-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz
TheProb #16624 üzenetére
Bocs, pont a kép maradt le az eredményről...:
(#16625) Mr.Csizmás: Az melyik lenne? Próbáltam custom support-tal cura esetében, de az se jó. Egyrészt "átlóg" a látható oldalra is, illetve csak nagyon vékony supportot nyomtatna.
Btw: PS2 support generálásával nem vagyok megelégedve. Akár milyen angle treshold-ot állítok be, az egész rohadt tárgy köré support falat húz.
(#16627) Reggie0: Eszembe jutott, csak szerintem az őrületesen megdobná a printing time-ot. Erre jó eséllye 50+ os rendelésem lenne a Bravo-s csoportba, így nettó futószalagon kéne gyártani.
-
dugesz77
őstag
válasz
TheProb #16570 üzenetére
Az én két hetes gépemen ezek szerint az új firmware van, akkor ha jól értem ezen már engedélyezve van a
thermal runaway protection. Plusz az új 1.1.4-es alaplappal szerelték ez tud valami silent mode-t.
mondjuk itt nálam csak 1.1.6-ot ír nem 61-et
alaplap: -
dugesz77
őstag
válasz
TheProb #16564 üzenetére
Az új Creality firm-be elvileg most belerakták.
De attól még lehet megpróbálom a Merlint. -
Joshi
titán
válasz
TheProb #16501 üzenetére
Találtam is egy fini hsz-t, de nem hátrálok meg kemény vagyok mint Csoki.
-
Joshi
titán
válasz
TheProb #16501 üzenetére
Megtaláltam az első hsz-ed.
Nem biztos, de mintha már újabb verzió létezne Kosselből. Még nem rendeltem meg a cuccot, egyelőre végig olvasom a kálváriádat.
-
Joshi
titán
-
imibogyo
veterán
válasz
TheProb #16409 üzenetére
Pontosan melyik duct? Mert van vagy 8 különböző...
(#16410) Sayiid919:
Jah. Csak azon a képen egy 5015 blower van nem a gyári. És írja is hogy a gyári Stock blower t nem ajánlja...
Hát de ha már egyszer ő sem ajánlja, akkor miért azzal próbálkoztál? () Nyugi, csak viccesnek szánt beszólás, természetesen. Én is gondolkodtam a gyári ventik felhasználásán először, de aztán meg arra gondoltam, hogy ha már egyszer "újraépítem az egészet", akkor már a ventiken is fejlesztek, csak így van értelme, máskülönben a gyári fejjel is el lehetnék relatíve normális minőség mellett, ahogy eddig is...
Ha duál 5015 t használnék biztos jó lenne de túl messze van a nozzle től ahoz túl gyenge a stock hűtő.
Nekem meg pont ez tetszett meg benne, szerintem ezért is működhet PLA-val is a dolog. Ami meleget kapna is esetleg azt meg pont "lefújják róla" a ventik.Ja és a hotend et fújó venti meleg levegőt pont a nozzle re nyomja ahol keveredik a hideg levegővel így még ront a hatás fokán.
Mikori verziót töltöttél le a tartó elemből, mert mintha a legutolsó verzión nem lenne akkora gap alul, hogy azon jelentős meleg levegő lefelé mozduljon (az Ender 5 verzióról beszélek természetesen, a többit nem tudom milyen). TT is tesztelte az Ender 3 (gyári ventis) verziót és ő is említi, hogy jön alulra valamennyi levegő, de amint beindul a tárgyhűtés ez lényegében semmissé válik. Én még azon is gondolkodtam, hogy ha ez akkora probléma lenne, hogy pl. capton szalaggal leragasztom a tartó elem alját...Holnap feltöltöm a kastélyt. Hihetetlen milyen jó lett már! Csak 10perc van vissza belőle de úgy tűnik minden gondomat megoldotta hogy le szedtem a hero me t.
Na, megoldódik minden. Azon viszont őszintén csodálkozom, hogy egy elvileg a gép működésén javító cucctól neked ennyire rossz lett minden. Nem azon, hogy esetleg jobb nem lett semmi, hanem azon, hogy konkrétan ennyit rontott a gép "teljesítményén".(#16411) dugesz77:
Köszi. De előző hónapban is eldobtam egy 30-40k Ft-ot csak 3d nyomtatós cuccokra (a többiről nem is beszélve) és azért meg kell őrizni a otthoni békét is. Júniusban vár ránk egy komolyabb betonozás/renoválás is, így most nem szeretnék költeni "feleslegesen"... Majd meglátjuk hogy muzsikál a PLA verzió, aztán lehet én is kukázom az egészet és akkor feleslegesen nem költöttem semmire, főleg mivel én csak PLA-val nyomtattam eddig és ez jó eséllyel így is marad, mert alapvetően csak "proof of concept" dolgokat nyomtatok, sem komolyabb hőtűrésre, sem komolyabb ellenálló-képességre nincs általában szükségem, eddig egyedül ez a hotend-mod a kivétel, ahol jól jönne, ha lenne más anyagom...(#16412) Saccco:
Eddig nekem is csak jó tapasztalatom van a Spectrum filamentekkel, ha veszek a jövőben, akkor is valószínűleg ezt fogom választani.(#16413) Reggie0:
Ez mondjuk érdekes anyagnak tűnik. Nyomtatni mennyire nehéz? Volt már vele dolgod? Mert jókat írnak róla, de dobozolás nélkül még ABS-el sem próbálkoztam. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
TheProb #16343 üzenetére
miért nem egy ilyet? 7 óra alatt kb. összeszereléssel is megvan.
-
Reggie0
félisten
válasz
TheProb #16332 üzenetére
Homerseklet, targyhutes, extruder kalibracio, gyorsulasi/jerk ertekek. Eloszor nezd meg gcode viewerben, hogy azon a teruleten mekkora sebesseggel megy a fej. Ha rosszul van kalibralva az extruder vagy rosszak a gyorsulasi/jerk ertekek akkor blobosodik a lassabb reszeken. De elsore a homersekleteket nezd meg, mert ferdenek is tunik, nem csak valtozo vastagsagunak.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
TheProb #16275 üzenetére
Kb 10 perce keresem de nem találom... Valahol én nagyon mélyen kutathattam mert csak csapágyas megoldások voltak nekem meg persze azonnal működő dolog kellett (ami annyira bevált, hogy azóta sem készítettem csapágyast, pedig lehetne...)
Szóval nem találtam meg csak a HDD-men van meg és nincs mellette se readme file se semmi. Valószínűsítem, hogy valami komment szekcióból kukáztam ki vagy egyszerűen megváltoztattam a mappáim rendezését és csak a fontos dolgokat hagytam meg, a sallagokat töröltem.
-
Reggie0
félisten
válasz
TheProb #16257 üzenetére
Hat, en most a marlin-t tuningolom, majd beszamolok az eredmenyekrol, ha hoz valami javulast. Sajnos most nem tudok jatszani vele, mert par dolgot elobb ki kell nyomtatnom surgosen, a varas teszteket is abbahagytam.
Amugy a PLA tekercselesi problemakon sokat segit, ha nincsen megcsavarodva a dob es a feeder kozott. Ha meg van, akkor a dob porgesekor a meglazulo szalakat egymas ala tolja. Lehet kene egy olyan dob tarto, ami egy szabadon forgo csovon all es a cso belsejeben fut a szal, ami igy iranyba tud fordulni mindig
-
Reggie0
félisten
válasz
TheProb #16239 üzenetére
Hat, biztos nem a rugotol porog gyorsan, elobb azt a problemat kell megoldani, mert csak ledaralja igy a filamentet. Gyari extruderrel nem biztos, hogy erdemes sokaig fesziteni, mert egy ponton majd a motort fogja lefojtani, de halalni fogod, pattogo hangot ad ilyenkor.
Nem lehet, hogy G20-al atvaltja inch alapura mm helyett? Az 12.7-szeres sebesseget jelent. Nezd meg a generalt G-code-ban, hogy van-e G20 benne.
-
Reggie0
félisten
válasz
TheProb #16251 üzenetére
Nekem most pont ezt csinalta. Olyan clogging volt, hogy sirnatok
De ugyan ez lesz a problema, ha megakad a szal. En most egy Gembird tekerccsel szenvedek, amit szarul tekercseltek es surun kereszben vannak a szalak. Olyankor ha nem tudja huzni, ugyan ilyen lukat csinal. Nekem a vege fele el is akadt teljesen.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
TheProb #16216 üzenetére
Na pont ezt a videót említettem, hogy Chuck a vastagabb alátétet teszi bele.
Ezért mondtam, hogy kb az összes hot end szerelős videót kikutattam már és láttam mindet vagy 5x. Ezt most már 6x.
Szerk: egy nyomom van még amin elindultam: mi van ha nekem is gyenge a hot end hűtő ventije? Ránézésre nem tűnik gyengének, hangos is. Ahogy Chuck mutatta a videójában én nem látom úgy a lapátokat mint a gyengébb ventin nála, hanem szép gyorsan pörög. Amit néztem ha gyengén ráfújok tüdőből akkor az hatással van a ventire. Ha csak épphogy, majdhogynem lehelek az is hallatszik rajta, hogy változik a fordulatszáma. Esetleg próbáljátok már nem túl közelről 20cm kb gyengéden ráfújni, ti tapasztaltok-e ilyet? Vagy van valami módszeretek a venti vizsgálatára?
-
Dyingsoul
veterán
válasz
TheProb #16214 üzenetére
Igen arra a videóra, (erre a hszre) gondoltam, bocsi lemaradt a link.
Nálam simán befért. A Hot end fixben mikor végiggörgeted a képeket két alátét van. A kisebbik való ender 3-hoz. Chuck egy régebbi videójában a nagyobbat tuszkolta bele. Az elméletileg CR10-hez való, de nem nyomtattam ki, én a kisebbiket használom. De ezzel és enélkül sem jó a nyomtatóm.De már azon gondolkozom, hogy lehet én csináltam valamit rosszul... Próbálom visszavezetni, hogy mióta küszködök én a nyomtatóval. És hát talán mióta először hozzányúltam a hot endhez. De hát megnéztem az összes hot end szerelő videót és leírást és pontosan követem őket de persze emellett értem is, hogy mit miért csinálnak benne és (sajnos) magabiztosan szerelem már a hotendet. Egyszerűen nem tudom mi lehet a baj.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
TheProb #16202 üzenetére
Ha erre a megoldásra gondolsz, ezt a videót már vagy 5x megnéztem, hátha kihagytam valamit. Én nem tettem kötegelőt a coupler alá a hotenden. De lehet hogy ki fogom próbálni.
(#16203) Mr.Csizmás: Kifűteni mikor végez? Hát alapból szeretnék oda eljutni hogy itt hagyhatom a printert ahogy korábban is tettem vagy akár csak reggel levenni és amíg alszom nyomtat. És minden nyomtatás után te kihúzod a filamentet?
-
Saccco
nagyúr
válasz
TheProb #16132 üzenetére
A heatbreak alsó széle mentén kell levágni a PTFE csövet és csak ez után szabad felrakni a heatblock-ot. (Csak akkor, ha a heatbreak teljes hosszán átmegy a PTFE, vagyis a nozzle tetejéig ér. (Bore 4.1))
Ha ezzel a dugdosós megoldással jó lett, akkor csak szerencséd volt. -
dugesz77
őstag
válasz
TheProb #16068 üzenetére
Köszi,használhatónak tűnik. Akkor lehet a 60x60 -as Platsa lesz gondolom a 60-as ajtók csereszabatosak egy ilyen füstszínűt vennék rá.
(#16073) Mr.Csizmás octoprintet nézegettem, tetszik is , egy Rpi2 kölcsön van most adva lehet visszakérem.. Gondolom azzal is működik, mert legtöbb helyen a 3-ast használják. Kényelmesebb az biztos...
-
dugesz77
őstag
válasz
TheProb #16066 üzenetére
Éppen holnap akartam menni a Platsa-ért.. Ha ez is mókolós akkor lehet maradok a Stuva-nál csak keresztbe építve az Ender-t viszont akkor kell egy hasonló állvány a vezérlőnek.
-
Paserák Gőcs
csendes tag
-
-
azbest
félisten
válasz
TheProb #15883 üzenetére
nos, a vízlepergető hatása miatt lehet nem ugyanaz
Én még mindig a vízben oldódó ragasztós stiftet használom. Könnyű letakarítani, tapad rá minden. Első réteg lassabban, 90-100 fokos asztalon, én kifejezetten 0.1-es első réteget használok, szinte tényleg az üveghez érő nozzle mellett. A ragasztó stiftet kisebb dolgokhoz nem szoktam.
-
Saccco
nagyúr
-
-
Dyingsoul
veterán
válasz
TheProb #15814 üzenetére
Igen azt néztem én is és a jobbost gondoltam jónak de köszi, hogy megerősítetted!
Sacco és Reggie: Ezek azt sem tudom micsodák. Viszont már annyit költöttem a nyomtatóra, hogy a lehető legolcsóbb de mégis hosszútávú megoldás érdekelne. BMG-re hirtelen rákerestem azok 30$ körül mennek... Annyit már nem költök rá mert örülnék ha már 3-5 tekercs filamentet ki tudnék nyomni anélkül hogy kalibráción kívül mással kellene szívni még.
-
Reggie0
félisten
válasz
TheProb #15807 üzenetére
Sajna nem igy van. Egyes neodimium magnesek akar 80 fokon is elvesztik magnesseguket, bar ott mas okbol, a racsszerkezet valtozik es maradando a valtozas, felmagnesezni sem lehet, de magnes tipusatol fuggetlenul, a homerseklettel le is magnesezed oket. A curie homerseklet ala visszaterve az anyag ferromagneses tulajdonsagat nyeri vissza, de a magneses dipolusokat rendezetlenul kapod vissza, azaz a magnesezettseget nem.
-
Reggie0
félisten
válasz
TheProb #15797 üzenetére
Csak a magnesessegnek art, ha lecsipeszeled mehet. Csak onnanol kevesbe lesz magneses a lapod, amig ujra fel nem magnesezed.
A leallasokrol: Mivel a 240 es 100 fokra felfutes tovabb tart, valamint ezen a homersekleten tartani tobb aramot kivan, igy en nem tartom elkepzelhetetlennek, hogy a tapegysegeddel van valami, es az ender ujraindulasa ennek egy mellekhatasa. Gyozodj meg rola, hogy nem melegszik tul a tap, es nem kap tul nagy aramterhelest. Esetleg figyelheted a feszultseget, hogy nem ingadozik-e. Akar arduinora is rakotheted a tapfeszt leosztas utan, hogy adatsorod legyen es ne neked kelljen lesni a muszert.
-
-
compi.hu
senior tag
válasz
TheProb #15778 üzenetére
Adsz ra stabil feszultseget megfelelo polaritassal. Ha elindul nem patkolt meg. Ha nem indul el, megpatkolt. Ilyesmit amugy nem egyesevel veszunk, 2 honapon belul ugyis csapagyas lesz.
De megegyszer kerdem: Mire van kotve a venti? Ugye nem direktben egy MCU pinre hanem van koztuk egy FET-es kapcsolo flyback diodaval?
Nekem amugy lenne nelkulozheto 12V-os de cca 1300km-re toled
-
compi.hu
senior tag
válasz
TheProb #15771 üzenetére
Kondi PWM jelre annyit csinál, hogy amikor be van kapcsolva a motorvezerlo FET, akkor a nullahoz kozeli ellenellasu bekapcsolt allapotban szinte instant feltolti a kondit tapfeszre, es kikapcsolt allaptban meg a kondiban tarolt toltes taplalja meg a ventit, azaz kb olyan mintha direktben tapra lenne kotve. Szerencses esetben. Kevesbe szerencses esetben az inditas pillanataban 0 feszultsegu kondi nagyjabol egy 0 ohmos ellenallasnak felel meg, es ha ez eleg sokaig fennall (minel nagyobb kapacitasu a kondi, annal tovabb), jo esellyel kiereszti a fustot a kapcsoloelembol (FET). 10 alkatreszkereskedobol 10 ezt ajanlja, mert kulonben hogy a francba lenne meg az eves beveteli terv.
Amugy ha ilyesmi 5015-ot akarsz hajtani, akkor koszonik szepen, tok jol mennek pwm-mel, leszamitva a nem linearis kitoltesi tenyezo-fordulatszam fuggvenyt. Bizonyos kitoltesi tenyezo alatt hajlamosak csak muzsikalni forgas helyett, viszont ha full kakaot adsz neki el kell induljon. Ezek azok a ventik amire kicsi kinai barataink szeretik forditva feltenni a muanyag darabot a csatlakozon, mire te gyanutlanul bedugod forditott polaritassal es kiereszted a fustot. 99%, hogy nalad is ez tortent.
P.S. 3 nyomtatobol 2-n hasznalok ilyet pwm vezerlessel, tok jol mennek.
P.S. 2: Ha sajat magad eszkabalsz kapcsolo aramkort hozza (ugye nem direktben az MCU egyik labarol probalod hajtani?!) akkor ne felejtkezz meg a flyback diodarol kulonben kinyirod a fetet.
-
energy4ever
addikt
válasz
TheProb #15766 üzenetére
"Lassan többszörösen túl lesz már ragozva ez a ki az okosabb téma, nem?
"
Igen! Igy ennek a bizonygatos, ki okosabb, kakaskodos resznek legyen ez a zaro vonala!Mas:
Ezzel kapcsolatban meg mindig varom azt, hogy kinek milyen nyomtatoja van. 1kep, par szavas leirassal. Akar egyedileg epitett gepekrol is johet anyag.
Sajnos eddig meg csak nagyon kevesen kuldtetek be, igy meg nem tudom beleirni az osszefoglaloba. -
compi.hu
senior tag
válasz
TheProb #15751 üzenetére
Fordított polaritás az esetek túlnyomó többségében kiereszti a füstöt a venti elektronikájából. Örülj, ha a FET megúszta (kisebb kapcsoló FET-ek meg BJT-k - általában SOT-23 tokozással - szeretnek ilyenkor a ventivel együtt az örök elektronmezőkre távozni) Mivel ázsiai barátaink előszeretettel teszik be fordítva a pineket a csatlakozó műanyagházába, fordult már elő velem is laza éjféli végigkáromkodós tranyócsere a fenti okokból. (Ráadásul eltartott egy darabig amíg rájöttem, hogy Anycubic-ék valami rejtélyes okból nem FET-et hanem BJT-t raktak a cuccra ventit kapcsolgatni.)
-
---gabika---
tag
válasz
TheProb #15711 üzenetére
Köszönöm a kérdésed! Én is most szeretnék anyagot vásárolni és én is a három márka közül szeretném kideríteni a legjobbat. Gembird? DD? vagy Spektrum? Én eddig DD-t használtam és nem volt vele bajom. Viszont nincs mihez viszonyítanom. Kipróbálnék másik PLA-t is ha van nála jobb.
-
Reggie0
félisten
válasz
TheProb #15694 üzenetére
A hajtokereke tiszta? Neha van, hogy ha elkezdi daralni parszor, akkor a fogakba beul a maradek es meg kevesbe tudja megfogni. Masik gond az lehet, hogy csokkent a szoritoero, pl. gyengebb a rugo, vagy megnovekedett a tavolsaga a tartojanak.
Filamentek kozott is lehet kulonbseg, pl. egyik kevesbe folyekony ugyan akkora homersekleten, igy nagyobb ero kell hozza.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
TheProb #15687 üzenetére
Nagyon egyszeru: ahogy huzza a szalt es csavarodik, illetve ahogy neha pordul a dob, majd egy hosszabb szakasz letekeredik valtozik a huzashoz szukseges ero, igy az is, hogy mikor pattog es teveszt lepest, vagy csuszik meg a hajtokereknel a szal. A szal megcsuszasanak csokkentesehez novelni kene a szoritoerot, viszont az fojtja a motort igy meg tobbet fog pattogni. En ezt az utat mar vegigjartam, azert mondom. Raadasul tipushiba, hogy a filament kimarja a muanyag szoritokaron levo furat oldalat, ami altal az egyre paszentosabb lesz, es amikor elkezd feszulni a szal az extruder es a dob kozott, akkor jobban beleul vajatba, ami mivel paszentos, meg jobban megszorul a szal. A problema helye attol fugg, hogy mikor kell gyorsan mennie a szalnak, illetve hogy tekeredik le a dobrol, igy valtozatos poziciokban fog elojonni a hiba.
(A retegvastagsagtol is fugg, mert a vekonyabb reteg nagyobb nyomast igenyel az extruderben, foleg az elso retegnel, mert a talca kozelebb is lehet a fejhez, mint kellene, a levelingtol fuggoen.)
-
TheProb
veterán
válasz
TheProb #15670 üzenetére
A kattogást ha mindent igaz sikerült orvosolni, az utolsó 1-2 nyomtatásnál már nem hallottam hangját az első rétegnél sem. Picit lejjebb tekertem az asztalt, meg lazítottam az idler csavarján.
Viszont ezek a gap-ek az istenért nem akarnak eltűnni. Eddig csak nagyon minimálisan láttam vagy egyáltalán. De tegnap folyamatosan. Hiába emelem meg az extrusion multiplier/flow-t, nem változik semmi. Hiába emelem meg az infill overlap-ot, nem változik semmi. Nem is értem, hogy mitől van ez, nem változtattam semmit, egyik slicer-ben sem. Annyi, hogy most "in air" módon kalibráltam az extrudert, hogy majd a flow-al játszok. Faszán be is állítottam, utóbbit is, olyan vastag falat kapok, mint beállítok. Itt még annyi van, hogy ha csak részben van gap, akkor lehet laza szíj is. De azt meg múlt héten húztam meg, illetve azóta nyomtattam is.
Slicer független, legalábbis cura-val és S3D-vel is ilyen. Szóval szerintem vagy fw level issue vagy mechanikai dolog lesz.(#15673) Ra3: Nekem nem rágta, hanem rendesen ugrott a tengely 1-1 visszafelé. Lehet este megnézem, hogy van-e clog, illetve ha nem jutok dűlőre, akkor inkább újrakalibrálom az extrudert. Ismét hotend-es módszerrel. Minden esetre nem értem a dolgot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Hobby elektronika
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Brave
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- AliExpress tapasztalatok
- RAM topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest