- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
fr3ntzen #5643 üzenetére
Nekem wf-6662a van angol ebay-ről, az kisebb, inkább milcek alá való. Ezt a wf-571-et nem próbáltam, csak akkor vedd meg, ha vállalod a rizikót, hogy elbírja-e vagy sem a 70-200-at. A minőségre valszeg nem lenne panaszod, eddig nekem az árukhoz képest az összes weifeng/fancier termék nagyon bejött, amit használtam. Amúgy hol láttad 13k-ért? Ebay-en 32-33k egy ilyen tripod.
A slik is jónak tűnik nekem, de azt sem próbáltam. Az biztos, hogy ennyire szűk kerettel elég kevés az esély, hogy találj olyan állványt, ami kompromisszumok nélkül megtartja a 70-200-at, helyedben első körben nagyjából 3 tényező alapján keresgélnék:
- legyen minél nagyobb a terhelhetősége, legyen massszív, vastag lábakkal, fém fejjel
- jó ha tud "spárgát", mert így szinte biztosan sosem bukik előre
- nagy márkák között ebben az árkategóriában szvsz ilyen igényekkel hiába keresgélsz, ha olcsón kell tűrhető masszív állvány, akkor slik, weifeng, fancier, mefoto, zomei stb., szal irány az ebay -
válasz
fr3ntzen #4680 üzenetére
Amit kicsire lehet csukni, azoknak általában kicsi a teljes magasságuk is, ami nem biztos, hogy jót fog tenni a hátadnak, főleg, ha csukott középoszloppal is akarod használni, ami nagyban növeli a stabilitást egyébként. Erre egyik megoldása a gyártóknak a több szegmenses kivitel, viszont négy szegmens felett én nem vennék állványt, mert csak a baj lesz belőle és kisebb szélben remeg mint a nyárfalevél. Makróhoz alacsony minimális magasság kell általában, amit kivehető vagy megfordítható középoszloppal szoktak megoldani, mert hiába nyílnak nagyra a lábai ha a középoszlop meg magas. Manfrotto-nak van pl. 90 fokban forgatható középoszlopos megoldása, ami nem rossz, csak azok meg nehezek.
Szóval érdemes eldönteni, hogy miben vállalsz kompomisszumot. Terhelhetőségben úgy tudsz tervezni, hogy a felszerelésed teljes súlyát megszorzod legalább kettővel és ahhoz nézed meg a gyártók számait. Ha könnyű cucc kell, akkor a karbon egy jó megoldás, de az nehéz lesz a pénztárcádnak.
És akkor jön még a fej kérdése is...
ps. Összességében egyébként a drágább szinte mindig jobb, attól eltekintve, hogy van pár túlárazott márka, de azért sokszor nem véletlenül. Általános vélekedés mindenhol, hogy a Sirui például jelenleg alul van árazva, mert próbálnak betörni a piacra alacsonyabb árakkal. Érdemes lehet megnézni. De Benro és Mefoto se rossz, csak itthon nehéz kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged