- iOS alkalmazások
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
petir
senior tag
Sbazsi az oke de most ugye ki kellett nyirni vxworks killerrrel a gyari oprendszert hogy feltehessem a linux alapu ddwrt-t en utana olvastam es tobb helyen irnak egy VxWorksRevert nevu dologrol amit elso kent kell tallozni mielott a gyarit visszatesszuk na igenam de ilyen vxworksrevert.bin -t az en wrt54g v5.1emhez sehol nem talaltam eddig vagy ehhez a tipushoz nem kéne???itt olvastam amugy tobbek kozt a leiras vegenel talahato....
Fabriciusz , And , h_143570 - mint nagy guruk. Vélemény? tudom par hete meg abban kertem a segitseget hogy kell feltenni de sajnos mivel nem mukodik jol vissza szeretnem cserelni.
-
And
veterán
"eddig egy smc volt, ott a dhcp tartományán belül adtam statikust (lehet helytelenül), és működött."
Addig valószínűleg nincs gond, amíg a DHCP-szerver által osztható tartomány elég nagy, sorban oszt címeket a szerver, és te a tartomány tetejére teszel egy statikus IP-t, mert valószínűleg sosem lesz átfedés. De ha a kiosztható címtartomány kicsi, akkor simán előfordulhat, hogy előbb-utóbb mindet megkapja egy-egy kliens, aztán címütközés lesz, ha a fix IP-vel rendelkező eszköz is megjelenik a hálózaton.
"pl, hogy jól írtam be a mac addrest, vagy hogy mondjuk megváltoztassam. de mivel nem írt ki semmit, ez nem ment."
Ja igen, leesett, hogy mire gondolsz. Emlékszem, nálad valami furcsa okból kifolyólag nem látszódott a statikus DHCP-tábla. Mondjuk én ilyennel sosem találkoztam, de megnyugtatlak, hogy a statikus tartomány továbbra sem fog látszódni, csak az a kvázi-statikus címeket tartalmazó tábla, amely a MAC-addresshez kötött címeket tartalmazza. Utóbbiak ugyanis nem fix címek a szó eredeti értelmében, hiszen azokat nem te állítod be a gépeken, hanem továbbra is a DHCP-szerver osztja ki, csak mindig ugyanúgy. Tehát ezeket a címeket igenis a DHCP-szerver címtartományába kell tenni, és nem azon kívül, de ettől még nem fix IP-k.
-
And
veterán
"most már legalább tudom, hogy a statikus ipket a dinamikus tartományon kívülre kell tenni."
Hát, úgy illene.
"aztán remélem, hogy ez a firmware rendesen megmutatja a statikus tartományt is."
Hogy mit csinál: megmutatja, de mit is? Mit kell a 'statikus tartományon' mutogatni? Az van, oszt' kész. Ami a DHCP-szerver számára foglalt (általa kiosztható) tartományon kívül, és az alhálózati maszk által nem kizárt címtartományban van, az használható statikus IP-nek egy alhálózatban (mod.: a 0 és 255 végű címektől most tekintsünk el).
"bár lehet, hogy az kavart be, hogy a dinamikuson belülre tettem a statikust is."
De miért úgy? Az nem firmware-függő, hogy ilyet nem kellene tenni, az sem, hogy nem konfigurálunk kettő vagy több DHCP-szervert és az sem, hogy nem osztjuk ki kétszer ugyanazt az IP-t egy alhálózatban.. -
And
veterán
DD-WRT v24: [link], v24 sp1: [link].
GL-re leginkább a standard-verzió passzol, webfelületről pedig mindig a '_generic' nevű binárist kell feltölteni, mint azt a DD-WRT Wiki is említi. Tehát ezt a fájlt kell leszedned: "dd-wrt.v24_std_generic.bin". A routered hw-verziója (v1.0 / 1.1) kideríthető a címkéjéről - rá van írva -, ill. a gyári szám első négy szamjegyéből, lásd a topik első hozzászólását. Egyébként teljesen mindegy, hogy melyik mappából szeded le, mert az említett fájl bitről-bitre azonos mindkét mappában (ahogy a többi is). -
outsiheder
tag
a save kihagyását már én is írtam, sőt azt is írtam, hogy rendszeresen elfelejtem, a fiúk nem tanultak program ergonómiát, én igen, de ők tudnak firmware-t írni, én meg nem.
de itt van
dd-wrt WIKI vonatkozó oldala -
outsiheder
tag
a legvalószínűbb hogy 169-el kezdődik, de láttam már 0.0.0.0 értéket is, a hard reset után, és automatikusan dhcp-re kapcsolta magát.
De ha van benne hálózati kártya/interface, akkor biztosan, na jó inkább igen nagy valószínűséggel van hozzá vmilyen gyári beállító program is.
A lease idő egyszerűen letelik, a nálam hozzáértőnnek majd beírják, scipttel is el lehet engedni (csak gépen tudom, hogy kell eldobni és megúlítani a kapott címet), és valószínűleg telnettel is meg lehet csinálni. -
outsiheder
tag
ha a nyomtatót dhcp-re állítod, amig levan választva a hálóról, felveszed a saját beállításait, ki-be kapcsolod, miután újra indult és még mindig le van választva, kinyomtatod a nyomtatód saját teszt és beállítási oldalát
na azon az oldalon milyen ip cím van?
Illetve ki lehet próbálni a nyomtató tipustól függő szoftveres, gomb-kombinációs hard resetjét is. -
And
veterán
Ugyan már jóideje v24 sp1-es van fent, de a v23-assal is pontosan így ment: MAC-adress (a hexa byte-ok kettősponttal elválasztva), hostnév (akármi lehet) és IP-address. Soha nem volt vele semmi gond, persze érdemes az itt lefixált IP-ket a DHCP-szerver által osztható tartományon belül beállítani. Mégis mit jelent az, hogy 'mintha nem menne megfelelően'?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest