Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
titán
Nem tudja valaki, hogy ender 3 tapjan a feszultseget meddig lehet felhuzni?
-
Reggie0
titán
válasz
WinZol
üzenetére
Ez altalaban ilyen. Ha vizzarora szeretned, akkor azzal meg kell kuzdeni. Kezdetnek probald meg a vonalszelesseget novelni, hogy jobban osszepaszirozza a retegeket. Nyugodtan felveheted legalabb 0.5-re. Aztan lehet a flow-ot is novelni, ha szukseges. A homerseklet novelese is javit, nyugodtan nyomtassal 220 fokon.
-
WinZol
aktív tag
Üdv!
Mit rontottam el??
(gondolom a koncepció volt hibás)
Medence technikához nyomtattam saját tervezésű idomokat.
(PLA 200 fokon)
A nyomtatás szép lett és stabil, de a rétegek között szivárog a víz!!Mi volt a hiba??
Köszi
-
Saccco
nagyúr

Gantry level után szintezi a bal sarkot. -
Saccco
nagyúr
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Most telepítem a szoftvert.
-
Tikakukac
titán
válasz
Saccco
üzenetére
A külső vizes blokkom kábelezése az asztalimnak napi 10 órával volt 1 hét és ott több száz méterével ment a cucc. És ott a vizet is ki kellett vinni és vissza, plusz az egész oldható kötésekkel van megcsinálva, gyorsatikkal, a wasser is, 230V is, 12V is. Ahhoz képest annyira nem vészes egy 3D printer
-
Saccco
nagyúr
válasz
fboldog
üzenetére
Tme-ről rendeltem Helukabel-t.
Valamint Since Lian (is) árul értelmes szilikon kábeleket.
#Aliexpress US $10.69 27%OFF | Tin-plating Copper Wire 24 AWG Silicone Line 2P 4P 5P Cold Resistant High Temperature Parallel Wire Multi-core strand Wire
[link]Reggie0
Nálunk a környéken nincs olyan villamossági bolt, ahol árulnak 0.14-0.25-0.5 körüli vezetéket. -
Reggie0
titán
válasz
Saccco
üzenetére
Latod, elektronika egy resze kozvetlen a gantryba kene, es akkor eleg lenne 4 vezetek is.
(#23177) fboldog: Villamossagi boltban peldaul. En valami jo kis SiF vezeteket tennek bele, bar 27 eres abbol sincs, max 24-et lattam. Hestore-ban van 5x0.5-os, 180 fokig birja, hajlekony, stb., pont ami egy 3d nyomtatoba kellhet, de lehet erenkent is kapni. Igazabol arnyekolast is illene huzni rajuk az EMC miatt.
-
tothferenc
senior tag
válasz
Saccco
üzenetére
Az ilyeneket mindig amulva nezem
en is muszaki ember vagyok, de neha mar szeretem, ha csak siman mukodik valami, szereles nelkul 😂 emlekszem, anno imadtam a symbiannal szarozni, utana meg lett egy meego-s Nokia N9-em, imadtam moddolni. Aztan lecsengett. Ma mar szifont hasznalok, mert tenyleg csak hasznalni akarom. De nem vetettem el, hogy egyszer epitek en is egy nyomtatot. Viszont nekem erosen magancelu hobbira van, igy a Mega S boven kielegit egyelore. Ettol fuggetlenul minden tiszteletem a tied es a hozzad hasonlo embereke. ☺️ -
Saccco
nagyúr
válasz
energy4ever
üzenetére
A jövő héten jó lenne nyomtatni vele. Be kell kábelezni, utána meg a firmware-t kell telepíteni. A kábelezés a legrosszabb rész, 27 vezeték megy a gantry-ba.
-
Saccco
nagyúr

-
Saccco
nagyúr
válasz
tothferenc
üzenetére
Prusament Galaxy Black, Spectrum Stardust Blue, Spectrum Aurora Gold, meg valszeg a többi hasonló csillámos filament is olyan.
-
tothferenc
senior tag
-
válasz
tothferenc
üzenetére
Én most éppen azt használok, lime green színben, a sima polar white Spectrum PLA után a PRO sokkal puhább, rugalmasabb érzetet kelt, a tapintása, hangja is sokkal jobban hasonlít az ABS-re, mint a PLA-ra. Nekem bejött.
-
fape
senior tag
Tudna valaki ajánlani jó féle Nema17-s motort? 42Ncm vagy az fölöttire lenne szükségem.
Nem nyomtatóhoz lesz, hanem dslr sliderhez, amit persze nyomtatni fogok
. Mozgatni fog egy kisebb vagyont, szal nem biztos hogy legolcsóbb a nyerő, inkább legyen megbízható 
Előre is köszi. -
Kispósi
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan dologban kérném a segítségeteket, hogy meg tudnátok mondani melyik anyagot hány °C-ig lehet használni? Olyan anyagra lenne szükségem amit nyomtatás után lehetne használni 130°C-on.
Köszi!
-
Reggie0
titán
válasz
trialkornel
üzenetére
En ebayen ugy csinalom ilyenkor, hogy ismet megrendelem, majd rogton bejelolom, hogy megkaptam. Vagy csak siman utanakuldom paypalon. Mindket esetben elotte szolok neki.
(#23161) rednifegnar: Illetve emiatt is nonek az arak, vagy a szallitasi koltseg. A penz nem lesz a semmibol az elado a veszteseget belekalkulalja az arba, nem fog minuszert dolgozni.
-
imibogyo
veterán
válasz
tothferenc
üzenetére
Én is így szoktam. Pont tegnap jártam így egy ~3000 Ft-os kütyüvel. Szóltam az eladónak, hogy "hahó volt refund egy bő hónapja, de most mégis megérkezett a csomag" (amit normális tracking mellett eleve lát ő is...), erre ő válaszként egyrészt megköszönte a korrektséget, másrészt küldött egy ~1500 Ft-os szállítási költség opciót amit csak ki kellett fizetni és kész. Magyarul a korrektségem miatt elfelezte az eredeti összeget, így féláron vettem meg egy kütyüt. Win-win.
És szerintem ezzel a hozzáállással lehet azt is elérni, hogy talán kevesebb legyen a "Can not deliver to Hungary"-val fogadó eladó is. Konkrétan tudok olyan eladót (anno rendeltem tőle, vagy 30-40 dolgot és ilyenbe is belefutottam vele is), aki a "magyar mentalitás" (ő fogalmazott így) miatt nem szállít már kis hazánkba. Mondjuk nekem most is elküldte a cuccot, de csak mert "ismer milyen vagyok"...
-
Joshi
titán
válasz
tothferenc
üzenetére
"lovesem sincs, milyen vele dolgozni."
Mármint a Spectrum PLA Pro-val? Mert a Pro nyomtatása semmiben nem tér el a sima Spectrum PLA-tól. -
tothferenc
senior tag
Igen, tobbek kozott a Te bejegyzesed miatt is mertem megvenni. Egy jo par gyari tekercs PLA-t ledurrantottam ami az Anycubictol jott, aztan a kivancsisag miatt lett DD PETG, de most kellett uj PLA. Ar-ertek aranyban ezt talaltam megfelelonek. Volt meg Verbatim, de abbol utoljara CD-RW-t vettem 😂 lovesem sincs, milyen vele dolgozni. Lehet itthon egyebkent venni valami 100 grammos kiszereleseket?! Tesztelesnek tokeletes lenne.
-
Joshi
titán
válasz
tothferenc
üzenetére
Én szinte csak Spectrum PLA-t használok, de nagyon jó anyagok. Csak ajánlani tudom.
-
tothferenc
senior tag
-
Joshi
titán
válasz
tothferenc
üzenetére
Szerintem minden komolyabb Ebayes, Alis vagy Amazonos eladó számol ezzel a kárral, nem kell vele foglalkozni. El kell engedni.
(#23152) trialkornel szerintem az a Covid-19 miatti időintervallum kitolás, mivel Kínában(is) sok gyár leállt a termeléssel. Ha minden jól megy, akkor ez idővel visszaáll a normál értékekre.
-
tothferenc
senior tag
válasz
trialkornel
üzenetére
Irsz neki, es megmondja, hogy akarja. Nekem volt mar ugy, hogy annyit irt, a korrektseg miatt elengedi. Maskor pedig pl kuldott egy linket, egy szallitasi koltsegrol. Ezt kifizeted oszt' csokolom.

-
trialkornel
tag
válasz
tothferenc
üzenetére
Jó de ilyenkor hogy fizessek neki újra? Még utalgassak neki utólag oda vissza??? (kb egy hónapja utalt vissza mikor a protection is lejárt) Amúgy az Ali már védekezik ez ellen, megnövelték a buyer protection-t 70-80 napra.
-
Joshi
titán
válasz
tothferenc
üzenetére
Igen, de filléres cuccnál úgy van az ember vele hogy ki a tököm bohóckodik ezzel, hiszen meg se karcolja az eladót nekem meg csak nyűg. A drágább cuccnál meg ott van az a bizonyos összeg.
Egyébként igazad van, becsület kérdése az egész. -
tothferenc
senior tag
válasz
trialkornel
üzenetére
Azert a korrektseg ilyenkor ugy tartja, hogy illik jelezni az eladonak, hogy megjott a cucc, es igenyli-e a fizetest. 😉 Legalabbis en igy szoktam.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
Nferi1
üzenetére
Ender 5 ugyanez. Én úgy oldottam meg, hogy a tárgyat is fogtam és a mágneses lapot is, így nagyobb felületen tudtam húzni, illetve amit említettek itt is, hogy melegen csináld, ha lehet. Kár, hogy nem elektromágneses, akkor elég lenne csak kikapcsolni

Ja, és még annyit hogy rakd rá üresen a lapot félig és próbált mozgatni X és Y irányba. Észre fogod venni, hogy egyik irányba sokkal jobban fog, tehát levételkor próbáld a könnyebb irányba. -
dugesz77
őstag
válasz
Nferi1
üzenetére
Mármint a mágneses része jön nehezen szét ? Nálam az segített amikor még melegében szettem le, olyankor gyengébb volt a mágnes.Vigyázni kell persze 85 fok felett teljesen elveszti a mágnesességét.
Mondjuk én leszedtem már az egész miskulanciát róla csak a sima alu lap maradt és arra rakom az ultrabase/pp lapot mikor melyik kell. Ha szépnek kell lennie az aljának akkor meg megfordítom az ultrabase-t és a sima felületére nyomtatok. -
Reggie0
titán
válasz
Nferi1
üzenetére
Hosszutavon az a tapasztalatom, hogy uveglap kell. Barmennyivel is szebb feluletet ad a gyari muanyag bed, elobb utobb mindig hasonlo problemakkal vegzodik. Ezert is fogyoeszkoz, nem art, ha par matrica van betarazva hozza. A homerseklet csokkentesevel tudod csokkenteni a tapadast vagy ha valamilyen szennyezodest hagysz rajta, pl osszetapicskolod.Ezen kivul segithet a targy formajanak megvaltoztatasa az elso par reteged, de erre nem mmindig van lehetoseg.
Ha erosen feszegetni kell, akkor fennall a serules veszelye, csak ovatosan szabad. -
Nferi1
tag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy az ender3 mágneses lapja, nagyobb nyomat esetén (15x9cm alapterületű) nem lehet felszedni?
A lap szélei könnyen leválnak az alsó mágneses résztől, viszont ahol a nyomat kezdődik, olyan mintha odaragasztották volna.
Próbáltam melegen/hidegen de nagyon nehezen jött fel.
Sajnos a fedlap meg is sérült egy kis helyen, a tárgy élénél megtört egy kicsit.
Hogy lehetett volna ez elkerülni?
Van valami módszer amivel kevésbé ragadnának össze? (gondoltam arra, hogy rakok egy papírlapot közéjük, de az nem jó hővezető, és kitudja mi mást okozna.) -
ati3x
senior tag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Kifejtenéd bővebben miért is jártam volna jobban?
-
Reggie0
titán
válasz
dugesz77
üzenetére
En ender 3 bovitesnek +1 bedet gondoltam. Ugy 235x470-et lehet vele nyomtatni, es csak + egy komplett bed+hosszabb szij+egy darab alu profil kell hozza. Raadasul ki lehet kapcsolni az egyik talcat es kisebb targyakat energiatakarekosabban nyomtatni.
400-as szelesseg nagy hatranya, hogy csak egyik oldalon van Z tengely, a masik oldal log, azaz hat a szoritoerotol fuggoen log, de nem valami preciz megoldas. Igazabol kellene hozza +1 z motor es tengely, hogy jo legyen.
-
dugesz77
őstag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Mondjuk át lehet építeni 400x400-asra is majd egy másik nyomtató árából.
-
ati3x
senior tag
Belépem én is a klubba. Vettem egy Anet A8 plus nyomtatót. Igazából azért kellett, mert ennek nagyobb egy kicsit a munkatere: 300*300*250 a szokásos 2x0*2x0*2x0 helyett. És a jővőbeni projektem pont nem fétr bele a standard 200-as tartományba..DIY változatot rendeltem meg, kb 2 napba tellet negépiteni. Kb egy bonyolultabb IKEÁS szekrény bonyolultságú. Alapvetően elég jó minőségű. Persze nem lenne kínai, ha nem lenne egy két bosszantó tervezési baki benne. Pl. az Z tengely síntartó darabok 3D nyomtatottak. de persze, hogy a terhelés szálirányra merőleges. meg is repedtek lecsavarozásnál. Igaz tartottak valamennyit, igy az első projekt volt kinyomtatni őket helyes iránnyal. Ha már lúd, legyen kövér, átterveztem. A csavarfuratokat az y tengelyre merőlegesen hosszúkásra csináltam, így nem feszíti a vezetőrudakat sem. Előtte, berezonált elég rendesen y isrányban. Most vajpuhán megy.. A másik idegesítő dolog. Az x -tengely vezető rúdjainka a vége szabadon van. Szóval a szíjfeszítéssel, szpen deformálmi lehet a y tengely vezetőrudat. Erre átszereltem a z-tengelyhez adott stoppert. Viszont így meg ki tudja nyomni a Z rudakat felfelé. It egy kicsit suszterkodtam, egyenlőre ideiglenes megoldással egy leszoritó fémlemezt csvaroztam. De majd nyomtatok rendes megoldást. Szóval most már szépen nyomtat... Persze az összerakási sem teljesen tökéletes, de azért annyira nem rossz..
-
Saccco
nagyúr
Nano részecskék jönnek ki belőle, mérges gáz kevésbé. De kifelé szellőztetek, illetve van mellette hepa és aktívszénszűrő is.
Nem annyira rugalmas, mint a PETG. Nem szálaz. Lehet faragni, csiszolni. PETG-t nehéz ragasztani. UV álló.
Ha nem lenne egészségre káros eleme, nem is nyomtatnék mással. Marhára tetszik. Pedig nagyon tartottam tőle.
-
Saccco
nagyúr
Az alap elgondolás az ABS, de mehet ABS+, mert azt könnyebb nyomtatni. Az ASA nem sokban különbözik. A Titan X pl. elfogadott.
Egyébként van ASA gép, az egyik magyar is az. Meg az enyém is az lesz.
Illetve van nylon, ht-petg és egy két nagyon öszvér, cf, cf-petg, stb. Persze ezek csak saját felelősségre.
-
travis84
csendes tag
Köszönöm a segítséget, és a megerősítést. Valahogy én is így gondoltam, hogy egy régi nyomtatóval lehet csak elment volna a kedvem az egésztől
Az Ender 3-at megnézem. -
dugesz77
őstag
válasz
travis84
üzenetére
Ahogy energy4ever is írja ilyet már nem szabad megvenni. Se alkatrész után pótlás se tuning. De a legfőbb,hogy nincs mögötte közösség/felhasználó tábor aki segíthetne.
Ha meg a guba is meg van egy új nyomtatóra akkor a gondolatát is el kell hessegetni egy ilyennek. 200$ körül kihozható egy alap Ender 3 és mellé egy gyári 1.1.5 silent lap vagy SKR lap. -
energy4ever
addikt
-
travis84
csendes tag
Sziasztok! Még csak most ismerkedem a 3d nyomtatással, az egyik ismerősöm szeretné eladni 3d nyomtatóját, csak nem tudja mennyit kérjen érte. Én meg azt nem tudom, megéri-e megvenni, mert már nem mai darab, és az utóbbi időben nem is nagyon használta. Erről lenne szó, közel hat éves.
Ami zavar kicsit, hogy minden németül van vagy franciául, és a hozzá való szoftver is elég idejét múlt. Igazából 50-70 ezer között gondolkodom, amennyit max rászánnék nyomtatási anyagok nélkül. Külföldi áruházakban néztem egyébként Creality és Artillery nyomtatókat, 70 ezer körül ilyeneket már lehet kapni. Igaz azok "nyitottak", viszont jóval okosabbak.
Szerintetek ér még valamennyit ez a nyomtató, vagy régi már, és cserélni kellene benne sok mindent ennyi idő elteltével?Válaszokat előre is köszönöm!
-
hunterk43
csendes tag
Sziasztok
Nagyon kezdő vagyok még
Egy Anycubic nyomtatót raktam össze. Auto leveling megvolt, jónak tűnik de amikor nyomtatnám akkor a fej kimegy a szélére és megakad. Egy 10x10x10 centis kockát akarok csak kinyomtatni.Alább a videó itt jobban látható, hogy mi történik. Mit ronthatok el?
https://youtu.be/_LVeTCIqr1o
-
Saccco
nagyúr
válasz
trialkornel
üzenetére
Egy készlet 80€+ÁFA, viszont az EU-ban csak cégként lehet a Misumi-tól vásárolni.
Bosch Rexroth-ra szokták még építeni.
De pl. Alu-profilok.hu-n van 2020 6mm slot verzióban 1537ft/m (Br.)
Biztos, hogy jó hozzá, mert ilyet használtam fel hátsó összekötőnek a Tarantulá-ból.
Caxtool is tart 3200ft/m vágva.Szerk.: az L-technik is tud vágni, kb. 200-250 Ft egy vágás + a profil 1700ft/m.
-
trialkornel
tag
válasz
Saccco
üzenetére
És a fekete aluprofilok honnan vannak???? Itthon ahogy láttam nem nagyon lehet kapni, kínából lehet, de ott is kb dupla áron mint a sima eloxálatlant.Közben rájöttem hogy a Misumi aluprofilokat gyárt így Reggie0 kérdése erre vonatkozott....
Arról kérdezhetek hogy kb milyen áron adja a Misumi a profilokat??
-
Saccco
nagyúr

-
tothferenc
senior tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Nem a pla a kerdes, hanem a gumi. Ha barmilyen mertekben tartalmaz szilikon szarmazekot, akkor azt a Loctite sem fogja ragasztani.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
PLA-ta ragasztottam már pillanatragasztóval(Loctite) és nem volt semmi probléma.Szerintem nyugodtan lehet.
-
kekigyu
aktív tag
Sziasztok!
Vettem két ilyen [link] digitális hőmérőt. Az autómba szeretném felhasználni külső és belső hőmérőnek. Thingiversen találtam hozzá ilyen [link] tok tervet. Szeretnék megkérni valakit, hogy nyomtassa ki nekem ( természetesen nem ingyen ). Amennyiben valaki tudna segíteni, írjon rám! Köszönöm!
-
DrojDtroll
veterán
PLA-hoz gumit pillanatragasztóval érdemes ragasztani?
-
Saccco
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Genius SW 5.1 Home Theater
- E-book olvasók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Horgász topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- 27% - Yodoit PTM15 hordozható 15,6 monitor! 1920x1080p / IPS / hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gratula!
Egyébként igazad van, becsület kérdése az egész.

poli27