- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
válasz
Zsolt_16 #39770 üzenetére
Nem valaki, hanem sokan. Olvass vissza ebben a fórumban, illetve itt van a Bambu Lab P1P-sek külön fóruma (néha betévednek X1C-sek is oda): [link]
JulianSinulf -nak X1C-je van AMS-el, rengeteget írt már róla ebben a fórumban. A többség költségkímélési okokból P1P-t vett.
Van tapasztalat, egyszóval szenzációs, ilyen könnyen és szépen még soha semmivel nem tudtam nyomtatni, pedig volt már pár nyomtatóm előtte, agyontunigolva.
Ár értékben jelenleg a P1P a legjobb otthoni nyomtató, de sokan munkára is használják, mert gyors és pontos. A Prusa ehhez képest egy "dinoszaurusz". A Prusa egbízható és stabil nyomtató, de lassú és a nyomatminősége is gyengébb. Na ezért majd kapok a fejemre a Prusa fanoktól megint, de hát ez tény, van, akiknek mindkettő van, ugyan azt kinyomtatta vele, tett fel fotókat és a különbséget kottázni lehetne, sokkal jobb még a P1P is, lásd: #363
-
pchris
tag
-
pchris
tag
válasz
Zsolt_16 #37744 üzenetére
Nem kell az egész nyomtatót bezárnod egy dobozba. Elég a filamentet. Keress rá, hogy dry box. Rengeteg megoldást találhatsz. Vagy lehet venni filament szárítót, amiből ki lehet vezetni a filamentet. Nekem ez utóbbi van. Persze ha mondjuk ABS-t is tervezel majd nyomtatni a jövőben, akkor a teljes nyomtató dobozolás előnyösebb lehet. Vagy lehet kapni előre gyártott "sátrat" is. Milyen nyomtatód van?
-
törölt tag
válasz
Zsolt_16 #36294 üzenetére
Ilyen szivárgásod mindig lesz. Hol több, hol kevesebb. Attól függ milyen minőségű a fúvóka, úgy értem a megmunkálása, a felső síkja, ill. a heatbreak, a menetek stb. Lehetőleg mindig azon a hőfokon húzd meg a nozzle-t amin nyomtatni fogsz és legyen jól előmelegítve így elég jól csökkenthető a szivárgás. A hőingadozásra a megoldás ha csinálsz egy kalibrálást.
-
Demo07
aktív tag
válasz
Zsolt_16 #34670 üzenetére
Amit én látok, hogy túl sok az asztal hője, mert felhajlott a modell, a felső rétegen meg alul extrudáció látható, szerintem. Valamint a rectract ami még az X oldalon alul látható, nem tökéletes.
A szíjjak feszességét én meg ellenőrizném, mert az Y oldalon meglehetősen csúnya a modell.
Amúgy a méretek stimmelnek minden dimenzióban? -
Wasquez
senior tag
válasz
Zsolt_16 #34102 üzenetére
Az érdekelne, hogy az Y tengely hogyan van felfogatva a keretre!?
Az Y tengelyt kellene előrefelé billenteni egy kicsit.
Ha lehet az összefogatáson állítani, vagy a felfekvő felületeket kibejlagolni.
Meg kéne nézni a csatlakozás megmunkálását is, hogy esetleg ott nincs e valami ami miatt nem áll jól! -
Reggie0
félisten
válasz
Zsolt_16 #34080 üzenetére
Mivel dual Z, ezert az egyik Z tengelyt el kell emelni a masikhoz kepest. Csavard ki az orso es a leptetomotor kozotti csatolo csavarjait, forgasd el kezzel az orsot a megfelelo iranyban, de ugy, hogy a leptetomotor ne forduljon kicsit se, majd huzd vissza a csavarokat.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Zsolt_16 #33678 üzenetére
Azon a CR6-on szerintem olyan 120mm/s 0,25/0,48mm-nél vége lehet az extruder-nek, az kb. 14,4mm³. A CHT ad ehhez +30%-ot alsó hangon. Amit mondjuk nehezen ér el, mert a gyorsulás kevés.
De pl. egy Annex K3 vagy egy kisebb Voron megüti a 10-15000mm/s gyorsulást és 250mm/s tempót, ami már mindjárt 30mm³.
Ha meg 0,6-s nózi kell, akkor ott már a 100mm/s 0,3/0,72mm mindjárt 21,6mm³.
-
axlfsi
veterán
válasz
Zsolt_16 #33014 üzenetére
Igen, gyakorlatilag azt mutatja, habár ilyen "mesh"-ed ugyebár csak akkor lesz, ha használsz bl touch-t... azzal aztán 3x3 (9) vagy akár 5x5 (25) pontban is rámér az asztalra és jelöli az egyenletlenségeket, melyekhez majd nyomtatás közben igazodik... tegnap vagy azelőtt egyik kommentemben fotóztam is egy ilyen mesh-t, hogy néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Diablo IV
- Magisk
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó ASUS ROG STRIX GTX1080Ti 11Gb videókártya
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged