Hirdetés
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Macrodroid
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ii77
tag
Sziasztok! Engem Isten ver! Kedden megrendeltem az áhított ASUS ROG CROSSHAIR VIII IMPACT alaplapot. Ma du. el is mentem érte a boltba. Hazavittem. Fölnyitom a doboztetőt, a műanyag paláston át hüledezek rajta. Majd leemelem róla. Hű-há! Micsoda lapocska! Elkezdtem részletesen megsasolni. Ekkor feltűnik egy ici-pici valami, mintha másképp’ nyelnéel a fényt. A cpu foglalat. Talán vmi kis szösz? Sajnos csak az iPhone X-em volt kéznél. Csináltam pár fotót. Mintha a processzor tüskéit fogadó érintkező golyócskákat körülölelő müanyagból hiányozna. Persze vissza is raktam rá a palástot, doboz lecsuk és huss vissza az üzletbe. Elmondom, mutatom, hogy mit látok. Procit raktam bele? Mondom nem, mert szakember látta nélkül, nem merem belerakni a drága 5900X-emet. Szerinte nem lesz gond, de ezt már így gariba nem igazán tudja bevenni. Ráadásképp’ mutatom neki a 2. észrevételem is: a SupremeFX feliratú takarólemez jobb felső csavarja épp’ annyival lazább, hogy kotyog, ha egy picit is hozzáérek ujjal. Nem tűnt használtnak a lap, talán inkább silányabban rakták össze, átcsúszhatott a rostán.?
Azt mondta, megpróbálja kicseréltetni, de nem ígérgeti, mert ez nem igazán garanciális hiba így. Mivel elhoztam. De ki a t*k*m gondolta volna, hogy rögtön nyissam ki és nagyítóval nézzem át. Ezért gyűjtöttem a legprémiumabb és legdrágább itx/dtx lapra? Tiszta ideg vagyok.
Mondtam neki, hogy megtehetném/megtehettem volna, hogy a 14 napos elálással visszaviszem. De egyrészt egyenes csávó vagyok, másrészt meg ez a nagy vágyam. Egy ilyen lappal üzemelő konfig. Alzába még a második Noctua NF-A12x15 PWM chromax ventit is megvettem a házba, alulról befúvónak. Mondta, hogy azért legyek hétfőig türelemmel, akkor tud majd biztosabbat.
[kép] [kép] [kép] [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Automata kávégépek
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- További aktív témák...
- Szép, dobozos MSI PRO Z790-S WIFI PCIe gen5 garival
- Dobozos Aorus B650 AORUS ELITE AX V2, újszerű, garanciával
- Dobozos új MSI B650 GAMING PLUS WIFI 6E antennával, io shielddel, garanciával
- ASUS TUF Z790-PLUS WIFI garival, mindennel, dobozos újszerű, PCIe gen5
- Dobozos Z790 AOURUS ELITE AX PCIe gen5, újszerű gyári antennával garival
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M27UA 27 160Hz IPS UHD 4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi