Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
windlord
őstag
Ar\ertekben mi a javalottabb:
Rx470 4gb, rx480 4gb, gtx1060 6gb?Normalis 470es 70k
Normalisabb 480as 75k
Gtx1060 Giga 80k kornyeken mar van.Jatek, fullHD -ban a profilomban szereplo masinaval.
Elore is koszonom!
-
scabi78
senior tag
Hm, minél többet fórumozok, tesztezek nézegetek, annál nehezebb a döntés. R9 2 GB 270-et cserélném le, csak a BF sorozattal játszom. Egyik játékban az amd a jobb, másikban az nvidia. Nehéz a döntés és azért lenne fontos az ésszerű megoldás, mert az én konfigommal 40-60 fps között soknak számít a 10-20% is. Melyik lenne a legjobb nekem? köszi
eladni ~ 25k-ért tudom az R9 2 GB 270-emet, minél olcsóbban, de jó ár/érték arányban szeretném megoldani a cserét.
R9 280 ~ 40 k 3 GB
R9 380 ~ 45 k 4 GBRX 470 ~ 60 k 4 GB
GTX 960 ~ 45 k 4 GB
GTX 970 ~ 55 k 4 GB -
Gerr'y
senior tag
Sziasztok!
Az adatlapomon szereplo konfighoz szeretnek FullHD felbontasra VGA-t alkalmi jatekra.
Hasznalt es uj is lehet 50-60K ertekben, nem tervezem hogy hosszu tavon megtartom.
Koszonom -
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Itt kaptam egy ajánlatot erre. Viszont VGA terén még nyitott a kérdés, ti melyiket ajánlanátok, ha alapvetően a munka a cél (akár kisebb elektronikai szimulációk, egy kis párhuzamos programozásból adódó felhasználás is szóba kerülhet, de a fő cél a virtuális valósággal kapcsolatos felhasználás, tudom nem pontos, de "mérsékelt" jelelgű felhasználásról beszélhetünk, vagyis nagyon nem high-eng vga kell).
Köszönöm a segítséget!

-
Hobbbyt
őstag
válasz
hajnerk1337
üzenetére
Hogyne tudnánk. RX470 4GB kb. 40%-al gyorsabb (GTX 970 szint) újabb, fejlettebb és ugyan annyit fogyaszt.
A GTX 960 65-70e környékén határozottan rossz vétel. Akkor lenne reális választási lehetőség ha 45-50e lenne. -
sakal83
addikt
válasz
hajnerk1337
üzenetére
Msi vagy xfx rx 470 4gb.
Semmiképp ne vegyen új 960at
-
schawo
titán
válasz
hajnerk1337
üzenetére
AMD RX 470. Nem kevéssel, nagyon sokkal jobb.
-
hajnerk1337
csendes tag
válasz
Hobbbyt
üzenetére
Elméletileg újonnan tervezi a vásárlást. Tudtok ajánlani esetlg más, jobb VGA-t hasonló árban ? 65-70k körül mozog a GTX 960.
Ehhez a confighoz kellene egyébként:
alaplap: ASUS B85M-G
CPU: Intel i7-4770
RAM: 16 GB Kingstone 1333Mhz RAM (2x8)
táp: Cooler Master Elite Power Plus 600W RS600-ACAB-M2 -
Csupingo
veterán
válasz
hajnerk1337
üzenetére
Az szinte csak attól függ, hogy melyik gyártót preferáljátok és mekkora az árkülönbség a 2 kártya között. A 960 egy nem túl forrófejű kártya, egész jól le lehet hűteni. Amelyiken 2 ventilátor van hőcsöves bordával, azzal már nem szokott gond lenni. Gigabyte-ból a windforce 2-es (GV-N960WF2OC-4GD) változat jól sikerült. Szerintem közel egy szinten van hangra és hőmérsékletre az asus strix-el. Ha jóval olcsóbb a giga én azt venném, ha nagy asus rajongó vagyok, akkor meg azt. Nem igen lehet mellélőni egyikkel sem.
Nagyon hullámzó árak vannak még mindig. Az is érdekes, hogy az utóbbi időben szinte semmit nem mentek le a 960 árak, pedig sok új kártya megjelent már. Talán apróról most érdemesebb venni sok garanciával. -
Hobbbyt
őstag
válasz
hajnerk1337
üzenetére
Ugye nem újonnan akarja venni?
-
hajnerk1337
csendes tag
Üdv,
Szeretném a segítségeteket kérni. Egy barátom VGA vásárlás előtt van és GTX 960-at szeretne venni.
A kérdésem arra vonatkozna, hogy melyik gyártó 960at érdemes megvenni? Van bármi különbség köztük?
2 fajtát néztünk ki, ASUS, illetve GIGABYTE GTX960 4GB OC.
Előre is köszönöm a segítséget.
hajnerk1337
-
válasz
tal-garius
üzenetére
msi
-
Hobbbyt
őstag
válasz
tal-garius
üzenetére
Egyértelműen MSI (MSI tulaj vagyok én is.. és nem véletlenül)
-
tal-garius
aktív tag
Hello!
MSI RX 480 GAMING 8GB vagy Asus Strix RX 480 8GB?
Ár ugyanannyi, hűtés MSi-n 2 ventis másikon 3.Ki melyiket ajánlaná?
-
Csaber
senior tag
válasz
Speed®
üzenetére
Köszi a segítséget vártam egy picit, ma berendeltem egy [Grainward 1060 6GB] videókarit , tudom procilimitem lesz de, ha jól megy tavaszra már új gépem lesz ott majd kihasználom rendesen
(a jelenlegi gépem a profilomba látszik) -
Csupingo
veterán
válasz
badcoy
üzenetére
Szerintem kicsit hagyna a kártyában, de némi tuninggal már jobb párost alkotnának.
Itt azért látszik, hogy full hd-n nincs nagy különbség a processzorok között, inkább csak kisebb felbontásnál. -
Csupingo
veterán
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
Azt írják, hogy ugyanaz, csak a plusz tápcsatlakozó miatt talán jobban tuningolható.
A két ventilátoros, hőcsöves vapor-x az gondolom nem rossz. Melyikre gondolsz? -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből
Egy shapphire R7 250 X -ről van valakinek tapasztalata?Melegedés ,hang,hőfokok használat közben.Köszönöm 
-
Pécsi gyerek
addikt
Egy R7 250 x az teljessen megegyezik a hd 7770- el?
-
tgulyas
senior tag
Üdv, aláírásban szereplő konfigba szeretnék egy új vga be tenni, szerintetek melyik lenne jóbb R9 380 vagy RX 470 ?

-
Apollo_21
addikt
Hali,
pusztán érdeklődő célzattal, mert még ismerkedem az új konfiggal....
ami elsősorban érdekelne ár megkötés nélkül hogy mit lehet ezzel, vga fronton bevállalni?A második, ami már fizikailag is fogható kérdés, lentebb olvasható....
nagyvonalakban ez a gép...I7 5820K
Msi X99A Sli Plus
HyperX Fury 8gb illetve egy xfx 850-es táp.Ami főként érdekel az használt, a vétel nagyjából egy hónap múlva esedékes, a rászánt összeg olyan 50-75között...remélem nemcsak használt jöhet szóba ennyiért...
Fullhd a felbontás, és a cél leginkább a játék.
Köszönöm

-
freezer922
aktív tag
Hali,
Érdeklődnék, hogy mennyire ajánlatosak most az rx 480as kártyák. Van-e esetleg más amire érdemes lenne várni (max 1-2 hónapot) illetve ha ajánlatos akkor melyik verzió lenne a jobb?
Egy i5 4690k mellé kerülne és egy hd 7850-et cserélne le
Illetve annyit kérdeznék még, hogy ebben a (70-90k) körüli árkategóriában levő karik "csak" fhd-ra elegek vagy esetleg egy 2k-ra is jók?
-
mcs
veterán
válasz
Hobbbyt
üzenetére
Igazából felesleges mást hozzáadni egy ilyen kártyához. Tápból valószínű, hogy olyat köt rá a júzer, amin rajta vannak a szükséges csatlakozók, másrészt dvi-vga adapterrel szinte bűn d-sub monitorra kötni, ráadásul a mai kártyákon amúgy sincs rendes zajszűrés, így valószínűleg kissé vibrálna a kép.

-
macy
addikt
válasz
Hobbbyt
üzenetére

Megjött a Gaming X, este át kell rendeznem a ház belsejét, mert ez 5 centivel hosszabb mint a régi kártyám.
Neked volt valami a dobozban tartozékként? Csodálkozom, hogy egy ilyen árú VGA-nal még csak egy átalakító sincs a dobozban. Mondjuk nem is volt leragasztva magának a kártyának a doboza. -
BK87
senior tag
Sziasztok.
Egy GTX 760-ast milyen új VGA-ra érdemes lecserélni? Full HD-ra kellene i5 3470 mellé, néha 720P-re HD TV-n. Amiket néztem RX 470, GTX 970 használtan, GTX 1060 3GB. Előre is köszönöm a segítséget. -
sakal83
addikt
Nekem nem volt velük gondom. A ciripelésbe bármelyiknél belefuthatsz sajnos, és nem csak a vga lehet a ludas, hanem a tápod is. Volt olyan vga nálam ,ami cincogott, mint a fene, az új tulajnál, meg néma volt

De, volt olyan, hogy a tápomat cincogtatta a vga

A táp-vga együttműködése csodákat tud tenni. A 970-ek között kimondottan sok kényes van/volt
Én nagy vonalakban az MSI Gaminget nézegetném bármely vga esetén, ott a legkisebb gond a hűtőknél, szinte az összes szériájuk király. Bár az ASUS STRIX hűtője sem rossz (bár a 470-nél már elszúrták a hírek szerint).
Ha kinézel valamit, nézz be gyorsan a topikjába, kereső és sok vélemény lesz róla
-
asus1
aktív tag
-
sakal83
addikt
GTX970 mellett szól, hogy halkabb, kevésbé melegszik, kiegyensúlyozottabb, előbb találsz az említett ársávban (390-et a tulajok még elszállt áron adják), tuningosak, félpasszív a nagy részük
ellene: 3,5Gb Vram (ami erős érv sajnos)
r9 390 mellett szól a 8Gb Vram, időállóbb teljesítményben, mint bármely Nvidia
ellene: brutál meleg, brutál sokat fogyaszt, és ritkán kapható reális árú, pedig 65-nél többet nem ér
Az r9 290 eleinte gyengébb volt, mint a 780, de elég erőteljesen megfordult ez az arány, és gyorsabb lett, illetve + 1Gb Vram (soakt számít), de ez is szereti az áramot és a hőtermelést... (van 290/780-om is jelenleg a fiókban
, tapasztalat)Ha Nvidiás vagy akkor egy jó hosszú garis 970-et vennék, ha nem akarsz 86k-ért gtx1060 6Gb-ost venni
Ha AMD, akkor r9 290 (hosszú garis és jó hűtésű) 53k-ig (a teljesítménye nagyon jó ehhez az árhoz) vagy ha a hang nem zavar, akkor 61k-ért van a pcx-en sapphire ref hűtős 470 4gb-os, ha zavar, akkor MSI Gaming 71-72K
"de driver problémák voltak folyamatosan, de gondolom ezeket javították már azóta."
Ahogy olvasom a 470/480 topikját van baj
, bár én soha nem találkoztam driver gonddal egyik oldalon sem -
asus1
aktív tag
válasz
sakal83
üzenetére
Akkor szűkítsük a kört.
Gtx 970 vagy amd r9 390? Nem tudom melyik a jobb ezek közül.
Egyébként a r9 290 van a 780 szintjén vagy nála erősebb?
Nem szeretnék venni új kártyát, ugyan azt megkapom használtan olcsóbban, garanciával.
Egyébként én inkább nvidia párti vagyok, ugyanis volt már r9 270x-em, de driver problémák voltak folyamatosan, de gondolom ezeket javították már azóta.
Ami még bejön, az gigabyte és az msi hűtése. Vagy melyik lenne jobb, halkabb, hűvösebb? -
sakal83
addikt
1060/480-ig kihajtja őket
Használtan most szerintem a legjobb vételek (kizárólag hosszabb garis esetén):
-MSI R9 290 vagy egy jobb hűtős 53k-ig (ez a legjobb jelenleg szerintem a piacon)
- GTX970 (65k-ig)
- r9 390 65k-igHa nem találsz, akkor ezek újan:
- rx 470 4 gb 72k-ig (MSI a legjobb)
- gtx 1060 6 gb 86k-ig (Gainward)A procid ezeknek megfelel 4.5Ghz-en
GTX780-at szerintem hanyagold, hacsak nem max 46k-ig tudnál szerezni
Ezek alatt nem érdemes nézned egy 670 után, ha esetleg nincs ennyi pénz, akkor 45k alatt egy gtx960/r9 380. Felette semmiképp sem
-
-
asus1
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég meghalt egy gtx670-es kártya a tulajdonomban és ezt szeretném leváltani.
Van egy i7-2600k procim ami 4.5Ghz-en megy.
Olyan kártyát szeretnék, amit ez a proci ekkora órajelen még ki tud hajtani.
Én gtx 780-at néztem használtan, de nem tudom, hogy ennél lehet-e jobb vagy már ezt sem hajtja ki.
AMD oldalon nem keresgéltem, nem vagyok tisztában ott mi merre mennyi, de szívesen meghallgatok arról is ajánlatokat.Köszi előre is.
-
sakal83
addikt
válasz
HoaryFox
üzenetére
ez csak pénz kérdése. A Gainward 1060 most 86k-ért nagyon jó vételnek számít, és jó vga is.A 1070 is jó
Nincs rossz választás.Remélem ezzel sokat segítettem

ui.: A procid/ és a jövőbeli sem fogja a "1070"-et abszolút/teljesen kihajtani, az optimális a 1060 lenne, most csapj le rá 86k-ért szerintem. Az Asust felejtsd el, ha feláras a Gainwarddal szemben. Persze akkor 1060 ha fullhd-ről beszélünk, ha felette, akkor 1070, ha a pénz nem akadály.
-
törölt tag
Sziasztok!
Annyir kérdésem lenne, hogy egy i5 3570 proci mellé érdemes lenne venni egy 1060at vagy felesleges és az mellé már kellene új CPU is?
Előre is köszi!
-
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Nemrég dobtam össze az asztali gépemet, már csak a videókártya maradt hátra. Most éppen GTX1060 6GB vs GTX1070 harc van bennem.
Amikkel játszom:
- WoW
- LoL
Ez a kettő kiteszi úgy a 80%-át a játékidőmnek, de szeretném, hogy a mai játékok is futnának ha nem is ultrán, de élvezhetően.Amit tudni kell még, hogy egy i5-4460 proci van a gépben és FullHD felbontásban játszom. (A procit lehet később egy i7-4790 váltja)
Ja és még valami
: GTX1060-ból a Gainward megoldását találtam szimpatikusnak ár/érték arányban, de mivel elfogult vagyok az ASUS felé is, egy sima (nem OC-s) Strix-re is megdobban a szívem, csak hát drágább, cserébe nagyon jól hűt. Kettő közül melyik lenne józan paraszti ésszel jobb választás?Válaszaitokat előre is köszönöm!

(Bocs, hogy így elsőre kicsit sokat írtam
) -
-
mcs
veterán
válasz
Hunork
üzenetére
Még egy olyan ,,fika" játék is vram igényes, mint a Forza Apex. Egy 2 gigás kártya bicskájának hegye szó szerint beletörik high beállításon. Éppen múlt éjszaka próbáltam ki GTX 950en, és nem hogy micro laggolt, de egy pályarészen a textúrák fele is hirtelen eltűnt. Le kellett raknom mediumra, mert ráadásul a 8 giga rendszer memória is kevés neki, bár ez szerintem komolyabb optimalizálási hiba.

A GTX 1060 3 gigával nem egy célszerű megoldás hosszabb távra.
-
-
-
D.Miki
csendes tag
Sziasztok,
jártamban keltemben ebbe botlottam:
GIGABYTE GTX1060 6GB DDR5 GV-N1060WF2OC-6GD - 84330,-
Az én olvasatomban megérős...
Rosszul látom? -
nimfas
addikt
MSI 480 Gaming X 8GB kártya kapható valahol emberi áron? Emlegettetek itt 87-88eFt-os árat, csak én nem találom?

Írtam a boltnak, hogy a garis levásárlás (Sapphire 380 Backplate) sztornó, pénz vissza inkább.
Ahogy olvastam AMD részről az MSI volt ajánlott, hűtés,zaj szempontból.
Másik oldalon ott a 1060 Giga G1... De én elvetemült bízom az amd-ben.
-
schawo
titán
-
Hunork
veterán
válasz
schawo
üzenetére
pont így!

Közben olvasgatom az S3 történelmét. Hát azért jó ez a technológia fejlődés a nagyoknál. Mindenki szakított egy kis szeletet anno a csődeljárásokból, felszabdalásokból...Hobbbyt: Bizony! COD AW, COD BO3, Ashes Singularity, Rise of the Tomb Raider, Dying Light, Middle Earth: Shadow of Mordor, . csak pár cím. És nem egy 4GB felett eszik.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
sakal83
üzenetére
Még ha a GTX 980 lenne.. de a 6 gigás is éppen csak, hogy egálban van vele.
Nem, egyszerűen a 3gb Vram nevetségesen kevés. Lehet, hogy az elkövetkező 1-2 évben nem válik valóra a jóslat, hogy a 4gb is kevés lesz.. de az biztos, hogy ha nem is lesz kevés, akkor is a 4096-ból 4095-öt fog használni. Erre remek példa pl. a GTA 5 ahol Full HD-n pont 4gb Vram kell... és már mos sok ilyen játék van. -
sakal83
addikt
Lásd a fentebb írt hozzászólásom.
Jelenleg ebben a kategóriában szerintem az ajánlott
- 72k-ig 470 4Gb
- 90k alatt 1060Gbakkor éri meg a 480 8Gb, ha legalább 5k-val olcsóbb, mint a 1060, és 85k alatt van
470 8Gb, 480 4 Gb csak kivételes esetben, nagyon olcsón (értsd ezalatt 480 4gb-ot, ha 3-4 k-val drágább, mint a 470 4Gb, tehát 75 k-ig, 470 8Gb, pedig max 77k-ig)
-
sakal83
addikt
Nem hiszem, hogy pont ebben a topikban kellene ajánlgatni 3Gb-os VGA-t, ami 980 teljesítményű. Jelzem a 980 2 éve jött ki 4Gb-al, gondolom nem véletlenül...
CSupán ez a baj a 3Gb-os verzióval
Gondolom Te sem szeretnél olyan ajánlást, amely alapján gyakorlatilag 72+k-t kidobnál az ablakon, mert ez a vga egy év múlva gyakorlatilag eladhatatlan lesz, mint anno a 8800GT 256 Mb-os verzió. AZ is ugyanígy kezdődött. Egy pár játéknál már megjelenéskor kifutott a Vramból, utána pedig kuka, pedig az 512-es verzió kiváló volt.
-
D013
aktív tag
Kérdés hogy ezek a "jövőbeli" játékok mikor válnak általánossá (DX12), egyenlőre nagyon úgy tűnik hogy a 1060 3Gb teljesen ideális 1080p-s játékra. Ráadást 70-72 magasságában, ami nem sok érte. Nekem sem esik ez jól, de a tesztekben lenyomja a 470-est a legtöbb címben. [link] (persze nem csak ezt az egy tesztet néztem meg)
Az AMD felé húzok, az utóbbi 6 évben ezt a márkát preferáltam GPU fronton, csak nem biztos hogy érdemes a 470-es így megvennem. Esetleg egy 4 Gb-os 480-ast 75-76 magasságában. Vagy ref 470-est 60k-ért, csak nincs kedvem alulfeszelni, meg monitorozgatni. basszus a VGA legyen olyan hogy beszereled a gépbe, majd 2-3 év múlva kiszereled és annyi dolgod van max hogy driver-t frissíts. Még OC-val sem akarok bajlódni.
de ez csak az én véleményem. -
height
aktív tag
Sziasztok!
Fujitsu Lifebook A544 laptop (Intel Core i3 4000M/4GB/128GB/Intel HD Graphics 4600/ ez a gépem paraméterei.
A kérdésem az, hogy lehet e a gépemnek a grafikus memóriáját bővíteni ?
-
Teaway
veterán
válasz
giornalista
üzenetére
10% butítást nem neveznék erősnek...
-
Peace
nagyúr
válasz
giornalista
üzenetére
Nah remek. Nekem meg pont az Asus 470-est ajánlották a topicjában, mikor bátyámnak nézelődtem. De akkor ezek szerint érdemes elgondolkodni ezen a 3 gigás GTX 1060-ason is...
-
Peace
nagyúr
válasz
creedszl
üzenetére
Szerkesztem, mert ezt benéztem. Úgy fest, hogy tényleg alulmarad jelenleg az RX 470-es. A GTX jól pumpálja az FPS-t dx11-ben, RX 470-esnek viszont fejlettebb az architektúrája, ami a jövőre nézve még jól jöhet. De jelenleg tényleg a 3GB-os GTX 1060 jobb választásnak tűnik...
-
creedszl
senior tag
sziasztok
eljött az ideje hogy lecseréljem a GTX 760 Mini-t amit jelenleg használok.Körülbelül 60-70k-m lenne egy új kártyára a következő konfigba:
Asus m5a97 evo r2.0
FX-6300 4Ghz-en
8Gb memória.Játékok amik sűrűbben futattva vannak:GTA 5,Crew,Forza,Tomb Raider....
Miket javasoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Posta, csomagküldés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egy shapphire R7 250 X -ről van valakinek tapasztalata?Melegedés ,hang,hőfokok használat közben.Köszönöm

A legesélyesebb amúgy október 10 körül lesz.

)

Meggyi001