy ilyen PWM-es elosztóval mehetne 4db az alaplapra -
kisza25
félisten
csak a fogalmak tisztázása végett
Légüres tér: olyan zárt tér, melyből a levegőt valami úton teljesen eltávolították.Ilyen tér keletkezik az u. n. Torricelli-féle kísérletnél, amelynél körülbelül egy méter hosszú, az egyik végén zárt üvegcsövet egészen megtöltenek tiszta kénesővel, a cső nyitott végét elzárják s így kénesőt tartalmazó edénybe állítják. Ha a csövet függélyes helyzetbe hozzák, úgy hogy a zárt vég fölül legyen, a nyitott vég pedig alul a kénesővel közlekedjék, akkor a kéneső a csőben körülbelül 760 mm. magasságban függve marad (l. Légsúlymérő) s a kéneső fölött L. marad, az u. n. Torricelli-féle ür. Ez azonban csak akkor valóban légüres, ha a cső föltétlenül tiszta, a kéneső pedig vegyileg tisztított és levegőtől teljesen ment. Ilyen a hőmérőkben, légsúlymérőkben levő kéneső, melyből kifőzés által hajtják ki a levegőt. Ezen műszerekben tehát szintén van L. Légszivattyú segélyével L. nem állítható elő, habár az újabb kénesős légszivattyúk rendkívül nagyfokú ritkítást engednek elérni. L. Geissler-féle csövek.
-
kisza25
félisten
Írtam egy szösszenetet a Thermaltake Core V1-ről, ha valakit érdekel itt olvashatja
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #26903 üzenetére
ehhez mit szólsz? PowerCube 502 van táp nélkül is 501 néven
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
flashpointer #26805 üzenetére
tervben van másik asztal, egyébként én kisebbre számítottam, hiába méricskéltem, azért ennyivel nagyobbra nem számítottam
-
kisza25
félisten
válasz
lazydog #26802 üzenetére
igazából én egy konzol méretű játékgépet szeretnék összerakni, aminek a tervéről még nem mondtam le, de még nem találtam hozzá megfelelő házat/tápot/VGA-t,
valami ilyesmi méretben, mint ez
de ebbe csak integrált GPU mehetne, azzal meg leragadt az AMD sajnos, pedig benne reménykedtem
talán ez lenne a minimum méret amibe beleférne minden SPIRE PowerCube 502 300W
de iede 1slot LP kártya menne csak bele és gyári CPU hűtő, vagy abból is valami LP -
kisza25
félisten
válasz
lazydog #26800 üzenetére
minden nézőpont kérdése, ezt szépen el lehet rendezni, nincs az a nagy zsúfoltság, mint sg-05-ben volt, rakhatok bele később nagyobb VGA-t gond nélkül, de kényelmesen elfér a monitorom mellett és jól néz ki,
remek a hűtése és halk, ennyi+ mellett a mini-ITX-hez mérten nagyobb méret az egyetlen negatívum...
mATX-el tovább nő a méret, ATX-el meg még tovább, ha azokban nem szeretnél zsufit még tovább, nekem ez most így nagyon bejön, minden módolás nélkül elfér benne amit akarok, és szebb, mint egy midi torony -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
megjött a táp, elsőre ezt sikerült belőle kihoznom, agyalok az SSD-k megfordításán, de ahhoz új kábelek kellenek, pár kép a linkhez kedvcsinálónak:
Új hozzászólás Aktív témák
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Battlefield 6
- Óvodások homokozója
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Kingston Branded Memory 64GB DDR5 4800MT/s ECC Reg 2Rx4 BONTATLAN INGYEN FOXPOST
- Eladó ddr5 ram
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800) INGYEN FOXPOST
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest