- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
Hurkaleves #14783 üzenetére
Én a helyedben megvárnám míg lesz (több fixen beszerezhető) alternatíva, akkor beleraknék egy IGP-s procit és azzal használnám amíg bírja.
-
canniball
nagyúr
válasz
Hurkaleves #14781 üzenetére
Pedig lehet jobban járnál ha időben bevállalnád, ciki lesz ha a gar.időn túl következik ez be és akkor pukkan el a lap...
-
canniball
nagyúr
válasz
szente #14587 üzenetére
"Anno, az integrált Atom procis ITX deszkámon" valóban katasztrofális hűtés volt, de a szóban forgó lapon szerencsére le lehet szabályozni a kis ventit és így elég korrekt értéket tud produkálni.
"Én a helyedbenolyan házat választanék, amibe belemegy minimum 8 centis venti..."
Pont akkora megy bele. -
canniball
nagyúr
válasz
abcdefg #14580 üzenetére
"A miniITX-es lapoknál meg nem vagyok biztos benne, hogy elég erőss az Atom proci..."
Nem csak atom procis mITX lapok vannak, még nagyobb is a kínálat Brazosból ebben a méretben mint mATX-ben. Mondhatni megtaláltad a kevés mATX méretű Brazos lapok egyikét...
És természetesen "integrálatlan" lapok is vannak mITX méretben, erről (is) szól a topik. -
canniball
nagyúr
válasz
Horvee #14521 üzenetére
""Milyen tápegységet vegyek" topikból küldtek ide."
8HDD-vel és mATX lappal a mITX topikba...?"...az idle fogyasztása olyan 100W-t lehet..."
Nem tudom van-e olyan pico amelyik ezt tudja vinni."...azért az ATX tápok ott még nem valami hatékonyak."
Biztos lehet olyat találni ami már ebben a tartományban is jó. -
canniball
nagyúr
"Vállalták az A75-öt a küszöbönálló A85 árnyékában, hogy az elsők között kínálhassanak FM2-es deszkát..."
Az Asrock azért beelőzött.Legalábbis kis hazánkban. Az A85 amúgy mivel tud többet mint az A75?
"...lehet, hogy alulbecsülték a keresletet..."
Meg lehet a kínálatot is. Nincs egy nagy dömping... -
canniball
nagyúr
válasz
Patice #14478 üzenetére
Szóval csak logisztikai problémáról van szó és ez nem az első alkalom. Én meg nem tudtam mire vélni, hogy egy-két hónappal a megjelenése után már el is tűnt. (Ott néztem én is, remélem nem úgy kerül vissza hogy néhány ezerrel megdobják az árat...)
Próbáltam visszakeresni de nem találtam itt olyat akinek ilyen lapja lenne; tényleg nincs senkinek?
-
canniball
nagyúr
Arról lehet tudni valamit hogy hová tűnt a boltok polcairól az MSI FM2-A75IA-E53 mobo?
-
canniball
nagyúr
válasz
chesterboy #3218 üzenetére
Nini, ez kisebb mint a Feel202...pont amilyet akartál.
Jó mozizást!
-
canniball
nagyúr
Le vagyok maradva egy körrel...
-
canniball
nagyúr
Leginkább "szépészeti" javaslataim lennének:
A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. ->
A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg.
"Simán" (www nélkül) sajna nem jön be az oldal, ne legyen ebből később félreértés. Meg szvsz így szebb."Integrált CPU-val rendelkező alaplapok:- SiS 662 / Intel 945GC"... ->
Integrált CPU-val rendelkező alaplapok:
- SiS 662 / Intel 945GC......Zotac IONITX-G-E Intel NM10 chipset + Intel Atom proci: második... ->
...Zotac IONITX-G-E
- Intel NM10 chipset + Intel Atom proci: második...Gammer ->
Gamer- PicoPSU ... passzív hűtésű... - inkább valahogy úgy írnám hogy hűtéssel nem rendelkező/azt nem igénylő, ezért néma példányok. Legalábbis nekem a passzív hűtés kifejezésről bordák ugranak be, az meg itt ugye nincs.
PicoPSU ... általában egy sata és egy molex csatlakozóval vannak ellátva, de ezen felül rendelkeznek egy csatlakozóval mely segítségével további egy-egy Pata-Sata eszközt tudnak ellátni. - ezt a csatlakozót nem tudom hová tenni, mire gondoltatok?
De ezek nélkül is korrekt hsz.
-
canniball
nagyúr
"a D510 és N330 procik között alig van teljesítménybeli különbség"
Erről nem az nVidia tehet, hanem az Intel. De ha megnézzük a desktop CPU vonalat ott sem nő egyikről típusról a másikra rohamosan a powa."az NM10 chipset továbbra is egy HTPC-be alkalmatlan chipset"
Attól függ: divx-re, DVD-re, zenére stb. elég. Az Ion GPU pedig ráér akkor dolgozni ha ennél "nehezebb feladat" adódik. Így gondolom "alap esetben" elég az NM10, kisebb a fogyasztás, HD-nél pedig belép az Ion GPU és lehet nem eszik kevesebbet a konnektorból mint elődje, na de kit érdekel, ha nem folyamatos HD lejátszás a cél így is nyertünk valamicskét. Vagy tévedek? -
canniball
nagyúr
válasz
ZCoyote #3035 üzenetére
"A beszerelt alaplap fölé pontosan hová esik a Scythe venti? A proci fölé?"
Mivel relatíve elég nagy a rács a tetőn/oldallapon emlékeim szerint mindkettő fölé (de mérget azért nem vennék rá, megnézni meg nem tudom mert már eladtam)."A gumicsavar a szellőző lyukba megy vagy fúrni kellett hozzá?"
Nem kell fúrni, át lehet húzni rajta."3,5"-os vinyó van benne? Ha igen milyen meleg? Mert ha jól emlékszem ezekben a házakban (202,302) elég gyatra a vinyó elhelyezkedés-szellőzés"
Egész pontosan nem gyatra, hanem nincs. Nekem SSD volt benne, azzal nem volt gond.Viszont olvastam panaszt olyantól akinek 3,5" HDD volt benne és én tuti nem kísérleteznék vele, legfeljebb 2,5"-ossal, azt is csak fenntartásokkal.
"...anno én is szuttyogtam vele csak más alaplappal."
Ezért is írtam a lapot, mert ugye nem mindegy mekkora a borda. Pl. a GSEJT fölé simán beférne egy 25mm magas venti is. -
canniball
nagyúr
Mi a baj az Ion2-vel (azon kívül hogy szutyok lassan jön és az optimus-on kell még kalapálni)?
(#3014) ZCoyote!
Nekem a Modecom Feel202-be nem fért be a szabvány (25mm magas) venti a GCLF fölé, egy Scythe Kaze Jyu Slim 100mm volt benne, ezt két gumicsavarral rögzítettem. -
canniball
nagyúr
válasz
user137 #2924 üzenetére
Ugyan jófajta a tápod, de sok a kábel és nem néma (márpedig ezek miatt vettem a picot); úgyhogy nem győztél meg.
Amúgy is árulod az LC12-t, akkor minek költenél rá?
chesterboy!
Atomhoz nem rossz, csak kár hogy ventis a tápja.toldy!
Vegyél egy HDMI->DVI átalakítót és láthatod. -
canniball
nagyúr
"DVI Digitális kimenet 1920 x 1200-as felbontásig HDMI csatlakozón keresztül"
user137!
És akkor én mivel hajtsam a gépet? -
canniball
nagyúr
Tudtam én hogy turpisság van a dologban. Ebben viszont nincs.
-
canniball
nagyúr
Nem fotósopra gondoltam, hanem hogy hosszúcigi vagy hasonló (amit én szívok kb. a venti közepéig ér, ha a Marlboro prémium módom dobozol akkor sem lehet kétszeres a különbség).
-
canniball
nagyúr
Regratula!
user137 szerintem arra gondolt hogy az ára ellenére csak a szokásos mitx minőség.
A döntés már korábban megvolt, csak én is akartam kicsit spórolni (neked mondjuk többet sikerült).
Igen, pico, ez már korábban megvolt.
Jó lenne ha venti nélkül is elmenne, de sajna nem ez volt az ok hanem az időhiány. -
canniball
nagyúr
Eddig azt hittem a kis hangos pörgettyűt lecserélve egy nagyobb leszabályozott példányra rendben lesz minden, de: lekötöttem a GCLF2-ről a kis visító ventit, beraktam az SG05-be egy SFlexet úgy hogy keresztbe érezhetően átfújja a házat (és ezen még szabályozni kéne mert számomra zavaró a hangja) a borda mégis forró, ez eléggé elbizonytalanított...
-
canniball
nagyúr
Még nincs, de ha nem kellett volna visszakötnöm a kis idegesítő pörgettyűt azt mondanám nem is nagyon hiányzik.
Amúgy nem tart már soká ez az állapot.
klepto!
"Mi van, ha tönkremegy a hálókártya, vagy a hangkártya, és nem tudok beletenni másikat, mert nincs hova?"
Visszaviszed és kicserélteted. Intel lapokra 3 év gari van. -
canniball
nagyúr
válasz
user137 #2428 üzenetére
"...10k körülinek beszámítom a tápot..."
Találtam egyetlen helyet ahol HUF-ban van megadva az ára, íme.
A reklám helye: nálam olcsóbban elérhető lesz.Jut eszembe: az SG05-ből a HDD tartót kiszedve ugye nem lóg már semmi be a venti elé?
"...gagyimérővel kimértem ma a zotacot."
Ezek szerint elég lesz a 120W-s pico is. Vagy az LC12-höz kapsz tápot is? -
canniball
nagyúr
Volt már rá máskor is precedens hogy találkoztunk a boltnál aztán ott helyben kettédobtuk a szajrét.
Ahogy korábban írtam a picoPSU már megvan, ezért nincs rá szükségem.
hito kollégától meg már megszokhattad: csak addig érdekes neki amíg beszerzi, összerakja, aztán mehet elfele. Szerintem egy doboz legóval jobban járna anyagilag: azt szét lehet szedni aztán valami mást összerakni belőle.
Ne haragudj hito de ez jött!
-
canniball
nagyúr
Nálam meg lesz egy eladó FSP 300-60GHS 80+ SFX táp.
-
canniball
nagyúr
Ránézésre nem kevésbe, de te tudod mennyiért vetted.
Csak sajna itthon nem nagyon van ilyen extra dolgokra igény.
Most látom csak az általad linkelt oldalon hogy ilyen is létezik: PCI Rear Slot Cover for all circular power connectors, nem tervez valaki rendelni innen (vagy hasonló boltból)? Beneveznék egyre, de meg sem merem nézni mennyi lenne a szállítás az árához képest? Esetleg (leendő) picoPSU tulajdonosok?
-
canniball
nagyúr
Eszembe jutott még egy, bár ez is kocka és ATX tápos, de cserébe 6db 3,5" HDD-t fogad: Lian Li PC-Q08B.
-
canniball
nagyúr
Ezek jutnak eszembe:
1. Lecseréled a két HDD-t egy nagyra; egyből nő a választék.
2. Ha ragaszkodsz a külön rendszertárhoz lecseréled egyiket 2,5"-ra és az ODD-t slimre; mehet az SG05/SG06-ba.
3. Veszel egy mATX házat; válogathatsz kedvedre...persze akkor már mATX lappal könnyebb/olcsóbb...
4. Megvárod hátha a többiek tudnak az igényeidnek megfelelő házat, de most mindenki hosszúhétvégézik.Amúgy ha a kocka forma nem jön be akkor mire gondoltál?
Mod. Ennek pl. más a formavilága. -
canniball
nagyúr
Ennél szebb nincs.
Komolyra fordítva: én másikat nem ismerek, majd talán a többiek. Ha lehet "alkudni" a kérésedből a topikban volt még szó valami Codegen házról, ha jól emlékszem abban két 3,5" HDD-nek van hely de a táp ATX, illetve a Silverstone SG05/06-ban van 1db 3,5"+1db 2,5" hely. Szvsz nem egyszerű igényeid vannak... -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
chesterboy #2372 üzenetére
Ha bekerül a TV mögé minek szenvedni az átalakítással?
Ha úgy gondolod jelentkezz!
-
canniball
nagyúr
válasz
chesterboy #2370 üzenetére
Először a pontos tervezés, majd a kivitelezés. Nagyon helyes...de hová rakod a HDD-t?
-
canniball
nagyúr
válasz
chesterboy #2368 üzenetére
Ilyesmi eszembe sem jutott, úgyhogy őszinte leszek: fogalmam sincs. De gondolom ugyanúgy lepattintható mint minden házé.
Ezt amúgy tényleg elkövette valaki vagy photoshop? -
canniball
nagyúr
"...az elsőről a Prohardver...honlapján van teszt és bemutató."
Íme:
Mozigép Modecom házban
Mini-PC Modecom házban (Ebben ugyan a Feel302 szerepel, de ez ugyanaz mint a Feel202 csak más előlappal.) -
canniball
nagyúr
Ha a lapot tartó csavarok teteje síkban van (és így nem görbül/feszül a deszka) akkor a meghúzás nem lehet gond. Ettől függetlenül a csavarok alá helyezett (szigetelő) alátét nem árthat. De ha már úgyis szereled próbáld ki megint a házon kívül, ha kint működik akkor a beszereléssel van valami gubanc, ha úgy sem akkor lásd hito tanácsát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sorozatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen házat vegyek?
- Gamepad
- Bluetooth hangszórók
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest