Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
regener
veterán
válasz
Redbull941
üzenetére
A kártyára egyáltalán kötöttél tápcsatlakozót? Mert kell egy 6 tűst és egy 8tűst.
Mellesleg a procid harmatgyenge ahoz a videókártyához, hacsaknem bányászni akarsz, ami meg már nem hozza vissza az áramszámlát se(!).
(#52900) Redbull941
Amíg nincs meg az új táp addig inkább szedd ki a gépből azt a kártyát, mert hacsak egy és azis csak a 6tűst tápot dugod rá akkor elindul, de terheéstől lefagyhat vagy valami baja is lehet.A processzorra pedig nemis kell i7, de az a 2magos kis lény nagyon kevés ehez a karihoz amihez egy normális i5 kellene hogy nem maradjon a kártyában teljesítmény.
Jelenlegi helyzet az lesz új táppal hogy gyorsabb lesz a gép a 6670-hez képest, viszont ha belekerül egy i3 vagy egy i5 akkor dupla olyan gyors lesz minden játék és ilyesmi folyamat. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
Redbull941
üzenetére
Tipikusan jó döntés:
- vén celeron
- ősrégi és a legcsumpibb inteles lap
- csumpi, gyenge táp
- elefántkettyintő VGA
Baromi drágán. 
és... miért nem megy???
----------
és majd jön a kérdés: "Mié nem hajcsaki?"
-
johnywalker
őstag
válasz
Redbull941
üzenetére
Azon nincs 8 pin-es PciEx csatoló.Vagy csak én nem látom.
Molex-et használsz átalakítóval?
A régi az kajált vagy 80 wattot, az új akár 3szor annyit is. -
Redbull941
tag
válasz
regener
üzenetére
Proci Intel(R) Celeron(R) CPU G530 @ 2x 2.40Ghz
Alaplap GYGABYTE H61M-S2PV
Ram 2x2gb Kingston 1600mhz
Táp ez a blueberry psb560-as
Szóval akkor kell most vennem egy másik tápot? :/ egy vagyon volt ez a kártya, most költhetek egy vagyont tápra is?
Szerk: De írja azon a linket, amit küldtem, hogy van egy 6pines pci csatlakozó, az volna az?
Nem használok, nem vagyok ennyire jártas benne :/ -
regener
veterán
válasz
Redbull941
üzenetére
Így van, az a táp csak 1db 16Amperes ággal rendelkezik ami nagyon kevés, gondolom nincs is rajta 6 és 8pines pcie tápcsati amit a videókártyára tudsz dugni?
Egy FSP Raider 550W-os tápot kéne venned, vagy olcsóbban Chieftec CTG 500W.
A géped mlyen alkatrészekből épül fel? (Proci, ram, alaplap stb) -
Redbull941
tag
Sziasztok. Most vettem egy gigabyte radeon r9 280x oc windforce3x 3gb 384bit gddr5-ös kártyát, amit betettem a gépbe, majd a gép nem indult el, hanem csak újra és újra indult folyamat, vissza tettem a régi 6670-et, és simán elindult. A táp lehet kevés hozzá, Blueberry PSB560-as ([link])?
-
Zsmester89
őstag
Arról nincs hír, hogy a strix 980 milyen áron zuhan be Mo.-ra?

-
regener
veterán
Megtörténtek a 760-770-780 árzuhanások, már 60ért vihető a 760, 82-85-től a 770 és a 780-ak pedig lezuhatnak 20-30-40-ezer forintokat így 110e környékén vihető pl. az MSI normális hűtéssel.
(iPonban most Headset jár mindhez.)
-
Habugi
addikt
-
Ronak8409
csendes tag
Sziasztok!
Adott ez a két kártya:
Gigabyte Geforce 210 (gv-n210d3) 1GB DDR3 64 bit
Galaxy Geforce 8600 GT OC 256 MB DDR3 128 bitJelenleg az első (210) van a gépben!
Kérdésem az lenne, hogy a régebbi kártya nem lenne e jobb? -
Zsmester89
őstag
Erre valaki? Kezdek félni, hogy az asus 290x nem lenne jó választás, a sok 280x hiba után..
-
Sage83
aktív tag
Max 90 e FT van az uj vga karia,ennyiböl kene valami jot kihozni!!!

-
Sage83
aktív tag
Ahogy olvasgattam az Asus nem annyira ajänlott...Akkor inkäbb msi vagy van valami mäs alternativa?
-
Scytha
tag
Néztem teszteket, de nehezen tudok dönteni: egy hd7850 (1gb) és egy r9 270x közt mekkora a differencia? Konkrétan árban +15 ezret megér az utóbbi?
-
Sage83
aktív tag
Sziasztok!
Melyik Vga karit lenne erdemes megvenni a kettö közül?
Asus R9 280x Top vagy egy Msi R9 280x Gaming 3?
Välaszokat elöre is köszönöm mindenkinek!
Üdv:SageUi
ocsi az ekezetes betükert ,de csak nemet bill van keznel.... -
Habugi
addikt
válasz
syberia
üzenetére
Mint "komoly probléma" a 280X esetében, kizárólag az ASUS kártyáknál van jelen.
Elvétve jelentkeznek a topicban más gyártó kártyáival is, ugyan ezzel az artifact jelenséggel, többnyire olyan kártyák ezek is ahol "csak" 1-2 ramra nem került hűtés.7970 esetében azért nem hallasz/találsz ennyi panaszt, mivel mind GPU mind memória szinten alacsonyabb értékeken mennek. Ugye jelen esetben az artifactnál maradva nagyon nem mindegy, hogy 1200-1300on teker a memória, vagy 1600on.
Páran kikísérletezték a 280/280X topicban, hogy ha visszaveszik a memóriát 1300 körülre, példának okáért egy ASUS 280X-en ahol jelen van a hiba (hiába nem állítható softveresen egyik programmal se, hogy ne 1.6V-ot kapjon a vram csak 1.5V-et mondjuk), pusztán ezzel megszüntethető a jelenség, vagy legalábbis mérsékelhető. A miérteket megpróbáltam anno egy hsz-be összegyüjteni, ha esetleg bővebben is érdekel a probléma: [link]
Hamár így belecsaptunk/csaptatok a lecsóba, kérlek titeket 280X ajánlásnál, amennyiben a lehetőségek engedik az adott érdeklődő oldaláról is, olyan kártyákat ajánljatok ahol rendesen hűtve vannak a ramok!

Sima 280asok esetében sztorno az egész, nincsenek egyik gyártó kártyáin se olyan gyári OC-k, amik vram szinten kiváltanák/kiválthatnák a hibát. A többség 1300Mhz körül megy. -
Dr_Syrex
senior tag
üdv Giga R9 280 jó vételnek számítana? Tudom, hogy inkább egy 280X lenne jobb megoldás, de +20K most nem igazán fér bele.
Vagy inkább valamelyik 270X?
Igazából a hasonló kategóriás NV kártyákat sem ismerem igazán
ui.: 4670K procihoz lesz
-
törölt tag
válasz
Dzsidzsi32
üzenetére
Alapból nem sokat ér a 4GB VRAM a kártyán, nem elég erős hozzá. Ilyenhez csúcskártya vagy csúcskártyás SLI/CF kéne*. A 980 már lehet jó lenne.
-
Dzsidzsi32
tag
Sziasztok. Segitseget szeretnek kerni. Van egy gigabyte gtx 760 4gb videokartyam. Kizarolag 5760x1080-as felbontason hasznalom 3 monitoron. Sajnos kevesnek bizonyult. Valtani szeretnek. Az asus gtx 780 6gb tipust szemeltem ki. De most a napokban ugye megjelent a gtx 980. Tesztekben jobban teljesit a gtx 980. Csak valahogy a gk110 szimpatikusabb mint a gm204. Szoval ebben kernek segitseget. Konfigom i7 4790k , asus z97-a,16 gb (2x8) kingston furi black 1866, 256 gb a-data ssd,cm v700 tap.
-
Zsmester89
őstag
Olyan videókarit keresek, amit tv-re kötve full hd-ban használnék játékra. Az elkövetkező 1-1.5 évben nem tervezem a cserét, viszont nem szeretnék semmiféle grafikai beállításból engedni, és a stabil normál fps-t is tartani akarom.
Az Asus R9 290x DCII-re gondoltam továbbá a gtx 980-ra, de már most van köztük 60e ft, és én inkább a nonrefet várom, ami gondolom még + 15-20e ft. Szóval, látványra észrevennék én bármi kül.-t full hd-ban vagy megkötést az elkövetkező egy évben ha mindent ultrán játszok? Mert ha nem, akkor nem költenék feleslegesen + 80e ft-ot rá.
Amúgy ezeknél a kártyáknál (asus 290x DCII) van valami közismert hiba? Túlmelegedés, microlag, stb?
A pécéiksz-nél durván jó áron van 136-ért az oc verzió, a sima drágább nála
-
flash-
veterán
sziasztok!
nézegettem itt ph-n egy bazáros
portékáját...
(gianni)milyen vga-t válasszak 60 ezer ft körül?
far cry 4, crysis 3 jó videó beállitásokkal 1080p-n folyamatosan fusson..
cpu:i5-3570k,
táp:enermax pro 425mostani vga nak is papíron 500w os táp kell tehát olyan vga kell aminek a táp igénye szintén nem több mint 500w
-
TJLavin
tag
Sziasztok, 2 kártya között vacilálok. Az egyik egy Sapphire R7 260X 2gb, ehhez 29 ezerért tudok házzá jutni újonnan illetve egy Gigabyte GTX 750 2GB ehhez pedig kerek 30-ért. Melyik lenne a jobb választás? A radeonok még manapság is problémásak? Kell várni pl Catalyst patchre 1-1 játéknál vagy bármi?
Illetve sprólolás képpen esetleg még lenne MSI OC verziós R7 250 DDR5 de csak 1 giga rammal de ha esetleg rá kéne még áldozzak és jobb vételnek számítana hosszabb távra mint az első 2 kártya akkor R7 265 lenne még 37ért. Játszani egy HD Ready TV-n szándékozom, 1360x768-as felbontás, FULL HD-t nem tervezek egyelőre.
-
PCnorbi92
csendes tag
Sziasztok.Egyik ismim megkért,hogy szerezzem be neki a pénztárcájának leginkább megfelelő karit.Kikötötte,hogy csak Nvidia lehet.Nem tudom,hogy miért.Na mindegy.
65 000 Ft a keret.Melyiket ajánljátok?
Előre is köszi. -
donchicco
tag
Sziasztok!
Állítólag ez jó config, de nekem valami mégsem stimel!
Deadrising 3 al próbálok játszani és még a low graf beállìtás mellett is van akadozás...
Gondolom kéne új videókari...
Vélemény?
Config alább látható.
1920x1080-on játszom 21"-os monitoron.
100e a budget.
(A metro last light sem megy maxon...pedig úgy szeretnék játszani)
Nvidiám sosem volt még,így azokat nem ismerem.
Tipikus "okos" kérdés: mit érdemes ma venni fps játékokhoz? Hogy áll a 2 vga gyár haca most?
Köszi.
Win8.1 64bit és semmit nem húztam fel,azaz gyári értéken ketyeg... -
lalakov
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Köszönöm.

syberia: Neked is.
Van létjogosultsága egy új GTX970 mellett bennhagyni a GTX560-at SLI-ben? Vagy a gyengébbik kártya csak visszahúzza a jobbikat?
-
haypro
senior tag
válasz
Zsmester89
üzenetére
Igen, de azért húzz rajta egy kicsit.
-
Zsmester89
őstag
Egy i5 4690k kihajt vajon maxon egy R9 290x-et vagy nv 980-at?
-
trufa12
addikt
válasz
bara86
üzenetére
Amelyik belefér a keretedbe, van választék, esetleg a legolcsóbb i5 ha jól tudom a 4460 most .
I3 ból nem tudom . Van választék kiválasztod azt amelyiknek jó az órajele meg árban sem sokkal drágább az előtte lévőnél és azt veszed,
a lapnál nem mind1 igazából, legalább egy B chipsetes lapot tegyél a proci alá. -
bara86
csendes tag
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Megfogadom a tanácsokat és akkor i3 vagy i5 irányába fejlesztek majd. Akkor már csak az a kérdés, hogy ezen processzorok valamelyikével és a megmaradt vinyóval, illetve dvd rw-vel és memóriamennyiséggel elbírná e a tápegység az R7260x 2GB VGA-t vagy sem. Egyre szimpatikusnak tűnik ez a vga,minél többet olvasgatok róla. -
bara86
csendes tag
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Köszi a választ!
Természetesen a procit is cserélem majd 2-3 hónapon belül. Lappal együtt.
Egy ilyenre: AMD FM2 A10-Series A10 6800K
Csak elsőnek a videókártyát venném meg. Ezért is kérdeztem, hogy melyik az a VGA, amit max bírna ez a tápegység, mivel ezt nem szívesen cserélném le. Nálam már bizonyított ez a táp.
Esetleg bírná az R7 260x 1 vagy 2 GB videókártyát? -
bara86
csendes tag
Hali!
Videókártya vásárlás előtt állok és ehhez kérném a segítségeteket.
Van egy Xilence Power XP600 Active PFC tápom, amin van 2db 6 pin-es csatlakozó videókártyákhoz.
A táp adatai:
http://www.technic3d.com/article/pics/330/ge_892.jpg
Az volna a kérdésem, hogy ehhez a táphoz milyen videókártyát ajánlanátok? Melyik VGA az amelyikkel még meg tudna birkózni? KB. 3éve nem követem már a vga piacon történt változásokat.
Körülbelül 32-3 ezer forintot szánnék a vga-ra, akár használtan, akár újonnan veszem. Annyi lenne a fontos, hogy a mai játékok is elfutkossanak vele, persze nem 1080p-ben max élsimítás mellett.
Korábban egy Asus EAH6770 DC/2DI/1GDDR5 típusú kártya volt a gépben. Ennél azért gyorsabbat szeretnék most rakni bele. Ati/AMD vagy Nvidia nekem igazából tök mindegy. Ha létezne olyan 256 bites VGA, amit még bírna a táp az nagyon jó lenne.Ja és a konfig amibe kerülne a kártya:
Alaplap: Gigabyte GA-78LMT-S2P
Processzor: AMD Athlon II X4 640
6GB DDR3 1333Mhz
1 DB Samsung 320 GB HDD Sata2
1 DB Toshiba 1TB HDD Sata2
1 LG DVD RWElőre is köszönöm a segítségeteket és várom a javaslatokat!
-
nyaflaty
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy i5 760 mellé jó lehet egy 7790-es VGA? Vagy ha nem, akkor mi lenne javasolt?
Köszi előre is!
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Ati 4870-es kártyám volt legutoljára, most laptopozom, de szeretnék egy alap gépet CS GO játékhoz! Mi az a belépő szintű kártya ár értékbe ami jobb mint a 4870? Újat szeretnék és nem szeretnék sokat rákölteni!
Köszi!
-
Scytha
tag
Ilyet szeretnék venni: Sapphire R9 270, 2GB LITE Dual-X. Tudja valaki, hogy a LITE mit jelent a névben? A csomagolásra vonatkozik vagy valami butított verzió? A Sapphire oldalán semmit nem találtam róla.
-
Gabe12570
újonc
Sziasztok!
Az ügyben kérnék segítséget, hogy javítanák valahogy a gépem játék teljesítményén gondoltam egy izmosabb videokártyával. Tanácsot kérnék abban, hogy milyen előrelépési lehetőségei és korlátai vannak a meglévő konfignak.Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3R (PCI-E x16)
CPU: Intel Core2Duo E7300 (8*400MHz)
RAM: 2*2GB (OCZ800Mhz)
VGA: Radeon HD4850 (500MB RAM)
Táp: Gigabyte 460WA terv lehetőség szerint a egy DX11-es kártya lenne, ha eldohogna ebben a gépben.
Szívem szerint valami Radeon márkát szeretnék ami ár/érték arányban is elérhető.
Köszönöm előre is a segítő hozzászólás(oka)t.Gabe
-
daneel92
tag
sziasztok!
egy geforce gtx 970et milyen proci hajt ki? nem akarok a csillagos égig elmenni, max 60at tudnék rászánni -
csumpa93
tag
Sziasztok! Videokártya vásárláson tanakodok és nemtudom, hogy a picivel jobb GTX660-at vegyem meg (amiből találtam a gigának egy 3GB-os változatát 50-ért) ami egy picit öregebb kártya, vagy a GTX 750Ti-t ami sokkal újabb, de gyengébb és olyan 40-ért van kb. Szerintetek melyik lenne az ideálisabb választás?
-
trufa12
addikt
válasz
Mans20
üzenetére
Már persze ha majd jó lesz a webshop .
De a boltba egyet értünk mert az iponnál pl szörnyű a gariztatás nekem régen kijelentették hogy őnekik van elég dolguk, nincs annyi idejük a webes vársárlókkal foglalkozni mert személyesen is van elég vevőjük , erre én írtam nekik egy szép levelet és volt idejük . Meg még blacklistelték az emailom , írtam nekik másikról és meg jegyeztem nekik azt is hogy lehetőleg ne tegyék már ezt -.- -
Mans20
addikt
válasz
gyulaitomika
üzenetére
Az jó,de inkább innen [link]
-
gyulaitomika
tag
nos akkor ez a kártya jó?
-
trufa12
addikt
Hát mikor kijött a kari , itt kérdeztem szerintem meg ha nem álmodtam , hogy ez jó lehet e vegyek e ilyet, és megaszonták ( hogy így mondjam
mert én nem értem most mi történt ) hogy az egy rakás kaka és nehogy olyat merjek venni mert nagyon alulmarad teljesítményben a 6xx széria hasonló darabjaihoz.
Szóval nem tudom akkor mi van de mindjárt vissza keresem lehet én emlékszek rosszul.Jah szorri 660 ti nél rosszabb a 750 . Nagyon rosszul emlékeztem .
És nem is én kérdeztem , csak olvasgattam akkoriban.
Volt már annyi vga-m hogy összekevertem ,.meg intéztem már annyit ismerősöknek hogy nem igaz

-
gyulaitomika
tag
akkor az r7 260x-et felülmúlja a gtx 750?
-
trufa12
addikt
válasz
gyulaitomika
üzenetére
650,ami jobb mint a 750
260x , meg merem kockáztatni még a 270 es radeonnal is elboldogul,nekem pl a 280 at is szépen hajtotta az i3, persze egyértelműen az i5 el jobb eredményeket produkál .
-
gyulaitomika
tag
sziasztok
egy;intel core i3 @ 3.10GHz
8gb rammilyen karit hajt ki még?(tanácsnak a gtx 750-et kaptam)
van másik is?
-
modecom1994
tag
Helló milyen videókártyát vegyek 50-55 között ami egy pár évig megfelel játékra.!?
-
Habugi
addikt
válasz
MincedHoney
üzenetére
Az ASUS esetében a hűtetlen túlfeszelt Vram miatt jóval többször fordul elő az artifact jelenség a tapasztalatok szerint. Nekem ilyen kártyám van és noha kutya baja, nem ajánlom!!

MSI-ből a rev .2-es már vállalható, az elődjén csapnivalóra sikerült a VRM hűtés így az sem ajánlott.
Az ajánlott kártyák egyébként a Sapphireok, VaporX/Tri-X/Toxic. A Giga egy eléggé olcsósított darab, viszont talán az egyetlen amiből még se artifactoló sem döglött darab nem járt a topicban..(280/280X topic).
A fentebb leírt dolgok az X-es 280asokra értendők.., a simánkra nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ageia PhysX ppu - az első fizikai gyorsítókártya
- További aktív témák...
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Tipikusan jó döntés:
Baromi drágán.

ocsi az ekezetes betükert ,de csak nemet bill van keznel....

Kicsit tájékozódj.
Meggyi001