- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
Bal0924 #14376 üzenetére
Itt is látszik, hogy nincs BDA drivere. Egyébként meg nem nagyon tudni előre, én belefutottam múltkor egy Delock-nál, hogy csak a rev1-eshez volt BDA driver, a rev2-eshez már nem. Na, nekem az utóbbit küldték, így megköszöntem és elálltam a vásárlástól. Utána rendeltem Kínából egy másikat harmadannyiért.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #14358 üzenetére
Melyik hivatalos viszonteladó? Van hozzá BDA driver?
Egyébként nem tud valaki dual tuneres DVB-C vevőt? DVB-T-ben van egy, de befejeztem a MindigTV-s pályafutásom.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
HD-t csak HDMI-n keresztül tudsz nézni, azonban sok esetben ez is kódolt jel, tehát nem biztos, hogy megoldható. Ennél többet én nem tudok segíteni, sose használtam STB-t. Egyébként már többször volt róla szó, esetleg egy keresés segíthet. Vagy majd valaki válaszol, aki próbálta már ezt.
-
Bozek
nagyúr
Ha magához a beltéri egységhez lenne kötve, akkor az a kérdés, hogy milyen módon. Koax, HDMI vagy más megoldás? Elvileg ilyenkor nem kell DVB-S tuner, mivel az csak a közvetlen csatlakozásnál szükséges.
Az, hogy kódolt-e a jel, legegyszerűbben úgy állapítható meg, ha megmondod, hogy használsz-e a beltériben kódkártyát.
-
Bozek
nagyúr
1. Vagy linkelj normálisan, vagy írd be a nevét, mert ezt így nem egyszerű kibogozni.
2. Gondolom erről van szó. Ha igen, akkor ez nem a megfelelő a számodra. Bár ha STB van hozzá, akkor még analógon jó is lehet, viszont annak a minősége nem a legjobb. Ha csak simán a tunerre akarod kötni a bejövő kábelt, akkor DVB-S tuner kell Neked, az említett DVB-T-t tud. Bár az még kérdés, hogy kódolt-e a hozzád érkező jel, mert ha igen, akkor már nem feltétlenül működik ez a megoldás. -
Bozek
nagyúr
válasz
TarakMachto #14201 üzenetére
-
Bozek
nagyúr
válasz
TarakMachto #14199 üzenetére
Ehhez először azt kellene tudni, hogy melyik szolgáltatónál vagy, honnan kapod a TV-t. Analóg vagy digitális?
(#14198) Bal0924: Szerencséd, hogy még Rev1-es Delock-od van. Ahhoz legalább van BDA driver.
Egyébként szerintem nem a tuner miatt akad, ha Win7 alatt nem csinálta.
-
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #14185 üzenetére
Ha kereskedelmi mennyiséget rendel, akkor nem 6 ezerért kapja meg ugyanazt, hanem mondjuk háromért. Innentől fogva már hatszoros az árkülönbség. Az meg a másik, hogy az Avermedia és a Delock termékeket nem kínai árustól veszik, innentől fogva még az a 3 ezer Ft is túlzás lehet.
A közterheket meg lehet akár ide számítani, de hány terméket adnak el az ilyen üzletek egy hónapban? És ezek közt vannak olyanok, amik nem 16 ezerbe, hanem mondjuk 50-60 ezerbe kerülnek, azokon nagyobb a haszon. Szóval az erős kifejezés, hogy a közterhek miatt ilyen drága. -
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #14181 üzenetére
Ezt soha nem fogom megérteni, hogy miért kerül 3x annyiba, mint egy kínai tuner... Ugyanez igaz a Delock-ra is (a másik, ami kapható Magyarországon). Mindeközben mindössze a támogatásban és a hozzá adott szoftverben különböznek ezek a tunerek. Nekem nem kell csili-vili szoftver, csak egy tuner meg a driver és ennyi. Azt lehetne olcsóbban adni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Fitzgerald #14174 üzenetére
-
Bozek
nagyúr
válasz
Fitzgerald #14172 üzenetére
A piros és a fehér a sztereó hang, a sárga a videó.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #14161 üzenetére
A 60 fps-hez már tényleg kevés lehet egy i3, bár ha egy megfelelő videókártyával van megtámogatva, akkor még ott se lehet gond.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #14154 üzenetére
1. Analóg összekötéssel nem nagyon van 1080i-s anyag.
2. Maradjunk annyiban, hogy még i5-ös gép se kell hozzá. Én egy i3-as procival nyomom a stream-et Android-os telefonra, DVBViewer Recording Service-el. A direct stream esetében nem tud mit kezdeni az adatfolyammal a telefon (kiírja, hogy nem található), de átkódolva már megy mindenféle megakadás nélkül. Szerintem menj el egy számtech boltba eladónak, ott szeretik az ilyent. -
Bozek
nagyúr
válasz
elfelejtette #14143 üzenetére
TV tuner ír ki ilyent? Szerintem Te box-ot keresel, úgyhogy fáradj át ide.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #14138 üzenetére
Jogos, ezek szerint én értettem félre. Valahogy bennem maradt az USB és az STB-vel hoztam összefüggésbe.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #14135 üzenetére
Én nem nagyon ismerek USB-s hibrid tunert. Mivel laptophoz kell, nehéz lesz megoldani, bár a digitalizáló kábel talán még rendben lehet. Viszont ahogy írta, az STB-n is csak USB kimenet van, szóval nehéz lesz másként megoldani, mint Koax-USB.
-
Bozek
nagyúr
válasz
laca500 #14129 üzenetére
Egyszerűbb lenne egy DVB-S tuner, de nem tudom, hogy saját eszközzel lehet-e használni a UPC műholdas szolgáltatását. A digitális tunerek általában nem kódolnak, tehát ami jön a műholdról, azt látod a gépen. Ha az 16:9-es, akkor úgy is jelenik meg.
Hogy USB-n keresztül hogyan tudod az STB-vel összekötni, azt passzolnám.
-
Bozek
nagyúr
Mondjuk ilyent az AverMedia-nál nem láttam. Ennél viszont tényleg ott van, gondolom ahhoz kell csatlakoztatni. Mondjuk a legjobb egy USB-s olvasó lenne, de ha beépíthető PCIe-s, az se gond. A végső megoldás esetleg egy külső DVB-C tuner lesz, amin van CI slot, olyant már találtam.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #14120 üzenetére
Köszi, akkor ez kilőve. Nem tudsz valami hasonlót? Ebay-en nem találtam, bár lehet, hogy csak rosszul kerestem. Csak tunerest láttam, az meg 20-30 ezer Ft...
-
Bozek
nagyúr
Elvileg igen, akkor nem kell CI modul se hozzá, csak a kártya. MindigTV-nél működik, bár az DVB-T-s, valószínűleg megoldható DVB-C-nél is, csak kis utánajárás kell. Amúgy engem meg azért érdekel, mert a kártyát a CI modulhoz párosítják, szóval gépen nem tudnám nézni a fizetős csatornákat. Bár max. a sport HD csomag kellene, a többivel elvagyok amúgy, elég sokat ad a Tarr Kft. ingyen.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #14102 üzenetére
Ez kapható valahol Magyarországon?
-
Bozek
nagyúr
válasz
nemurea #14105 üzenetére
Biztos ez kell Neked?
Egyrészt ez analóg tuner, másrészt ezt is érdemes elolvasni: "az exkluzív AVerTV 3D szoftver fejlett valós idejű H.264 tömörített felvételi technolódiát kínál, akár 320X240 felbontású iPod videó formátumban".
Akkor inkább vegyél egy Leadtek PxDVR3200H-t, az tudja az analóg mellett a DVB-T-t is és elvileg támogatott Linux alatt is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #14102 üzenetére
Lesz hozzá BDA driver és Linux támogatás?
Mondjuk a legjobb az lenne, ha már valaki kijönne egy dual tuneres, USB-s DVB-C kütyüvel. Igaz, DVB-T-re se sok ilyen van, de azért reménykedni lehet.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #14098 üzenetére
"antenna, az ingyenesen fogható adások"
Bármilyen antenna legyen is az, DVB-C biztos nem kell hozzá.
Sanszos, hogy nem parabola, tehát DVB-T kell.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #14031 üzenetére
És min? A rendes tetőantennán fogja? Én azt hittem, hogy arra az FM-re gondolnak, ami amúgy jön a kábelen (nem a digitális rádiók). Legalábbis a Tarr-nál az analóghoz fel volt tüntetve pár ilyen frekvencia.
Egyébként jah, rá is van írva, hogy FM, meg nekem is ilyen van.
-
Bozek
nagyúr
válasz
AxBattler #14026 üzenetére
Digitális rádiót tud fogni, az FM-et tudtommal régi analóg tunerek tudták. 720p-be nem fog tudni rögzíteni, mivel nincs olyan adás, ami abban jönne, ezek a tunerek meg csak veszik a jelet, a továbbiakat a PC végzi, szóval az M1 HD például 1920x1080-ban (vagy esetleg 1440x1080-ban) lesz mentve.
A sokat emlegetett cuccos megfelelő lehet, de ezt csak Te tudhatod. A tunerek közt érzékenységben lehet különbség és a hozzá adott szofverben. Az, amit linkeltél, rendelkezik BDA driverrel, tehát bármely más programmal használható, én DVBViewer-rel TV-zek. Viszont Linux alá még nincs megoldva tudtommal a működés, szóval ha azt használsz, akkor másikat kell keresned.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13974 üzenetére
Előbb-utóbb megosztom, csak sok a meló, úgyhogy nem tudom, mikor tudom megcsinálni. A MindigTV-nél hogy érted a jel erősségét? Azt csak én vettem fel, 90-100% közötti jelerősséggel. Nem volt megosztva, ugyanazon szolgáltató csatornái ugyanazon ember felvétele.
Egyébként annyit már most tudok mondani, hogy a közszolgálati HD-kat a Tarr Kft. a MindigTV-től veszi, az M1-ről készült megvágott felvételek bájtra pontosan ugyanakkorák. Releváns különbség van még a Sport2-nél, ott a Tarr-os fájlméret majdnem kétszerese a Digi-nek.
-
Bozek
nagyúr
"egy pen drive méretű eszközbe nem fér el egy SIM-kártya"
Azért ezt a részét cáfolnám. Nézz utána az Alcor DTV Conax-nak.
Igaz, ez DVB-T-s, de megoldották.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13952 üzenetére
A tunereket tudtommal nagyon nem érdekli, hogy az MPEG2 vagy MPEG4, a dekódolást úgyis a PC végzi. Hogy mi értelme van? Szerintem igenis sok, mivel DVB-C-n megvan a sávszélesség, lehet nyugodtan nyomni az MPEG2-őt is, ami azért valljuk be, a megfelelő bitrátával jobb minőséget hoz, mint az MPEG4. Én már nekiálltam összehasonlítani a MindigTV, a Tarr és a Digi adásait és hidd el, SD-ben nem túl erős az előbbi.
(#13945) ggg1: "próbálnék valamit idehaza beszerezni" - Nem fog menni, mert amíg az Avermedia cucc nem lesz nálunk kapható, addig nincs igazi alternatíva. Egyedül Delock van, de az meg vagy megy, vagy nem (a Rev2-es nem szokott).
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13948 üzenetére
"Főleg mivel a jel is abban érkezik digitálisan"
Ez azért így ebben a formában nem teljesen igaz. Tarr-nál például a DVB-C-s adás esetében az SD csatornák MPEG2-ben jönnek, csak a HD H.264-es. És ahogy tudom, a többinél sincs ez másként, valamikor volt valahol egy táblázat erről.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13942 üzenetére
CI-aljzat is lesz benne?
(#13940) ggg1: USB, CI és normális ár? A három közül kettőt választhatsz.
-
Bozek
nagyúr
válasz
pusihusi #13913 üzenetére
99%, hogy nem. A Rev1-essel még működhet, de a Rev2-es nagyon gáz lett, én visszaküldtem az eladónak. Igaz, nálam Tarr a szolgáltató, de volt itt a topic-ban olyan is, akinek Digi és neki se ment.
Más: Az Alcor DTV Duo-hoz (AF9015) nem tud valaki Win 8.1-es drivert? Nálam kékhalál van, amikor kiválasztok egy DVB-T csatornát, ha felerőszakolom a hivatalos drivert... Vissza is álltam Win 7-re.
-
Bozek
nagyúr
válasz
hegegabi80 #13890 üzenetére
Nem tudjuk, hogy hogyan jön koax-on a TV adás. Lehet analóg és digitális is. Ha az előbbi, akkor jó lehet a kártya, ha az utóbbi, akkor DVB-C kell.
-
Bozek
nagyúr
válasz
qsotre #13869 üzenetére
1. [link], de találhatsz olcsóbban is, csak nekem ez a link van meg, mivel innen rendeltem. Persze ez akkor megy, ha digitálisan kapod az adást, mert ezt a leírás alapján nem tudjuk.
2. DVBViewer-el és a hozzá tartozó Recording Service-el megoldható az időzített felvétel a háttérben (ha éppen nem makacsolja meg magát az RS, mint nekem ma este).
3. Windows-ban van a Displayswitch, amivel ki tudod terjeszteni az asztalt a másik monitorra. Ezután csak áthúzod oda a DVBViewer-t (ha már a felvételhez azt használod) és meg is van oldva. Ez nem tuner kérdése. -
Bozek
nagyúr
Én a 10-12 km-re lévő tornyot fogtam egy Thomson ANT1410-el. Viszont arra figyelj oda, hogy ezt minden hasonló frekvencián működő eszköz zavarja, tehát ha megszólal a szobában a mobil, akkor szétesik a kép.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
akela91 #13844 üzenetére
PCI-ost nagy valószínűséggel nem fogsz találni ezekre, legalábbis egyben biztos nem. Az IPTV-t már ugye kivetted a kritériumokból, de a többi se elérhető egyben. A kameráról digitalizálásra vagy digitalizáló kártya kell, vagy analóg TV tuner. A kábeles digitális adásokhoz meg DVB-C tuner. A hibrid megoldások sajnos az analóg mellett DVB-T-t tudnak, ami meg a földfelszíni digitális műsorsugárzás (MindigTV).
Múltkor itt írtam az USB-s Elgato EyeTV Hybrid-et, de almások megint átverik a népet, ahogy látom:
Apple Store: "Az EyeTV Hybrid egy sokoldalú tévétuner kulcs (Freeview, DVB-C, analóg TV, FM-rádió)".
Elgato: "Freeview HD, encrypted programs, analog television and/or DVB-T2 broadcasts are not supported". -
Bozek
nagyúr
válasz
Atomantiii #13841 üzenetére
DVBViewer-t használok, DVB-T-hez és DVB-C-hez is. Az előbbihez amúgy egy Alcor DVT Duo stick-et. A műholdvevő meg DVB-S, amit ez a tuner nem tud.
Itt van róla cikk és tartozik hozzá topic is, szóval ha kérdésed van, akkor ott is felteheted. A DVBViewer-hez egyébként a hivatalos(?) oldalról kell feltenni egy BDA drivert, azzal fog működni rendesen.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Atomantiii #13839 üzenetére
Én a másodikat mondanám, nekem is olyan van, bár DVB-C-re használom. Mondjuk ránézésre az elsőhöz is ugyanaz a CD jár.
-
Bozek
nagyúr
válasz
vankod #13833 üzenetére
Na, akkor a Delock innentől fogva szerintem a nem ajánlott tunerek közé tartozik... Én Tarr Kft. előfizetéssel próbáltam, de nekem se jött össze, úgyhogy ment vissza az eladónak a rendelkezésre álló 14 nap alatt.
A DVBViewer-hez BDA driver kell, ami a Delock esetében csak a Rev1-eshez van, Te valószínűleg Rev2-est kaptál. Esetleg próbáld meg a TotalMedia-n belül Finnországra vagy Svédországra állítani a keresést, ezt találtam a Digi Kábel TV topic-ban.
-
Bozek
nagyúr
válasz
trabirider19 #13825 üzenetére
Ezt olvasd el. Én nem próbáltam még ezt a típust se, a Delock DVB-C tunerem is csak szombaton jön meg (éljen a munkanap áthelyezés).
-
Bozek
nagyúr
válasz
trabirider19 #13823 üzenetére
Az AVerMedia AVerTV Volar HD PRO egy DVB-T tuner, tehát azzal nem fog menni. DVB-C kell hozzá, amit vagy rendelsz eBay-ről, vagy megelégszel a Delock féle hibriddel.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13817 üzenetére
Jogos, nem tudjuk, de ezért írtam USB-s tunert: "milyen usb tv tunnert ajánlotok".
-
Bozek
nagyúr
Analóghoz ez nem jó, oda másféle tuner kell, amit már szimplán nem gyártanak, csak hibrid megoldásban. Például itt van ez: AverMedia H830 USB AVerTV Hybrid Volar HD TV tuner. Biztos van olcsóbb is, de analóg vételnél számít maga a tuner is, szóval inkább ismert márkát kell venni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
II.Démonlord #13802 üzenetére
A saját alkalmazásával szerintem simán, másik programmal (pl. DVBViewer) meg gondolom ugyanúgy, mintha egy USB-s kártyaolvasód lenne.
Én egy Alcor DTV Duo-t használok, azon nincs Conax bemenet, de kártyaolvasós billentyűzettel ez is megoldható. -
Bozek
nagyúr
válasz
Desmond0313 #13800 üzenetére
Ha analógban van az adás, akkor igen, de a digitális adásokat nem tudja nézni vele, ahhoz DVB-C kell.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13789 üzenetére
Tudom, azért kértem meg rá, hogy mutasson. Olyan elvileg van, ami DVB-C, DVB-T(2) és mellette még analóg is, de ezek se a mi árkategóriánkban mozognak. Ott van például az Elgato EyeTV, ami most 36490 Ft...
-
Bozek
nagyúr
válasz
obliga #13776 üzenetére
AVerTV Hybrid Volar HD tudja az analógot is. De majd Avermedia_hu többet is mond erről, ő ennek a típusnak a szakértője.
(#13779) szimi57: Írta, hogy analóg, szóval ne keverd ide a DVB-C-t, mert az digitális!
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13727 üzenetére
Rendben.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13725 üzenetére
Attól függ, mennyire lenne sürgős tesztelni. Nexus 7-esem van meg egy Z1 Compact, az előbbi benne is van a támogatási listában. Mondjuk egyelőre nem tervezem, hogy veszek egy ilyent, de később még bármi lehet.
-
Bozek
nagyúr
válasz
mccready #13721 üzenetére
Van direkt erre a célra kifejlesztett tuner: [link]. Bár nem próbáltam, csak keresgettem és úgy találtam. Ahhoz, hogy a sima PC-hez való USB-s tunert működésre tudd bírni, már erősen bele kell nyúlni a tabletbe.
Egyéb megoldás egy kisebb notebook (11,6") vagy egy Windows-t futtató tablet.
(#13722) Avermedia_hu: Ezt meg se találtam.
Mennyibe kerül?
-
Bozek
nagyúr
válasz
glocker #13684 üzenetére
A Vidanet-nél sincs DigiSport, szóval nem is értem, hogy mit akarsz pontosan. Ahhoz, hogy azt távolról is tudd nézni, olyan előfizetés kell, amelyikben van DS...
(#13685) Avermedia_hu: Azért nem ennyire sötét a helyzet. Én például otthon bekapcsolt gép esetében bárhol tudom nézni a MindigTV adásait, csak a DVBViewer kell hozzá és annak a Recording Service kiegészítője, ami tud streamelni.
Látom közben kaptál még infókat. Megírtam a hozzászólást, csak elküldés előtt még dolgom volt.
Mondjuk a DigiSport téma csak nekem tűnt fel. -
Bozek
nagyúr
válasz
easy...rider #13676 üzenetére
Ennyit tudtam kiszűrni a Mediainfo-ból: Overall bitrate: 1711 kbps. De AVC és AAC a hang, szóval az még úgy nem is annyira rossz. HD esetében például számomra a 3000 kbps is elég, nem látok különbséget az és a dupla bitráta között, ez meg mégiscsak SD.
-
Bozek
nagyúr
válasz
easy...rider #13680 üzenetére
8 után megnézem, de ha jól emlékszem, akkor ilyen 1200 körüli érték van. Viszont MPEG4, tehát nem összehasonlítható az MPEG2-vel.
-
Bozek
nagyúr
válasz
easy...rider #13676 üzenetére
És mi a codec? H.264? Amúgy a C8-nak még az 500 kbps is sok lenne, annyira nem ér semmit.
(#13675) easy...rider: Valószínű, hogy VBR a kódolás, így előfordulhatnak ilyen anomáliák.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Tesla topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpársportok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen processzort vegyek?
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest