- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
Én csak most nézem: a 8700g 5200 mhz-ig támogatja a ram frekit. Hogy mi van? Egy cpu aminél a nagy freki kis késleltetés a lényeg, ennyire korlátozva van? Tényleg az lesz hogy megvárom a 9000-es apukat
Apropo:
Megjött a 3 full réz LP hűtő az amazontól.
Ha kér valaki, eredeti áron átadok neki belőle -
HUN_Sector
őstag
Adok le rendelést a német amazonon full réz thermalright apx-90 x47 full réz hűtőre. Magyar áfával kb 36 eurora jön ki, plusz a szállítást felezhetjük, vagy harmadolhatjuk ha van 1, illetve 2 jelentkező.
Érdekel valakit a lehetőség? -
HUN_Sector
őstag
Montech hs01 mini
[link]
matx/itx -
HUN_Sector
őstag
A mai alaplapoknál soha életemben nem ovlastam a q-flash és abios flashback tulajdonképp mire is képes. És f*stam közben, hogy ha nem veszek egy cpu-t, akkor egy későbbi cpu-hoz nem tudom a most megvett alaplapot felfrissíteni.
Erre derült égből villámcsapás, a jelen kor alaplapjaihoz se nem kell cpu, se ne m kell ram, csak a táp és egy pendrive a fehér usb aljzatba, no meg az erre szolgáló hátlapi gomb nyomvatartása. SSzóvalél dióhéjban ha megveszel most egy alaplapot, kb "örökre" eláll amíg megjön a hozzá való cpu a piacra.Nahát...
Ha rajtam kívül akár százból egy ember van aki nem tudta hogy ez mire jó, annak: [link]
Mindig tanul valamit az ember -
HUN_Sector
őstag
Ja igen, lehagytam a linket, bocsánat: [link]
-
HUN_Sector
őstag
Ez most aajnos ár/érték arányban jónak tekintendő b650i ax alaplap. Be is húztam egyet bios frissítéssel kérve, egy 8700g, cl28 6400mhz-es memóriával jó kis gép lesz a chopinban
-
HUN_Sector
őstag
A 650-es chipset mennyire használható egy 8700g-hez?
-
HUN_Sector
őstag
Lassan kiárazódik a kisember is a DIY piacról. Először az itx lesz (méginkább) megfizethetetlen és ár/érték arányban még rosszabb, majd a matx, végül az atx. Cél, hogy mindenki vegye a túlárazott gépeket majd, a barebonet, a mini gépeket és a laptopokat. Annyira errefele megyünk, hogy az a napnál is világosabb.
S rohadtul nem tetszik.Kell találni egy új hobbit.
-
HUN_Sector
őstag
Ha van kellően bátor köztetek: ali am5 itx lap 44600
[link] -
HUN_Sector
őstag
Martin Luther Kinget idézve, "van egy álmom"
In win chopin max
Benne egy b*szó APUÉs eljátszogatni a régebbi, meg egy-két újabb játékkal.
Volt olyan mániám hogy eladtam mindent és egy 3400g-vel élveztem a kisebb chopinban a gta V-öt, mutant year zero-t, fallout 4-et, illetve nem élveztem a 76-ot (nem a játéktechnika miatt).
Pár évvel ezelőtt még használtam egy 1600AF + 1050ti párost (aztán 1650, 1650 super volt a gépben), nem esek kétségbe, ha vissza kell venni a részletességet. Aztán jött a fehér mánia, ennek képviselőjeként egy z590-es lap, 12gb 3060, mellé egy 11700 és már nem volt ez probléma (most 4060 van). A chopin - mint már itt lerítt rólam, örök szerelem maradt. Az a kidolgozottság, anyaghasználat, küllem, mind mind olyan számomra, amellyel más ház nem tudott sosem versenyezni. Ám ez a házikó korlátokkal bír.
Egy am5 alaplapba + 8700g-be ezen az áron beruházni félek. Visszalépés, nagy visszalépés. Izgatottan várom, hogy bejelent e valamit az AMD. Megvenném már most a 620-as alaplapot 62-ért (tudom, az szar, de 80-ig semmi értelmes sincs), de egy későbbi procihoz meg nincs azokon megfelelő bios, szóval egy am5 proci kéne most is, vagy később.
Az ITX lapok viszont lassan kiárazódnak a piacról. AM6-ot nem fogunk tudni megfizetni. Jönnek a mini gépek, átveszik a helyüket, száll el a forint, jön az instabilitás a piacon, a gazdaságban, a politikai színtéren. Minden ezek közül löki egyre mélyebbre a forintot.
Félek mire elérhető lenne egy még a 8700 g-nél is jobb apu, azt már csak Lölő tudná megvenni magának...Na eleget rinyáltam
-
HUN_Sector
őstag
Ijesztő ahogy kopnak ki a 100000 ft alatti am5 itx alaplapok...
-
HUN_Sector
őstag
In win chopin dual 92mm fan mod
[link] -
HUN_Sector
őstag
Van egy intertech a60, egy in win chopin sima, egy bontatlan chopin max, egy goodisory fene tudja mi (a01 talán) egy jonsbo c6, egy thermaltake tower 100. Pedig fél évente eladok mindent
-
HUN_Sector
őstag
Szerintem a 8700g megmutatta az amd-nek hogy igény van rá de nem ezen az áron. Nekik költséghatékonyabb kiváltani a belépő kártyákat (6400-6500) egy erős apu procira, meghagyva a videovezérlő nélküli + közepestől fefele menő szegmenst (rx6600-tól fel).
De biztos van pickutatásuk. Ha tudnának egy 150w-ig skálázódó (tehát 65w helyett kb 120 wattos) aput kiadni, azzal lehetne aratni. S ebben az esetben reális lenne a 120-140-es ár -
HUN_Sector
őstag
megjött a chopin max. Ezt elrakom jó mélyre, nem adom el harmadszorra is
Remélem jön idén egy 3050-es erősséget tudó apu, s mehet is bele, a gyereknek meg mehet a mostani gamer gépem. -
HUN_Sector
őstag
Vajon van most értelme venni egy alaplapot, ami még nem is biztos hogy el tudja futtatni a későbbi apu-kat (sőt, biztos hogy nem, a bios frissítéshez meg kell egy mostani am5 proci), vagy várjon az ember és rimánkodjon, hogy a mostani legolcsóbb 65000-es am5 itx lap ne legyen jövőre 110000?
-
HUN_Sector
őstag
Not bad, főleg hogy van üvegpanel is opcionálisan
[link] -
HUN_Sector
őstag
Sztereo 2.0-n szerencsére nekem nincs first world problemem
-
HUN_Sector
őstag
Jó ez a Violin és echte ugyanaz a bele… de! A baj vele csupán annyi, hogy Európában nem forgalmazzák.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
TurboK0 #62349 üzenetére
Na ezért is jó, hogy a chopin oem bronze tápja (great wall vagy mi) kb 10000-12000ft körül elérhető német amazonon. Kicsi, csendes, 150w, egyedi méret, 230-as, de ha valaki egy darab műanyag, 3d nyomtató, fém, vagy fa lemezzel készít neki egy c6 tartót, rengeteg helyet nyerhet. Ha esetleg a 200-as goldra is le tud csapni, az instant get
-
HUN_Sector
őstag
Jelentem nem találtam akkora terhelést, amin a be quiet 300 wattos táp és a 11700f + 4060 oc + 32 GB ram + 2 m2 ssd elhasalt volna (a táp 350-es peaket is kezel 300-as létére). Melegedés nincs. 260-270 wattnál tetőzik az egész peakekkel teljes terhelésen, egyébként 235 watt körül alakul teljesen leterhelve.
Szóval aki esetleg emiatt nem merne hasonló 65w cpu-t és 4060-as kártyát 300-as tápra kötni, annak M. Lőrinc napkeleti bölcs szavait idézem: "legyetek bátorak" -
HUN_Sector
őstag
Bestmarktól rendelhető a chopin max listaáron (51000) ha valakit érdekel
-
HUN_Sector
őstag
Hangosan töprengek. Az új c6 első táposként biztos hogy 230-as toldót használ.
Azaz talán 1u és tfx tápok felszerelése is lehetsèges, max barkácsolással, de mennyi sok helyet lehet már nyerni vele?!
Hmmm… -
HUN_Sector
őstag
válasz
TurboK0 #62304 üzenetére
Van egy eladósorba került külső 120-as inter tech kockám. Új. Írj és megbeszéljük
Minden gépházamba sfx tápot tettem az elmúlt időszakban. Oké hogy drágábbak, de számottevően kisebbek, zajban nem rosszabbak. FSP, Be quiet, ezek 450-esben beváltak. Tulajdonképpen a chieftec is, egyedül a tower 100-ban volt probléma a 24 pines kábel merevsége a megfelelő kábelmenedzsmenthez -
HUN_Sector
őstag
válasz
phulee #62292 üzenetére
Talán nekem volt először c6-om a csoportban. A youtouberek sopánkodtak, hogy thermal disaster így meg úgy, 120-as aio- val közben nem mentem 80 fok fölé max terhelésen sem 11400-zal, ami egy forrófejű lapka. Nem fog vissza semmit ez a mesh, akadálytalanul áramlik rajta a levegő. Hűvösebb volt mint az nr200p
-
HUN_Sector
őstag
Jól látom hogy az új c6-on van hátsó psu fedőkeret, hogy ne maradjon lyuk? Fain
-
HUN_Sector
őstag
Lehet elmegyek az ár/érték fele és veszek egy 450-es sfx bíkvájetet. Az itx piac koporsójába egyre több szöget ver az árazás
-
HUN_Sector
őstag
Na kicseréltem egy 300-as bequietre a gépben a chieftec cs5550 tápot.
A zajszint nem változott olyan drasztikusan.11700f (65w) és 4060 oc (115w) mellett cirka 250 watt összfogyasztásra kalkulálok gaming terhelésen. De ez a táp végre rendesen befér és nem nyomorgatja a tápkábel hosszabbítót.
Egyre inkább megbarátkozunk.
Szóval megy majd fel a csifi hardverapróra.
Kacsintgatok egy lian li 750-es fehér moduláris táp fele (60k), de masszív overkill lenne, attól tartok. Van esetleg lian li sp750 sfx tápja valakinek, hogy leírja a véleményét?
-
HUN_Sector
őstag
Jonsbo C6-ba próbált már valaki sfx-tfx átalakítóval tfx tápot rakni?
-
HUN_Sector
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #62168 üzenetére
Ez teszter alapból nőtte ki magát. Az eredeti koncepció még érthető volt, a tartósan ilyen üzemeltetés azonban nem az
-
HUN_Sector
őstag
MATX-ITX rózsaszín gépház ha valaki keresne asszonynak, huginak, szeretőnek
[link] -
HUN_Sector
őstag
Sok szavazat a tk-2-re!
-
HUN_Sector
őstag
Az oké, hogy a moduláris tápegységek kábelei egymással a különböző pin kiosztás nem csereszabatosak.
De mi a helyzet azokkal a moduláris kábelszettekkel (pl. kolink core standard), amit kompatibilis típusmegjelölés nélkül árulnak? Orosz rulett? Vagy elég a géped, vagy nem? -
HUN_Sector
őstag
15000-et fizettem érte szállításssal amazonról (x47).
Nekem kizárólag azéret volt szempont a nikkelezett réz, hogy galliumot tudjak rajta használni. A 11. genes intel procik forróak. Kb 8 fokot nyertem az alumíniumhoz képest (gallium + axp-47 full vs thermal grizzly + mars one 120 aio). Ez nekem eléggé beszédes különbség.
Természetesen nem lennék őszinte, ha nem tenném hozzá, hogy a 80 fokos csúcsértéket vízzel egy üvegfalú thermaltake tower 100 kapitális házban mértem, most meg egy minineo s300 nagyon mini de meshes házban dolgozik a levegő.Megérte? Piszkosul.
Jobb mint az alumínium bordák? Igen
Hangereje? Hallani, a noctua a fülemnek kedvesebb, de elmegy.
Stressz teszttel fel lehet vinni száz fokra? Fel. De nem életszerű. Cyberpunk 2077-el megáll 72-75-ön. -
HUN_Sector
őstag
A minineoban kicseréltem a slim 12-as corsair ventit egy noctuára. Esélyes, hogy ez zúgott és nem a thermalright cpu hűtő. -10 fok idleben és -7 dB!
-
HUN_Sector
őstag
válasz
PROTRON #61904 üzenetére
Sehol sem írják az oldalon, hogy lenne benne egy gramm fa is. Esélyes, hogy az csak festett alumínium. Szimplán fa kialakítással nem egy életbiztosítás sem a hardvernek, sem a lakásnak, plusz a hőtől előbb-utóbb megadná magát az anyag is. Oka van annak, hogy max egy-egy betétet tesznek a gépházakra fából a bejáratott gyártók (pl. fractral design), de csak a DIY-ek és a távol-keleti garázscégek próbálnak fából eszkábálni bármit is, ők is alig.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
TurboK0 #61879 üzenetére
Hasonló elrendezésű a cpu blokk körül az én alaplapom is (csak az itx). A terhelés alatti hőmérsékletek teljesen rendben vannak. Ha előre szerelsz egy 120-as vizet, akkor előre fogja kiküldeni a meleget, ami nem nyerő ha melletted van a gép. A tavaly nyarat így töltöttem én is
A tápot sem valószínű hogy meg akarod főzni egy léghűtéssel, így javasolnék egy full réz hűtőt folyékony fémmel. Az egy -10-15 fokot jelenthet és még deliddelni sem kell a kupakot. Felül ki kell szívatni a meleg levegőt, léghűtés mellett meg elől befújást alkalmazhatsz. Ha a ház aljára is teszel ventit, akkor jó nagy keveredés lesz a cpu blokk előtt a légcsatornában, de egy próbát megér, mivel úgysincs vga-d.
-
HUN_Sector
őstag
A 3400g-5600g-8700g vonalnak igenis van létjogosultsága a maga szubkultúrájában. Pl volt két év míg chopinban 3400f-t használtam azért, mert apró és 2018-2020-ban mindenre elég volt, beleértve a játékot is. World of tanks, gta v, mutant year zero, mind futott fhd felbontáson szép részletességgel. Nem volt igényem nagyobb gépre, persze nem is voltak feláras procik. Ha a 8700g is 70 körül lenne, most nem is volna vita.
mini házban kocajátékosokat is kiszolgál apró fogyasztással, felesleges dvga méretekhez igazodó házak nélkül. Esetleg egy full passzív rendszer alapját képezve -
-
HUN_Sector
őstag
-
HUN_Sector
őstag
Azért ácsi, 24-25000-es tartományban már nem a deákné és varga és tsa tápok vannak, hanem 400-as fsp bronzeok és minőségi belsős chieftecek. Ne beszéljünk zöldeket. Az átlagos mai konfigokat teljesen nyugodtan rá lehet kötni. Ha valaki meg soktízezres tápot választ, ő valószínűleg nagyfogyasztók (pl. 4080 meg K-s intel proci) miatt teszi, de közben a 250-400 wattot ezek a tápok 100%-os biztonsággal elviszik.
Egyébiránt meg cca 25 év alatt két táp halt eddig meg a gépeimben:
- alsópolcos gigabyte (csak a táp halt el)
- három napos evgaA cs550 chieftec meg ph infók alapján cwt belsős.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
viperabácsi #61690 üzenetére
-
HUN_Sector
őstag
Rézhűtőt csakis galliummal!
-
HUN_Sector
őstag
Nézegettem videókat, hogy mi is most a jó zajszint 60-80-100%-on. Természetesen a gyári adatot egyedül a barna noctua tudja.
A thermalright gyári hűtő idleben 22-25 dB kéne higy legyen. 50 dB-en megy a gépemben. Terhelésre meg úgy érzem menten felszáll mint egy helikopter.
Rendeltem egy olcsóbb fekete noctuát (max lenyúlom a barna 92-est asszony gépéből, sose tudja meg), kíváncsi leszek hogy gyári hibás ventim van e, vagy tényleg ilyen szinten hazudnak a képünkbe (+2-3 db duplázza a zajszintet, a fülünk nagyjából 10dB-enként érzi dupla olyan hangosbak a zajt) -
HUN_Sector
őstag
válasz
phulee #61653 üzenetére
Szia. SFX táppal használtam és 120-ass vízhűtéssel.
Nagyon jó, kompakt, szépen összerakott ház. Az egyik sarokelemen kellett igazítanom egy fél mm-t, de mivel csavaros, ez egyszerű volt.
Kiváló a szellőzése. A youtube "szakértők" - nem tudok jobbat mondani - idióták, kiválóan szellőzik. 11700+3060 mellett kifogástalan, cyberpunk alatt tetőzött 80 foknál a proci. Az meg cpu gyilkos.
Szóval nagyon megéri.
Most a kisfiam használja.Itt a csoportban is sokan moddolták, kiváló alap. És még 14 cm-es ventit is bele tudtak páran rakni.
Matx lap mellett nem tudom felfér e előre venti. Én ITX-el használtam
-
HUN_Sector
őstag
Nekem 50-ért lett a z590i vision d alaplapom Dupplytól kb 2 éve. Azóta vagy 10-12 átszerelést megért.
A wifi/bluetooth egyik kábele edddig bírta, leszakadt a borítása.
Lehet ilyen vevőt kapni külön normális árban?Tehát pci kártya nélküli, de dual antenna kellene:
[link]
Nem akarok két külön antennát felszúrni az asztalra ha nem muszáj. -
HUN_Sector
őstag
válasz
phulee #61614 üzenetére
A csifimnek nem szabványos a csatlakozó helye, 1 mm-el arrébb van, így szopás felrakni a tartókeretet az s300-ban
Egyébként hangja semmi
Nem érezni hogy melegedne
A kábelei viszont mocskos mód merevek és nem könnyű kihúzni őket a tápegység socketjeiből
De egyébként nagyon kulturált -
HUN_Sector
őstag
A mai kártyák többsége a pci 3.0-t sem szolgálja ki. Max 64 bites sín sávszélesség mellett van szerepe. Egy 128, 192, 256 bites kártya bőségesen belefér a 3.0 szabványba.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
phulee #61589 üzenetére
40-50 az már prémium minőség. A lian li dancases a4h2o már 65. Azt vedd ha az tetszik.
Itteni árszegmensben jelennek meg olyan házak mint a fractal design itx háza, amely csodás, de katlan. Százezernél az azza virít piramisokat és lebegő kockákat. De az már nem a prémium hanem a design szegmens.
Nézz meg 1-2 videót és ha minden méret stimmel, menj a liabli házzal -
HUN_Sector
őstag
Közérdekű! Van egy 150-es chopin hardveraprón!
-
HUN_Sector
őstag
válasz
viperabácsi #61550 üzenetére
Gondoltam rá, de felmerül bennem, hogy az eretnekség lenne
csalás
Na meg azért ezt egy ideig elreszelgetném, mivel acél. Még a dremelemmel is.
-
HUN_Sector
őstag
A 450-es fsp-t beraktam a gyerek gépébe (nem akarom megint kiszedni, ezért merült fel az opció), az enyémben most egy 550-es chifi van. De a szabványos felfogatással van egy ilyen probléma a chieftec esetében
emiatt csak fordítva tud bent lenni a táp. A vga fele fúj ami nem baj, de nyomorog a tápkábel csatlakozó, ami inkább havar
-
HUN_Sector
őstag
Vajon ha a 300 wattos be quiet sfx power 2 tápomat beteszem a 115 wattos 4060 és a 65-128 watt között fogyasztó i7-11700f mellé, várható e bármi gond?
Papíron bírnia kell -
HUN_Sector
őstag
-
HUN_Sector
őstag
-
HUN_Sector
őstag
Írtam az európai inwin storenak, vajh miért mi vagyunk az egyetlenek ahova nem szállítanak. Mindenki döntse el maga:
Thank you for your interest of buying InWin products.
The shipping cost is quite high from our warehouse (Netherlands) to Hungary, so we didn’t see there is demand due to high cost.
But we will check this possibility again, and hopefully offer this option soon. -
HUN_Sector
őstag
válasz
4captainhero #61514 üzenetére
HA-n szuper áron van is egy
[link] -
HUN_Sector
őstag
A8-6500 volt nekem benne meg egy rx270 (atyaég, ez se ma volt), de nem volt gond.
Sokat jelent a megfelelő paszta és cpu hűtő.A jonsbo c6-ra pl thermal disastert írnak a tesztekben, nekem meg hűvösen futott az egész a végén a megfelelő összeállítással
Kísérletezni kell. Az a legjobb móka a gépépítésben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest