- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
macilaci78
nagyúr
A kerékpáros tiltás csak kerékpárosokra vonatkozik. Külön tábla van smkp-ra és nagymotorra. Smkp tiltó táblát legutóbb Szegeden láttam olyan részen, ahol az autós közlekedést a villamos nyomvonalra terelték rá. Gondolom, a vékony kerék ne akadjon be a sínbe, illetve ne csússzon meg az egy nyomon közlekedő jármű a vason.
-
dtsdexter
csendes tag
Értem. Hátha a régi okmányai sincsenek meg akkor passz. Legálisan szerintem nem megoldható, de mint fentebb említették, hogy ha legalább egy papíron meg egy vázon szereplő pár szám és betű azonos, akkor végül is működhet a dolog.
De igazából 50-sekre nem hiszem, hogy bárki is komolyabban oda figyelne. Mit nézzen rajta, gyári motor? Áhh ne viccelj, ritka mint a fehér holló. Ha ért hozzá akkor max megcsodálja, ha meg nagy ccm-esként jársz 50-s papírokkal úgy is kiszúrja. De ha legalább ccm-re stimmel, és nem 100-l mész vele, max biztosítást, vagy egy jogsit fog elkérni rá (már ha kell most éppen)
-
dtsdexter
csendes tag
akkor inkább használd a motorszámot, az a legtöbb esetben látható helyen van. És van némi köze a valósághoz. Egyébként meg nem buzdítom, hogy törvénytelenül járjon el, sőt inkább a legális ösvényt javasoltam neki, a "legalább papíron" stimmeljen-el. Gondolom az előző vázhoz voltak papírok, használja annak a számát (ha lehet
) Én legalább is így gondoltam értettem.
Nekem eddig nem volt gond vele, egyetlen amin fennakadt, hogy "jelenleg nem szerepel a központi nyilvántartásban, kérem ellenőrizze ... stb" Mikor a malagutira akartam biztosítást. Mondjuk a még pár helyen felvillant a "hiányzó adat" pl Rendszámnál mivel 125-ös.
-
macilaci78
nagyúr
Ha már meg tudod mutatni a vázon azt, ami a papíron van, akkor szerintem nyertél.
A formátumról írtam: az enyémet sehogy se fogadta el. Kínunkban a hiányzó karakterszámot a karaktersor elé beírt nullákkal pótoltuk. Ebből én arra gondolok, hogy van valami megkötés a karakterek halmazát és darabszámát is illetően, amit a rendszer ellenőriz. De azt nem írta ki, mi a hiba, csak azt, hogy nem jó.Amúgy a biztosító nem foglalkozik különösebben az alvázszámmal, ha a tied kiscica, azt írja be.
Persze, amikor biztosítási esemény részese leszel, akkor majd ők is jól megnéznek mindent.
-
dtsdexter
csendes tag
Leginkább sehogy. Az alváz szám egy gyártásszám is egyben amely szavatolja az adott típus minőség megfelelőségét és eredetét. Útólag is lehet rá gyári számot rakni, természetesen értelmetlen mivel nem jegyzett. Ám robogóknál nem hiszem, hogy nagy jelentősége lenne. Amíg nem kell rá hatósági engedély (forgalmi eredetvizsga stb) Ha forgalomban szeretnéd használni, akkor muszáj leszel valahonnan beszerezni vagy az eredetit rá üttetni.
Ha csak biztosításhoz kell (robogó) akkor bőven elég papíron léteznie a korábbi okmányaiból másolt alvázszámot használva. A rendőrbácsi/néni nem fog neki állni keresgélni az alvázszámodat. A legtöbb robogós sem tudja saját motorján hol van, nem hogy a rendőr.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest