-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
scrtaft
tag
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene hátha hallottatok vagy tapasztaltatok ilyet.
ASUS RT-N12 D1 karira vettem. Nem is volt vele gond, feltoltam a legfrissebb firmware-t rá beállítgattam és ment is szépen.
Most viszont valami van, mert eldobja a netet. Csak ha újraindítom ki/bekapcs vagy ha rájelentkezek és kikapcsolom a netet meg vissza akkor lesz ismét net.
Naponta többször eldobja. Amikor hazajövök 100% hogy nincs net. Ha elkezdek online gamelni 20min és ledob. Megcsinálom a resetet aztán megy megint egy darabig.Nézegettem a DD-WRT és Tomato firmware-ket de nemigazán győztek meg, hogy frankón működne ezzel a D1-el.
Valami ötlet, mit tudnék kipróbálni? Cabel modememre van rákötve és az tuti jó mert visszaraktam a régi 520GC-t és azzal nincs gond.
Lehet lesz lehetőségem visszacserélni akkor szerintem egy TP-Link TL-WR1043ND próbálok ki remélem az stabilabb.
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv
-
scrtaft
tag
válasz
Gubek-Einste #30326 üzenetére
Sziasztok.
Köszi a válaszokat.
Akkor az ASUS-t ajánlod? TP-Link nem olyan jó? Látom ASUS-nak jobb antennái vannak mondjuk amim most van azzal meg voltam elégedve pedig nem mai darab.
-
scrtaft
tag
válasz
scrtaft #30323 üzenetére
Hello
keverem a szezont.
több órás böngészés és elemzés után rájöttem, hogy a x43 végűek a APC-k. Acces Point Client.
Az előbb rossz sort linkeltem be a 743-hoz.
Wireless Modes: Client Router / Router / Repeater / Bridge with AP / Client
Ha veszek 841 vagy 842-est és DD-WRT firmware-t dobok rá akkor is tudja a Client módot gondolom. Mert akkor eldőlni látszik.
-
scrtaft
tag
Sziasztok.
Van két Asus WL-520 GC routerem és össze vannak kötve WLAN-on keresztül. Az egyikre DD-WRT firmware van felpakolva és így tudja a Client/Bridge módot. Ez ki van rakva az előtérbe és egy NAS pörög róla file megosztóval.
Az egyik ASUS nem az enyém vissza kell szolgáltatnom.
Olyan routert keresek ami tudja a Client módot és van neki LAN csatlakozója, mert a NAS azt használja.
10k körül szánnék rá de lehet olcsóbb is.
Nézelődtem és ezeket találtam Client módos ruter gyanánt.TL-WR743ND Wireless Functions: Enable/Disable Wireless Radio, WDS Bridge, WMM, Wireless Statistics
TL-WR843ND Wireless Modes: Client Router / Router
Ha jól értelmezem a 843 nem tud AP lenni. Mert azt még nem döntöttem el melyik lesz a Client a régi Asus vagy az új TP. (az asus el szokta dobálni a netet)
Vagy van esetleg valami ötletetek, hogy tudom megcsinálni. TP-nek ahogy néztem elég nagy a választéka. Van valahol leírás, hogy áll nekik össze a terméknév? 841 és 842 között a dif, vagy N és ND között.
Segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged