Hirdetés
- Google Pixel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Még annál is nagyobb akkuval érkezik a Redmi K80 Ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dvd_R+
őstag
válasz
gulyasa #60968 üzenetére
gulyasa: Igen Telekom, hossza nézelődés után a legjobb konstrukcióként kínálta amit találtam, relatíve "olcsón" kapom az előfizetéseim mellé, ráadasul a tarifám is csökken 2 évre 48k-valszóval kb 300-ba van a tv így
de ha a tarifa csökkenést nem kalkulálom bele akkor 340
Illetve látom, hogy sikerült neked is ennek a kisebb 48" mérete mellett döntened
ha az én hosszas tépelődésem egy kicsit is hozzá segített akkor szívesen
alaves: Kösziezt nem tudtam, tehát ha akárcsak 1 pixel hiba van a 3 év alatt v agy kijelző beégés akkor az LG jön házhoz és itt előttem cseréli ?
-
dvd_R+
őstag
CX-et 300-330K között tudnék szerezni 1év garival
De azt hiszem megszületett a döntés, 339K -ért tudom megvásárolni bontatlanul 3év garival
OLED55C11LB ezt tehát a C1-es verziótez tűnik a legésszerűbb döntésnek, 2021-es legújabb model, CX-hez képest ha jól látom apróbb javítások és gamer funkciók lettek hozzá adva (marketing) gondolom én
Illetve Rtrings-en 2 review-ben is szerepel ez a tv
az egyikThe 5 Best TVs For PS5 - Summer 2021
Updated Aug 13, 2021
[link]
ezen belül TOP1 -re jelölték
Best OLED TV For PS5: LG C1 OLEDA második cikk pedig The 3 Best LG TVs of 2021
Updated Jul 19, 2021
[link]
És itt is top 1-re hozták kiígy összegezve azt hiszem beszerzési ár / igények / gari / minőségben a legjobb döntés
de ha hülyeséget írok kérlek titeket tereljetek jó útra
Addig is én leadok egy rendelést a C1-re -
dvd_R+
őstag
válasz
Csandi #60959 üzenetére
Értem
Rtrings-en kerestem róla valami tesztet, de csak a OLED55CX6LA -ról találtam
ott viszont amit írnak, negatívumként azok a következők:Risk of permanent burn-in.
Only decent HDR peak brightness.
Doesn't get bright enough to combat glare.
Lower-frame rate content stutters. (főként filmeknél)Gondolom én ha a cx6la ezek a negatív dolgok akkor a CX3 esetében is ezek fenállnak
Samsung QE55Q80AATXXH esetében pedig a következők
Low contrast ratio that makes blacks look gray.
Mediocre local dimming feature.
Our unit has uniformity issues.Összeségében az LG CX6LA 8.8 pontot kapott, a samsung 7.7-et
Az oled esetében félnem kell a beégéstől ? ez garis probléma ? illetve ha ilyen előfordulna és garis gondolom hónapok mire kapok egy új tv-t vagy javítják ?
-
dvd_R+
őstag
válasz
alaves #60955 üzenetére
Értem köszi
még egy utolsó bugyuta kérdés..
Ha jól látom ez az LG amit ajánlottál 2020-as model
amit én néztem Samsungot az 2021-es
ennek ellenére, hogy 1évvel újabb konstrukció (úgy hogy a tv iparban ha jól tudom 1 év alatt nagyon sok fejlődés van) még így is jobb választás a 2020-as LG? -
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, és szeretnék egy kis segítséget kérni
Jelenleg egy Samsung QE55Q6FAM [link] "szélesvásznút" nyúzok
Amivel meg is vagyok elégedve, mert amikor vettem ez egy elég jó tv-nek számított Rtrings.com részletes teszt alapján, mindenre 7-8 pontot kapott a 10 ből
Egyébként Netflix, HBO GO, ritkán Tcom IPTV, és youtube-ra van használva illetve konzolok használatára (PS4 PRO, Nintendo Switch, XBOX)
Azonban most befutott hozzám is egy PS5 és ide kellene a HDMI 2.1, 120 FPS 120HZ
így tv-t kellene cserélnemTehát a felhasználási mód teljesen megegyezne a fent felsoroltakkal csak mostmár PS5-re is lenne használva.
Szeretnék egy nagyjából olyan kaliberű tv-t vásárolni mint anno a maga idején a fent említett jelenlegi tv-m
Amit kinéztem (és nem tudom, hogy ez ilyen kalibernek számíte..)
QE55Q80AATXXH [link]
De meghallgatok bármi mást (SONY, SAMSUNG, LG) fronton
Tv-re szánt összeget illetően örülnék ha 250-330 között megállna a dolog
csak újKöszönöm előre is a válaszokat/tippeket
-
dvd_R+
őstag
Üdv,
A két tv közül melyik a kevésbé "trash" ?UE32EH5000 vagy UE32C5000QW
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni tv vásárlással kapcsolatban.Jelenleg SAMSUNG UE48H6400 Tv-m van és szeretnék 4k tv-t többek közt ps4 pro miatt, 4k-ból is azt ami HDR-t tud mert elvileg az a jó ps4 pro miatt
Tv nézésre , Filmezésre Pc-ről való megosztással , smart funkciók (youtube többek közt) ilyesmire lenne használva a tvEz a két tv készülék közül melyiket válasszam ?
SAMSUNG UE55MU6102
SAMSUNG UE55MU6502 (ívelt)Azért ez a 2 közül szeretnék választani mert Telekomtól lenne a tv és ár érték arányban ez a keret.
Ha esetleg mind kettő nagyon nem ajánlott és vagy a jelenlegi tv-m től semmivel sem jobbak sőt rosszabbak akkor nyugodtan írjátok azt.
Viszont ha előre lépés a jelenlegi tv-től bármelyik vagy akár mind kettő és a fentebb leírt felhasználási kört kielégítik akkor kérlek titeket indokoljátok meg melyiket és miért válasszam
Köszönöm -
dvd_R+
őstag
válasz
interstate76 #10897 üzenetére
Értem hát akkor inkább maradok a drágábbnál mert legalabb 2-3 évre tervezem a tv-vel, igaz hogy egy ilyen hajlított vagy hogy mondják neki
tv jobb lenne.. de az most nincs szóval ez a k7000 lesz
vr-t még nem próbáltam
-
dvd_R+
őstag
válasz
interstate76 #10895 üzenetére
Okés rendben köszönöm a választ, az egyetlen probléma hogy nincs belőle most a telekomnak.. hívtam őket de azt mondta a ügyfélszolgálatos hogy nem tudja sajnos megmondani mikor lesz belőle
-
dvd_R+
őstag
válasz
#94529552 #10892 üzenetére
Nem értek a tv-k hez ezért is írtam ide hogy hozzáértő szakemberek vagy hobby-ból hozzá értő profik mondják meg nekem a tutit
Én csak abban vagyok biztos hogy nem szeretnék venni olyan tv-t ami 4k de mégse olyan 4k ami 4k. csak azért hogy4k-m legyen, ha már veszek olyat szeretnék ami jó is de fentebb leírtam mindent
Valaki segítsen -
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok és ebben szeretném a segítségeteket kérni, jelenlegi tv-m amit lecserélni szeretnék Samsung UE48H6400 [link] tökéletesen megvagyok vele elégedve, de a csere oka az hogy 4k-ra lenne szükségem egyenlőre még csak a PS4 Pro miatt
Viszont nem cél hogy horribilis árakat költsek rá, itt jött képbe a telekom, jelenleg van 2db 4k-s tv a kínálatukban amit tv szolgáltatás mellé lehet kérni kamatmentes havi törlesztésre (nekem ez pont jó is lenne)SAMSUNG UE55KU6000 [link]
SAMSUNG UE55KS7000[link]
Ez a 2 tv lenne, ebben szeretném a hozzáértő véleményeteket kikérni, a kettő közül melyiket? vagy egyiket se mert annyira rosszak ?Előre is köszönöm a válaszokat
-
dvd_R+
őstag
Eltudok menni media markt euronics vagy nem tudom.. megnezni igazából az a biztos , és egyet értek azzal hogy az a 1-2cm káva és talp , de pont az adja meg a végleges külsőt a tv nek és ha az nem tetszik színben vagy formában akkor megette a fene mert lesz 1 bazi nagy tv-m amire mikor rá nézek az az érzés fog el nem tetszik de jólvan az
és az meg már nem jó..
-
dvd_R+
őstag
Rendben értem hát így összegezve mindent úgy döntöttem hogy akkor Samu árban is jó a havi részlet is a legolcsóbb külsőre tetszik és akkor általatok leírtak alapjan tökéletes aztán majd 1-2 év múlva inkabb 2
majd egy akkor már elfogadható jó minőségű 4k 55" tv-t választok
Mert az az igazság a mostani 32" samu már eléggé elavult és rezeg recseg a hang is valamiert 1 hete kezdte el csinalni szóval cserélni szeretnék mindenkepp.. Köszönöm még 1x mindenkinek a segítséget -
dvd_R+
őstag
válasz
#94529552 #5893 üzenetére
Értem akkor a samu 48" lesz aztán majd 1-2 év múlva lecserelem valami jobb minőségű 4k-ra 55"ra mert ugye jön a 4k ps4 és xbox one 4k is
addig remélhetőleg a 4k árak is elfogadhatóbbak lesznek minőségi 4k tvk re értem
Köszönöm mindenkinek a segítséget aki hozzá szólt a témához
ui: remélem nem nyúlok mellé ezzel a samu 48-al -
dvd_R+
őstag
válasz
#94529552 #5893 üzenetére
Értem
igazából szóba jöhetne UE55KS7000SXXH ez is .. ha nem 150k lenne a kezdőrészlet..
a 2" col nem tudom mennyire lényeges szóval ja az lesz elmegyek és megnezem élőben
viszont ha nem nagyon észrevehető akkor inkabb samu a + tartozékok miatt + mert jobban tetszik a desginje is..
Annyi még hogy az általam linkeld 3 trágya? -
dvd_R+
őstag
válasz
#94529552 #5885 üzenetére
Értem
viszont az előző hozzászóló pedig sony , pana-t ajanlottilletve a samu csak 48" sokat szamít az a 2" ? és ha választok akkor persz a + tartozékokkal lehet érvelni de nem a miatt szeretnék valamit választani mert kapok hozzá + ajandek 2 szemüveget vagy egy smart taviranyitot hanem maga a tv miatt amit tud
másik dolog ha jól értem akkor a pana és a samu között az áron kivül és a 2"-on kivül nincs nagy külömbség? mármint h nem jobb maga a tv ? mert ha nem akkor eddig a samu a nyerő mert nem is tetszik a panasonic kinézette..
az az ezüst kerett olyan 2004 es évek beli..
Az lg meg ha jól értem túl van árazva de ha az árat nem nézzük az jobb választás lenne mint a samu ?
egyébként az lg külseje sem tetszik se a színe..El Gringo: az nem gond ha 300+ os a tv ha jobb választás , szóval ha van más alternativa ami esetleg jobb csak drága az nem gond
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni tv vásárlás előtt álok és nem tudom milyet is szeretnék..
Ha most azt kérditek hogy mi a fontos nem tudom.. így most "mezei" felhasznalóként azt mondanám
" Legyen 4K , 3D , SMART , ívelt és 48" minimum " de ez így gondolom túl drága
És nem szeretnék elrugaszkodni a realitástól a anyagi szempontból sem. Másrészről pedig úgy vásárolnék tv-t hogy a telekom kínálatából mert oda van tv előfizetésem és így "olcsóért" 0% thm havi részletre hozhatok el készüléketMárka szempontból Samsung párti vagyok ( ne kérdezzétek miert) persze nem muszáj azt ajanlottok mert ha a telekom kinálatában van más márka jelzésű tv ami sokkal jobb és legjobb választás akkor azt választom
Ami lényeg hogy minimum ilyen 46-48" legyen minimum és max 52" ig szeretnék
4K jó lenne azt hogy miért nem tudom.. de ha most az a new feautre technology akkor miert ne..
3D jó pofa és van egy másfél éves kislanyom szóval az se gond ha van
Smart az gondolom szinte mindegyikben már alap..
ívelt ? jó kérdés nem tudom ezt sem
Szóval nem tudom.. igazából azt szeretném hogy bökjetek oda a legjobb választásra a jelenlegi telekom kínálatbólAmi pedig itt lenne [link]
Egyébként jelenleg egy 2010-ben vásárolt Samsung UE32C5000QW típusú tv-m van
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok !
Nagyon nem értek a témához ezért is kérnék segítséget tv vásárlással kapcsolatban.
Szóval a vásárlás nem mindenáron történne. Kizárólag ha van jó választás , illetve még egy kitérium ami eléggé leszűkíti a lehetőségeket az pedig hogy a telekom kínálatából kellene választani ( mint írtam nem létszükség a vásárlás csak ha van olyan amire azt mondjatok hogy ez egyébként is egy jó darab és érdemes ezt választani)Azért csak a telekom kínálatából mert az iptv előfiztésem mellé lenne választva és így nem kell egyben 2-3x száz e ft ot egyben kifizetnem hanem kamatmentesen havi pár e ft ért elhozhatom
Az igényeim gyakorlatilag nincsenek .. mert mint írtam nagyon nem értek hozzá .. most írhatnam hogy ivelt 4k smart 3d 65" és akkor gyakorlatilag a jelenlegi legtöbbet tudó tv-t vehetnem meg amivel biztos nem nyulok mellé csak ez kb 3Milló ft
De azért h mégis írjak valamit az igényekről , méretben 48" - 55" gondoltam , Smart , ja és samsung párti vagyok (nem tudok érvelni h miert) de ez persze nem azt jelenti h csak azt vennek szóval amit ajanlottok
az hogy 3d , 4k és hogy ivelt ? ezekre nem tudom a választ . Jelenleg mi fontos ?
igazából mindegyiknek örülnék ha benne lenne
de annyi pénzem nincs rá. szóval hajlandó vagyok kompromiszumot kötni magammal tehát a legfontosabb ellöször is hogy van e értelmes választás a telekom kinálatából amit ajánlottok 48-55" ba ?
[link]Előre is köszönöm a választ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- PlayStation 5
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest