- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stema
tag
válasz
petyuska74 #77185 üzenetére
https://www.wincity.hu/tp-link-4g-modem-wireless-router-n-es-300mbps-1xwan100mbps-3xlan100mbps-tl-mr6400
-
Stema
tag
válasz
petyuska74 #77180 üzenetére
Garazsban ugyanannyit tud mint a mobilom.. majd forgatgatom az antennakat de egy picit nezegettem es nem tunt ugy h jobb lesz pedig erosebb jelre szamitottam, gondoltqm hatha ki lehet maxolni. 5-12mbit kozt ugral a letoltes es feltes 5 mind2vel. Digi mind2 keszulekben. Olyan helyre vettem ahol 1mbittel ment csak telorol, de meg nem tudom ott kiprobalni, majd meglatjuk.. meg ott lehet veszek hosszabbitot es az antennat felteszem tetore v ilyesmi. Es utana nezek hatha van vmi segedlet h jo fele nezzenek.
Jelerosseget 100%ra irja, sztem itt ennyi a max. Q routerrel 8-12 kozt ugral. Telon 4/5 az erosseg, de total uazok az eredmenyek. Masik helyen nem volt ennyi palcam, mint irtam, meglatjuk
-
Stema
tag
válasz
petyuska74 #77180 üzenetére
Elegge gyer a kinalat, de epp most megyek atvenni, a heten rendeltem tplink mr6400asat. A kulso antennai a 4g-hez vannak es cserelhetok (a v4es verional). Digis kartyaval akarom hasznalni, lehet egy ora mulva mar tudok vmit mondani. Wincitynel 24 szallitassal es a v4es van nekik (elvileg)
-
woodworm
veterán
válasz
petyuska74 #72692 üzenetére
A 3-ason a wan port lesz a szűk keresztmetszet. A gigabitből nem marad csak 90Mbit, wifin is ennyit fogsz elérni, hiába az ac. Míg gigabites router esetén a wifi lesz a szűk keresztmetszet, az pedig ehhez hasonló 2x2-es, ac-s routerek esetén akár 300-400 Mbit is lehet a másik oldal lehetőségeitől függően.
A 3G és a 4-es között különbség az utóbbi hátrányára a töredék méretű flash, fele ram, usb hiánya. Lehet most nem tűnik annyira eget rengető különbségnek, de a 3G az olcsósága mellett a custom fw-k miatt kapós. A gyári fw-vel könnyű valamilyen korlátba ütközni, onnan nincs kiút, csak a cseréje, ami a 4-esre nincs.
Az általad linkelt routerek mind 10/100-asok, mindemellett egy kicsit túlértékeltek is. Ha kell az ac, akkor tp-link archer c5v4 vagy asus ac57u, utóbbi hasonló hardverre épül, nem sokkal drágábban mint a xiaomi 3G/4, itthoni garanciával, gyorsabb szállítással. Mondjuk egy kicsit több, mint a keretösszeg.
-
woodworm
veterán
válasz
petyuska74 #72690 üzenetére
Elméletileg nem sokáig vannak már a diginél a kisebb csomagok, ebben az évben szeretnék befejezni az optikai hálózat fejlesztését. Utána mindenhol gigabites előfizetés lesz.
Ha kinti rendelésben gondolkozol, ne a Xiaomi MI 4-est rendeld, hanem a MI 3G-t.
-
válasz
petyuska74 #59756 üzenetére
Ehhez a nethez már gigabites portokkal rendelkező típus kellene.
Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott) -
joe2005
senior tag
válasz
petyuska74 #4418 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged