Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Érzed már a Vibe-ot?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
- Xiaomi 17 - még mindig tart
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
TheNewDawn
üzenetére
H chipsetes a lap, de nem is ezért nem célszerű a 4790K..60nál kezdődik, miközben ~10%al lassabb 4770/K/4771/4790 van fent 45 körül-alatt. A 4690ről ez max. 15 difi, ha gyorsan el akarja adni, sokkal emészthetőbb, mint ráduplázni az árára. Én tuti ezt csinálnám, ha egyszerű megoldás lenne a cél..a platformváltás persze jó dolog, de kicsit húzósabb lesz a RAMok okán többnyire.
-
diegho
nagyúr
válasz
TheNewDawn
üzenetére
Ezzel nem teljesen értek egyet.
7700k-t én már nem vennék semmi szín alatt. i5 8600-at sem. Jelenleg ha játék a cél, akkor 2 jó megoldás létezik, i5 8400 és i5 8600k. Mondom ezt úgy, hogy 7700-am, Ryzen 2600-am és 8400-am is van/volt az elmúlt 1 hónapban. Ahhoz, hogy a Ryzen-el egy 1070 alatt utolérd a 8400-at egy online játékban, eléggé bele kell nyúlni a zsebbe, kell a 3400-at tudó ram, ahhoz a komolyabb x370 vagy x470 alaplap, kell egy jobb hűtő és egy kis mák, hogy menjen 4200 körül stabilan. Ugyanezt egy 8400-al megteszed legalább 30-40k-val olcsóbban. -
TheNewDawn
addikt
válasz
stuka20
üzenetére
Elég sok jó lehetőség van szerintem
1: a legkézenfekvőbb: 4790k veszel,vagy 6700at aprorol ha jó áron van ,és akkor nem kell még se procit,se ramot semmit cserelni. 2: Ha mindent cserélsz, és az 1070 mellé szeretnéd a legolcsóbb és jó ár- érték arányú procit: Ryzen 1600 ( 47 be kerül 20al kevesebb az 1700 nal és elég erős) vagy i5 8400, ez is 50 ért kapható,és kiszolgál még egy 1070ti/1080 at is. 3: hosszútavon gondolkodsz. Ez esetben i7 7700 k aprórol, vagy i5 8600 újonnan. És akkor min 5-6 évre van egy bika erős procid amit 100%hogy nem kell lecserélni, és tuti kihajtja majd az 1180ti t is lazán
sorry az összecsapottsagert, telóról nehéz szerkeszteni 
-
Speed®
titán
válasz
kolopele
üzenetére
A helyzet az, hogy c2c egy 2600K/7700K viszonylatban is szégyen a difi az éveket figyelembe véve..nem volt akkora fejlődés, mint írod
Ha venne egy 4790et pl. (~45), azzal bőven ellenne, még kisebb a hátránya.
Nyilván a 4790K a legjobb, de az 60 körül megy, 10% +tempó meg annyit nem ér. Ha Z lap van kéznél, oda meg egy 4770K a nyerő a 4790 ellenében azonos áron, kis piszka és 4790K felett teljesít.
Felesleges temetni ezeket ilyen szinten, hiába van sok újdonság, játékos szemmel a 4C8T magas IPCvel bőven jó még. -
válasz
kolopele
üzenetére
Persze, egy gyenge architektúrán nem segít eleget az órajel (lásd modulos munkagépek), de a Zen-nek igen. C2c kb Broadwell szintet hoz a Zen, de ugye nincs meg az az órajele, mint mondjuk az i7-7700K-nak. Szóval inkább magasabb órajeles, 6 magos Ryzen 2, mint alacsonyabb órajeles, 8 magos Ryzen 1, ha játékról van szó. IPC-ben is fejlődött a Zen+ az első genhez képest, szóval mindenképp 2600X irányba mennék.

-
Zicokuka
senior tag
válasz
kolopele
üzenetére
Az I7-ek anno marha jól sikerültek ezért is lehet az hogy azért egy régi I7 is képes szép dolgokra,de valóban az architektúra többet számít.Most egy egyszerű példa egy régi Quad még 10Ghz-es se biztos hogy elérné azt a teljesítményt mint egy mai I5 vagy 7.Nekem I7 haswellem van (vagyis Xeon változat)nincs is vele semmi gondom,teszi a dolgát egy 1070-el.Egy I7-es jó befektetés is,lehet régebben csak pazarlás volt,de egy ideje bőven érezni a hatását,mondjuk egy I5-ről.Valahogy azért még se csak a +HT-val jobbak sztem.Persze ez nagyban program függő is,ami nem használja ki a több szálat az I7 ereje "felesleges",de azért ma már akadnak szép számmal amik nem 1-2 szálon dolgoznak.Az órajel is ez a téma,van játék/program aminek az fekszik jobban,van aminek a sok szál.
-
kolopele
nagyúr
válasz
solfilo
üzenetére
Érdekes dolog ez az órajel kérdés. Amikor meghúztam a 7700k - t kb. 2 fps többletem lett játékonként, cserébe jóval több hőtermelés keletkezett. Lehet én gondolom rosszul, de többet számít az architektúra mint az órajel, hiszen hiába húznak szénné egy pár évvel ezelőtti I7 - es procit, egy mai alacsonyabb órajeles akkor is porig alázza. Videokártyák esetében ugyanezt tapasztaltam. Az hogy szintetikus benchmark tesztek esetében jelentősen nő a teljesítmény az játékok esetében szinte semmit nem jelent.
-
stuka20
senior tag
válasz
TheNewDawn
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
@Speed(R) Ezt neked is címezem.
Sajnos én is gondoltam erre, de nem voltam benne biztos, ezért is kértem inkább Tőletek segítséget. Közben nézegettem processzorokat és teszteket. Bár lehet ezzel átkellene fáradnom a processzor topicra? Azért ide is leírom: egy Ryzen 7 1700-as procit néztem ki, alá az alaplap is kedvező áron van. És úgy számoltam, ha amd mellett döntök, akkor talán tudok cserélni egyszerre videókártyát, alaplapot, processzort és ramot is. Persze ez csak is úgy valósulhat meg, ha itt aprón sikeresen eltudom adni a mostani hardvereimet.
-
Csupingo
veterán
Nem biztos, hogy érdemes visszatenni az 560-at. Erőben egész közel vannak egymáshoz, viszont ezt a szintet az 1030 30 W-ból hozza, az 560 pedig 170-ből, valamint a videós képességei is sokkal jobbak az 1030-nak. Pl. tud már vp9-et 4k youtube videó gyorsításhoz, h.265-öt (hevc) szintén 4k videókhoz, stb.
(#109875) Bargab: jó ötlet. Az 1060 határozottan erősebb. Talán az inno legolcsóbb változatait kéne kerülni. Gigabyte-nál pedig elég gyakran panaszkodnak zajos ventilátorra. Talán az olcsók közül az msi aero nem olyan rossz, vagy esetleg az asus dual. Kérdezz be az 1060 topikba is.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
stuka20
üzenetére
Hűha,akkor viszont procicsere is kell, egyértelműen,különben masszív bottleneck lesz a dolog vége. A mostani CPU+GPU párosításod tökéletes összhangban van,szóval hiába veszel egy kb 30-40%al erősebb kártyát, ha a plusz teljesítmény felét nem fogod megkapni a proci miatt. Főleg hogy ahogy látom ezek bizony szinte mind multis gamek.valami régebbi i7 kellene neked,ami kedvező árban van jelenleg.pedig én nagyon nem vagyok az i7 híve,de a te felhasználasod simán igényli.
-
eri
tag
most javíttatom az asus gtx 560 ti dcu ii top-ot és jelenleg msi gt-1030-at használok érdemes leváltani ha megjavul, vagy legyen tartalék, annyi még hogy az gt1030 displayporton csatlakozik a monitorhoz (Phillips Brilliance 23IP QPYK) az 560ti dvi-n menne
-
stuka20
senior tag
válasz
TheNewDawn
üzenetére
Például azok a játékok, amiket origin acces-el megkapsz. [link]
Akkor, amik majd jönni fognak: pl.: Battlefield 5, division 2, Anthem, cyberpunk 2077. Vagy pubg, r6 siege, Overwatch, GTA 5 (meg majd a 6) néhány stratégiai játék. Nem tudom, hogy a jövőben mivel fogok játszani, de azt tudom, hogy engem a szép és látványos grafika vonz. Ori and the will of the wisps, SW Battlefront 2 stb. stb..
Jelenleg egy asus strix gtx 970 kártyám van, de már most pl. Battlefield 1 multiban sokszor előfordul, hogy fps droppom van. Mediumon játszok és egy nagyobb robbanáskor 40-74 fps-em van :/
Először procit, alaplapot és ramot akartam újítani, de az nagyon drága lett volna és mivel én általában gpu igényes játékokkal játszom (dondolomm én), így inkább a videókártya mellett döntöttem. Később meg majd cserélem a többit is. Valahogy így képzeltem el az egészet.
Ui.: Elfelejtettem fent írni, hogy a monitor az 60-ról 86Hz-re van húzva -
TheNewDawn
addikt
válasz
stuka20
üzenetére
Teljesen jó szerintem, de a proci az 1060 at tudja szerintem 100% ban kihajtani. De sok függ attól mennyi és milyen multit tolsz, meg egyáltalan milyen játékokat és felbontáson. Mert lehet hogy az a kis bottleneck egyébként fel sem fog tűnni, ha nem olyan játékokat viszel, amik nagyon prociigényesek.
-
kolopele
nagyúr
-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
egy Asus GTX 780 ti DC2 50k postával mennyire volt jó vétel?Már fizetve van de azért rá kérdezek kedden érkezik kb. Melegedés / zaj terén rendben van?
Üdv.
-
stuka20
senior tag
Sziasztok!
1.
CPU: INTEL Core i5-4690 3.50GHz 1150 BOX
Alaplap: ASROCK H97 Pro4
Táp: FSP Raider 550
RAM: CORSAIR 16GB Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 KIT CMY16GX3M2A1600C9A
HDD: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
SSD: 500GB Samsung 860 EVO SSD meghajtó (MZ-76E500B/EU)
Ház: Corsair Carbide Series 300R
Monitorom egy DELL U2913WM.
Windows 10Az SSD-n van minden játék. (Illetve van egy másik SSD, de azon csak a rendszer van és néhány program még.)
2.
Felbontás: 2560x10803.
Játékra. (például BF1 multiplayer 64 fős + majd battlefield 5...stb)4. Maxiumum 150E
5. Új, de használt is szóba jöhet.
Még annyit hozzátennék, hogy én egy 1070-es asus kártyát néztem ki eleinte, de miután megnéztem a hardveraprót módosítottam 1070 Ti-ra. Ugyanis a maximum árba ez belefér. (hardverapró). Kérdésem, hogy ez a kártya jó választás, a processzorral jóban lesznek-e, vagy esetleg ajánlotok mást?
A kiszemelt kártya: Asus Gtx1070Ti Cerberus 8GbElőre is köszönöm a válaszaitokat!
Üdv, stuka. -
Bargab
tag
válasz
Csupingo
üzenetére
Köszönöm a választ. Lehet hogy akkor várok még egy pár hetet, hátha kicsit több pénzmagot tudok felszabadítani és egy nagyobb kategóriára váltani. 3GB-os GTX1060-asokat láttam 75-80 körül, nem tudom hogy az mennyire ajánlott, vagy egyáltalán erősebb-e annyival hogy megéri?
Gyártók közül van ami nem ajánlott? Adott típuson belül is különböző árakon hirdetik a laikusként ugyanolyannak tűnő kártyákat.
-
Zicokuka
senior tag
válasz
TheNewDawn
üzenetére
1080Ti SLI, ? https://www.youtube.com/watch?v=weWD4clzxtU Igaz betaban készült még,de ez már azt mondom multiba is elegendő,még ha lehetne több is
Szóval a válasz 4k-hoz elég rendesen a zsebbe kell nyúlni. -
Zicokuka
senior tag
válasz
kolopele
üzenetére
Pont ebből volt kis vitácskánk
,és igen egy 1080Ti se elég 4k-hoz minden esetre.Szóval maga mint a 4k még inkább a klubban mondom hogy 4k-ban játszok,igen 30fps-el de elmondhatom hogy húúdejó.Lehet szebb ezt aláírom,de érdemi előnye nincs.Ok azt is megdumáltuk te singleben játszol,ott még elfogadom én is szeretem kimaxolni a dolgokat,multiban meg inkább zavaró a sok effekt,és cseszhetem a 4k-t is ha 30fps-el mozdulni se tudok egy Codbban mert szétlőnek 
-
kolopele
nagyúr
válasz
bardati
üzenetére
Nekem is van 1050 Ti - től felfelé minden, és ne kezdjük már megint ezt a fényűzés dolgot. A tévémet egyesek szerint azért vettem meg mert e-pénisz növelő, az 1080 Ti meg fényűzésre jó. Kezd kissé unalmas lenni már. Kevés az 1080 Ti sajnos több esetben is a 4K - hoz, ha neked is van akkor tudnod kellene.
-
bardati
tag
-
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
94500Ft-ért mennyire ajánlott ez a kártya XFX Radeon RX 580 GTS 8GB XXX Edition RX-580P8DFD6 vagy inkáb 1060?

-
Zicokuka
senior tag
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
Gtx 1060,na de nem trollkodás akkor jó áron egy 470.Az 570 felfogható egy 470oc-nak is, mėg ha nem is szó szerint.
-
Csupingo
veterán
válasz
Tamagocsi123
üzenetére
Az 570-et kicsit később adták ki. Szinte csak annyi változtatással, hogy videólejátszásoknál kicsit csökkent a fogyasztás. Az órajeleket megemelték, ezért még inkább határ közelében van járatva a kártya, a teljesítmény-fogyasztás mutatója érezhetően rosszabb lett. Talán érdemesebb egy garanciás 470-et keresni, az lehet hogy több évig kiszolgálja az embert. PH-n is tesztelték a kártyát. Érdemes a hozzászólásokat is elolvasni.
-
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok! RX 470 vagy Rx 570 éri meg jobban melyik az erősebb melyik a jobb ár érték arányban?
-
Deck
titán
Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy videokártyát venni ami egy 4K-s monitorhoz lesz. Hdmi legyen. Használt és új is érdekelne. Ár: minél olcsóbban másra nem lesz használva. Köszönöm előre is.

-
Zicokuka
senior tag
Azért írnak a gyártók 500w-ot ha netán Jóska spórolt a tápon
Na meg kimatekozni nem teljesen jó,de elméletben egy 400 feletti minőségi tápnak is el kéne bírnia egy 1080-at(Persze ott már nagyon a határon mozog).Persze a nagyobb táp ha márkás sose baj 
-
ingalls
senior tag
válasz
ph@nt0m
üzenetére
Várj még fél évet, jó az a 970. Szerintem ne költs most 200k-t egy 1080-ra. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, hogy most vegyél újonnan, akkor MSI Gaming/X. Ez a kártya eszméletlen jól el van találva. Kicsit bugyutának tűnik a külseje, de mikor a kezedben tartod, egy bitang dög. Halk, hűvös, erős, patika hűtése van.
-
ph@nt0m
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új videókártyát venni, a mostani Gtx 970 leváltása végett!
Mindenképpen Nvidia párti vagyok,kiváncsi lennék miből mit ajánlotok!(1070Ti-1080)mennyire megbízhatóak!1.
-alaplap:Giga Z370 HD3
-Proci:i5-8600
-táp:Thermaltake Hamburg 530W
-Ram:2X8GB HyperXFury 3200 DDR4
+ Zalman Z9Plus házba pakolnám!
2.
FHD-s monitor, később 4K-s Monitort is tervezek venni.
3.
Játékra használnám, minél magasabb beállításokkal.
4.
kb 200000 jó magyar HUF
5.
Új kártya lehetőleg.Segítségetek előre is köszönöm!

-
maajsz
senior tag
válasz
kolopele
üzenetére
Van aki azzal érvel hogy 50%-os terhelésnél fogyaszt jól, illetve ad jó hatásfokot és emiatt javasol nagyobb tápot, viszont azt néha elfelejti, hogy ugyanazon a teljesítményigényen egy 1000-es sokkal többet eszik mint egy 500-as. Én is a kisebb, de jobb minőség híve vagyok, ezért is vettem 550-es Seasonic goldot (még platon is gondolkoztam csak pont nem volt ahonnan rendeltem), de szerintem egy 1080Ti/i7 kombóval is meg merném kínálni.
-
wollnerd
aktív tag
Oh oké, köszi. Megnyugodtam

-
kolopele
nagyúr
válasz
wollnerd
üzenetére
Már hogyne bírná? Egy minőségi 450 - 500 W - os is elvinné, nem hogy egy 600 - as. Ezeket az értékeket azért szokták odaírni mert sok ember úgy gondolja a tápra minek költsön sokat, attól úgysem lesz több az fps, ezért beletesznek valami gagyi 6-700 W - osat ami jó ha a felét le tudja adni (ráadásul még veszélyesek is).
-
wollnerd
aktív tag
Köszi a választ!
Megmértem a házat, ezért tudtam leírni a méreteit.
Hát az kártya (csak) kicsivel nagyobb lehet mint 970.
Egyébként megtaláltam a (régi) rendelésbizonylatok között hogy pontosan Cooler Master RC-K350-KWn2-EN Elite házam van.
Ja a tápegységemet nem írtam le. Ezt is megtaláltam a papírok között, a legutóbbi gépem fejlesztése 2015 nyarán volt 970-tel és i7-es procival és 600W-os TAP Corsair CX600 CP-9020048-EU tápegység került bele.
Nos, talán az is aggaszt már engem hogy vajon a fenti táp bírni fogja a i7-es procimat és egy 1080-at egyszerre?!
A Nvidia oldalán láttam hogy a Minimum System Power Requirement-je 500 W... míg a 970-nek az 500 csak egy ajánlott volt egy 3.2 GHz-es i7-es procival.... És az önálló teljesítményigénye a 970-nek 145 W, a 1080-nak pedig 180 W...(?) -
Zicokuka
senior tag
válasz
Pixx96
üzenetére
380x ha mindenképpen innen, ám ha tudsz még spórolni picit egy 3Gb-s 1060 jobb buli. Sajna még mindig nem elég olcsó a vga ipar így nėha nehéz a döntés. A 380x valahol teljesítményben a 1050ti ės a 1060 között lehet, csak többet fogyaszt. Volt sima 380-am nem rossz kis ksri ha nagyon kötve van az ember keze. (szomorú hogy manapság drága a PC)
-
Csupingo
veterán
válasz
Pixx96
üzenetére
Nem olyan rossz árak, de az a baj, hogy a 780 és a 290 is elég öreg kártya, akár tönkre is mehet nálad fél év múlva. A 380x kicsit fiatalabb, de amit az aprón láttam, arra se adnak garanciát (ha te is ott nézted). A három közül talán azt választanám, bár ha tudsz még várni és spórolni, akkor egy garanciális 3 GB-os 1060 se lenne rossz.
(#109842) Bargab: ha csak új jöhet szóba, akkor egyedül a gtx 1050 ti fér be a keretbe, viszont az meg pont az a szint, amin jelenleg még tűrhetően mennek fhd-n medium, high beállításokon a játékok, de mondjuk 1 év múlva már csak inkább medium környékén fog elég fps-t biztosítani. Persze a mostani 730-ra azért köröket ver.
-
Bargab
tag
Kiöregedő gt730-as kártyámat cserélném a jövő hónapban valami combosabb VGA-ra. Elég régen nem követem a megjelenéseket, remélem tudtok valamit ajánlani, ami illik a meglévő konfigba. Mindegy hogy Ati vagy Nvidia.
1. Pontos konfigurációd leírása: ASRock B85M-DGS alaplap. 8GB ram, i5-4460 (3,20GHz) cpu, 650W-os táp
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?: max FullHD 1920*1080
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát?: kb 40% munka és 60% játék.
– Játékoknál ha elfutnak az újabb címek medium-high beállításokon az már nekem megfelel.
– Munkánál főleg Adobe Szoftverek, elsődlegesen Premiere Pro CC. Nvidia kártyáknál a Cuda magok, Atinál az OpenCL támogatás a fontos.4. Mennyi pénzt szánsz rá?: 50-60.000 Ft körül.
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?: Mindenképp új.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Pixx96
aktív tag
Na ha minden igaz ma elviszik a gtx 960-at szóval választanom kéne egy kártyát (60 ezrem nincs gtx 970-re )
- EVGA GTX 780 SC ACX 48k
- SAPPHIRE R9 290 Tri-X OC 4GB 48k
- SAPPHIRE R9 380X NITRO 4GB 44k
-
wollnerd
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy valóban támogatja a gigabyte ga-z97x-gaming 5 alaplapom a GTX 1080-at és/vagy 180Ti-t?
Utána próbáltam keresni, de csak pont a hivatalos oldalon nem találtam információt erről, csak egyéb oldalakon, ill. egy fórumon a 3-as alaplapról hogy támogatja az 1080-ast...
Pl. Ha ezt gigabyte kártyát, vagy ezt vagy ezt a kártyát választom...
Asszem valószínűnek tartom hogy számítógépházat is kellhet cserélni mert nem tudom h beférne...
A ház méretei: 18cm szélesség, 46cm mélység, 41cm magasság.
Gépem jelenlegi specs:
Gigabyte ga-z97x-gaming 5, BIOS tipusa. AMI EFI, BIOS ver. F6
Intel Core i7-4790K, 4200 MHz
DDRIII PC14900 1600MHz Kingston HyperX Fury Black 2x8GB, 16 GB RAM
NVIDIA GTX 970
Windows 7 Home premium SP1
Mintha azt olvastam volna hogy Nvidia a legújabb kártyáihoz a Windows 7 és 8 alá nem nagyon támogatja már a driverjeit... Ez mennyire igaz?
Köszi a megerősítő válaszokat!

-
eri
tag
Sziasztok!
msi b350m mortar alap és ryzen 3 1200-zal működni fog egy asus gtx 560 ti dcu ii top? Nincs benne a alap listájában.
köszi! -
Morris
veterán
No, szert tettem egy zotac gtx 1060 icestorm amp kártyára.
Olyan gondom van, hogy a legfrissebb driverrel Windows indítás után fekete marad a képernyő és csak az egér kis kurzorja látható.
A 391.35-ös viszont jó. E fölött mindegyik driver fekete képernyőt eredményez. Mi a fenéért csinálja? Egyedi eset lenne? -
-
BaLee
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Rendben akkor ajánljunk neki látatlanban egy 1070-et, az akármilyen konfigjába.
Főleg ha tanácsot kérni jött és írta is, hogy nem ért hozzá. Elvégre ezért veszi valaki a fáradtságot és kér tanácsot egy szakmai fórumba, hogy tudjuk le ennyivel, hogy vegyen 1070-et ha van rá keret.

-
BaLee
addikt
válasz
Purple_46
üzenetére
Mivel nem tudjuk, hogy milyen géped van így erre nem nagyon lehet mit mondani. Jobb oldalt az "adataid" gomb alatt a cuccoknál írd be milyen konfigod van és úgy már többet tudunk segíteni. 1060 6GB vs 1070 témánál pont sokat számít, hogy kihajtja-e a géped ill. milyen felbontásban játszol.
-
Purple_46
tag
Szerbusztok kedves hardveraprósok!
2 éve van a tulajdonomban egy GIGABYTE Radeon RX 470 G1 Gaming 4GB VGA.
Szeretném lecserélni ősz környékén.
Most nem radeonra, hanem nvidia videókártyára gondoltam.
A koncepció egy 6 GB-s GTX 1060 van lenne.
Bevallom, hogy annyira nem értek hozzá.(Abszolút laikus vagyok a témában.)
Nos, a kérdés az lenne, hogy megérné-e 2018 őszén ilyen videókártyát vásárolni.
Lehet, hogy jobb megoldás lenne minimum a 1070?Kedves fórumozók!
Kérem, hogy nézzétek el nekem, ha nagyon megbotránkoztató a kérdés.
Szívesen tanulok az okosabbtól.Válaszokat/észrevételeket előre is köszönöm!
További szép napot kívánok! -
Hannibhál
őstag
válasz
btfe14
üzenetére
4x4 is ok, akkor is megmarad a dual ch, procit is érdemes lehet később cserélni egy 4790k-ra de most igen magas az ára, de már neked egy sima 4790/4770 is elég lenne, de ez akkor ha újabb játékoknál microstutteringet veszel észre vagy multizol, ha ezek nincsenek akkor felesleges.

-
Looserke
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
tervben van az is véve a közeljövőben, láttam aprón 40.000-45.000-ért már
-
-
Looserke
őstag
Sziasztok!
Jelenlegi konfig:
ASROCK Z77 Extreme4, INTEL Core i5-3570K @4.2Ghz, Powercolor 7870 Myst @1150Mhz - 1.160V , Kingston HyperX 3K 120GB SSD, FSP Aurum Gold 600W, CORSAIR 16GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz , COOLERMASTER Hyper 212 EVO
egy ilyet néztem ki magamnak:
[SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ Special Edition 8GB ]
A procin még tudnék húzni 200-300Mhz-et, de komplett alaplap, CPU, RAM csere most nem jöhet számításba.
Illetve a régi 1650*1080-as monitoromat is cserélném hamarosan egy LG 27"-os freesynces FHD monitorra.
Szerintetek elég alá az i5 3570K proci?
Használ valaki ilyen RX580 VGA-t? Mennyire hangos, illetve hogy teljesít Fortnite, BF1, WoT játékokban. Nem kell csillió 140+ FPS, de egy kellemes 60-70 FPS-el meg lennék elégedve, főleg freesync-el.Köszi.
-
btfe14
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Van egy jól működő konfigom, amit szeretnék kicsit fejleszteni.
i5 4670 3,4GHz 1150
MSI H87 G43
2x4GB Vengeance Red DDR3 1866MHz
MSI N660 Gaming 2GD5/OC GTX660 2GB GDDR5Alapvetően játékra kell.
Ezért videokártya cserére gondoltam, esetleg memóriával együtt.
Alaplaphoz processzorhoz nem nyúlnék, mert annyi kredit nincs.Videokártyához külön érdemes? Vagy egyenszilárd a meglévő konfig és nem hozna javulást egyetlen komponens cseréje?
Ha érdemes cserélni, tudtok javasolni valamit?Köszi!
Üdv:
Berek -
Zicokuka
senior tag
válasz
kolopele
üzenetére
Én meg pont inkább multi lövöldék főleg Cod szerelmese vok,így ott inkább több fps a nyerő
Bár túl sok játékkal nem játszok mert nincs rá időm(ha van is idő,kevés azok amik igazán megfognak),de pl:GTA 5 azért ki van maxolva,na az szép
Single azért megint más világ,oda relatív kisebb kraft is elég,mert nem számít annyira az fps drop stb.. nyalánkságok.Bár te el vagy eresztve azzal a vga-val,de aki singlezik több évig kihúzhatja egy 1060-al is.Multiban azért nagyon zavaró ha nincs fix fps. -
kolopele
nagyúr
válasz
Zicokuka
üzenetére
Ez az, én sosem multizok mert nem érdekel, így az számít elsősorban hogy 4K meg 60 fps, single esetében ha ez megvan max. közeli grafikával már régen jó. Sajnos ezt jelenleg nem minden esetben hozza az 1080 Ti, de még így is inkább high grafika mint FHD max. FHD vagy HD messze nem jelent akkora különbséget képi megjelenítésben mint bármi ami FHD felett van (főleg a 4K persze).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Milyen TV-t vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Diablo IV
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vezetékes FEJhallgatók
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Amazon Prime Video
- További aktív témák...
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4494, 100% Akkumulátor
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
1: a legkézenfekvőbb: 4790k veszel,vagy 6700at aprorol ha jó áron van ,és akkor nem kell még se procit,se ramot semmit cserelni. 2: Ha mindent cserélsz, és az 1070 mellé szeretnéd a legolcsóbb és jó ár- érték arányú procit: Ryzen 1600 ( 47 be kerül 20al kevesebb az 1700 nal és elég erős) vagy i5 8400, ez is 50 ért kapható,és kiszolgál még egy 1070ti/1080 at is. 3: hosszútavon gondolkodsz. Ez esetben i7 7700 k aprórol, vagy i5 8600 újonnan. És akkor min 5-6 évre van egy bika erős procid amit 100%hogy nem kell lecserélni, és tuti kihajtja majd az 1180ti t is lazán
Ha venne egy 4790et pl. (~45), azzal bőven ellenne, még kisebb a hátránya.
A lapok lehet hamarabb kidöglenek mintsem végleg elfogy az erejük
Frissítettem az adatlapom egyébként most gondolkoztam hogy vissza váltok 2600k-ra csak most 4,5g ketyegne.

A Nvidia oldalán láttam hogy a Minimum System Power Requirement-je 500 W... míg a 970-nek az 500 csak egy ajánlott volt egy 3.2 GHz-es i7-es procival.... És az önálló teljesítményigénye a 970-nek 145 W, a 1080-nak pedig 180 W...(?)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Meggyi001