Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
mihione
őstag
Max 80 ezerig mit érdemes venni?

-
kisbancsa
senior tag
Még egy utolsó kérdés és befejeztem
Asus STRIX Radeon R9 390 Gaming OC 8GB. Tesztek alapján jól virít, és elég jó a tuning potencial van benne. Ára ugyan annyi mint a 970 -
petyus160
csendes tag
sziasztok!
segítséget szeretnék kérni
Gigabyte GV-N98TXTREME W-6GD vagy MSI GTX 980TI GAMING 6G
megéri a vézhütés vga ra? a gigabyte van olyan jó mint az msi?
nem a pénz a kérdés hanem hogy melyik a jobb az adatokból a gigabyte de azért a ti véleményetekre is kiváncsi lennék
-
GoTReX
őstag
válasz
solfilo
üzenetére
Nem lesz. Persze mindig elkélne a nagyobb ,de nem érzem hiányát. Hobbi játszogatásra,netezgetésre elégségesnek érzem.
azt még meg akartam kérdezni,hogy számít a márka? Én egy Asus GTX-el számoltam,de sokan a Gigabytet javasolták,de az nincs ennél a boltnál. Van egyáltalán különbség? -
Ott a garancia persze. Itt inkább az a kockázat, hogy elutalja a pénzt előre és nem kap semmit postán. Vagy nem azt, amiről szó volt.
(#78284) GoTReX: lesz monitorcsere is? Ha igen és fullHD-re, akkor mehet a GTX950. De igazából egy GTX750Ti is elég, ha tudsz kicsit több kompromisszumot kötni. Ha marad a 720p, akkor egy sima GTX750 is elég.
-
GoTReX
őstag
Igen.
Kezdem unni a matekozást amúgy már a gépnél.
I3-ból I5 letta az időtálósság miatta a GTX750-ból meg megint a 950-en agyalok ha nem lesz apróban megfelelő. Többen mondták hogy dupla ventiset vegyek ,ami 45k ,GTX950 alapból azzal van és az is csak 49k. Amúgy a felhasználás : WoT, WoW, Bf4 multi lenne. Felbontás relatív alacsony mai mércével. egy 19"-es LED monitorom van. 1280*720 a natív felbontása. -
GoTReX
őstag
Köszönöm a válaszokat, azthiszem elállok ettől a hirdetéstől és keresek másikat.
Személyes átvétel az elengedhetetlen 40-50huf értéknél. Arról nem is beszélve hogy aquaból megérkezik a teljes gép ,akkor nyilván nem akarok várni még a postásra hogy mikor lesz VGA,még talán személyes átvételnél is benne van hogy hazaviszem és nem megy. Emiatt tartottam ettől. -
válasz
GoTReX
üzenetére
Jó biznisz volna, de előre utalással én nem venném meg inkább. A mosakodás is megy a hozzászólásokban.
Lehet minden simán menne, de én ennyi pénzt nem kockáztatnék.Egyébként ha full új a kártya, 3 év garanciával, kicsit túl olcsónak tűnik, ez mégiscsak egy HD7950 emelt órajelen. De nem követem a használt piacot.
Szerintem keress inkább R9 270-et, vagy 270X-et, garanciásat.
mod:
nem a linkelt hirdetéshez, hanem úgy általában:
Még mindig a csalásokról -
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék összerakni. Itt forum tanácsokra hallgatva egy i5 4460, 8gb HyperX Fury ram, és GTX 750 2gb ddr5-öt javasoltak alapnak. Aprókban szétnéztem és vannak újonnan de magánszemélytől AMD r9 270x kártyák is. Rizikózzak magánszeméllyel ,vagy jó a bolti GTX 750? Előre is köszönöm a válaszokat!

-
mihione
őstag
Nezegettem most teszteket 7870hez kepest egy gtx 960 vagy r9 380 kb 10 fpsel tudna tobbet azonos beallitasokon?mert ha tenyleg ennyit hoznak csak akk nem is nagyon eri meg lecserelni inkabb gyujtok meg hozza es egy r9 290 sokkal jobb vetel ar/ertek aranyban.
-
Grafirka
őstag
-
DaWe94
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
Lehet, hogy befektetek most egy 750ti-be, húzok kicsit a procin, mert ahogy elnézem bírná még bőven 3.0 felett komolyabb hűtés nélkül. Azért szerintem jelentős javulást hozna a jelenlegihez képest. Aztán elkezdek gyűjtögetni egy új alaplapra és egy procira.. na és egy kis ram sem ártana a jelenlegi 4GB mellé.
-
Dave567
veterán
válasz
4264adam
üzenetére
Köszi!

De hát ez 4gigás
De csak is abban gondolkozom már.(#78267) Grafirka: A fontos csak is az, hogy menjen az általam kinézett játékok. GTA5, Far Cry4, Metro redux Bf3 HD-ban, az I7 950 3800 mhz-en. A többi mellékes, engem nem zavar ha hangos, néha felveszem a ventit a vga-n 50%-ra, na az hangos, de nem zavar, a lényeg, hogy jól menjen.
-
Dave567
veterán
Rá beszéltetek a 960-ra, szerintetek elég hozzá az 525+82-es enermax tápom?
Ja és melyik márkát vegyem leginkább? -
4264adam
nagyúr
válasz
DaWe94
üzenetére
Játékra már semmit nem lehet abból a processzorból kihozni. Csupán 2011-es játékokkal bezárólag maximum.
Erre a konfigurációd fejlesztésére kár ennyit áldozni, ha nem szoktál sokat játszani és a rég játékok megfelelőek vegyél használtan egy 9600/9800GT-t 10 ezer alatt megúszod.
Ha sokat játszol akkor a következőt tenném:
12ezerért vennék egy Xeon procit (4mag)
20-25 ezerért egy HD7770 2GBEzt lehetne kihozni 35 ezerből a mai játékokhoz. De persze a 8GB ram is kötelező már.
-
-
DaWe94
senior tag
Sziasztok! 35ezerig keresek videókártyát. E8400-as proci mellé... Nem tudom mit lehetne ennyiből kihozni játékra. Másik szempont pedig az lenne, hogy ne kelljen emiatt a 450es tápomat cserélni. Mi a best buy most?

-
4264adam
nagyúr
válasz
hunited88
üzenetére
Ha a processzort képes vagy 4Ghz-en járatni akkor HD7870 / GTX660
Alap órajelen HD7770/ GTX 750
Kicsit emelve HD7790 / GTX 750Ti
Ennyit bír a processzor illetve Far Cry 4 és társainál lehet a 6GB is szűkös lesz.
darkflamy: jelenlegi használat mellett GTX970-et ajánlom. Azt, hogy a DX12 mennyire lesz ebben az évben térhódított nem tudom de amíg nem addig a 970 jobb lesz mint az AMD 390. 8GB Vram a mézes maddzag reklám, 3.5GB Vram pedig mindenre elég mert a GPU erő szab határt.
-
darkflamy
csendes tag
Üdv! Szerintetek melyik érné meg jobban? Az áruk ugyanannyi.
Gigabyte Gtx 970 G1 gaming VAGY MSI R9 390
Főbb szempontok:
-egy Chieftec 600W CTG-600-80P tápom van, amit nem nagyon szeretnék cserélni.
-FHD-ra kellene
-hosszútávon jó legyenAmiket eddig tudok:
A GTX 970-ről:
Pozitívum:
Halkabb, kevesebbet fogyaszt, jobban húzható, jobb driverek
Negatívum:
3,5GB VRAM. Kisebb teljesítmény az r9 390-hez képest. A kártya hossza.Az R9 390-ről:
Pozitívum:
Jobb teljesítmény, 8GB vram hosszú távon talán jobb döntés
Negatívum:
Hangosabb, Többet fogyasztSegítseket dönteni, Köszi előre is!

-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
SAPPHIRE R9 290X 4G D5 használtan 9 hónap garanciával érdemes 75 000 Ft-ért megvásárolni?
GPU 2816 Stream Processors 28 nm
Graphics Core Next (GCN) 1000 MHz Engine Clock
Interface PCI-Express 3.0
Memory 512 bit Memory Bus
GDDR5 Memory Type 4096 MB Size
Displays Maximum 4 Outputs
Output 2 x DVI-D
1 x HDMI
1 x DisplayPort -
válasz
hunited88
üzenetére
Most nem világos. Egyik hozzászólásban azt írod, Phenom II X4 955-hez keresel VGA-t, de ez a proci ugye AMD-s. Másikban meg azt írod, hogy most váltottál Intelre. Akkor most milyen proci mellé kéne a VGA?
Ha a Phenom II X4 955-hez keresel, én HD7850, azaz R7 265, azaz R7 370 fölé nem nagyon mennék vele, ezekhez is kéne tuningolni a procin. Én szerintem egyébként használtan keresnék egy HD7770-et (R7 250X), esetleg egy HD7790-et.
(#78247) Schalke:
újak közül R7 250 GDDR5-ös kártyát néznék.
Használtan szélesebb a paletta. -
Schalke
tag
Sziasztok. Kérném szépen hogy az i3 4160 cpu mellé milyen vga ajánlott alacsony árkategóriában,max 30ezer.Nem pont a játék a cél.
Köszönöm -
hunited88
tag
Sziasztok.
A kerdesem az lenne, hogy van nekem egy m4a77t alaplapom meg egy phenom x4 955-om. (3.2 black). 6gb rammal.
Erdemes nekem egy komolyabb vga-t venni bele vagy ne kinlodjak?mi az amit kihajt?
Koszi! -
4264adam
nagyúr
válasz
kisbancsa
üzenetére
Azonos erősséggel bírnak, de míg a DX11 hódit addig az NV jobban támogatott a játékok által. DX12 korszak nyitányába nehéz jósolni. Időt állóságot nézve én egy 390/ 390X-et vennék újonnan. Ha pedig Nvidia akkor 980-at Pascal megjelenésével eladni kis bukással és Pascal 80-at venni.
-
-
mihione
őstag
Megeri a plusz penzt az r9 290 r9 380-hoz kepest?gtx 970 r9 290 kb egy szinten vannak?
-
válasz
kisbancsa
üzenetére
Ha az adatlapodon lévő FX-8320 mellé lenne a kártya, akkor vedd inkább a GTX970-et és rángasd meg 4GHz fölé (4,5GHz) a procit, lehet így is visszafogja majd. DX11-ben és főleg 1080p-n ráadásul elég nagy a Radeonok CPU overheadje, azaz egy bizonyos processzorerő alatt lassabbak lesznek a hasonló teljesítményű GTX-eknél.
Mondjuk azt sem nagyon értem, hogy R9 280X-el a gépben miért akarsz most váltani, mikor idén jön mindkét oldalon az új generáció. Lehet a kártyára szánt pénzből inkább új procit vennék.
-
válasz
kisbancsa
üzenetére
Nem több a sima 390 vs 980 sem a 15%-nál. Ha a fenti összefoglalóban az R9 390 172%, a GTX980 meg 194%, akkor köztünk nem 15+% van, hanem 13%. (194/172-1)*100.

Ami a hosszabb távú vásárlást illeti, én megállnék az R9 390, GTX970 szintnél. Idén jön a Pascal és a Polaris, mindkettő fejlettebb gyártástechnológiával, rendesen DX12-re kigyúrva. Ha nem égető a vásárlás, inkább várnék.
-
Grafirka
őstag
-
kisbancsa
senior tag
válasz
solfilo
üzenetére
Sry sima 390 et néztem (bár ott meg több a difi XD, reggel van még
). Viszont frissebb teszteket nézve mostmar nem csak 5,5 a különbség. Nem tudom hogy a +4gb ram ér többet vagy inkább a zöld vonal. (ui :külföldi oldalakon a 390 és a 390x között pár fps a különbség (. 3-max 5)) -
mTimo92
újonc
válasz
gtamate2
üzenetére
Ettől féltem..
találtam vevőt a jelenlegi gépre, így most úgy áll a dolog, hogy veszek egy újat. Egy i5-6600 3.30GHz 1151 BOX-t néztem ki, viszont továbbra is dilemában vagyok a vidkártyát illetően. Sok tesztvideót néztem, úgy vélem h az R9 390X és a GTX 980 közel azonos teljesítményt produkál, viszont a GTX 970 nem sokban marad el a GTX 980-tól ( csupán +50k a különbség..
). Amd oldalról olvasom, hogy hajlamos túlmelegedni, viszont a mai és új játékokhoz kelleni fog a 8Gb. Nvidea részről jobb a támogatottság, viszont drágább. A kérdésem az lenne, hogy ha nem is 4K-ban ( ahogy írtátok ezek a kártyák kevesek hozzá), de FHD vagy kicsivel felette szeretnék játszani, filmet nézni, mi lenne jobb, elég a GTX 970 (16 Gb DDR4 HyperX-el megtámogatva)?
Asus/Gigabyte/Gainward GTx 970 vagy 980, vagy az R9 390X (asus/gigabyte)? A komplett gépre max 300k szánnék, megköszönném hogyha tudnátok kicsit részletesebb képet adni a dologról!
-
kisbancsa
senior tag
Sry a duplaert. Erről van véleménye valakinek? Gainward NVIDIA GTX 980. Max még ezt venném meg ha rá bólintotok

-
Dave567
veterán
Sziasztok
Milyen videókarit ajánlotok ideiglenesen ehhez a konfighoz?
Valószínű, hogy év végén csere lesz de addig is kéne valami kis videókari.
GTA5 ,BF3 ,FAR CRY 4, Metro ezek a favoritok most.
De a 660-at cserélném.
Ja is a proci húzva lesz 4ghz-ig.
A lényeg, hogy Nvidia legyen.Alaplap: Asus P6T SE
Proci: QuadCore Intel Core i7-950, 3200 MHz (24 x 133)
Ram: 10gb
Vga: MSI Gaming gtx 660 2gb-os -
HunD34TH
újonc
Sziasztok!
Adott ez a gép: http://gepigeny.hu/user/d34th/eszkozok/79099
Tudom, nem mai, de az utóbbi időben elgondolkoztam a fejlesztésén (nem, teljesen újat egyszerre nem tudok finanszírozni...), és elsődlegesen egy videókártyán gondolkoztam (később majd valamikor egy proci+alaplap, ezután egy ssd, winyó is szóba jöhet)
Bár most AMD szett van, később szeretnék váltani egy Intel+Nvidia combora...
Szóval a lényeg, hogy milyen videokártya lenne a megfelelő, amit be tudnék a mostani 7770-es helyére rakni és későbbiekben sem bánnám meg a választást?
Hogy mire használnám? Játékra, sajnálatos módon leginkább Planetside 2-re vagyok ráfüggve (mondjuk elég optimalizálatlan és zabálja is a gépeket), de bármely újabb (vagy nem épp annyira új) játék is szóba jöhet.
És sohasem voltam az a "max grafika mániás", a lényeg hogy tudjam élvezni, a felbontásom meg (a szép régi monitorom révén), 1600x1200
Az ára olyan 50-70 ezer körül (jó lenne, ha lenne), amiket én néztem az a 750/950/960-asok valamelyike (igazából fogalmam sincs hogy az egyes variánsok miben is különböznek, gondolok itt az asus-msi-stb kivitelekre... ) ( és igen, a 960 már-már átlépi azt a fránya 70 ezres "határt")
És a végére megjegyezném, hogy a megrendelésemet az ipon.hu-ra szánnám
A válaszokat előre is köszönöm! -
MrDerekas
addikt
válasz
Czvik2.0
üzenetére
Réges-régen egy távoli galaxisban....
Több hónapos kutatómunka kellett egy friss hardvertömeg várálását megelőzően, hogy az abból épített szívünkcsücske jól muzsikáljon.Az alaplap, processzor, videókártya és hangkártya egy egységbe történő képzésénél, elsődleges volt a szempont, hogy kompatibilizáljon mindegyik, minddel. De fejlődtünk mára, jól leképezhetőek az irányok, elég könnyedén tudunk variálni a pénzért, megvenni bármit, merthogy a leírások, specifikációk garantálják nekünk az örömöt, hogy majd egyben is látjuk - mit látjuk, egyenesen tobzódunk a rapszódikus gyönyörben - elménk akaratával megálmodott, pénztárcánk vajúdásával megszületett, két értő kezünk által megformált bit-lakást. Ez működhetett egyre nagyobb körbe ahogy lecsökkentek stílusok. És pangás van. Fejlődik minden, egyre hiperebbek, hipeoltabbak leszünk, de valahogy nincs meg az íze annak a nagyon régi dolognak, Az élménynek az érzete.
Ezt nagyon helyesen fel is ismerték a gyártók, ezért furfangosan elhelyezett tekercseket szereltek be az újabb hardwerekbe, mely ha egyedül érezvén magát, egy speciális jelkód tömegével, az emberi hallóküszöb kényes határán szórja szét a párválasztó, illetve párkereső kis zenéjét. Ez a számunkra olykor érthetetlennek tűnő zaj, az eszköz kedélyéhez, hőmérsékletéhez, valamint a munkára fordított erejével, kissé parabólikusan arányos. Ekkora már persze ismerjük kicsiny eszközünk jelét és így felvértezve, bátorodva mehetünk levadászni a következő részegységet, ami hangja alapján beazonosíthatóvá válik. Persze lehet néhány frekvenciát nem jól azonosítottunk s ezzel ismét csak a jeladást, azaz a cicergést hallgathatjuk az újabb vadászatra indulás előtt.
Hála a gyártóknak, ismét sokan, és nagyon örülünk, hogy teremtettek nekünk ilyen kompatibilitási anomáliát. Soha többé kompatibilitást, csendesen és jól működő eszközöket, és gyors garanciáztatást, mert akkor a múltunkat semmisítik meg örökre. Le a nem cicergő videokártyákkal!!!!
Gondolom ez meg is magyarázza a codegen tápos cicergést

Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ilyet nem vettem még így. Bár ez a srác nem lakik itt most ,de több hasonló hírdetés is van.

Meggyi001