Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • igi

    aktív tag

    válasz zodo #9669 üzenetére

    Köszi, megfontolom.

    Kellene 1-2 jótanács:

    Most készülök leváltani a 8 éves Barton + Radeon9800PRO csodámat…
    Univerzális és viszonylag csendes gépet szeretnék. Univerzális alatt értem, hogy nem kell egy erőmű, de azért játszani is lehessen vele (kölyköknek sims3, esetleg én is kipróbálnám ifjúságom játékainak folytatásait: SC2, Diablo III, HoMM6, Duke). 1280x1024-en, normál beállításokkal…

    Eleinte nagyon vártam a Llano-t, de a 100W kicsit durva, meg nem is tudom, hogy elég lenne-e a grafikus teljesítménye önmagában. Úgyhogy szép lassan az intel felé fordultam.

    Jelenleg amiben gondolkodom:
    Lian Li PC Q07
    H67 alaplap + i3 2100 + Scythe Kozuti + 4GB RAM
    64GB SSD + 640 GB HDD + DVD író
    VGA - valamilyen lapos, egy slotos, tápcsati nélküli kártya. A jelenlegi favorit a Radeon HD6570 1GB GDDR5-tel.

    Igazán a táp miatt vagyok gondban, 3 megoldás kering a fejemben:
    1. ATX táp (Be Quiet E8 400W) – belefér ugyan, de túl nagy helyet foglal, attól tartok zsúfolt és meleg lesz tőle a ház.
    2. SFX (pl. BQ 300/350W) – ez kevesebb helyet foglal, de talán zajosabb, és beépítő keretet kell vadászni hozzá – vagy házat vágni. A SilverStone 450W-hoz adnak ugyan keretet, de drágállom, és nem is kell annyi kraft.
    3. PICOPSU – viszonylag elfogadható áron max. 120W-os téglát találtam Magyarországon. Azt nem tudom, hogy elég lenne-e a konfighoz + a kábelekkel kell vacakolni. Mondjuk a CPU elvileg 65W-os, ezt nem tudom, mennyire lehetne letornázni a grafikus mag letiltásával, esetleges alulfeszeléssel, downclockkal - valahol olvastam, hogy 2.5 GHz-en gyakorlatilag ugyanannyit fogyasztott a 2100, mint a 2100T. Ha a CPU lemenne 30W-ra + 60W VGA + stb (Háttértára + alaplap + esetleg egy alacsony fordulatszámú venti) talán - de tutibb lenne egy 150/160W–os, ahhoz meg drága a tégla.

    A másik problémám, hogy nappaliban lesz a gép, természetesen a fali telefon aljzattal (és a routerrel) átellenes sarokban, így a kábelezés nem megoldható. Marad a wifi (talán még a powerline). Ezért gondoltam integrált Wifis alaplapra: ebből van az Asus (ami inkább nincs), az Asrockra meg nem megy rá a Kozuti…

    Szívesen fogadom a jó ötleteket!

    köszi:igi

    this is the beginning of a beautiful friendship

Új hozzászólás Aktív témák