- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
none
csendes tag
Én egy GL routerrel nyomulok, és egy dd-wrt firmware-el, és egyenlőre szintén utorrent-el, de teljesen hibátlanul tudok tölteni, nem szakad le. Az utorrent-be is be van állítva ez az UPnP mód (amiről fingom sincs konkrétan, hogy mit jelenet, csak annyit, hogy valami plug and play valami), meg a routerben is be van kapcsolva az UPnP mód. Máshol nem állítottam be a torrentnek semmit, port továbbítást sem. A tiéd mennyi időközönként szakad le?
[Szerkesztve] -
none
csendes tag
Mint olvashattad én sem vagyok egy router guru, de szerintem mindenképpen próbálj ki egy új firmware-t. Azok közül amiket az első hozzászólásban ajánlanak. Nagyon jó dolgokat lehet kihozni a router-ből. Ha visszalapozol konkrétan lépésről-lépésre leírták, hogyan kell firmware-t frissíteni/lecserélni. Nekem ugyan olyan router-em van amilyen neked. Bár még csak 1 napos, de nagyon tetszik! Én kapásból mikor kibontottam lecseréltem a firmware-jét erre: dd-wrt.v23 SP2 standard Innen le tudod te is tölteni: [link] Én csak ennyit tudtam segíteni. de mindenképpen javaslom, hogy próbáld ki.
[Szerkesztve] -
none
csendes tag
Az a helyzet, hogy 2 szoba van egymás mellett, és egy fal választja csak el a két ketyerét. De volt már sokkal rosszabb is a jel, csak most vacakoltam picit vele. A signal így 35%-ról 55%-ra ugrott. Egyenlőre nincsenek gondok. Remélem így is marad.
-
none
csendes tag
Köszönöm a jótanácsokat. Nálam az SNR értéke 45 körüli, Noise -98 Ez most akkor jó, vagy rossz?
-
none
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam ezt a dd-wrt fw-t, és a ''Status'' fülön néztem a Wireless jel erősségét. 35%-on volt aztán átraktam máshová a routert, és most 55% körüli jelet mutat. Ez a jel erősség nagyban számít attól, hogy az wireless-en netezőnek szakadozik-e a nete? Mert sokszor panaszkodott arra, hogy leszakadozik, meg lassú a net. Lehet, hogy amiatt, mert 35%-on volt a jel? Mennyi az optimális jel erősség? -
none
csendes tag
Oké, közben sikerült. Az volt a baj, hogy a DHCP tartományon kívüli IP-t adtam meg. DHCP tartományon bellüli IP megadásánál ''never''-re vált a Status/sys-info/Expires jelzésnél.
-
none
csendes tag
Az baj, ha a winfoson bellül a hálózati kártya beállításaiban a DHCP engedélyezve van?
-
none
csendes tag
Hahóó!
Megvan az új GL router.Az első amit kipróbáltam, hogy a gyári firmware-vel leszakad-e a letöltés 39 MB-ként. Nem! Nem szakadt le! Simán töltött tovább! Eddig csak egy 50 Megás file-t szedtem le vele, majd este még tesztelem 120 MB-os file letöltésével is. Remélem nem lesz gond. Felraktam a dd-wrt.v23 firmware-t. Próbálom beállítani a hálókártya MAC címéhez a fix IP-t de nem tudom, hogy sikerült-e. Megnéztem a Clone MAC menüben milyen MAC címek találhatók a routerhez csatlakozva, és ott kiválasztottam az enyémnek a címét. Administrator/Services-be beírtam a MAC címet, a host nevet, és egy olyan IP-t ami felül esik a beállított tartományon. Esetemben 192.168.1.151-et írtam be. A mentésre kattintottam, meg csináltam egy router restart-ot. Utánna a menüben a Status/LAN menüben megnéztem a legalsó DHCP Cliets résznél, hogy mit ír. Hát ide sajnos ugyan úgy egy 192.168.1.100-as IP-t kapott a gépem. Viszont az itt kiírt MAC cím nem egyezik azzal a MAC címmel, amit a Clone MAC menüben kaptam. Most akkor mivan? Mit rontottam el?
Hogyan tudom ezt beállítani, és hogyan tudom leellenőrizni, hogy jól lett minden beállítva. Sajnos nem igazán vagyok penge ebben a témában, és annyi itt az IP cím, meg a MAC cím, hogy nem tudom ki-kivel játszik.
Előre is köszi a helpet! -
none
csendes tag
Most, még mindíg nálam van a WRT54G v5 router amíg nem hozzák meg a GL-t. Azt vettem észre, hogy egyetlen olyan file-t sem tudott letölteni az FTP-ről ami 39 megánál nagyobb. Idáig míg nem volt router-em, ilyen sosem fordult elő, és az FTPRush progin sem álítottam el semmit azóta. Kipróbáltam letölteni a TotalCommander-ben is, de ott is valamilyen rejtéjes csoda fojtán 39 mega után feldobta az ablakot, hogy ''hibás file''. Nincsen a routerben valami csomagszűrő, ami nem enged át egyszerre 39 megánál nagyobb file-t? Vagy ami 10 percig engedi a folyamatos kapcsolatot, és utánna automatikusan megszakítja a letöltést? Mi lehet az oka? Kevés a memoria a routerben? Egyébként keresgéltem a beállítások között, de nem találtam hasonló beállításra lehetőséget. Akkor mi lehet a gond? Már átállítottam a routert is UPnP módba, meg a progit is. De így is ugyan ezt a hibajelenséget produkálja. Teljesen tanácstalan vagyok.
[Szerkesztve] -
none
csendes tag
Kicsit ismét OFF kérdés: Le tudná valaki írni bővebben, hogy mire jó az UPnP mód bekapcsolása a routeren és a szoftverekben? Mire jó, és mit lehet vele elérni?
-
none
csendes tag
Olvastam itt a fórumon, hogy van a dd-wrt-ből a mini, és a standard. Azt is írta itt valaki, hogy elsőre csak a minit szabad feltenni, és utánna a standard-et. Jól olvastam? Ez miért van így? Miért kell így csinálni? Azért remélem nem kell egy simpla Firmware frissítéstől betojni. Ha tönkremegy, akkor úgy is megkereslek téged. De remélem erre nem lesz szükség.
-
none
csendes tag
válasz
Flashcash #412 üzenetére
''4, Ezután be lehet állítani az új firmware-t. Ahhoz hogy a Tomato grafikont tudjon rajzolni explorer alatt is ezt még fel kell tenned: [link]''
Oké, köszönöm szépen! Remélem ez alapján sikerülni fog a firmware frissítés! Még annyit, hogy ahhoz, hogy grafikont tudjon rajzolni, ahhoz letöltöttem ezt az .exe file-t, de mit kell csinálnom ezzel a file-al? Valahogy fel kell tallozni a router-nek? Vagy csak simán el kell indítani a Winfos-on? Egyszer kell csak lefuttatni, vagy minden gép újraindításnál? Bocsi a láma kérdésekért, de ez a rész még picit nem világos.
Köszi előre! -
none
csendes tag
Sziasztok! Na hát, szinte teljesen végig olvastam a fórumot. Leírom az én harcomat is. Nemrég lett szükség routerre, és az OFF-os SMCWBR14-G2-es routert szerezte be a családnak egy ismerős. Én nem sokat torrentezek csak FTP-zek, de az SMC még a sima böngészést sem bírta. Folyamatos panasz volt rá, álandóan resetelt, vagy úgy újraindult, hogy 2 percig meg sem nyekkent. Aztán most kaptam kölcsönbe próbára egy WRT54G v5-öt, és most ezt tesztelem. Azt tapasztaltam, hogy a sima böngészéssel tökéletesen elvan, de a huzamosabb FTP letöltést már ez sem bírja. Nem sürűn, de naponta többször leszakad. Az újraéledése az SMC-vel szemben csak pár másodpercet vesz igénybe, de ez akkor sem álapot. Most végigolvastam az egés topic-ot, és már meg is rendeltem egy GL-t, mert úgy láttam a töbség nagyon dícséri, és egy tomato firmware-t szeretnék rá feltolni. Lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban, mert úgy láttam erről nem nagyon esett még szó. Ha most megveszem az új GL-t, és felteszem rá a tomatot, akkor azzal már ugrott is a garim? Bár az első hozzászólásban lévő linkeket nem néztem végig, de nem tud valaki egy korrekt pontos, lépésről-lépésre történő firmware frissítési folyamatot leírni? Vagy bőven elég annyit tudni amennyit e felettem hozzászóló leírt? Nem akarok semmit sem elrontani, pláne, hogy zsír új lesz a ketyere. Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- E-roller topik
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Házasság, esküvő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest