- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyLee73
tag
Memtest futtatva, a ramok hibátlanok. Az egyik táp egy 400W-os Zalmann, a másik egy 500W-os FSP. Igazándiból arra gyanakszom, hogy az egész problémát a déli híd túlmelegedése okozza. (amíg nem voltak letiltva az előző kommentben írt, különböző ''ficsörök'', addig nem volt ilyen problémám)
-
-
pbujna
aktív tag
nekem is Raidben mennek a winyóim. 2x120 GB SATA Seagate. Igaz ezeknek még a firmware száma is megegyezik, így nagyon jól mennek. Én nem particionáltam őket, mert saját magára nagyon lassan ír, de az olvasás és az írás nagyon gyors, ha memóriából olvasok/írok, illetve a rendszer nagyon gyorsan áll fel. Másik wincsiről is gyors az írás. Nálam pl 160-as PATA-ról 70-75 MB/s-sel másolt!!!
-
vlaci79
senior tag
Szia!
Én már egy ideje azon gondolkozom, hogy 2db raid 0 tömb kéne azok tudnának szépen dolgozni egymás között. (egy nagy pata meg mentéshez...)
Mind sata vinyó átlag olvasás max olvasás min olvasás vezérlő t. proci h.(+/-2%)
Hitachi 7k250 49.9 MB/s 61-62 MB/s 32 MB/s promise 3%
Seagate 7200.8 58.7 MB/s 70-71 MB/s 37 MB/s promise 3%
seagate 2x7200.7 84 MB/s 100 MB/s 60 MB/s intel ich5r 4%
seagate 2x7200.7 69.9 MB/s 75 MB/s 60 MB/s silicon3112 0% ?
Jobb 2 40 es vinyó raid0-ban mint egy.
fenti utosó 2 sorból láthatod nem midegy milyen vezérlőre kerűlnek.
Vlaci
[Szerkesztve] -
Bordács
aktív tag
Balatoni nyár hol van már,jaj de régen elmúlt már a balatoni nyár....
(ez egy elég régi nóta-mármint táncdal-de most ez jutott eszembe,ha nem is ismerheted)
amúgy arra céloztam,hogy mostanában nem látlak sűrűn a topicodban,de ez gondolom változni fog,látod néhányan próbáljuk tartani a ''frontot'',de kell a ''jó öreg''
a háznál
[Szerkesztve] -
Bordács
aktív tag
X bicker!:Nem értelek most ebben a kérdésben:Ha netán frissítés közben bebasz
a gebasz,akkor ott a -másodikként-Cd-t -kérő BIOS betöltési opció.Ha jól emlékszem a topicnyitónak P4C-je van,crashfree2-vel.Egyszerüen beteszi
az alaplapi Cd-t ,amin rajta van a gyári eredeti franctudjamelyikverzió Bios-és
rögtön indul a rendszere. És azért az sem mindennap történik meg,hogy ASUS
updattel lefagy,vagy BIOS nélkül marad a rendszere (rajta volt:már törlődött,az újat
pedig nem tudta beflesslni vagy verifikálni)Nem kell szerintem elrettenteni ettől
őt,nem olyan félelmetes dolog ez azért.!!!Nem kell előtte x felest benyomni!!
Üdv
Bordács-proci
[Szerkesztve] -
Bordács
aktív tag
Hello!
Jól müxik az USB dongle,bár tegnap nem bírtam fejhallgatóra (mobilhoz)
összehozni a Pc-n keresztül.Neked ez a funkció ment?Próbáltad erre egyáltalán?
Na,ami Várnarancs kérdését illeti:Tapasztalatból mondom,hogy van olyan ASUS
alaplap,amelyik BIOS-ában van 500 ill 533-as memo opció és megy is.
Ez persze nem a P4C800-as.hanem pl.,mint nálam,a P4P800 E Dlx.
És láss csodát megy benne gond nélkül 500 Mhz- duálban a memo.
(minden más alapon)Persze ennek megfelelően a memo irási és olvasási
sebesség és rendesen megugrik.
Szóval vegyél olyan alaplapot,ami ezt tudja és akkor nem lesz gondod az 533-as
memoval sem,sőt utána következik a tuning!!!
Üdv
Bordács-proci -
KECE
csendes tag
Köszönöm hogy ilyen gyorsan választ kaptam a kérdésemre, de akkor tovább folytatnám az információ gyűjtést.
A következőkre lennék még kíváncsi: Adott 2 darab SAMSUNG 512/400 RAM viszont nem egyforma a két RAM időzítése, befolyásol-e ez valamit?????
(3,4GHz fölött nem akar elindulni a masina lehet a memória az oka?) -
Poctar
senior tag
Sajnos nincs 400w-os tápom.
Húztam egy kicsit a gépet és nem tetszet neki.
Még régebben 2.4-es Celeron D-vel elindult 205Fsb-n, de a 2.8nak már nem tetszet.
Próbáltam másik 300W-os táppal de semmi.
Gari van még rám, de nincs meg a papírja
Semmi füst vagy hiba a lapon...
Már volt két szervízben, de azt mondták, hogy papír nélkül nem tesznek semmit.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Már régebben is ismertem ezt az oldalt, 300w alatt hozza az én konfigom.
Meg annyira nem félek tőle, már lassan két éves, egy félévet egy celeron900@1100MHz+512SDR+MX440+1HDD+2CDRWstb társaságában, még egy felet AMD 2200+@2.2GHz+256DDR+Ti4200+2HDD+DVDRW+CDRW stb társaságában, és lassan egy éve a mostani 2.6@3.4 celeron konfiggal megy.
[Szerkesztve] -
T-
tag
a biosban van egy olyan menüpont hogy:Hardware Monitor, na ebbe belépve mintha lefagyna a bios, kilépni csak ctrl alt del-lel lehet
az érdekesség kedvéért ma már többször is megcsinálta a gép hogy egy pillanat alatt lekapcsol, a power led világít, reset után elindul de az eszközök beolvasása előtt gondolkodik úgy egy percet,beolvas és ismét ujra bootol atzán megint és megint.
úgy sikerül elindítanom hogy áramtalanítom a gépet akkor elindul
még egy a Not dtrive attached to FastTrak controller, the BIOS is not installed.
mit jelent
a 1021-es biost raktam vissza -
T-
tag
-
george12a2
csendes tag
Köszi a választ.
Ez a ''normál'' csati bármilyen számtech boltban kapható? Vagy csak nagyobbakban, esetleg csak Pesten? Veszprémben pl nem láttam sehol. Lehet, hogy nem a hentesnél kellett volna keresni?
Azon gondolkoztam, egy régi gépből kioperálom magát a COM apa csatit, az alaplapi tüskékre egyenként, egymástól elszigetelve beleforrasztom ebbe, és voila.
Nos?
Holla -
sz.j
nagyúr
A honlapomon részletesen leírtam, hogy AI7-es lapnál hogy lehet aktíválni a PAT-ot (akár kb.4 GB-ig is!)
Kétféleképp is lehet!
Lehet, hogy Asus lapoknál is müködik.
Bővebben: link -
xtmod
senior tag
előtte msi deszkám volt, ugyancsak i865pe-s abban működött, ebben meg az utolsó bios van, már úgy vettem, hogy az volt benne.
pl. alaphelyzetben az everestben a memória olvasás 4750-4850 mb/s, ha csak 1 mhz-t is húzok a procin, visszaesik 4400-4500-ra már az előbbi is gyenge, nemhogy az utóbbi.. -
Gábor vitéz
tag
Akkor nem tökölök vele...
Más: Egy zalman bordát tettem a north-bridge chipre az alaplapomon (p4p800 deluxe), de az eredeti asus bordához való pántot sikerült elpattintanom.. (ez a zalman borda csavarokkal lenne rögzítve de ugye nincs hozzá lyuk az alaplapon). Mivel lehetne rendesen rögzíteni? Most egy pici rugót használok az elpattant pánt helyett, de szerintem nem szorítja oda annyira a bordát mint kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest