Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
bgombos79
tag
válasz
sith7
üzenetére
"Csak új, garanciás érdekelne" ebbe a gépbe pont azt ne vegyél / nem fogsz kapni, amit érdemes belerakni.
Használtan nézz:
NVIDIA GeForce GTX 1650 (kb 70% -l erősebb a régi VGA -nál) Kb 25.000 Ft használtan
AMD Radeon RX 6400 (kb 40% -l erősebb a régi VGA -nál) Kb 35.000 Ft használtanÚj:
ASRock AMD Radeon RX 6400 54.000 Ft [link]
GIGABYTE GeForce RTX 3050 68.000 Ft [link] -
sith7
félisten
Sziasztok
Adott a következő gép:
Alaplap:B450M S2H
Proci: AMD RYZEN 3 1200
8 GB RAMVolt mellette egy Gigabyte Geforce GTX 950 2 GB
Ez tönkrement, ehelyett kellene valami, de mivel a fő game platfom az Xbox már néhány éve, így sokat nem áldoznék rá, csak van 1-2 régebbi játék, ami pc - n van, és a fiam szívesen játszik vele.
Csak új, garanciás érdekelne. -
napoleon2323
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm a válaszod!
-
Derron
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ez nem ugyan az az alkalmazás sajnos. [link] Ilyen ami le van töltve
-
GEIL
addikt
válasz
Derron
üzenetére
Nvidia alkalmazást NE telepitsd fel és NE használd....ha nem vagy streamer vagy profi felhasználó akkor elég csak a legújabb "game ready" drivert letölteni és telepiteni és Okosan beállítani rajta mindent....nem játékonként, hanem egy egységes beállítást használni és mindenképpen így lesz a lehető legjobban kihasználva a kártya ereje és tudása.......tudom mit beszélek, nem ma kezdtem és az összes nVidia kártyám így lett használva....

nVidia Experience-t uninstalláld, kukázd.....
-
Derron
senior tag
Sziasztok!
Van egy néhány napja vásárolt, teljesen új Nvidia RTX 5070 12 GB videókártyám. A gép frissen lett összerakva és telepítve.
Feltettem az Nvidia alkalmazást, illetve a Battlefield 6-ot is.
A gondom az, hogy az Nvidia app által ajánlott grafikai beállítások szerintem túlterhelik a kártyát. A BF6 grafikai menüjében a VRAM-információnál 12 GB elérhető memóriát jelez, viszont a játék 14 GB-ot szeretne használni. A grafikát ugyan le tudom venni Overkill-ről Ultra-ra, de minden játékindításnál visszaáll az eredetire. Úgy tudom, ennek az az oka, hogy az Nvidia alkalmazás felülírja a játék saját beállításait.
Hogyan lehet kikapcsolni ezt az automatikus felülírást?
Hasznos funkció lenne, de az Nvidia appban nem látom pontosan, mely beállítás mennyi VRAM-ot fogyaszt, ezért sokkal kényelmesebb lenne, ha a játékban tudnám kézzel beállítani a grafikát.UI: Szerintetek melyik az a legkevésbé észrevehető grafikai beállítás, amit visszavéve a legjobban javítható a teljesítmény?
UI: Mi történik ha túllépem a VRAM keretet? A gépben lévő ram ból kezd el használni? (32gb 6000mhz CL30) Laggolni fog a játék? -
parandroid
félisten
válasz
napoleon2323
üzenetére
Mind a kettő jó, sőt, gyártón belül is mind a kettő középső modell. Mivel megjelenésre, dizájnra két teljesen eltérő irányzat, én azt venném, amelyik jobban tetszik (a szögletessége miatt most épp az xfx-et).
p
-
napoleon2323
tag
Sziasztok!
A két brand közül melyiket választanátok:
PowerColor Radeon RX 6700XT 12GB GDDR6 192bit (Hellhound)
vagy
XFX Radeon SPEEDSTER QICK 319 BLACK RX 6700XT 12GB
Nem találtam túl nagy különbséget kettő között "féllaikusként", de kíváncsi vagyok a véleményetekre/tapasztalataitokra.
Köszönöm előre is! -
parandroid
félisten
válasz
010203
üzenetére
9070 erősebb, a 9070XT meg főleg. Mindenféle élsimításról nézz videós tesztet. Engem finoman fogalmzva nem győztek meg, de. tesztek alapján a tesztelők sem merik egyértelműen kijelenteni, hogy ez a bölcsek köve. A felskálázás, meg a frame gen meg egyszerűen voodoo, ráadásul ezt sem ma találták ki (legalábbis a felskálázást).
p
-
Louro
őstag
-
Micsurin
nagyúr
válasz
mokus1
üzenetére
70ti-ról a következő picit jobb ~100k, egyszerűen egy sweetspot per pill. Csak ezért nyeltem le a békát én is és vettem végül zöldet.

Mr.Csizmás Valahol igen, valahol ellenben mikor pici a difi érdemes elagyalni. Ha anno nem akarok megspórolni ~50k-t a 7800 vs 7900XT közt akkor sanszos idén nem upgradelek konfigot mert elvagyok a GPU-val még.
-
010203
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. Nem szeretnék 350k-t rááldozni és szívesen váltok AMD-re is.
Ami pro volt az AMD-ben a 16Gb, ami kontra, hogy mennyit számít a DLSS hiánya.
Látom, hogy elég nagy a szórás a különböző márkák kártyaárai között.(Palit, Gigabyte, XFX, Asus) Hogy benne tudjak maradni a keretben, még egy kérdés:
Ha az RTX5070 vagy a RX9070 között kellene választani, melyiket javasolnátok? -
parandroid
félisten
válasz
010203
üzenetére
Ennyire. Amúgy a 300e alatti kategóriában vga terén is az amd a jobban megérős. Amelyik nvidia jobb, az 350 körül kezdődik. Ezen a szinten már nincs is amd alternatíva, ebben a generációban kihagyták a felső kategóriát. Ha max 300e a kereted, akkor a 9070XT a te kártyád.
p
-
010203
tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Köszi, tervezem, rövid időn belül fokozatosan. Arra gondoltam, hogy be most egy új, jó videókari, használtan pedig HA-ról egy jó alaplap+proci+ram pár hónapon belül.
Csak leültem amikor láttam, hogy egy használt régebbi 3070 és egy új 5060 között van 30 000 Ft különbség.
Járatlan vagyok most Nvidia vs AMD fronton, hogy melyikbe érdemes beruházni. Ha van rá lehetőség akkor 6+ évig. -
hahakocka
őstag
válasz
mokus1
üzenetére
5060TI max 5-8% al jobb átlag kb de sok gameben van hogy rosszabb mint a 9060XT, s 40e ft al drágább szerintem nem éri meg de te döntesz. Én inkább 9060XT t vennék a 7700xt meg nem éri meg meg csak 12gb.
DLSS meg FSR ezeknél meg max 1440p re jók talán. De oda is jobb egy 7800xt vagy 5070, 9070 talán ha már nagy FPS szám és FSR4, DLSS4 kell. -
-
mokus1
addikt
Sziasztok,
3 vga közt vacilálok:
9060xt 16gb
7700xt 12gb
5060ti 16gbAz 5060ti egy jó 40eft-al drágább mint a többi. Ér annyit? Alapvetően pici játék, WoT,Lemans, illetve adobe termékekhez kell amik falják a vram-ot is. Mit ajánlanátok?
-
bandi20
aktív tag
Köszi !
De már megvettem! De viszont nem akarok 200 fölé menni árban a kártyával, most alakul majd ki a gyermekben , hogy milyen játékokat szeret!
Ha tudok spórolni a családi budgetbe egy kicsit az jó lenne !
Az AMD most milyen kártyákat gyárt néztem a 9600 XT -t az árban 150 körül még elfogadható lenne , illetve régen olyan kártyáim voltak, az nvidiát nem tudtam megfizetni
illetve az nvidia vonalon az egyel kisebb 5060 Ti esetleg ? -
010203
tag
Sziasztok!
Hosszútávra tervezek videókártyát venni, kezdetben. GTX 950-et vált

1. Proc: Core I7 860...
Ha elég egy Termaltake 530W Gold 87% ha elég, ha nem akkor XFX Pro 850W
2. Felbontás: 1440p
3. Játékra, napi használatra.
4. Keret: 270k-300k
5. Új, ha jó árban akkor használt is.Milyet ajánlotok és miért?
Köszönöm. -
kutga
félisten
válasz
Pendragon911
üzenetére
Ha már 9060 XT, én is ezzel szemezek, melyik konkrét modellre érdemes benevezni, aminek kifejezetten jó a hűtése? Érdemes emiatt drágábbat vásárolni?
MOD
KAMELOT
Jaja, lesz itt még meglepetés, mert az egyik húzza a másikat. A 0%THM valóban csábító, bár ekkora összeget már én is másra költenék havonta. -
KAMELOT
titán
válasz
Pendragon911
üzenetére
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Sok lenne, nem opció ilyen drága kártya, még részletre sem.
Az RX 9060 XT 16GB viszont nem 5 éves és garanciával is kapható, még ha több is, mint 150e. Ez még inkább járható út, mint egy jóval drágább. Mindig van feljebb, tudom, de egy határvonalat meg kell húzni, számomra ez ennél a szintnél van. -
Tuco78
aktív tag
Sziasztok!
Az alzában most egész jó akciók vannak az 5080-akra.
Költséghatékony vásárlást tervezek de nem szeretnék rosszat venni. Melyiket ajánljátok az alsó árkategóriában amelyik jó is és olcsó is?https://m.alza.hu/nvidia-geforce-rtx-5080/18914815.htm?kampan=adw1_komponenty_dsa_all_obecn%C3%A1_komponenty_m_1007688__~83956914687~&gad_source=1&gad_campaignid=7130436184&gbraid=0AAAAAD2xsm4QXE8GaSndtURUpqAkfMsI6&gclid=Cj0KCQiAiqDJBhCXARIsABk2kSkwYUsXQzpldPGMeBmsHe8FL1MjI9Br68QT-gJc3Hj6daRQhoL0Qs8aAumtEALw_wcB&sort=1
-
bandi20
aktív tag
Sziasztok!
A fiamnak most rakok össze egy gépet a videókártyán kívül már meg van minden , de a ram mizéria miatt a videókártyát is meg kellene venni , mert olcsóbb nem lesz!
A gép intel ultra 5 245K, 2x24 giga ram egy adata reaktor II. 850 -wos táp a ház egy nzxt H6 flow , a monitor 2K-s lesz ! A keret olyan 200 K lenne ,
Nem vagyok elköteleződve sem a zöld sem a piros irányba , de egy jövőbe mutató kártyát keresnék, amit kihajt a proci , játékra lesz ! köszi a válaszokat
-
KAMELOT
titán
Havi 34k az sok 0% THM???
Addig kell így venni amíg van rá lehetőség, mert amúgy 10+1 hónapos hitel. Ott +1 havi részlet a kamat. Itt neg nincs.
Továbbá várható áremelkedés vga fronton, aztán ennyiért sem lesz.kutga: Ami sok az a 150k egy használt 5 éves gari nélküli kártyáért. 60-70k ér jó indulattal.
-
KAMELOT
titán
válasz
Pendragon911
üzenetére
5070Ti 16GB 10x 34k
Használt 5 éves kártya garancia nélkül 150k sehogy sem éri meg.
-
Hrdi2
aktív tag
válasz
Pendragon911
üzenetére
Ugyan ebbe a helyzetbe voltam. Ami miatt letettem róla hogy csak 128bites. Ezért lett belőle 9070xt.
-
Headshot
aktív tag
válasz
Pendragon911
üzenetére
Én 6800 XT helyett inkább kicsivel többért használt garis 7800 XT-t néznék. Azokat még lehet találni viszonylag sok garival 160-170e körül.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Pendragon911
üzenetére
160W névleges/max. fogyasztással kb. mindegy, legolcsóbb alzán éppen 154-ért az Asrock Challenger, ami a tesztek alapján jól is sikerült.
-
Pendragon911
aktív tag
Akkor egyre inkább átbillenek a 9060 felé, még úgy is, hogy valamivel többe kerül, mint a tervezett keret. Melyik gyártó kártyája lehet jobb választás?
-
F-ECT$
titán
válasz
Pendragon911
üzenetére
Én ezek közül a 9060XT-t venném ekkora kerettel.
-
kzkz
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
"már nem a nyers erő számít, hanem a technológia inkább."
Aki el tudja nézni a különböző felskálázók miatt megjelenő képhibákat.
Pl. MSFS 2024-ben a DLSS igen durván megháromszorozta a repülőgép szárnyának az élét, és összemosta az alatta lévő vízzel, de még a DLAA is. És külső nézetből még szaggatott is az épület mozgása, ahogy körberepültem körülötte.
Vissza kellett fenni natívra és TAA-ra, akkor minden helyesen néz ki.Persze nem minden játék ennyire kényes, és valaki elviseli ezeket a képhibákat.
-
_drk
addikt
válasz
Pendragon911
üzenetére
3 év múlva egyik se igazán lesz jó. Pl a 3080 erőben a legjobb lenne, inkább mint a 6800-as, azt tuti nem venném.
De ezek akkor már neccesek támogatás szintjén.9060xt inkább már, de itt se lenne sok elvárásom, hogy 3 év múlva milyen lesz.
-
xtremist
őstag
válasz
Pendragon911
üzenetére
Amennyiért árulják általában használtan, nem venném meg. Max a garanciás alzás inno3d-t, annál viszont számolj azzal hogy nem a leghalkabb hűtés. Akkor sokkal inkább egy garis használt rtx 4070.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Pendragon911
üzenetére
99% hogy bányászkártya volt ismeretlen előélettel. alzán a 10 gb-s verzió volt hetekig 137, az új, és a (csak) 2 év gari miatt megérős volt, most 150-ért megy, annyiért meg ott a 9060XT 16gb már.
+ ahogy írtad, már nem a nyers erő számít, hanem a technológia inkább. -
xtremist
őstag
válasz
Pendragon911
üzenetére
Rt-ben sokkal jobb az új széria, és az újabb játékoknál már megkerülhetetlen lesz.
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok! Ryzen 5 7500f, 32GB DDR5 mellé tervezek VGA-t venni 1440p játékra és arra jutottam, hogy RX 6800XT 16GB lenne a befutó. A használt piacról vennék és úgy kb. 150e Ft lenne a tervezett ráfordítás. Emellett viszont néztem RX 9060XT 16GB-t, ami új technológiákat tartalmaz a 6800-hoz képest, utóbbi nyers erőben magasabb szint, viszont felszkálázás terén előrébb van a 9060. Figyelni kéne viszont a jövőbiztonságot is, mert nem biztos, hogy szeretnék 2-3 év múlva VGA-t cserélni. Számomra nem probléma, hogyha FSR-t kellene használni minimális grafikai romlással jelentősen nagyobb FPS-t kihozni, ez a kompromisszum belefér. Illetve 16GB a cél VRAM terén, nem feltétlen szeretnék alá menni. Játékokra használnám a PC-t: Indiana Jones - The Great Circle, AC - Shadows, Mafia - The Old Country, Hitman, BF, COD sorozat, GTA5. Mit javasoltok?
-
Gebriel
veterán
válasz
deliceN
üzenetére
"nem tetszett a lépés amikor megvontak bizonyos supportot a 5xxx és 6xxx.es kártyáktól,"
Nvidia minden új szériánál ugyan ezt meglépi, ezzel nem oldódik meg a problémád. 5070ti ettől függetlenül jó kari.
9070xt ár bajnok ezen a területen , UE5 lumen szinte alap minden játékban, azt a szintű RT simán hozza 9070xt. Ennél magasabb RT-vel, a megadott összegben nem nagyon fogsz találni olyan nvidiat ami képes lenne azt produkálni anomáliák nélkül szerintem, de ha még is van olyan majd mondják -
_drk
addikt
válasz
deliceN
üzenetére
Szerintem meg ér, ha van rá kereted.
Nagyon jó kártya.
5070Ti jelenleg a biztonságos és nyugodtság vásárlása. Van elég Vram, power is van, de még annyira nem túlárazott.
FSR mennyire lesz támogatott még az jó kérdés, 1-2 év múlva UDNA konzolostól mindenestűl, tehát a mostani RDNA4-et azaz 9060-9070XT, kb úgy fog járni mint most az RDNA3. -
deliceN
tag
válasz
F-ECT$
üzenetére
Nincs ellenérzésem, azonban tény hogy nem tetszett a lépés amikor megvontak bizonyos supportot a 5xxx és 6xxx.es kártyáktól, magam is egy ilyen kártyát hajtok jelenleg, csupán arra irányult a kérdésem hogy teljesítményben közel azonos mutatókkal, a prémium adottságok amit az NVIDA ad favorizálják.e annyira inkább az 5070Ti, még akkor is ha voltak gondok a 12VHPWR csatlakozókkal (igaz az inkább az egyes többet fogyasztó és 9070XT NITRO+ kártyákat érintette) (ezért kerestem elsősorban olyat amin nincs ilyen csatlakozó)
A keret rugalmas, lehet megválaszoltam magamnak a kérdést már az elején a 9070XT.vel, eddig nem tudtam kihasználni az másik oldal adta előnyöket a korábbi kártyámmal sem, így nem ez alapján döntenék

-
deliceN
tag
Sziasztok!
Dilemmám a következő:
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/ - Adatlapomon
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? - 1400p
Mostanában főként BF6, CS2, RDR2, CP2077, Silent Hill, de érdekel majd a Witcher IV, RE: Requiem stb..
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?) - Játék, általános
4. Mennyi pénzt szánsz rá? Max 400K
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz? Mindkettő, használt csak garival.
Majdnem megrendeltem egy [link] tegnap, de látva az AMD driverek körüli bizonytalanságát, illetve a támogatás hosszát, elgondolkoztam nem éri-e meg a felárat a 5070Ti [link] esetleg abban reménykedve hogy mondjuk a mostani 3 évnél tovább marad támogatott a kártyám. Tisztában vagyok hogy 3 év múlva ezek is hátrányban lesznek mégis azért a felárért egy biztonsági tápcserét tudnék eszközölni ha és amennyiben szükséges. Mit gondoltok?Köszi!
-
5leteseN
őstag
válasz
bardi
üzenetére
Az eredetileg tervezett Kp. szerintem a(z egyik optimálisabb választás:) 9070XT-re nem elég, de kis pénzügyi trükközéssel megoldható szándékod/akaratod esetén: a fele-kp, + 6-12havi 0THM-es részlet!

Jut eszembe a végére: A szinte-tuti bekövetkező VGA-áremelkedések miatt egy mostani drágább-részletfizetve megoldással "közgazdaságilag" egész jól lehet járni.

-
-
bardi
senior tag
-
PuMbA
titán
-
bardi
senior tag
Sziasztok!
Egy 7800x3d proci mellé keresek vga-t.
Kizárólag szimulátorozok, iRacing, Assetto Corsa Rally, ami főként fut most, 4k felbontáson.
VGA-ból a alábbi opciók merültek fel:
9060 XT 16gb
7800 XT 16gb
5060 Ti 16gb
És esetleg 5070, ha találok 200 környékén, de inkább a másik három az ára miatt.
Főleg a hardveraprós hirdetéseket nézem.
Felsoroltak közül melyiket javasolnátok, ha csak a nyers erő számít? Felskálázás, kamu fps és hasonlók nem szempont.Ha esetleg számít, jelenleg egy laptopot használok, rtx3070 van benne, 5800h procival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 83% (1év Garancia) ESIM-es változat!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meggyi001