- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
numarkboy #33359 üzenetére
A táp a saját ventijét 12 volton hajtja. A táp maga szabályozza a saját ventijének fordulatát / ki-be kapcsolgatja. Szóval ezt nem kéne kikötni máshová.
A gyári fekete dísz lemez fedi a kimentő levegő rácsát, ami nem túl hatékony. Lehet nyomtatni helyette csak a 230v-os részt fedő lapot [link]Ha 12 voltos ventikre akarod cserélni a mostani 24 voltosokat, akkor úgyis kell egy buck konverter. Én csináltam egy olyat, ami 3 darab 12 voltos aljtatot tartalmaz. A 24v bemenő részét az alaplapra kötöttem, oda ahová fixen be volt csavarozva a hotend venti.
Az új 12v alaplap és hotend venti közvetlenül mehet a buck konverterre, mert fixen mehetnek. [link]Ha tárgy ventit is kötnél 12voltra, akkor annak a +12 voltos vezetékét kell a buck konverterre kötni, a fekete negavítot meg az eredeti aljzatba dugni. [link] Így marad pwm szabályozható. Legyegyszerűbb, ha két dogót teszel az egy helyett a kábelére. Külön dugón csak a piros, külön dugón csak a fekete vezeték.
A táp venti amit használtam lehet nem válik be. Még ellenőriznem kell. Lehet amikor alacsony fordulaton akarja csak indítani a gép, akkor nem tud elindulni, hanem csak rezeg. De meg kell néztem még, hogy tényleg abból jön -e ki a fura hang.
-
LógaGéza
veterán
válasz
numarkboy #33361 üzenetére
Gyárilag az alaplaphűtés egy portra van kötve a tárgyhűtéssel, ergo ha nem kapcsolsz hűtést, nem hűti az alaplapot sem...
Én fix 24V-ra kötöttem át az alaplaphűtést (ezt javaslom amúgy mindenkinek legalább megtenni). A táp ventije is csak sima két kábeles, ergo ha vezérlni szeretnéd, kell hozzá valami hőmérő.
Én azon a véleményen vagyok, hogy nem bántanám a táp ventijét, tud a MeanWell tápot gyártani, ha azt mondják elég neki ez a venti, akkor biztos elég isSzerk.: Amúgy vannak ilyen teljes Silent Pack-ok Thingin, ha jobban ráfeküdnél, pl.: [link]
-
LógaGéza
veterán
válasz
numarkboy #33359 üzenetére
Mind a 4 venti 24V-os?
Nem, a tápban lévő 12V-os.Milyen fan duct-ot javasoltok?
Stealthburner
DirectDrive van tervben, vagy csak Bowdeneshez?
Bowdeneshez nekem a linkeltek közül az utolsó jött be, itt meg tudod venni a legfrisebb verziót, megéri azt a 1,5EUR-t. Direkt arra lett fejlesztve, hogy halkan érjen el jó teljesítményt.Az alap/táp hűtésére az alábbi 8010-es venti elég lenne?
Ha ennyire nekimész, akkor én inkább megemelném az alját, és egy PWM-es 120-25-öst raknék alá egy itthon is kapható ismertebb márkából, pl.: [link]. Thingin láttam felfogatásokat ehhez is. -
LógaGéza
veterán
válasz
numarkboy #32877 üzenetére
Ha nem akarsz módosítani, akkor nem kell fordítanod, letöltöd, átnevezed, és használod. Elég sok verzió van belőle, szerintem találsz olyat ami kell.
Ha vissza akarsz állni a Creality FW-re (bár nem értem miért tennéd) akkor elképzelhető, hogy menni fog a Jyers-féle kijelzőcsomaggal is, az ugyanis egy bővítés a gyárira (új "képeket" ad hozzá amit a kijelzőnek ki kell rajzolnia).
Én VSCode-al fordítok, van hozzá Auto Build Marlin extension, hasznos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged