Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
fityere
senior tag
Sziasztok
3070ti kártyámat akarom lecserélni. 4070 super és 7800xt között vacilálok. Nálam javarészt egyjátékos játékok mennek 60 fps lock-al 2k vagy 4k a cél. Ps2, WIIU és hasonló emukat is használok. Kijelző egy lgc2 65 oled tv.
Annyira a ray tracing nem érdekel.
A kérdés melyiket érdemes választanom a két kártya közül?
-
Coccolino_O
őstag
Helló!
I5-12600k mellé milyen vidkarit lenne érdemes venni? Jelenleg 3060TI-t használok full hd-ra, ha esetleg meghal ez a monitor, lehet, hogy mennék 1440p-re.
Köszönöm.
-
Kzo
tag
A RAM csere azért off, mert 2 foglalat van és azokban 2x4Gb. A pénzügyi határ inkább ésszerűségen alapszik, mivel keveset használom (RX570-ben is van kb. 200óra game 2019óta) és a mostnani felállás is meglepően jól tartja magát SZÁMOMRA, de jó lenne minimális ráköltéssel kicsit többet kihozni belőle. Értsd, az érdekelt, hogyan is lehet érdemben előre menni innen, hogy ahol most 30 alatti az FPS ott meglegyen a stabil kb. 45, tehát nem több évre akarom megválltani a gamer helyzetem, csak most kedvem lett játszani egy keveset és erősen érezni a kártya határait. (pl.Frostpunk1,2 vagy hasonló gamek) Abba nem akarok bele eseni, hogy eladom a mostanit, dobok rá 20-at és gyakorlatban ugyan oda keveredek teljesítményben, hiába volt 2 grafikon szerint meg a plusz +50%.
-
kolopele
nagyúr
Amit bobalazs kolléga leírt az lenne a legjobb megoldás ár/érték szempontjából, azaz egy 3600 - as proci és egy 6600 - as kártya, plusz még egy 8GB - os memória minimum, bár ma már nem egy játék túllép a 16 - on is. Na most azt hogy újakat vennél vagy használtat a kereted dönti el. Újonnan egy 3600 30k, egy 6600 - as kártya 90k, használtan főleg a kártya lényegesen olcsóbb, kb. a felébe kerül, csak gari nem lesz rajta. Proci terén jobban megéri egy új, használtan is 20-25k körül van fenn egy-két darab.
-
-
kolopele
nagyúr
Igazság szerint semmilyet, ez már így is problémás ahogy van, az a proci már gyenge (4/4), és a kártya sem éppen acélos. Komplett cserét kellene végrehajtanod, hiába veszel erősebb kártyát amíg nem váltasz minimum egy használt 2600 - ra, de inkább 3600 - ra. Feljebb azért nem javaslok, mert keretet nem adtál meg.
-
Kzo
tag
RX570 4Gb OC mellett van egy ryzen 3 1200es CPU, 8Gb Ram s ez mind egy 450es tápon. 1080ban ha nagy részletesség mellett több FPS-t szeretnék, akkor milyen kártyát érdemes nézni?
-
Gebriel
veterán
válasz
Headshot
üzenetére
Nem ugyan úgy látjuk a dolgokat és ezzel nincs semmi gond.
Ennyi erővel bármiből lehetne a "fapados" verziót ajánlani, venni hisz a többi már csak "külcsín" legyen az alaplap, ram, vga, vagy ház.
Hogy kinek mi, mennyit ér meg, azt gondolom, hogy nem másnak kéne eldönteni és ezt kár tovább ragozni.Gabe123
MSI 4070S elég jóra sikerült.MZsoltee
Valóban, tudni kell hol a határ. -
patyil
tag
válasz
Gabe123
üzenetére
Super slim barmikor. Sokkal halkabb és hűvösebb, giga windforce és eagle ventik nálam mind hangoskodtak.
Proci az felbontás függvénye, én sima 7700al hajtok egy 4070 ti supert, és jól működnek együtt, akár a 7600x is elég lehet ha 1440pben játszol.
Ha full HD magas kepfrissitesen jatszol akkor kijöhet az x3d előnye.
-
Gabe123
aktív tag
Szisztok , ti melyiket választanátok ? MSI 4070Super Slim vagy Gigabyte 4070Super Eagle . A proci egy 7700x lenne. (illetve van e értelme 7800x3d nek kb 57k val drágábbal )
-
-
Headshot
aktív tag
válasz
Gebriel
üzenetére
Ez volt rá a válasz:
"Nem éri meg. A Nitro+ hűtése is kiváló."Ebben benne van, hogy miért nem éri meg. Elkölt 20k-val többet és nem lesz jobb se a hűtése se a teljesítménye. == Nem ad annyival többet.
Sapphire-nal a Nitro Plus a prémium kategória, Powercolornal meg a Red Devil. -
Gebriel
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
6xxx devilek vélemény szerint jobban néztek ki mint a 7xxx.
Viszont továbbra is a legjobb hűtéssel rendelkező 7800xt -nek tartom. -
KAMELOT
titán
válasz
FireKeeper
üzenetére
NITRO és PURE
-
kolopele
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nem éri meg. A Nitro+ hűtése is kiváló.
-
FireKeeper
nagyúr
7800 XT-k közül a Sapphire Nitro+ a legjobb ár/érték arányban? esetleg a Powercolor Red Devil megérhet +20k-t, vagy nem ad annyival többet? anno korábbi generációkban volt Red Devilem és az nagyon prémium cucc volt.
-
tkohun2107
tag
Üdv kis segítség kellene rx 7800xt mellé jó választás az rysen 7 7800x3d ? Előre is köszönöm a segítséget ✌️
-
Headshot
aktív tag
-
Webhun
tag
Sziasztok!
Tervezek rendelni ma egy MSI 4070 TI Super slim vgat a profilomban lévő konfighoz.
Jelenleg firstshopponthu-n a legolcsóbb, megbízható ez a bolt? Még sosem rendeltem innen. -
-
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok!
RX 6500XT tényleg pénzkidobás? Azt olvasom sok helyen, hogy nem éri meg. De más kártyát nem találtam 60k körül, ami erősebb lenne. Egy alap játszós gépet kellene összeraknom, Ryzen5 3600, B550M (pci-e 4.0), 2x8 DDR4. RX6500xt-t néztem bele, amíg nem olvastam a sok negatív véleményt. Most azon gondolkodok, hogy egyelőre lesz bele egy 4600G és később majd nézek bele VGA-t...
-
Iroil
tag
válasz
Iroil
üzenetére
Sziasztok!
Egy pár napja írtam ide nektek, aztán a keretet módosítva egy 7800xt-re adtatok választási lehetőséget.
A magánéleti dolgaim úgy adták, hogy ameddig a gpu-m bírja adni a képet kisebb problémákkal, addig tolom magam előtt a vga vásárlást..Azonban most végleg megadta magát.
10 perc játék után a képen látható eredményeket hozza, majd a 13. percben el is megy a kép, csak újraindítás oldja meg. -> [link]Így a már leírt setupomba keresnék használtpiacról egy amd kártyát, azonban a keret 150.000 forintról -> 100.000 - 130.000 Forintra módosult.
Remélem megértitek a helyzetemet és tudtok segítségemre lenni, melyik videókártya lenne a legmegfelelőbb számomra, ami nem okoznak bottlenecket valamint a tápegység is ki tudja szolgálni.
A 7000 szériát magam mögött hagynám, mert a 6000-es szériából már találtam 6700xt/6800 xt gpu-kat, amelyek árban klappolnak, vram-ban bőven túlnyúlnak a 2080s 8gb vram-ján és elég ígéretesnek tűnik nekem, mint laikusnak.
Karolok mindenkit!

-
Gyuri27
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Külföldön biztos (deluxe) + 3 keycap meg még apróságok is.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
azt tudja esetleg valaki hogy a Sapphire féle RX 7700 XT frotspunk 2 kiadáshoz jár-e kulcs magához a játékhoz a kártya mellé?
-
xundyingx
tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Akkor ugyanaz mint a 3070 vs 3070 TI-nál is. Ott se érte meg a +5% teljesítmény és jóval drágább volt. Köszi a választ!
-
-
4264adam
nagyúr
válasz
keszegduda
üzenetére
3070-ről váltottam 4060TI 16GB-ra mert 160k-ért kapható volt. Majd mentem onnan 4070 Superre 265k-ért első nap.
3060Ti közel 3070 tudású csakis a 4070 Super / RX7800XT lesz neked is előrelépés, csak 1 címben fog meg a 8GB Vram (CP2077 RT) Ott a 4060Ti 16GB és Frame Gen technológia jelentett valamit, de az igazi előrelépés nem ott jött el
-
KAMELOT
titán
válasz
keszegduda
üzenetére
200k itt a kezdő ár, ha valami kraftot is akarsz. Ezzel kell számolni a jövőben is.
-
xtremist
őstag
válasz
keszegduda
üzenetére
200 körül egy darabig biztos nem.
-
keszegduda
őstag
Köszi mindenkinek! Akkor ezen rágódunk még, mert 200-at gondoltam lélektani határnak, várható új megjelenés valamely oldalon és érdemes lehet arra várni? Mint mondtam nem túl sürgős a vétel.
-
KAMELOT
titán
válasz
keszegduda
üzenetére
4070S
-
xtremist
őstag
válasz
keszegduda
üzenetére
Esetleg megbízható eladótól használt garis Rx 7900GRE, vagy 4070S.
-
Lorden
őstag
válasz
keszegduda
üzenetére
Annyiért semmi, min 7800Xt, hogy valami látványos előrelépést kapj, az inkább 210-220e boltból.
-
keszegduda
őstag
Üdv!
Videó kártya csere van kilátásban. Eddig egy RTX 3060Ti tett szolgálatot, ami jó volt amíg 1080p-re kellett, viszont azóta monitor is új került 1440p-s. A Cpu kiszolgálná az új vga-t, mert 7800X3D lesz mellette, viszont erősebb kártya kell. A vétel nem sürgős, nem túl sokat játszom, szóba jöhet használt új egyaránt, nem számít hogy NV vagy AMD. Mi lenne a jó döntés 1440p-re amikor a keret úgy 100-200 közé szorítanám be és érezhető javulás lenne a cél?
Köszönöm! -
kolopele
nagyúr
válasz
M_norbi
üzenetére
6600-6600XT, 3060 fölé nem igazán mennék. A 10400 egy jó kis proci, kb. olyan mint egy 8700, ezekkel még lazán elbír. Amennyiben feljebb gondolkoznál (pl. egy 6800(XT), 4060Ti, 4070) akkor én már bedobnék egy 10700 - at a mostani procid helyére minimum, de még inkább platformot váltanék.
-
Headshot
aktív tag
válasz
M_norbi
üzenetére
Szerintem RX 6650 XT-t még kihajtja az a proci és kb 60%-al jobb, mint a mostani karid.
Újonnan sem olyan vészes az ára (100 ezer körül). Viszont az csak 8 GB-s, ha hosszú távra tervezel, akkor egy RX 6800 jobb vétel (160 ezer körül), bár ebben már biztos hagy a mostani procid 1080p-n. -
xundyingx
tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Bocsi, a Super lemaradt. Egyébként miért nem ajánlott a sima TI?
-
M_norbi
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg az alábbi konfigurációt használom:
ASROCK B460M Pro4 alaplap
Core i5-10400F proci
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 RAM
Gainward GTX 1660 Super 6GB
FSP Hydro PRO 500W táp
1 HDD és egy SSD meghajtó.A konfiguráció több mint 4 éves és gondolkodok a "félidős" frissítésen, videókártya cserével. Új kártyát vennék - ha van értelme ezt a konfigurációt frissíteni.
Köszönöm előre is!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- GIGABYTE GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 GAMING OC Eladó!
- ZOTAC RTX 3060 12GB GDDR6 Twin Edge OC Eladó!
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT - PCROLL Webáruház
- ASRock Radeon RX 9060 XT Challenger OC 16GB - INGYEN FOXPOST!
- MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK OC 8GB (Beszámítás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meggyi001