- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bordács
aktív tag
Természetesen van átalakító és egyben elosztó ,ami a molex bemenetet
(4 pines) osztja szét,például TTS-nél is kapható.Nézd meg a honlapját,én nemrég
4K körül vettem nála.Az mindenesetre meggondolandó,hogy a proci hütését
is constans fordulatúra állítsd át.(vagy nem jól értem,mit is akarsz)
Visszatérve elosztó/átalakító kérdésre,én olyat kaptam ,ami 3,3 és 5V is tud,(ha jól emlékszem, a 2 állás biztos a 2 feszültségérték lehet esetleg más,de a honlapon ezt látni fogod)
így ezzel is szabályozható a venti fordulatszáma ugye 2 állás szerint (vagy 3,3 V
vagy 5V).De én ezt pl.a ház ház/wincsi hütésének szabályozására használom csak.Ezeket az elosztó/átalakitó paneleket azonban nem feltétlenül könnyű
beszerelni a gépbe. -
Bordács
aktív tag
Szóval:Az E steppinges hőtani szempontból egy újabb és jobb konstrukció,mint
elődei pl. a D.Nekem E léptékűvel votl dolgom.Tény,hogy ref.hütővel bizony 52-62
C fok között mozog könnyen és a Prescottokhoz nem árt bizony egy komoly hütő.
Vettem is egy Coolbatot.Ezzel 44-52 között mozog a szélsőségeketől mentes
viszonyok között,ez a normál tartomány,de ha 60-65-re menne fel még akkor sem
történik nagy baj,veszélyes túlmelegedés esetén úgyis kikapcs van(leáll a rendszer).De persze nyilván más pl.Zalmman is tudja azt,amit a Coolbat.
Ezért is javasoltam Neked egyébként az NW magos procit.ott nincs különösebb
hőmérséklet probléma.Való igaz,hogy a nálam járt 3,2-es az említett hütővel
jól húzható volt,3,9+-et sikerült elérni 247-es FSB mellett,ami magas alapórajelü
Inteleknél szép szám,egyébként is 4+-ba menni léghűtéssel szinte csoda és kivételes szerencse számba megy -
Bordács
aktív tag
-
Bordács
aktív tag
Te vetted meg Warhaed100 lapját? Ha igen, jól tetted és ha nem titok: ???FT
/egyébként 2*256-tal is remekül elmegy ez a konfig,ha nincs igényed extra
teljesítményre,még valami:a HT-t tudod hogyan kell és mire használni??-ha nem
akkor menj be a Toms Hardware-be( a magyar változat is elég ehhez) és ott némi
''téli alapozást'' kapsz a dologról
[Szerkesztve] -
Bordács
aktív tag
Balatoni nyár hol van már,jaj de régen elmúlt már a balatoni nyár....
(ez egy elég régi nóta-mármint táncdal-de most ez jutott eszembe,ha nem is ismerheted)
amúgy arra céloztam,hogy mostanában nem látlak sűrűn a topicodban,de ez gondolom változni fog,látod néhányan próbáljuk tartani a ''frontot'',de kell a ''jó öreg''
a háznál
[Szerkesztve] -
Bordács
aktív tag
Ha nem akarsz ''kést élezni'' akkor nagyon jó a 865.Prima ,megbizható,stabil,sima
Kingstonokkal(Value) is nagyon gyors tud lenni,bár ezt nem biztos,hogy a benchmarkok is így látják,de a müködésben f@szán gyorsak.
(szorosabban én P4P800 E Dl-xról beszélek,de lehet a sima is van olyan,de arról
nincs személyes tapasztalatom).Ajánlok mellé egy 2,8 Nw-t (800ast persze),akár
ref hütéssel(ha nem tuningolsz),meg egy 9800 Pro-t.Tökéletes konfig,nem túl
gyors,nem kihegyezett játékokra való,de olyan,mint mondjuk egy jó Volvo, vagy
SAAB.Elegáns ,kényelmes,van benne erő,de nem sportautó
(Bizonyos scannerekkel vigyázni kell,mert az USB-vezérlő szarozik velük,nem
ismeri fel,hogy mi pcs@ez.A Biosban le kell tiltani az USB vezérlőt és rögtön tudja
mit kapcsoltak rá)
[Szerkesztve] -
Bordács
aktív tag
Csak azt írom le,amit nem találsz meg az ASUS honlapján,de fontos lehet gyakorlati szempontból,ha a gyorsaságra mész:
A 865-ös lapok csak alapon (200 FSB-n) tudják az ASUS-féle memogyorsítást ,(PAT),(ez az INTEL kijátszása volt)
mi több az én tapasztalatom szerint a Turbo modot is( vagy alapon sem!!).A 875-ösök tuningban
is nyújtják ezeket a rendszergyorsító funkciókat.Ugyanakkor pedig a 875-ös
Asusok nem ismerik-sajna -a DRAM 500 illetve 533 MHZ BIOS beállításokat(legalábbis amikor utoljára néztem a BIOS updateket).
Szerintem a többi fontos eltérést -talán-megtudod- a gyártó honlapjáról!!!
Vagy lesz még valaki,aki hozzáteszi a magáét.
Bordács-proci -
Bordács
aktív tag
Hát sajna nem vagyok élő lexikon.Légyszi menj rá az ASUS honlapjára/support
válaszd ki az alaplapodat és nézd meg a BIOSoknál,hogy melyik BIOS -verzió
mi ''újat'' hozott:A Beta-verzioknál nem fogod megtudni,oda nincs semmi írva,de
a véglegeseknél ott van.(használjátok bátran az internetet meg a keresőt és
olvassatok sokat,ha nincs akadálya pl.nem tudsz semmilyen nyelven a magyaron kivül,a nyelvtudás hiánya akadály lehet,egyébként meg csak a lustaság) -
Bordács
aktív tag
Na látod :ez a Prescott dolog pl.ilyen volt a ''Biosok történelmében'' Mikor
bejöttek akkor az alaplapgyártók módosították a BIOS-okat abban a tekintetben,hogy tudják ezeket (is)kezelni,ez ugyanis egy új,más ''erőforrás'' fajta volt.
Ilyenkor persze kell updatelni,mondhatni kötelező.Nekem P4C800 E Dlx-om van
és nekem ott a 19-es verzió nagyon bejött,pedig van már 1023-as is,sőt lehet még
újabb.Ez-ha egyébként nem kell fríssíteni- egyedi konfig kérdése,nem hiszem,hogy
adaható ''mindenkire'' érvényes válasz,hogy jó-e vagy nem jó.Próbálgatni lehet,
ha van időd meg kedved ezzel kisérletezgetni-a maga esetleges rizikójával együtt.
Ha nagyon nagy a gebasz,akkor is általában van megoldás,vannak pl.vállalkozások
,amik a biosilag elcseszett alaplapokat szervizelnek,tehát,hogy véglegesen
ilyenből adódóan tönkremenjen egy lap-nem tudom van-e egyáltalán
Tehát lehet kisérletezgetni és tesztelgetni-bár régebbi alapszabály szerint csak
felfelé lehet a BIOSokat ''cserélni'' (mondjuk :1019-ről 1016-ra nem).Dehát mamár
feltétlenül ez sem igaz,én például az említett lapon 1023-ről mentem vissza 1019-re.
Üdv
Bordács-proci -
Bordács
aktív tag
Úgy általában a Bios frissítésről(merthogy számomra nem derül ki milyen lapod van,regedbe meg nem mentem be),ami nem feltétlenül alaplap specifikus:
A BIOS frissítések általában vagy valamilyan meglévő hibát javítanak ki vagy új
''szolgáltatást'',új lehetőségeket biztosítanak.Ha Nálad a konfigodban nincs a BIOS-ra visszavezethető pl.kompatibilitási hiba vagy nincs olyan új erőforrás
amit nem tudsz használni szintén BIOS probléma miatt és a géped kihozza
magából,azt amit lehet és nincs problémád,akkor nem kell BIOS-t frissíteni.
Érdemes megnézni a BIOS verziók rövid leírását a gyártó honlapján és az alapján
el kell döntened,hogy van-e szükséged valamelyik új verzóra vagy nincs.Ha nincs,
hagyd a fenébe.
Üdv
Bodács-proci -
Bordács
aktív tag
X bicker!:Nem értelek most ebben a kérdésben:Ha netán frissítés közben bebasz
a gebasz,akkor ott a -másodikként-Cd-t -kérő BIOS betöltési opció.Ha jól emlékszem a topicnyitónak P4C-je van,crashfree2-vel.Egyszerüen beteszi
az alaplapi Cd-t ,amin rajta van a gyári eredeti franctudjamelyikverzió Bios-és
rögtön indul a rendszere. És azért az sem mindennap történik meg,hogy ASUS
updattel lefagy,vagy BIOS nélkül marad a rendszere (rajta volt:már törlődött,az újat
pedig nem tudta beflesslni vagy verifikálni)Nem kell szerintem elrettenteni ettől
őt,nem olyan félelmetes dolog ez azért.!!!Nem kell előtte x felest benyomni!!
Üdv
Bordács-proci
[Szerkesztve] -
Bordács
aktív tag
De míért nem ASUS-update programmal csinálod.Akkor nem kell flopy + afudos
stb. Ez a program-ASUS update-rajta kell,hogy legyen az alaplapi CD-n.
Egyszerüen installálod a programot,interneten feltehetőleg saját magát frissíti először,majd kiválasztod a program opciói (gördülő)közül a check Bios-update
lehetőséget,ami során feltünteti(szintén görülő ablakban)milyen újabb BIOS
verzió(k) közül választhatsz.Kiválasztod a kivánatos verziót és a program (ASUS
update) törli a régit majd beírja és érvényesíti az újat.Ez a legegyszerübb.Egyébként említett program azt is lehetővé teszi,hogy ne a netről közvetlenül,hanem előzőleg elmentett BIOS fájlt ''égessen'' ( másoljon )be új BIOS- ként.
Üdv
Bordács -proci -
-
Bordács
aktív tag
válasz
cuckempó #479 üzenetére
A problémád gyökere az,hogy a procid 533 FSB-s és nem 800-as,ezért nem
''látod'' a DRAM beállításoknál a 400 MHz-t. (vagyis 4X133 MHZ(alapórajeled 133 Mhz) a proci meghajtása és nem 4X200)Ebből adódóan nem tudod alapbeállításokkal kihasználni a memóriád adta 400 Mhz-t .Csak úgy tudsz feljebb lépni a memo gyorsaságát illetően,ha az alaplapi FSB-t emeled (pl.ha az FSB mondjuk 150-re állítod akkor 17X2 MHZ-val növeled a memo órajelét vagyis akkor 320+34=354-en fog menni a memod,ha az arány 4:5-höz van )Ha 1:1 az arány,
akkor 150-es FSB-nél csak 300 MHZ-vel megy a memod,tehát úgy van,ahogy írod,ha 1:1 nél felhúzod az FSB-t 200-ra akkor menne a memod 400 MHZ-en.De őszíntén
szólva ilyen FSB tuningot nehezen tudok elképzelni,nekem a max. egy ritkán erős
procival max. 19X valamennyi volt és akkor már 1GHZ-vel húztam túl a procit,ami
azért elég ritka.)
Ebben a felállásban egyértelmü,hogy a procit illetve az alaplapot nem tudod annyira meghajtni,mint amennyire a 400 MHZ-s memod bírná.Sokkal egyszerübbé tennéd a dolgod,ha vennél egy 800-as FSB-s procit,bár ezt követően persze nem tudnál annyira tuningolni,mint most.Igaz,a géped az alapadottságainál
sokkal gyorsabb lenne tuning nélkül,mint jelenleg.
Remélem valamit érthetően írtam.
Üdv Bordács-proci -
Bordács
aktív tag
válasz
freeadmin #459 üzenetére
Nekem is ilyen alaplapom van,de fejből most nem emlékszem,hogy lenne a fan
csatlakozóknak külön jumpere.Ezt esetleg nézzétek meg a manualsba.
Ha nincs vagy van,de helyes a beállítás,akkor rosszak,döglöttek a csatik,
garanciáztatni kell.(ha nem garis,van a pH hardwer piacán egy srác,aki esetleg
megtudná buherálni.''Javítás,forrasztás,szerelés,kütyü'' címen van topicja)
Üdv
Bordács-proci -
Bordács
aktív tag
válasz
várnarancs #445 üzenetére
Nem tudom,kitartással meg szerencsével sok mindenre rá lehet akadni,EE-re is
-
Bordács
aktív tag
válasz
várnarancs #443 üzenetére
Semmit.Bordács a vezetéknevem.A proci meg ide illik.
Talán el tudnád adni-lehet csak hetek alatt- talán 24-25 körül,de nem biztos. -
Bordács
aktív tag
válasz
várnarancs #441 üzenetére
22 körülre.Mivel nekem nem kell,el kell adnom.Ennél drágábban nem tudom.
Üdv
Bordács-proci -
Bordács
aktív tag
válasz
várnarancs #438 üzenetére
Nem bocsájtkoznék jóslásba.Az a tény ,amit én tapasztaltam a saját konfigomban.(3,8-3 3,9)Mint írtam léghűtéssel nemigen mennek 4 felett.
2,6 Nw-d van igaz?.Ha 800 FSB-s és Ht-s ,akkor 23-24 Kt kéne rátenned.
Üdv
Bordács-proci -
Bordács
aktív tag
válasz
várnarancs #432 üzenetére
Nincs Prescottom sajna ( 1 Mb Cache).Igen ,512-es.Hát csak léghűtéssel
próbálkoztam,3,8-3,9 így a max., megfelelő ramokkal.4 körülre vagy afölé léghűtéssel nem is nagyon hallottam,hogy valaki ment volna.Ráadásul ez egy
3,2 Prescott ref.hűtője volt,nem Coolbat vagy ilyesmi.Garis,kb.1 -1,5 hónapja vettem az Aquában
Hát igazán proci nem kéne,most szereztem egy állítható szorzójú(12-15) 3-as NW-t,azt akarom használni inkább.
45 K körül odaadnám.
Bordács-proci -
Bordács
aktív tag
válasz
várnarancs #429 üzenetére
Esetleg egy 3,4 Ghz-s Northwood, 478-as,HT-s persze?.Ez mindenképpen olcsóbb,mint egy 200K-s proci.
Üdv
Bordács-roci -
Bordács
aktív tag
válasz
várnarancs #404 üzenetére
Szerintem próbálkozz,aztán majd lesz saját ilyen -olyan tapasztalatod.
Meg persze nyilván a konfiggal is összefügg a dolog.
Bordács -
Bordács
aktív tag
Hello!
Jól müxik az USB dongle,bár tegnap nem bírtam fejhallgatóra (mobilhoz)
összehozni a Pc-n keresztül.Neked ez a funkció ment?Próbáltad erre egyáltalán?
Na,ami Várnarancs kérdését illeti:Tapasztalatból mondom,hogy van olyan ASUS
alaplap,amelyik BIOS-ában van 500 ill 533-as memo opció és megy is.
Ez persze nem a P4C800-as.hanem pl.,mint nálam,a P4P800 E Dlx.
És láss csodát megy benne gond nélkül 500 Mhz- duálban a memo.
(minden más alapon)Persze ennek megfelelően a memo irási és olvasási
sebesség és rendesen megugrik.
Szóval vegyél olyan alaplapot,ami ezt tudja és akkor nem lesz gondod az 533-as
memoval sem,sőt utána következik a tuning!!!
Üdv
Bordács-proci -
Bordács
aktív tag
válasz
killahdrums #384 üzenetére
Köszi a linket.
Én természetesen első lépésben nem ilyen áthuzásra gondoltam,hanem arra,hogy
van ebben a lapcsaládban (A C800 e dlx-ben is) olyan revizió,amely alapból tudja ezt.Hiszen saját magam tapasztaltam,hogy a P4P800 E Dlx-ban ,sőt az SE-ben
is van ilyan opció.Kár,hogy ezt az ASUS a C-nél(875 chipset) nem lépte meg.
DE ez a moddolás már nekem is eszembe jutott,bár kétségtelenül rizikós lehet.
El fogom figyelmesen olvasni a linket,meg talán van moddolt BIOS készen a P4 C-hez is,lehet ki fogom próbálni.
Köszi
Üdv
Bordács-proci -
Bordács
aktív tag
válasz
Blue Eagle #377 üzenetére
Ha ASUS lapod van menj be a Biosába (Adenced/jump free configuration vagy valami hasonló -most nincs nálam egy müködő ASUS konfig,a Balcsin vagyok,mindenesetre az első opció az advencedben) és nézd meg,akkor talán
világos lesz miről írok,itt lehet állítani az FSB,a memoriát,feszültségeket,AGP/PCI frekit stb)
Üdv
Bordács -
Bordács
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete,hogy a PAT miért nem megy egy ASUS P4P800 SE lapon,ha az advencedben enabled-re állítva?
Everest szerint tiltva van
Ha mértem enabled és auto állapotban a mem sbességet pl.Sandraban,semmi különbséget nem mért a programm
Köszi előre is az értékes hozzászolásokat
Bordács -
Bordács
aktív tag
Tettem egy kört klf. memóriagyártók honlapján,már csak a laptopom érdekében is.
Természetesen nem hagyhattam ki a P4P800SE és a E Dlx-okat sem.
Na pl. A Corsair és a Kingston szerint említett Asus alaplapok akár 550-ig is kompatibilisek(ez utóbbi a Corsair szerint van igy),de a Kingston is megerősíti az 500 MHZ mem.frekit.Igy azt gondolom sikerrel kellett,hogy járjon a próbád,amit
hétvégére terveztél.
Na mindenesetre ez jór hírnek tünik,azt gondolom,hogy egy olyan gyártó,mint a Corsair nem teszt nélkül bátorkodott leírni ilyet!!
Úgyhogy lehet bátran upgradelni a memokat.Ez azért nem kevés fejlődést jelenthet a 3200-as standardhoz képest.
Bordács -
Bordács
aktív tag
Tegnap rámentem az ASUS honlapjára és a következőket tudtam meg:
1.Elvileg ez a CPU lockfree dolog minden P4 alaplappal megy,ha már a BIOS ezt
megoldotta.Pl. a 800SE-nél az 1007-es verzio.Az E Dlx esetén-amiben szintén érintett vagyok-még nem láttam ezt a versio frissitést,ott hivatalosan az 1006 az utolsó final változat.(nem Béta).DE!! ezt a cPU-nak is támogatnia kell.ASUS szerint ez 3,4 GHZ és felfelé lehetséges.Azt nem tudom,be lehet-e csapni a rendszert úgy,hogy tuningolva éri el mondjuk a 3,4 Gigát vagy mindenféleképpen alapon kell ezt tudnia.
Üdv -
Bordács
aktív tag
Lehet,hogy most nem pontosan emlékszem,de mintha aP4P800 E Dlx-ben is ugyanez lenne a Biosban a DRAM skálázás,pedig azt tavaly májusban szereztük be,nem 1 hete.Mindenesetre kiváncsi vagyok ,mire jutsz?
Hát ezért ez is erősen chipset függő is,ha jól gondolom,persze valóban 1-2 alaplapgyártó időnként :lásd pl.-HTT lehetőség,kibabrál az eredeti gyártóval
vagy VIA chipset esete az Intellel pár éve -
Bordács
aktív tag
Nekem -illetve pontosabban a nagyfiamanak-ebben a gépében GEIL DDR 3500 Ultra van.Ezt választottam,egyebek mellett.(Jókat olvastam róla a PH-n)
Már értesített a fiam,hogy 225 -ön is megy.(Csak én upgradeltem,,épitettem át a gépét,meg tuningoltam ,most már hazavitte,de folyamatosan kapcsolatban vagyunk).Szerintem 240-ig el fogunk menni,aztán majd meglátjuk mi lesz.
A másik általam felügyelt gépben-ez az élettársamé-800 E Dlx van.abban van Kingston.Majd azzal is futok 1-2 kört,kiváncsi vagyok milyen eredménnyel.??!!
Jómagamnak-ebből a szempontból sajnálatos módon-laptopom van,amivel sajna
alig lehet valamit kezdeni.(tuning!!)
Csak a video tuning ment egy kicsit ati tray toollal,meg egyéb szoftveres tuninggal
próbálkoztam,de már több gép is-apám HP5 sorozatu matuzsáleme,''mostohalányom P1 platformja,kisebbik fiam P3 -amugy asus tusla alaplapu gépe-fordult meg a kezem alatt az utóbbi 3-5 hónapban.Sok örömet,sikerélményt szereztem ezekkel magamnak,persze sokszor hajnalig tartó buzerálással.Imádom csinálni ezeket,amúgy teljesen szüz voltam ebben,csak az
utobbi kb. 1 évben mélyültem el a dolgokban.Dehát még azért profi persze nem vagyok,de rengeteget olvasok az ügyben-angolul és oroszul is-ez utobbiak remek video tuningolok!!!Persze kezdetben párszor legyalultam a gépem,meg hazavágtam,meg virus meg minden,szóval keresztül mentem sok olyan dolgon,amin mindenki,aki egy kicsit is piszgálgatja a gépét.
Tényleg jut eszembe:nem tudtok olyan szofvert-freet persze-amivel átlehet partitionálni a hagyományos PATA/IDE wincsit?Demokat találtam jókat,de azok pesrze a valóságban semmit sem tesznek,csak eljátszák a dolgot.
Sziasztok,további jó piszmogást -
Bordács
aktív tag
Na sikerült,boldog vagyok!.Igaz egyelőre turbo módban nem indult el-csak standardban-,de majd még próbálkozom.Mindenesetre végre a memo is lépést tartott az FSB emeléssel-217-ig már kis is próbáltam.(Amúgy ez a GEIL-memom alapteljesítménye)Majd még az időzítésekkel és a fesszel el kell pepecselni egy darabig,hogy az opt.-ot megtaláljam.
Köszönöm Senior tagnak mégegyszer értékes tanácsát.(Nyilván nem véletlen senior,mégha esetleg fiatal is lehet)Örültem,hogy beléptem
Bordács -
Bordács
aktív tag
Természetesen nem memo:memora,hanem a busz:memora gondoltam
-
Bordács
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és a tanácsot.Remélem sikerrel járok,ha mégsem újra hozzátok fordulok.
Néhány válasz a hozzászólóknak:
1.a DDR frekv.a Biosban valóban 266-tal kezdődik,de a skála szerint egész 533-ig megy.Lehet,hogy ez némileg újabb lap vagy CD telepítő lemez ill.bios rom verzió miatt magasabb,mint ez egyébként többet tudó P4C-é a Te esetedben.
2.Valóban az ASUS honlapja illetve inteléi is (chipset) azt írja.,hogy DDR 3200.Bár azt nem teszi,hozzá ,hogy max.,de a szövegkörnyezetből ez így érthető.
23-A Senior tagtól kérdezem,hogy az FSB 200R 400 beállítás még általam is érthető módon 1:1-et jelent és korábban azt olvastam,hogy csak az FSB lehet az osztandóban a magasabb érték,tehát ezek szerint az nem lehet,hogy a memoria magasabb sávszélességen dolgozzon,mint a memo?(a szóbanforgó BIOS beállítási és egyéb hardrver adottságokat figyelembevéve)
Köszönöm mégegyszer,jó dolog profi hangokat hallani ill. olvasni
Bordács -
Bordács
aktív tag
válasz
Balint133 #176 üzenetére
Köszi a tanácsot.az első javaslatodat(kikapcs auto,(de-egyébként hová fixálni??)
400 MHz-re állítottam a BIOSba,de bootolás után a Sandra ugyanúgy 266 MHZ-jelzett)kipróbáltam.
Na a második dolog az igazán érdekelne,mert ebben a frissített (1009) Biosban sem találok ratio állítást, csak a AGP/PCI mezőnél,de sehol máshol.,pedig ennek
lehetőségéről az ASUS termékhonlapja is ír!!!!-legalábbis a 800SE ese-tén.
Erről van pontos információd,hol találnám az FSB/DDR viszonyt?
Korábban ezen a fórumon valaki azt irta,hogy ez az ''ADVENCED/Memory freqvency -ben található,de én ott csak vagy az auto vagy a fix értékeket pl 400 vagy 500 vagy 533 -at találom.
Köszi
UI.500_at kipróbáltam,el sem indult a gép -
Bordács
aktív tag
Sziasztok,új ember vagyok.Végigolvastam eddig minden hozzászólást,de az általam észlelt problémával nem találkoztam,ez pedig a következő:
2 db P4P asus alaplapot, 1 db 800 SE,és 1 db. E Deluxot ''kezelek.''
Az előzőben 2,8 Nrtwd ,a másikban 3,0E Prescott (D stepping) van.Memok sorrendben: 2X256 3200 Kingston value illetve 2X256 Geil 3500 Ultra
Ha az FSB-t manuálban 210 fölé állítom ,akár csak 1 ponttal is,a SANDRA szerint
a memok sávszélessége rögtön 133-ra(266-ra)esik vissza.Ez auto DDR frekvencia
beállításnál következik be.Addig lépést tart a memo a buszsebeséggel.
Ha tovább növelem az FSB-t akár (240-ig),akkor a memok gyorsasága ugyan emelkedik újra,de nem éri el az alapértékeket sem.
Az ASUS FAQ szerint (hasonló kérdésre adott válasz) a 865 PE chipset ''zárol''
A kérdésem tehát az lenne,hogy hasonlót tapasztaltatok-e illetve mi a megoldás?
Az ember azért vesz esetleg tuning memokat,hogy azzal érjen is valamit.
Köszönöm előre is,hátha okosabb leszek
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest