Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kali

legenda

válasz Gejza1981 #34900 üzenetére

amennyiben a csak a kábeles átviteli sebesség számít, úgy talán a tl-wdr4900 lesz legközelebb a 1000-es nethez.

• kali

legenda

válasz Gejza1981 #34897 üzenetére

szia,

a hardveres kiépítéseket megtalálod a téma összefoglalójában, így azokat nem írom le külön, de a lényeg, hogy én szempontul venném, miszerint van/lesz 3 antennás ellenoldali wifi modul, ami jobb, mint 2*2:2 mimo képességű, mert akkor az dönthet a 3600-as és a többi között - nekem például nincs jelenleg, ezért vettem csak 3600-ast -, illetve bizonyos esetekben kihegyezve a wifi szórás az 5 GHz sávra, mint például a 4900-as esetén, ahol a 2.4 GHz belső antennát kapott - ellentétben a 3600-as és 4300-as 2.4 és 5 GHz külső osztottjával -, így gyengébb és problémásabb lehet 2.4 GHz szórás, mivel szélsőséges helyzetben az egész router mozgatanadó, mert a külső antennákon csak 5 GHz megy, de cserébe utóbbi szórása jobb az elődöknél, mivel a teljes 5 dBi értéket az 5 GHz kapja.
    az rt-n65u érdekes jószág, mert a ralink cuccokat fenntartással kezelik néhányan, nem is annyira elterjed, de a munkabírásával nincs gond, én szeretek vele dolgozni, ha ilyet kell letelepíteni, és a belső antennák ellenére is aránylag jó a szórása.
    5 GHz sávon ez is jobb (3*3:3) mimo képességű, mint 2.4 GHz alatt (2*2:2).
    vedd tehát alapul, hogy melyik mennyire lenne/lesz kihasználva, ár/érték arányban melyiket érdemes választanod, érdemes ráfizetned a többletet a drágábbakra, vagy esetleg nem, mert amivel többet tudnak, azok nem lennének kihasználva, és dönts úgy.
    fontos még tudni, hogy nincs olyan, amelyik tudja a gigabites wan <-> lan átvitelt, mindegyik alatta van kicsivel, nincs is olyan router jelenleg még a legdrágábbak között sem, amelyik maximálisan kihajtaná a szabvány felső határát, de közel van hozzá, hozzávetőlegesen olyan arányban, mit a legjobb 100-as router is csak 93-94 megabit/sec környékén tud.

allein; nincs mit!

Új hozzászólás Aktív témák