- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #29652 üzenetére
nem lenne előrelépés, inkább visszalépés lenne, nem véletlenül fejlesztettem i7-2600k-ra és nem léptem feljebb, csak azt nem vettem figyelembe, hogy már ennyire nincs 1155 itx alaplap, se új, se használt és most kicsit vakarózok, még 2hónap gari van amúgy a lapomra.
Mondjuk, ha nincs is tuning az msi b85i lapján azért legalább 8pines tápellátása van és minőségi cuccok vannak rápakolva, na meg a 3év garancia az Asrock 2 évével szemben sem elhanyagolható tényező mondjuk, ha 1,5-2év múlva cserélem még bőven garis lesz és könnyebb így eladni.
Abban az esetben van teljesen kihajtva, ha high/ultra beállításokon játszom, de akkor van egy csomó effekt ami zavaró játék közben, így medium játszom és látótáv van ultrán (ez eléggé CPU limites beállítás sajnos, erre amúgy tök fölösleges a 960 is, de kicsit jövőbenézően vettem és ezért is 4GB-os, jelenleg ebből nálam csak a GTA5 profitál)
Aludni? majd a sírban ráérek pihenni -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #29650 üzenetére
Az ár/értéket mindig szem előtt tartom, minden mindegy alapon vehetném a z170-et is i7-el, csak akkora ökör azért nem vagyok.
Nézelődtem webshopokban és azzal szembesültem, hogy 1155 alá már csak h61 lapok vannak és abból is csak atx, majd átnéztem apróra és ott sem volt 1db itx lap sem és ekkor kezdtem el nézelődni, hogy milyen lehetőségek vannak, ha váltani kellene a közeljövőben, ne akkor vakarózzak (pl. kifingik a jelenlegi lapom).
Ekkor leltem meg azt az MSI lapot és érdeklődtem, hogy K procit lehet benne húzni vagy nem, mert nem Z csippes, hanem B85, de gamer van a nevében ezért feltételeztem, hogy esetleg lehet (választ azóta sem kaptam, csak mindenki elkezdett lebeszélni a tuningról, de jól elvagyunk az a lényeg)
Szóval az az elvetemült ötletem támadt, hogy vennék egy MSIB85I gaminget és egy i5-4460-at amit 3,6Ghz-re húzva használnék alulfeszelve (igazi extrém tuning), ha egyszer megnyekken a jelenlegi lapom és ezért szerettem volna tudni, de mindegy már nem is érdekel
Nekem 50-60% tekert sokszor a VGA és droppolt a minimum FPS-el, ha valaki koca játékos észre sem veszi, de mikor vérre menő csatákat vívunk akkor idegesítő tud lenni (mondjuk egyre kevésbé játszom komolyan, de már a ~3500 óra BF3-4 után annyira megszoktam, hogy szemre észreveszem, ha leesik az FPS ) -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #29647 üzenetére
te most miről beszélsz? nem akarlak megbántani, de:
1., én egy szót sem szóltam pénzről
2., a kérdésem annyi volt, hogy MSI B85I GAMING alaplapban K procit lehet-e tuningolni?
3., 5 éve mini-ITX-el tolom, mindig is játszottam és mindig is tuningoltam és nem extreme tuningot akarok, csak + pár 100Mhz-et (ezt is leírtam többször is)
4., van egy olyan érzésem, hogy életedben nem tuningoltál mini-ITX-ben
5., 2010-ben i3-530-at 4,3Ghz-en használtam egy H55 ITX lapban és soha nem volt fagyás semmi,
ment benne i7-870 is 4Ghz felett és nem volt gondom vele,
i5-3470-et 3,8Ghz-re húzva több, mint egy évig és most i7-2600K-t 4Ghz-en nem volt egy fagyás sem, pedig én 3-4 óra játékot tolok egyben, de van, hogy 6-8 órát is (tudom no lifer)
ha valamit még soha nem próbáltál és nincs benne tapasztalatod nem szégyen az, de akkor nem muszáj válaszolnod, mert nem az elképzelésekre vagyok kíváncsi, hogy ki szerint melyik igény normális, hanem tapasztalatokra -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #29632 üzenetére
játék, azon belül bf4 multiplayer, aminél az i5-3470 még 3,8Ghz-en sem tudta 100%-on tartani a GPU-t (nekem megfelelő beállításokkal 64 fős szerveren) úgy, hogy 85-100% tekert, az i7-2600k tudja 4Ghz-en 100% tartani az alatt az sem, szívem szerint i7 után nézelődnék 1150-hez is,de az 100eFt az i5 meg 53eFt szóval az az olcsóbb lap és gyengébb hűtés dolog kicsit sántít az erősebb prciért sajnos
az i7-2600k-nál nagyon nem is tudnék erősebbet venni, a jelenlegi gépem amúgy tökéletes lenne, csak napokban nézelődtem, hogy mi lenne, ha behalna a lapom, újonnan 1155-be már csak H61 lapok vannak itx meg egyáltalán nincsés ez után kezdtem el gondolkozni a váltáson ami amúgy nem is kerülne olyan sokba, persze i5-4460-ra váltással
az 1151 meg kicsit puritánnak tűnik 40eFt-ért ASROCK Z170M-ITX/ac -
kisza25
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #29629 üzenetére
Most is vízzel hűtöm
Impact? -
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #29627 üzenetére
Ok akkor, ha nem lenne tuning melyik lenne az az alaplap1150-ben ami már ajánlható kategória?
Asrock z97m sem lenne jó tuningra? -
kisza25
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #29626 üzenetére
Jelenleg egy asrock z77e-m van ebben már ment i7-2600k 4,4Ghz-en
Majd egy évig használtam benne i5-3470 3,8Ghz-en(alulfeszelve)
I7-2600k most 4Ghz 1,16V használom, akkor ezekszerint nem kellene tuningolnom egy Z lapban
6+2 fázis
Ebben sem terveznék extreme tuningot, de mondjuk egy i5 4460-at húznék +200Mhz-el azt csak bírná
Mondjuk gondolkoztam egy g3258 on is kíváncsiságból, azt mondjuk biztos megkergetném 4,5Ghz-en -
kisza25
félisten
Sziasztok! Szerintetek ebben lehet tuningolni K procit?
MSI B85I GAMING -
kisza25
félisten
nyami és milyen jó helyen van a CPU foglalat, meg a sta, meg a táp, meg a venti csatlakozók, egyszóval minden, jól átgondolt lapocska
az ára kicsit áu
mondjuk a ASROCK Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac még drágább
azt hiszem egy darabig még marad az Asrock z77e lapocskám -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #29434 üzenetére
elveszel a részletekben, folyékony nitrogén, csak legyen aki önti folyamatosan
úgy van már ez is megcsinálva, hogy ne tartson örökké(mesterséges elavulás)
én most pont emiatt a kupak alatti paszta mizéria miatt akarok i5-2500k/i7-2600k-t venni, csak most 2db-ot is elvittek előlem -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #29426 üzenetére
háztól házig, csütörtökön vitték és szerdán hozták,
IPON-al is volt garim az is egy hét volt, mindkét esetben meghibásodott terméket kicserélték,
egy xfx ts 450 volt és egy alcor bluetooth 10" bill+tok, elállás meg noiseblocker silent pro 3db venti,
aminek hosszú volt a garija az extreme digital ~4hét telefon töltő csere+ szoftver reset (redmi 1s) -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #29186 üzenetére
nem jó a link
Seep: hát még én -
kisza25
félisten
ezt ajánlották kompakt vizes topikban ENERMAX Lepa AquaChanger 120
-
kisza25
félisten
mondjuk ez sem olcsó, mert 12500Ft és még venti is kell rá normális, szóval ~15eFt léghűtőre, na mindegy mostmár lesz kompakt víz és megfogadom a kolléga tanácsát az összes ventit kifelé fújóra rakom, a vizet egyszerűbb is lesz úgy felrakni, ha ez nem oldja meg a problémámat kidobom az egészet a kukába
a loki is lehet felmenne ilyen szorosan, de a zárlat miatt nem kockáztatom az egész gép épségét, neked van hátlap a VGA-n -
kisza25
félisten
válasz
Goose-T #29175 üzenetére
ok megpróbálom azt is, huha lesz mit szerelni a héten, kezdődik ott, hogy loki-t ki és vizet be, ehhez teljesen ki kell szerelnem mindent a tápot leszámítva
iszilard: annyi talán nincsen, de a procihűtő teljes terjedelmében 70+ fokos, az alaplap chip is tolja a meleget és a kis GTX 960 70-72 fokos és az is full a gépház belsejébe tolja a meleget, fönt plexi van lyukak nélkül, így megreked a meleg elég kicsi a belső rész ráadásul, most a CPU hűtő sem hátrafelé fúj -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #29169 üzenetére
már gondoltam rá, hogy megfordítom, pláne ha meglesz a víz, mert azt igazából csak oda tudom felszerelni, de hátul nincs porszűrő,
a másik tippem az SSD túlmelegedése, mert még azok bírják talán a legkevésbé ezt a 70 fokot, az alaplapot tapogattam, elég forró, de pár másodpercig bírta a kezem (mondjuk szakács vagyok) az olyan 60-70 fok lehet, szóval marad az SSD,
ez a kisebb GTX 960 jobban befűt, mint a korábbi majd 10 centivel nagyobb gtx 960 és a loki is jobban fűt,
na meg az előző 960 végigért a házon, szóval elzárta a hő útját az alaplap felé,
mindegy jövőhéten jön a víz és át kell gondolnom az egész elrendezést, mi hova és szellőzés melyik irányba legyen, szeretem ezt a házat nem akarom lecserélni
tudom kiakasztó vagyok a folytonos variálásommal (magamat is kiakasztom vele)
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #29167 üzenetére
tegnap feltekertem a ház ventiket, szinte egész nap játszottam és nem volt fagyás
nem szemetel a VGA (memóriánál azt szokott) és a 2db venti az egész VGA-t lefedi és pörög is terhelésnél ~1700-at, a táp 2 hónapos seasonic beles, azért gyanakszom az alaplapra, mert minden más monitorozva volt, mert még tesztelem a VGA-t milyen játékbeállításokat bír (GTX 960 4GB) azért átnézem a kondikat
Na átnéztem, nincs pupos kondi, jövőhéten jön egy "játékvíz" próbára és marad a ház, mert végignéztem a teljes piaci kínálatot, egyik kuckó sem tetszik igazán, ez nagyon bejön, csak a 80 mm ventik miatt szívok, de nem lesz akkora hő a gépházban akkor már nem lesz gond remélem -
kisza25
félisten
úgy fest túlmelegszik nekem is valami a házban, mert tegnap pár óra játék után csontra fagyott a gép és többszöri újraindítás után sem indult el csak miután vártam 5-10 percet
a VGA ~70 fok, a proci is ez körül mozog, azok nem melegszenek túl, viszont annyira befűtenek, hogy már kevés a leszabályozott 2 venti hátul és elöl, szerintem a lapon melegszik valami túl
melyik a legjobban szellőző mini-itx kuckó?
már agyalok egy COOLERMASTER N200-on, tudom, ez nem itx, de nem találok semmi jó házat most -
kisza25
félisten
Az AMD leleplezte a Radeon R9 Fury Nano videokártyát
Kicsi a bors, de erős: elrajtolt az apró AMD csúcskártya (r9 nano)
nem lesz halk és hűvös, 75 fok 42dB(A) -
kisza25
félisten
került hozzám egy újabb kompakt méretű kártya gigabyte gtx 960 4GB személyében, akit érdekel az nézzen át a gtx 960 topikba ott írok róla tapasztalatokat
-
kisza25
félisten
válasz
jim bcs #29059 üzenetére
az enyém is így néz ki, csak van rajta burkolat
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
azért a 2,5"-ban én találkoztam már hangtalannal, csak 1 tányéros, vagy max két tányérost kell keresni, mondjuk kb egy éve csak SSD van a gépben az teljesen hangtalan és külsőben van 2,5" 1,75TB (USB 3.0)
amit szinte nem is használok, nekem a fő gépben elég a 120+ 250GB SSD
120-on a Win, 250-en meg az a pár játék amin játszom, képek filmek külsőn, filmet már csak tévéről nézek, arra meg rá lehet csatlakoztatni a HDD-t is -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
nem lesz, mert nem lesz proci csere, amúgy is sikerült magam lebeszélnem róla, de ez a teszt megnyugtatott, hogy jól döntöttem, elég nekem az i5-3470 játszani
viszont ideiglenesen került hozzám egy gtx 750 2GB, ha valakit érdekel letesztelem,
mindössze L=185mm, W=135mm, H=43mm a mérete nagyon kis aranyos -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28837 üzenetére
mondasz valamit, valahogy mindig ebbe a hibába esek, hogy előbb eladom, aztán veszek, de visszamondtam, mert számolgattam, hogy mini-ITX-ben 4Ghz feletti tuningot nem erőltetném, +200Mhz és HT miatt meg nem éri meg, mert az i5-3470 kb ~35eFt-ot ér, szóval +25eFt az sok lenne ennyi + teljesítményért
mondjuk, most nézegettem emiatt az aprót, 1napig volt egy i5-3570k eladó 45eFt-ért na az jó lett volna
most meg van egy i7-2600 45eFt-ért, áááá nem szabad nézegetni az aprót -
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28830 üzenetére
csak azt hittem a konzisztensebb-el jobbra gondoltál, nem az állandóságra, sajnos HDMI-vel nálam gyakran előfordul, hogy nincs kép, vagy elmegy menet közben, sokszor nem is plug and play (TV nem érzékeli az eszközt csak ki és bekapcsolás után...) szóval én is jobb szeretem a DVI-t, ha nem kell hangot is átvinni, bár abból is van olyan ami hangot is visz
befejeztem az offot, csaksajnosengem minden érdekel és mindenben van megosztani való gondolatom
on is legyek: az alulfeszeléssel sikerült elérnem amit akartam, játék alatt max 70 fok, de átlag 65fok a proci, 1100-on pörög rajta a venti (92 mm swif2 fix 1100), hátul pedig 2db 80 mm swif2 ezek 1500-asok, de leszabályoztam 1200-ra őket, így az összes venti idle és load is hangtalan,
a GTX 960 idle passzívan üzemel, load is csak nagyon minimális hangja van, örő-bodotá -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28782 üzenetére
ja igazad van, döntöttem, legyen tánc
shteer: ja benéztem -
-
kisza25
félisten
válasz
Pete55555 #28775 üzenetére
a 3,8Ghz az fixálva van, ha turbot kikapcsolom nem tudom, hogy lehet egyáltalán húzni, mert ez nonK proci, csak a turbo +2-ig lehet húzni, a feszt tudom fixálni, de ahhoz tartozik egy olyan beállítás, hogy mennyire engedje a feszt ingadozni, ez lehet autó, vagy 1-10, 1-re raktam elvileg itt a legkisebb az ingadozás, de azt se felejtsük el, hogy aida64 teszt nem folyamatos terhelést ad, hanem váltakozót, szóval valamennyit mozogni fog,
Duracellm...: ez csak egy saját mérés ami 1-1 alkalommal volt lemérve, egy hét különbséggel, sajnos nem fixált fesszel, de amennyire tudtam megteremtettem a hasonló körülményeket, annyit lehet levonni, hogy LOKI-tól sem kell csodát várni, lemérem majd még 1x, ha már ahogy te mondod össze érett a kupakkal és hasonlóan 24-25 fok lesz és meglátjuk. amúgy megnézed 3-4 fok a különbség, ez betudható a melegebb környezetnek és a 0,01V fesznek, de akkor még mindig ott van a 400rpm különbség a ventik között, de mondom lemérem újra és beállítok egy fix 1,19V-ot mert az első tesztnek ennyi lett az átlaga
shteer: ja meg egy másik alaplap+ ház, hogy elférjen, már a kompakt vizen agyalok, mert lehet beficcen egy i7-3770k, részben ez miatt is akartam erősebb tornyot,de ez nem jött össze -
kisza25
félisten
válasz
Pete55555 #28773 üzenetére
a 30perc alatt mért átlag, tehát nem 5 percig futott a teszt az egyik esetben 1,19V a másik esetben 1,202V volt az átlag, ha fixre rakom akkor is ingadozik sajnos, de ne magyarázzátok már meg, hogy a LOKI jobb, mikor ugyanazzal a ventivel Blizzard 1324-es átlag fordulaton 61-65 fok között tartotta a magokat,
addig LOKI 1765-ös átlag ventifordulat mellett 65-68fokon, és mindkettőt ugyanaz a ventilátor hűtötte!!!
tegyük fel hogy kicsit több feszt kapott és a szobában is melegebb volt 2-3 fokkal tehát ~ugyanazt tudja a kettő hűtő azonos körülmények között, én nem akarom fényezni egyiket sem, sajnos ilyen mérésem van csak, de a lényeg, hogy nem lettem előrébb sajnos, 1,15V-on is elmegy játék közben 70 fokig, a blizzard 62-67 fokig ment az auto ~1,2V fesszel és én 5-8 órát is játszom egyhuzamban, ami azért elég tartós teszt,
szóval rácsesztem megint
Pete55555: szerinted mikor CPU hűtőket tesztelnek veszik a fáradtságot, hogy fixálják a feszt, vagy egy átlag user bemegy biosba és nekiáll babrálni ott? na ugye ...ja és akkor még ott van, hogy mindegyiket gyári ventivel tesztelik, tehát nem a bordák közötti különbséget fogod látni, mert sokszor nem fix fordulaton csinálják a tesztet, hanem autón hagyják a gyári ventit, de mindegy is, nem akarok meggyőzni senkit semmiről, csak megosztottam egy tapasztalatot
gondoltam, csinálok még egy tesztet gyári ventivel is, de szerintem felesleges, mert úgysem csinálnám jól -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28769 üzenetére
ugyanúgy van állítva, autón van és akkor is úgy volt, T2 is max 1 hónapja volt fent,
játék alatt még alulfeszelve is magasabb a hómérséklet, mint blizzardal auton, szóval nem hiszem, hogy becsapom magam
de tegyük fel nem rosszabb, akkor sem lettem előrébb, mert én jobbat akartam -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28764 üzenetére
most fut a teszt, múltkor elfelejtettem leállítani így 30 percig ment, így kénytelen vagyok most is addig futtatni,
15 perc után már látszott, hogy gyengébb lesz az eredmény, hőfokokban nem is annyira, mint átlag ventilátor fordulatban mutatkozik, meg, mert múltkor 1500-ig sem ment fel a ventifordulat a 30perces gyötrés alatt blizzardon, addig LOKI-n már jó idelye 1900 felett van rosszabb hőfokokkal, pedig, ha majd megnézitek, hasonló értékekről indult a teszt.
A blizzardnál max 1462 rpm-ig pörgött fel a venti, átlag 1324-et pörgött és így is alacsonyabbak voltak a max és átlag hőmérsékletek is, mint loki max 2076, átlag 1765-ös ventifordulata mellett és a venti mindkét esetben AC TC 92 mm volt
nos akkor elég egyértelműen rossz csere volt
a Blizzard: -
kisza25
félisten
válasz
patomi #28761 üzenetére
ja meg ez a rögzítő elég vicces anyagból van, kb mintha gémkapocs lenne, csak kicsit rugalmasabb
pedig az egész hűtő és a csavarozás igényes jó minőségű csavarok minden
Duracellm...: igen és azt is figyelembevéve, hogy csak fix 1100-on megy rajta a venti már egész tűrhető, csak kis lépésekben megyek lefele a fesszel, utána játékkal teszteltem, mondjuk mikor kivettem a dobozból már gondoltam, hogy sokkal többet nem tudhat, mert nem igazán nagyobb, csak +1 hotpipe,
arctic cooling mx4 paszta, régóta ezt használom, ez 1 év után is letörölhető állagú marad, szóval azt nem hiszem, hogy nagyon befolyásolná
azt mindenképpen kipróbálom, hogy az AC 92 mm TC ventivel mit produkál, mert a sokat fikázott AC venti porba tiporta/alázta a Noiseblocker silent pro 4-5eFt/db ventiket, 1100-on alacsonyabb hőfokot tudott produkálni, mint a NB pro 2000 rpm-enés így még halkabb is volt
és ugye ez volt a Blizzardra aplikálva
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28752 üzenetére
tuninggal is néztem de már a 80 fokot nyaldosta 5 perc után és azt 30 percig futtattam korábban a blizzardal max 75 fokig melegedett, szóval van baj, manuális feszel 1,125V-ra állítva 70 fok alatt van 3,8Ghz-re húzva,
este rárakom azt az AC ventit ami a blizzardon volt és megnézem úgy, van egy olyan mérésem mikor a hátsó ventik nem mentek, mondjuk most melegebb is van szóval így sem lesz 100% az összehasonlítás -
kisza25
félisten
válasz
Cucuska2 #28742 üzenetére
ja nem egy nagy szám, a blizzardnál nem tud sokkal többet, de legalább nem fér el rendesen
a cooling swif2-ők viszont nagyon csendesek, a 2 hátsó ventinek 1500-on is alig van egy kis szélzaja, teljesen hangtalanok 1200 alatt lesznek, amit a CPU-ra raktam fix 1100rpm 92 mm szintén néma, most a tápventi a leghangosabb, azt eddig nem is hallottam, most azzal kellene valamit kezdeni
100% nem tudom összehasonlítani a CPU hűtőket, de úgy fest ez gyengébb ebben a felállásban a blizzardnál, elég lett volna ventiket cserélnem -
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #28740 üzenetére
csináltam pár fotót, itt megnézhetitek, xigmatek loki 2 asrock z77e itx
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28736 üzenetére
a régi hűtő már elment hétfőn, de mértem vele2-őt,
összeraktam, Xigmatek loki 2, ilyen macera még nem volt nálam CPU hűtővel, bár elsőre minden tökéletesen összepasszolt, de mindent ki kellett szerelnem a gépből (2 hátsó venti, vga, alaplap)
nos a gyári ventinek motorhangja van, még 1100 rpm-en is zavart, ez alá nem is tudtam szabályozni, 1350-en már zavaróan erős motorzaj, 1650-en már szélzaj is, 3percig volt a gépbe, kuka
szerencsére vettem egy cooling swif2-es 92 mm-es fix 1100-as fordulatú ventit és ezt raktam a gyári helyére, mert a felfogatás univerzális.
problem solved, de a nagyobbik baj nem a venti motorhangja, hanem, hogy nem lehet berakni úgy, hogy hátrafelé nézzen, mert belelőg a VGA-ba, pontosabban 1-2 mm választaná el a lamellákat, de ekkor jön a ventit felfogó 2 db kis fém keret, ami már hozzáér a VGA-hoz, szóval elforgatva raktam fel, a VGA fele fúj,
Ezt most mértem alapon, így hangtalan a gép (mindjárt rakok fel képeket összeszerelésről) : -
kisza25
félisten
na megjött a Xigmatek LOKI 2 meg a többi, alsó felfogatásos, szedhetem szét az egész gépet
, ránézésre nem sokkal nagyobb, mit a blizzard volt, majd kiderül mit produkál összeszerelve, de erre csak estefelé kerül sor, mert meló van
-
kisza25
félisten
válasz
shteer #28727 üzenetére
és ezt így kell megtudnom
mondjuk használtan vettem és igazából a Z-re voltam kihegyezve, meg ugye nem működött aztá arra, hogy megjavítsam, ez elkerülte a figyelmem, lehet nekem is reszelnem kell holnap a loki-t azt se néztem milyen a felfogatása, mostanában elég amatőr hibákat csinálok
-
kisza25
félisten
és patomi. fura lenne, ha rámenne a z77e-re, mert a THERMALRIGHT True Spirit 120i is aszimmetrikus és még sem kompatibilis, mondjuk az igaz, hogy 120mm
, mondjuk 20eFt-ot nem adnék ki léghűtésre az tuti
-
kisza25
félisten
válasz
patomi #28635 üzenetére
tudom köszi
, anno fel is vettem vele a kapcsolatot, mondta próbáljam meg visszaegyenesíteni és, ha eltörnék pár lábat akkor küldjem el és ő megcsinálja, de szerencsére nem törtem el egyet sem és a szemeim sem maradtak keresztben a több órás művelet után
Az a helyzet, hogy használtan vettem, jeleztem a hibát az eladónak, visszaküldtem neki, ő nem vette át, a posta elfelejtette visszaküldeni, kerek 1hónap múlva került vissza hozzám újra a lap egy raktár mélyéről, úgy hogy megkerestettem velük. Ez után valahogy nem volt kedvem újra postára adniMég abban a hónapban átvertek engem és 3 társamat egy i5-3470-es processzorral (4 emberrel vetette meg a gyerek az 1 db processzorát), az a hónap nem alakult túl jól
Amúgy stabil a lap, i7-2600k-t is hajtottam benne 4Ghz-en, ennyi hibája van, hogy az egyik ventihely nem szabályoz, ezzel megtanultam együtt élni
Duracellm...: A feszültségeket nem piszkálom most, hogy a tesztnél érdemben összetudjam hasonlítani a két hűtőt, amúgy aida 64 alatt mért hőmérsékleteket nálam még soha egyik játék sem haladta meg, linx az inkább stabilitásra való, annyit meg nem húztam a procin -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #28633 üzenetére
Az új hűtő jobb lesz mint ez, a ventik is, + csökkentek feszt is és királyság
nem is tudom mennyi az alap fesz a procin, öregszem, régen az volt az első, hogy megnéztem egy proci végét alap feszen, aztán emelve a feszt, majd alul feszelve tuningolva
de most toltam rá 38-as szorzót, mert többet értelmesen úgysem lehet aztán csá
Ram: 1,5V 9-9-9-24 T1 1600Mhz nálam RAM-nál ez az alap
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- 24 Hours of Le Mans
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged