- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddict
senior tag
Én sem értem mit parázol, max. ha nem megy majd raksz rá egy jobb (valójában jobban irányitott) külső antennát.
Igazából ilyen gond csak azoknál a (tipikusan 2.4/5 Ghz-es két sávos) routereknél lehet, amiknél nincs lehetőség külső antenna csatlakoztatására. Ezeknél, ha nincs elég jel max a router áthelyezése segíthet.
Pl. a VSAMSUNG által megadott két típus (Netgear WNDR3700, Linksys WRT610N) pont ilyenek.
VSAMSUNG
Ha ezekben a routerekben gondolkodsz, vedd be azt is a számításba, hogy ezeknél a routereknél nincs lehetőség külső antenna csatlakoztatására, ami esetleg gond lehet, ha
akadályok vannak a WiFis cuccok között (Ha nincs akkor meg a kábel mindig stabliabb gyorsabb lesz).
Még egy érv amit a multkor kihagytam (külön switch felé): Ha tényleg komolyan munkára szánod amit tervezel akkor nem éppen előnyös, hogy nem marad szabad portja a router(switch)-nek. Mondhatod azt, hogy akkor majd a bővítést egy extra switch-el megoldot. Ekkor viszont minden ami a switch mögött lesz osztozni fog adott esetben a router azon portjának a gigabitjén ahova a switchet teszed. Szóval komoly munkára tervezett környezetben egy nagyobb switch szabad portokkal előnyösebb lehet. -
FixY67
senior tag
Szerintem erre nem nagyon kapsz érdemi választ. A routert már megrendelted, ha megjön kipróbálod. Ha megy jó, ha nem, akkor lehet kísérletezni. De mondom még1x: _szerintem_.
Egyébként abból ítélve, hogy nálam egy asus wl500g házgyári lakásban átvisz három betonfalat, neked meg egy ablakba kitett (mondjuk ha odasüt a nap, akkor nem biztos, hogy jó ötlet az ablak) routered lesz, talán felesleges a plusz antenna. -
Beri
addikt
Igen, olyanom van. Soha nem volt semmilyen csatlakozási problémám (win xp, win7, linux alól sem), próbáltam már pár eszközzel, hibátlan. Egyedül a lakótársam packard bell notijába szerelt dzsunkawifikártya nem szereti a wpa2-t, de ez nem a router hibája.
VSAMSUNG: Csak belső hálón mozgattok sok adatot? Mert ha igen, akkor tényleg egy switch a megoldás (ha már szegény netgear nem bírja a gyűrődést), így lesz a legkevesebb a hibalehetőség LAN-ban. Kifelé meg rászúrjátok a switch-re a routert is és voilá, "csak" a net száll majd el, ha megfekszik a wndr3500. Persze illik statikus ip-t adni a gépeknek, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest