Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Be is futott a Honor GT Pro
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Lenne par szakmai kerdesem a mai TV-kkel kapcsolatban:
1.) Mi a helyzet a PWM-mel; flicker-free minden TV?
2.) A frissitesi freki milyen viszonyban all a HDMI-rol erkezo 23,976 fps anyagokkal? Es a 25fps-ses anyagok? 72/75Hz-re pl. be lehet oket allitani?
3.) A HDMI-n keresztul erkezo szamitogepes kepre is hatassal vannak a kepjavito dolgok? A mostani TV-nken nem lehet kikapcsolni ezeket, es emiatt borzalmas a szgep kepe a TV-n, es remelem, hogy ez csak a mi 5-6 eves LG tv-nk tulajdonsaga.
4.) Altalaban megoldhato az, hogy ha egyik HDMI-rol sem jon kep a TV-re, akkor ne egy marka logo maszkaljon a kepen fel oraig, hanem siman menjen standby-ba a TV?Koszi!
-
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Gogen TVH32P260T TV-ről? Nyaralóba keresnénk egy egyszerű tudású TV-t, semmi extra tulajdonság (extra szép kép, 3D, Wifi, Smart funkciók, semmi ilyesmi nem követelmény), csak tudjon USB-ről filmeket lejátszani, illetve az ingyenes MindigTV-s adásokat tudja fogni külön kütyü nélkül.
Max 50e Ft-ot szánnánk rá, nem fontos, hogy márkás legyen, csak a nyári hónapokban menne, akkor sem 0-24-ben.
Köszi!
-
kisÁdi
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést a nagyon OFF topicért, de muszáj volt hozzátok fordulnom, mint nagy szakértelem. Egyetemi Projektfeldatomhoz szeretnék egy kis segítséget kérni. A projekt az in-store placementről, in-store marketingről szólna. Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy a nagy áruházak, elektronikai boltok hogyan rendezik be a TV-s részlegüket, milyen beállításokat használnak a favorit, legjobban értékesíteni kívánt készülékeknél, hogyan próbálják vásárlásra ösztönözni az embereket, milyen trükköket vetnek be, hogy az adott típusú, márkájú TV-t jobb színben tüntessék fel?
Aki esetleg tudna olyan írásokról, ami kicsit is foglalkozik ezzel a témával, vagy esetleg van személyes tapasztalata és ezeket megosztaná velem, annak nagyon hálás lennék. Sajnos eddig még egy cikket sem sikerült találnom.Még egyszer elnézést az OFF-ért, ha nagyon nincs itt a helye, már törlöm is.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Urdaran
kezdő
Sziasztok!
Mivel már évek óta gondolkodom azon, hogy beruházom egy PS konzolra az exclusive tartalmak miatt, és az idei felhozatalnak már én sem tudtam ellenállni, ezért TV vásárlás előtt állok. Igazából a tévékkel eddig nem nagyon foglalkoztam, még valami ősi jura kori képcsöves rettenetem van elfekvőben, hisz nem igazán szoktam televíziót nézni. Ebből kifolyólag nem is igazán értek hozzá. Igyekeztem belemerülni a témába, de sok esetben csak több kérdésem lett. Ezért szeretnék a közösségtől tanácsot kérni, hogy jelenleg milyen tévét válasszak. Amit kapaszkodónak tudok mondani:
-Mindenképp 4k-s tévét szeretnék.
-Nem feltétlenül gondolkodok OLED-ben, de nem zárkózom el, mondjuk az igazán fekete feketék miatt miatt azért nem feltétlen fizetnék horribilis felárat. Vagy van más releváns előnye is?
-Mivel főként játékra lenne, ezért fontos az alacsony input lag (Amúgy ebben az esetben mi a jó? Egyik oldal 20-at ír, a másik 15-öt ideálisnak.)
-Körülbelül két és fél méterre lenne a kanapétól így 55 colban gondolkodom. De nem tudom, hogy a távolság és a képátló tekintetében mi a tapasztalatotok.
-Nincs szükségem 3D-re, nem igénylem a hajlított kialakítást.
-HDR tekintetében nem igazán tudom, hogy mi a jó döntés, ha jól olvastam, abból is többfajta szabvány van érvényben? Az sem egységes? Melyik a jobb?
-Csatlakozók tekintetében nincs kifejezett igényem, jelenleg nem szeretnék annyi mindent rákötni, de inkább legyen jól ellátva, minthogy kelljen egy év múlva, de ne legyen.
-A hangminőségre nem vagyok kifejezetten érzékeny.
-Árban olyan 300k körül húznám meg a plafont, persze, ha kompromisszumot kell kötni emiatt, akkor rugalmas tudok lenni, mert nem igazán tudom, hogy mi várható el ennyiért vagy kevesebbért. Viszont ha olcsóbban is belefér egy megfelelő tévé, akkor nem feltétlen mennék el a plafonig , ha van egy jó és olcsóbb alternatíva.
-Szívesen veszek akár olcsóbb vagy kicsit drágább ajánlásokat is, ha ár-érték arányában jobbnak ítélitek, mert tényleg meggyőzhető vagyok, és szeretném meg is érteni, mit veszek, miért fizetek többet vagy kevesebbet.Köszönöm előre is a tippeket, javaslatokat, magyarázatokat. Remélem nem voltam túl tolakodó, szólhatok, ha rosszul gondolok valamit.
Üdvözlettel:
Tóth László -
Sziasztok!
Szeretnek TV-t venni filmek nezesere, illetve jatekra.
Ami fontos:
- 40 col, vagy felette
- VA panel
- jatekra is alkalmas legyen (lag, utanhuzas, stb.)
- kepjavito dolgokat ki lehessen kapcsolni, es tudjon sima monitorkent uzemelniA forras: egy HTPC filmek esetek, es egy mesik gep jatekok eseten.
Egyik esetben sem kerul majd ra sem 10bites, sem 4K anyag.
Kizarolag fullHD, 8bit/pixel.Ilyen TV letezik 300k alatt?
Kossz!
-
Roland3535
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Tv-t magamnak ki szeretném róla kérni a véleményeteket. Nagyrész filmezésre lesz használva laptopról, nagy ritkán játék de az elenyésző. Nem tudom hogy a samsung mennyire megbízható tv jókat is rosszakat is olvastam róla. Itt a kiszemelt [link] szerintem elég jó ár és 4k, + ívelt kép. Ja és elvileg falra szerelhető kéne nekem ahogy néztem ez is falra szerelhető simán.
Valakinek van tapasztalata ezzel a típússal? (Samsung UE49MU6202KXXH)Előre is köszi a válaszokat!!!
-
Yany
addikt
válasz
csakaloki2 #20279 üzenetére
Az tényleg nagyon komoly vétel volt!
Mondjuk én sem panaszkodhatok a 4 év garival szerzett 55xe8505-ösre 280-ért. Alig várom, hogy átvegyem. Az Rtings meglehetősen alaposnak tűnő összehasonlításai szerint konkrétan a közelében sincs semmilyen Mo-n kapható tévé ebben az árban. A jó TV-k közül árban legközelebb talán a sokat dicsért EX780-as kerül, de 25 cm-rel kisebb képátló, 20e Ft-tal így is magasabb ár és 2 évvel rövidebb garancia, amik így együtt elég nagyot nyelős kompromisszumnak tűnnek most. -
AL
addikt
válasz
Downsampling #20281 üzenetére
Szia ! Sajnos gyenge a kínálat . Ezt a két Sonyt találtam még elfogadhatónak, de tapasztalatom nincs vele. :
Sony 49we755 , Sony 49we660
https://edigital.hu/tv-audio-szorakozas/televizio-c2268?filter%5Bsearch%5D=&filter%5Bspecification%5D%5B10001%5D%5B%5D=panasonic&filter%5Bspecification%5D%5B10001%5D%5B%5D=sony&filter%5Bspecification%5D%5B718386%5D%5B%5D=108227&filter%5Bspecification%5D%5B718387%5D%5B%5D=108232&filter%5Border%5D=popularity&filter%5Blimit%5D=24Panasonicnál talán ezt érdemes megnézned : Panasonic 50ex700
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/panasonic/viera-tx-50ex700e-p365987049/?gclid=Cj0KCQjwttbWBRDyARIsAN8zhbJ5PPmnd5tYueLS87W33cu-LLGGlrq-vf_9uxqkr8EqXceYynTyp0oaArjCEALw_wcBVan jó és rossz vélemény mindegyikről . Üdv.
-
AL
addikt
válasz
Tengri #20276 üzenetére
Szia ! Egyenlőre nagyon drágának találom az új Sonyt : https://edigital.hu/led-televizio/sony-kd49xf9005-uhd-smart-led-televizio-p552466 : 500 ezer , a Panasonic 780 : https://edigital.hu/led-televizio/panasonic-tx-50ex780e-uhd-smart-led-televizio-p489889 : 300 ezer .
Később biztos olcsóbb lesz a Sony, de mivel 2 hete jelent meg, még nagyon drága . Nem hiszem, hogy minőségileg ennyivel jobb lenne . Látni még nem láttam együtt őket, csak a leírásokat néztem.
A nagy árkülönbség csak az újdonság miatt van szerintem, persze Neked kell dönteni . Ne hagyd egyikünk által sem befolyásolni magad ! Néhány hónap, vagy a hétvégi MM kuponakcióban biztos olcsóbb lesz a SONY is . Üdv. -
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Két tévét keresnék, a megadott paramétereket nem átlépve:
1. max 50-60 ezer forintig 32-40 colig. Full HD legyen, a lehető legjobb paraméterekkel. A tévének nem kell okosnak lennie, semmi különleges szolgáltatásra nincs szükség, kép legyen és hang! (nem fontos, hogy menő márka legyen).2. 150-200 ezer forint között: 45-50 col (maximum), Full HD (4k nem kell, sem 3D), minőségi képe legyen minden szempontból (a hang nem érdekel), leginkább egy Oppo médiajátszót szolgálna ki, tehát minőségi médiajátszóhoz kellene. Nem bánnám, ha kerülnénk az LG-Samsung vonalat (ez eg hülye becsípődés, de úgy sem fogok ilyen tévéket venni, ha ingyen adják, akkor sem). Maradnék a Panasonic -Sony vonalon, ha egyáltalán létezik nekik ilyesmi ennyi pénzért. Semmi okos tudásra nincs szükségem, és hát ugye beépített médiajátszóra sem.
Ma estig szeretnék ajánlatokat, hogy még meg tudjam úgy rendelni, hogy a héten megérkezzenek.
Használt is megfelelne, de itt a PH-n a legtöbben csak személyes átadással kínálják a használt tévéket, én viszont nem tudok érte menni. Ezért leginkább marad az új.Very köszönöm!
-
stilo18
addikt
válasz
csakaloki2 #20279 üzenetére
Gratulálok, nagyon nagyon jó tv - t vettél
-
-
molnigee
aktív tag
sziasztok, úgy 200-ig bezárólag milyen tv ajánlott ami VA paneles 49 col?
Az Samsung UE49MU6452-t néztem ki, ami 210 most, illetve Sony 49xe7077saep néztem még ami 179, és hétvégén lesz rá 10% minusz.Illetve ha van más ajánlott nagyon max 220-ig akkor írjátok meg köszi
-
Tengri
senior tag
válasz
Pro Koryak #20273 üzenetére
Nem tudom mennyire megbízható: összehasonlítás
másik teszt
összehasonlító video 2Szerintem jobb (szubjektív vélemény).
-
AL
addikt
válasz
Bagira01 #20248 üzenetére
Szia ! A tegnap írt árak ma már nem érvényesek, de hétvégén megint lesznek kuponnapok a MM - ban .
Lényeges különbség : 55xe8096 : Képfrissítés: 50 Hz ,Képjavító rendszer: 4K X-Reality™ PRO, Live Colour™ technológia, TRILUMINOS™ kijelző, Dinamikus kontrasztjavítás, Motionflow™ XR 400 Hz (natív 50 Hz).55xe8505 : Képfrissítés: 100 Hz , Képjavító rendszer: 4K HDR Processor X1™, 4K X-Reality™ PRO, Live Colour™ technológia, Super bit mapping™ 4K HDR, TRILUMINOS™ kijelző, Dinamikus kontrasztjavítás, Objektumalapú HDR-feljavítás, Motionflow™ XR 800 Hz
Tudomásom szerint ezek a mozgásra, a kontrasztra és a kép élességére vannak hatással . Természetesen az árkülönbségtől függ, hogy megéri e . Tegnap viszonylag jó árban volt, de mindennap és mindenhol más árat találsz . Üdv.
-
Yany
addikt
válasz
stilo18 #20264 üzenetére
Igenigen, nem is akarom most elvinni ebbe az irányba a beszélgetést, de a mozgóképfelbontással a sötét szoba sem fog semmit kezdeni. No meg, hogy ne offoljunk, jobban érdekel az immár VA panelre áttért XE széria és a vele összevethető 7-8000-es Samsungok képe.
Na jó, nem húztam tovább, berendeltem +2 év extra garival egy 55xe8505-öst.
Majd beszámolok róla, lehet, hogy egy logout blogbejegyzésben (ez már úgyis bevált), vagy egy rendes cikk formájában, attól függ, hogy mennyi időm lesz. Még az is lehet, hogy csinálok egy TechInt videót, a csatornát amúgyis jól elhanyagoltam mostanság.
ps.: amúgy tegnap még 2-3 helyen volt 260-ért, ma azok a helyek már drágán adják/nem adják, viszont edigitalon ma megjelent szintén ezen az áron. Egy ilyenre csaptam le.
-
Yany
addikt
válasz
stilo18 #20259 üzenetére
Igen és joggal be is támadott engem (bár nem megfelelő hangnemben) ott a fórumban az egyik tag, mert megkérdőjelezhető (MVA vs IPS miatt), de tanúm is van a tapasztalataimra, nem egyedül voltam az egyébként egyértelmű véleményemmel. Illetve a távirányítóval szemre lőttük be a számunkra legjobbnak gondolt beállításokat, semmiféle alapos mérnöki pontossággal kimért összehasonlításról nem beszélhetünk, ennél egy rendes tesztet/bemutatót én komolyabban szoktam venni (ld. TechInt videók, vagy cikkek az aláírásomban). Most ehhez képest kíváncsi lennék egy korrekt MU7000 vs XE8505 összevetésre. De úgy tényleg.
szerk.: azt is el tudom képzelni, hogy előfordulhatott egy kis panel lottery a Sony-nál és esetleg VA paneles példányt láthattunk. Ezt meg tudnám erősíteni, ha lenne rá időm, mert a srác, akivel néztük konkrétan a kiállítási darabot vette meg.
-
wierra
senior tag
válasz
speedygonzi2 #20258 üzenetére
Samsungul nem tudom hogy van, de a Pana "Intelligent Frame Creation" ill. "Tiszta mozgás" funkcióival lehet előidézni ezt a hatást, sportműsoroknál jól jön, filmek esetén viszont megszappanoperásodik tőle a kép.
-
stilo18
addikt
Kontrasztban kb hasonló kategóriák, a Sony hangya fasznyit nagyobb színtérrel rendelkezik, cserébe az MU7000 nagyobb fényerőt tol ki HDR esetén, illetve android mentes.
Érdekes tapasztalat amúgy amit írsz, hiszen az XD8505 tudtommal IPS paneles volt, aminek gyengéje ugye a kontraszt és a fekete, szemben a KS szériával ami az egyik legjobb kontrasztarányú sorozat volt az utóbbi időkben LCD fronton.
-
speedygonzi2
tag
Sziasztok,
TV vásárlás előtt állok, olvasgattam is már sokat itt, kaptam is jó ötleteteket.
Már kezdem sejteni hogy mit akarok úgy hogy pénztárca is megmaradjon.
49-50''-es UHD TV-t szeretnék.az egyik jelöltem a Samsung 50MU6122, ezt már 1x majdenm megvettem, de még érlelem.
Nem tudom hogy érdemes-e tovább keresgélnem, most is 150 köröl meg lehet venni.A másik amit ma "tanultam" meg hogy van egy jelenség, amit én eddig nem tudtam hova tenni, mert engem iszonyatosan irritált, de akinek próbáltam elmagyarázni (akár úgy hogy mellettem volt és ugyanazt nézte amit én) nem értette hogy mit akarok.
szóval a leirások alapján ez a "szappanopera hatás". Én nagyon nem szeretnék ilyet, kiráz tőle a hideg. Akkor inkább maradokt a 84centis Sony Trinitronnál...
Ezt ki tudom kapcsolni? Van valami ajánlatotok hogy mi válasszak ami tuti nem szappanoperás?
köszi,
Speedy -
Yany
addikt
válasz
stilo18 #20252 üzenetére
Milyen szempontok szerint jobb? Kb. másfél éve a feketéje és a mozgókép felbontása a gyakorlatban szabad szemmel láthatóan elmaradt egy 7000-es Samsungnak (KS7090) a Sony 55XD8505-öséhez képest (tapasztalat). Most változott a helyzet az MU vs XE szériák viszonylatában?
-
Tengri
senior tag
válasz
Pro Koryak #20254 üzenetére
Finoman szólva is "kapufa" a "benézés". A két 49"-os lett összehasonlítva, mert, (idézem magamat) "sajnos az 55"-ös nekem nem jó helyhiány miatt".
Mégegyszer a forrás: [link]
Majd legközelebb -
-
rizso
addikt
Urak!
Ezek mennyire használható cuccok? Megtartana egy 40"-es TV-t? Vagy érdemes picit többért valami ilyesmit venni?
-
Yany
addikt
válasz
Tengri #20247 üzenetére
Ennél azért olcsóbban hozzájuthatsz egy 55-öshöz is, ha XE-ből választasz. Nem hinném hogy nagy lenne a különbség a két évjárat között, de méretben mindig látni fogod az előnyét. Amúgy próbálom magam rábeszélni egy 9005-ösre (XE), de sok-sok tesztet, videót és értékelést elolvasva egyáltalán nem győzött meg, hogy 33%-kal többet adjak egy 8505-öshöz képest. A local dimming és a HDR nekem nem csak fölösleges, de a teszteket látva a local dimming még zavarna is. Egy kevésbé "fényes" de glóriáktól mentes becsillanó felület nekem (szubj.) jobban bejön, mint a glóriás részek a roppant alacsony "felbontású" LD mátrix miatt. Más különbséget meg nem látok, cserébe 260 helyett 360e Ft a 9005-ös.
Viszont a 8505-össel szembe meg egyszerűen nem tudok állítani egyetlen Samsungot sem, vagy csak én nem látom jól a kínálatot? Ha fogok 260e pezetát, tényleg nincs olyan Samsung, ami legalább hasonlóan jó képű lenne? Még a 7000-es MU-k is drágábbak, pedig állítólag 8000-esekkel vannak párban. Mit nézek be?
-
8nemesis8
veterán
Szia!
Te aztán fogyasztod a TV-ket. Nincs ott gond a hálózattal véletlenül?
Családban azért nem ez a tapasztalat (kopp-kopp), hogy nagyon halnának ezek a mai TV-k.
Egyébként megvettük a 49"-os verziót és már most nagyon imádjuk.
Amiben fontos abban picit jobb lett a 660-nál, ami eleve annó elég jó TV-nek számított.Szóval, köszi a segítséget és tényleg az aruházban is látható volt, hogy az 55"-nál nagyobb az oldalsó bevilágítás sötét kép esetén.
-
itomy
csendes újonc
Sziasztok!
Két tévére szűkítettem a választásom. Samsung 40mu6102 vagy 6452. Mégéri a plusz 30.000 et a 6452? -
rizso
addikt
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv!
Eddig használt Panasonic Quintrix képcsöves TV-nk, 12 év után feladta...igaz, már csak 1 évet kellett volna kihúznia a piszoknak, aztán új lakás, új tv.... Így most kényszerhelyzet van...tv kell, de még a régi lakásba, régi bútorra/ba. Ennek megfelelően a paraméterek:
Szélessége: max. 88 cm
Magassága talppal max. 65 cm
A tal lábai közt max. 80 cm távolság lehet, különben nem áll meg (tudom, elba**ott egy bútor)Elvárások:
1. Keret: max: 75.000,-
2. HD Ready, persze ha FHD, az se baj
3. USB pendriveról filmlejátszás
3. optikai vagy SPDIF hangkimenet az erősítőm fele (nincs hdmi rajta)Előny:
1. smart (YT lejátszás!!!)
2. wifi, ha valami csoda folytán lenne ilyen (bár az 1. pont ha megvan, akkor a 2. is)Ilyesmikre gondolok:
Sharp [link]
Toshiba [link]
Samsung [link]
LG [link]Szívem szerint az LG lenne a befutó (a Samuban annyira nem bízok ) a felszereltség miatt a Sharp/Toshiba...de azokat annyira nem ismerem.
Köszi a segítséget/javaslatokat előre is!
-
-
AL
addikt
válasz
8nemesis8 #20239 üzenetére
Szia ! Nincs tapasztalatom a mostani LG tévékkel . Az első LCD tévém volt LG, de az már rég volt . Az sajnos nem sokat bírt 1 év után garanciálisan cserélték . De ez ne riasszon el az LG - től, mert azon kívül még 6 más típust is cseréltem, ilyen a modern technika . És természetesen, ami elromolhat az nálam el is romlik . Szerencsére mindegyik garanciális csere volt . A legidősebb ezek közül egy SONY lett 4 évesen cserélve .
Olvasgasd az LG topikot, ott biztos lesz róla vélemény, tapasztalat . Néha az áruházak oldalain is vannak vélemények . Üdv. -
8nemesis8
veterán
válasz
#20221952 #20237 üzenetére
Azt ez a TCL elég bruálisan néz ki.
Alapvetően ahogyan jártunk a boltban, ez volt szimpatikus. (nem szoktam így vásárolni, mindig próbálok alaposan utána olvasni, most nem így megySzerintetek erre a 2,5-3méteres távolságra azért jó a 49" nem?
A linkelt tévé szimpatikus, de ha 49"-hoz vetem, akkor már árban nagy a differencia. Nyilván egyébként balgaság összevetni, de most az anyagi oldalát is kell néznem. -
8nemesis8
veterán
-
Bagira01
veterán
Sziasztok! Hd filmezésre meg xbox one/ps4 játékra keresek tv-t. Max keret 200-250e ft, ezt a sonyt néztem ki szerintetek játékra is megfelelő lenne?
-
törölt tag
válasz
8nemesis8 #20235 üzenetére
Mindkettő IPS, csak a 49 Direct-LED-es, míg az 55 Edge-LED-es.
Ha mindenképpen ebből kell választani, akkor inkább a 49, mint az 55, márcsak a Direct-LED miatt is.Azért azt megjegyzem, hogy az 55 nem akciós áráért inkább egy TCL U55X9006, ami fényévekkel jobb, már VA panellel van felszerelve (tehát sokkal jobb a feketéje, de az is igaz, hogy kisebb a betekintési szöge).
-
AL
addikt
válasz
8nemesis8 #20235 üzenetére
Szia ! https://www.displayspecifications.com/en/model/66f6b28 : Ezen az oldalon meg tudod nézni minden TV jellemzőit . A jobb felső részen lévő keresőbe beütve a típusszámot előjön minden lényeges adat . Ha jól látom nem egyforma a háttérvilágítása . https://www.displayspecifications.com/en/model/b1a7b29
Üdv. -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Van egy 42LA660-om, de azon agyalunk, hogy hálóba bemegy és veszünk a nappaliba egy UJ701-es modell 49 vagy 55"ban gondolkozunk.
Nézési távolság maximum 2,5-3 méterről lenne.
Megnéztük és nagyon klassz képe van ennek a TV-nek, ugyanúgy magic remote, amit nagyon szeretünk és a webos hát kicsit gyors a mostani netcast vagy mivel összevetve....Azt néztem, hogy 55 A+-os modell, míg a 49"-os nem, tehát véleményem szerint nem ugyanz a panel benne. Mit tudok erről mondani? Itt is jókat olvastam róla, 1-2 esetet leszámítva.
-
szallasi007
őstag
Sziasztok,
erről a tv-ről mi a véleményetek?
Samsung QE49Q7FAMTXXH - ps4 pro és 4k filmnézés menne rajta leginkább. Ha van korábbi modell ami szerintetek megéri az árát ne tartsátok magatokbaAz LG OLED-je meg még nem eldöntött de 55"-öst nem akarok igazából
-
Yany
addikt
Sziasztok, lényegretörő leszek:
Ha 350 körül egy 55xe9005-öst néztem ki, van jobb vétel? Nekem egy Samsung lenne a legszimpibb, de az új modellek közül nem vagyok képben melyek a jó ár/értékűek. Egy 46F6500 tulajként (4 éve) kialakult bennem, hogy mit jelent a 100% gondtalan TV-zés (Plex, Screen mirror, DLNA, MKV+Xvid, Sub/SRT kezelés, youtube, stb). Na, ennek keresném korszerű utódját és az Androidros smart rendszerről elég sok nem túl jó véleményt olvasok, hogy ha van hasonló képminőségű, de Samsung, akkor legalábbis megfontolnám. LG-nek jön be a legjobban a smartja, de az IPS miatt nem erőltetem. Az 55MU9002-es méltó alternatíva ugyanebben az árban? Mi a 9002-9005-9009 között a különbség, mert a típusszám ugyan alig különbözik, de az áruk elég durván más.
Előre is köszi minden segítséget.
-
8nemesis8
veterán
Az nekem picit borsos ár.
Azon agyalunk, hogy hálóba bemegy a 42la660 és veszünk a nappaliba egy UJ701-es modell 49 vagy 55"ban gondolkozunk.
Nézési távolság maximum 2,5-3 méterrőllenne.
Megnéztük és nagyon klassz képe van ennek a TV-nek, ugyanúgy magic remote, amit nagyon szeretünk és a webos hát kicsit gyors a mostani netcast vagy mivel összevetve.... -
AL
addikt
válasz
donlacaone #20215 üzenetére
Szia ! Ezen az oldalon a jobb felső sarokba beütve a típusszámot meglátod a fontos infókat : https://www.displayspecifications.com/en/model/6045124
A Samsung topickban nézz körül, hátha írnak róla . Üdv. -
AL
addikt
válasz
8nemesis8 #20216 üzenetére
Szia ! Jól látod . 2017 - es modelleknél már csak 1 - 2 készülékben van 3D . Azt mondták "nincs rá igény " .
Furcsa, ezek szerint, ha a mostani készülékünk elromlik dobhatjuk ki a filmjeinket . A most kapható készülékek közül csak a Panasonic 780 - as sorozatnál tudom biztosra, hogy van 3D és ez nagyon jó készülék .
A minőségéhez képest viszonylag elfogadható áron . Az 50 - es 300 , az 58 - as 350 körül van . Üdv. -
szabeska
addikt
Sziasztok!
TV-t vásárolnék, a következő kritériumokkal:
- 49-55"
- 4K
- max 210k huf
- VA (jobb fekete)
- felhasználás: 50% film, 50% PS4proEddig a Samsung 6102-t néztem ki, de visszaolvasva láttam, ajánlottabb a 6452 (ez tényleg az usa modell, 7000-es széria európai megfelelője?) Hogy a keretben maradjak, feláldozom az 55"-os méretet a 49"-50"-ért cserébe
Inkább a minősége legyen jobb.
Szeretném a lehető legjobb készüléket megvenni, pár évre
Szívesen hallgatok egyéb alternatívákat is
Köszönöm!
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni öcséméknek egy tv-t, az alábbi paraméterekkel:
- FHD/UHD
- wifi, smart
- HDMI (bár gyanítom ez már mindegyikben van, max a db szám más)
- legyen szép képe - nem tudom mennyire van értelme ebben a kategóriában a HDR és társai hívószavaknak
- nem árt, ha nem a legrosszabb a hangzása, de nem kell semmi extra harman/bose/stb súlyos felárért
- maximum 90-100cm széles legyen a tv, tehát ilyen 40" körüli képátló lenne az ideális (nagyobbat akartam, de nekik az kényelmetlen valamiért)
- lehessen fali konzolra szerelni - kb ez lenne az elhelyezés
- ár max br 100-150kTV mellé kompatibilis kihajtható konzolra is kérnék tippeket, köszi!
-
Kostis74
csendes tag
Kostis74
(újonc)
(Szerkesztés)Tisztelt urak
Két modell között kell választanom
az egyik :
Samsung 65MU8002 Smart LED Televízió, 163 cm, 4K Ultra HD
A másik :
Samsung 65MU9002 Ívelt Smart LED Televízió, 163 cm, 4k Ultra HD
Érdeklődnék,hogy melyik lenne a jobb vétel ,illetve mi a különbség a 8 as és 9 es széria közt?
Köszönöm
-
Quaresma
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi két típus közül szeretnék vásárolni a mai nap:
- LG UJ701V
- Samsung MU6402Mindkettőről jókat írtatok a fórumban. Árban most az LG kedvezőbb. (az 55-ös van a samu 49-es áráért)
Méretben 49 és 55 aminél még vacillálok, gondolom attól még, hogy más a méret a panel stb ugyan az, jól gondolom?Segítene valaki egy gyors tippel, hogy a tapasztalatok alapján melyiket érdemesebb megvenni?
Köszönöm
-
VHtech
újonc
Sziasztok!
Most jelenleg TV vasarlas elott allok, es ahogy latom itt a forumban, nagyon sokan ertetek a TV-hez. Szoval szeretnem kerni a segitsegeteket.
Jelenleg ket 40 inches modellen vacilalok. Az egyik a Samsung UE40MU6452 (-154e Ft) a masik pedig Panasonic TX-40EX700E (160e Ft). Ti melyiket ajanljatok? Illetve a 40 inches Samsung MU6452-on VA v IPS(v PLS) panel van, vagy a Samsung panel lottoja miatt nem lehet tudni?Elore is koszi a valaszotokat!
-
joiner007
aktív tag
válasz
donlacaone #20215 üzenetére
Szia. Én 3 hete vettem médiamarktban, az enyém VA paneles
-
SZATA
senior tag
Üdv!
Egy 17m^2-es szobába keresek egy jó képminőségű smart TV-t.
2,5 méterről nézném és a nap nem süt közvetlenül a TV-re – amennyiben ez fontos lenne.
STB-szal veszem az adást, a tuner rész annyira nem lényeg.
7-8 évvel ezelőttről jó tapasztalataim vannak az LG tévékkel, akkor 2-3 darabot is vettem belőlük. A többi márkát nem is igazán ismerem.
Én 43"-os méretre gondoltam.Az előző lakásban az előd egy LG 32LK530 volt, ami nekem bejött – bár nem tudom milyen paneles. Emellett van egy régebbi S-PVA monitorom, amit szintén nagyon szeretek.
Először LG-ben gondolkodtam, de az IPS kontra VA panel (betekintési szög vs. kontraszt) különbség elbizonytalanított, hogy milyen is kell nekem.
A másik ilyen függőben lévő kérdés, hogy maradjak az eredetileg eltervezett Full HD vonalnál (43LJ594-624), vagy a jobb processzorok és ezáltal gyorsabb smart rendszer miatt váltsak a 4k-ra (43UJ6307-635-6517)? Jelenleg szinte biztos nem használnám ki a nagyobb felbontás előnyét.
Szóval milyen TV-t vegyek kb. 130 e forintos határig?
Válasszak most a maradékból, vagy várjam meg amíg megjön az idei széria – várhatóan drágábban? -
8nemesis8
veterán
Rákerestem erre a 49"os LG-re, de alig volt találtam a fórumban.
49UJ6517
Mi ennek az oka?Jelnleg egy LG 42LA660 3D TV-nk van otthon.
Jól látom, hogy a 3D funkció szinte kihalt a mostani TV-kben vagy rossz modelleket nézek? Nem fontos, mert feleségem nem is bírja, így félévente nézünk 3D filmet.Ez menne a hálóba és kellene valami nagyobb a nappaliba. Ezért nézelődök.
-
donlacaone
csendes tag
Sziasztok
Nem tudjátok véletlenül, hogy ez a TV - IPS vagy VA?
samsung 55 mu6452Media Marktban 220-ért akciózzák.
Hasonló áron (250-ig kb) melyik 55 colos 4K tv-t ajánlanátok, ha nem ezt? Menjek lejjebb méretben inkább, hogy normálisabb legyen?Köszönöm szépen
-
Lamberd
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni 40-45 colos méretben melyik gyártó adja a legszebb képű LED tv ét. Plazmárol váltanék. Ebben a kisebb méretben nem találtam oled tv-t. Keresek egy olyan Ledet aminél nem érzem hogy nagyon vissza léptem kép minöségben. Max 200- 300 szeretnek rá költeni. Nagyobb méret nem jöhet szóba a helyi adottságok miatt.Lambi
-
stilo18
addikt
válasz
csakaloki2 #20212 üzenetére
Majd azért pár sort írjál róla
Gratulálok hozzá!
-
stilo18
addikt
válasz
csakaloki2 #20208 üzenetére
Jobb lesz, mint a Q7.
Kicsit kisebb színterű ugyan a KS9000, de nagyobb fényerővel rendelkezik és az utóbbi idők legjobb kontrasztarányú Samsung tv - je volt...sőt.. -
Drexler22
csendes újonc
válasz
Partizan182 #20166 üzenetére
-
Partizan182
senior tag
válasz
csakaloki2 #20208 üzenetére
Kb ugyanaz. Jobb csúcsfény, kisebb HDR színtér, többi megegyezik. Meg ugye ívelt, ennek vannak előnyei/hátrányai.
-
csakaloki2
csendes tag
-
stilo18
addikt
válasz
Partizan182 #20206 üzenetére
Én sajnos nagyon kicsi esélyt látok, hogy az a KS9000 már nem vissza csomagolt tv...
-
stilo18
addikt
válasz
csakaloki2 #20197 üzenetére
Nekem picit másabb a véleményem, mint Partizannak..
A KS9000 jobb tv szerintem, mint az XE9.
HDR - nél majdnem kétszer akkora fényerő, illetve nagyobb színteret is tud megjeleníteni, mint a Sony.
A többi paraméter szintúgy kiváló LCD szinten mind a két készüléknél./Nem vitának szánom/
-
hais42
csendes tag
válasz
csakaloki2 #20199 üzenetére
Az 55XE a Sony-nál olcsóbb, minta 49XE az Alza-nál. Ragaszkodsz a 49-hez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone-t használók OFF topikja
- Subaru topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest