- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzcs
senior tag
válasz
krisztián98 #2746 üzenetére
linksys oldalán nem látom hogy linuxos lenne, pedig azt hirdetnék, pl a gl esetében is ott van a gpl licence ábra.
-
hzcs
senior tag
válasz
krisztián98 #2744 üzenetére
azt akarta mondani, hogy n szabvány nincs,még csak pre-n.
Itt MO-n a csatornák 1-11-ig vannak (a forgalomban lévő hardverek általában ennyire vannak korlátozva), ha tudják az eszközeid a 11-től felfelé lévő csatonákat, 12-13-14, egy próbát megérne, hogy úgy jó-e. Persze ahhoz minden hardvernek támogatnia kell. De a GL-lel nem lesz gond -
And
veterán
válasz
krisztián98 #2739 üzenetére
Távolság mekkora? A két yagi milyen nyereségű (ugye nem valami borzalom Kryon-félékről van szó)?
A 200mW teljesítményhez hűtöd is azt a rádiómodult a routeren belül? Mert az már rég túlvan az elfogadott határértéken, hűtési és hatósági szempontból is. Ha az egyik antenna nem feléd van irányítva, annyira ne csodálkozz.. Első körben próbálkozz azzal, hogy azt az állomást kizárod, és csak két pont közötti linket tesztelsz.
A 'pre-n' szabványú cuccokkal én továbbra sem küzdenék még a helyedben. Különösen, ha relatív nagytávolságú linket akarsz összehozni, külső antennákkal. Ha 5GHz, inkább maradnék a 802.11a eszközöknél, az legalább egy régen lefixált szabvány (valóban kevesebben használják, több csatornaszámmal és nagyobb teljesítménnyel használható legálisan). -
Rival
aktív tag
válasz
krisztián98 #808 üzenetére
Azt mondtad, hogy WRT54G v3 van neked, nem? Az elviekben a leírás szerint kompatibilis a DD-WRT-vel...
-
Rival
aktív tag
válasz
krisztián98 #796 üzenetére
Nem tudom, mitől problémás a hely, de vigyázz azzal a 251mW-tal, mert egyrészt az adóteljesítmény növelésével az interferencia is nagyobb lesz, másrészt a rádió chipre is oda kell figyelni, túl ne melegedjen...
Meglepően tapasztaltam, hogy eddig két SMC-t használtam WDS üzemódban a ház két vége között, és most, hogy lecseréltem az egyiket egy WRT54GL-re, ezt 14mW-ra állítva is (a default 28mW) stabilan működik a kapcsolat (ha jól tudom, akkor az előző SMC WBR14G 40mW adóteljsítménnyel működött fixen). A klienseknél is mindenhol a legkisebb adóteljesítmény van beállítva az alapértelmezett profilban, és a lefedett terület nagy részén nagyon jó, vagy kiváló a jel minősége (nem az erősség!).
Mondjuk szabad téren tényleg van értelme a nagyobb adóteljesítménynek, de zárt térben Inter Ferenc beszól...
mod: DD-WRT a barátod...Jó kis firmware. A WRT54G v3.0 is komaptibilis vele, lásd az alábbi listát: [link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- E-roller topik
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Minecraft
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Micro Four Thirds
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged