Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Norbi27

    aktív tag

    Sziasztok

    Segítséget szeretnék kérni
    Eddig egy Linksys WRT 54-GL routerrel osztotam itthon a netet. Több mint 3 évig használtam Tomatoval hibátlanul. Kb. 2 hónapja vettem még egy routert, egy Linksys WRT 320-at. Ennek n-es wifije és 4 db gigabytes LAN portja van. Mivel a 320-hoz nincs Tomato, így mindkettőre feltettem a DD-WRT-t. DHCP szerver bekapcsolva.A hálózat jelenleg úgy néz ki, hogy a 320-as kapja a modemtől az ADSL netet. Ehhez kapcsolódik egy gigabites switch, amin az asztali gépek és nyomtatók vannak az irodában. Egy másik porton van egy kb. 30 méter hosszú kábel, ami felmegy a szobámba. Erre van kötve az 54GL. Erre szeretném kötni vezetékkel a média lejátszót és a Hello HD boxomat, ill. 2 laptopot wifi-n.
    A vezetékes része tökéletesen működik, viszont a wifi-t nem igazán tudom, hogy kell beállítani. Először AP módban próbáltam. Úgy gondoltam, hogy a vezetéken kapott netet ossza tovább wifi-n. A 320-ból jövő kábelt az 54-es LAN portjába dugtam. Az SSID és a titkosítás ugyanaz volt mindkét routeren. Ekkor az volt a gond, hogy a laptopok gyakran csak 3-4. próbálkozásra tudtak felcsatlakozni a netre.
    Pár napja olvastam itt a fórumon, hogy a 2. routert repeater bridge módba kell állítani. Megcsináltam ezt is a leírás alapján, de így sem lett jobb. Szerintem az a baj, hogy a 2 router wifi-n is látja egymást. Viszont kábellel is össze kell kötnöm őket, mert a médialejátszónak kevés a wifi.
    Most ott tartok, hogy az 54-re visszaraktam a Tomatot, de itt már végképp nem tudom, mit állítsak

    Légyszi segítsen valaki.

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák