-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TESCO-Zsömle #55589 üzenetére
Nincsenek ilyenek közkézen mivel az ilyen eszközöket a szolgáltatók veszik meg. Mellesleg az optika szerelése elég veszélyes, szaktudást kíván meg!!!
Inkább a jelenlegi eszközt kellene áttenni bridge módba és utána kötni egy sima wifi router-t. -
Soma01
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #13141 üzenetére
Már bocs, de a 2 LAN között nagyobbra számítottam és ami a proci terhelést illeti és az első Hsz-ban le van írva, az ide szerintem nem vonatkozik, mert ez nem terheli AZT a procit, csak a router részt. Azt, hogy WAN --> LAN irányba könnyen "elvérzik" azt sejtettem, tudtam, le van írva. De szerintem ahol nem kell a route én nincsenek szabályok, szűrés stb ott azért többet vártam.
A routereknek szeritem 1 portja van logikailag, az az 1 van rárakva 1 witch-re (pl 5 portosra) és így egybe építve. (azért marad 4 az ötösből mert 1-et lefoglal már bent a router rész) Ezért gondoltam, hogy ha a router rész ki van hagyva, akkor gyorsabb a LAN --> LAN.Beri: Köszi! Én is így gondoltam eléletben, de kellett a megerősítés. A 30-at kicsit keveselem.
Mire Te is írtál, az alatt én is megírtam a saját hsz-emet, ami pont erről szól, ezzel a következtetéssel.
[ Módosította: philoxenia ]
-
Beri
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #13137 üzenetére
62*8=496Mbit nem nagy mutatvány LAN-on belül, 900+okat szoktam mérni cat5e-vel. Ha a te drótjaid sima cat5-ösek, akkor az a szűk keresztmetszet. A switchen átfolyó adat és a router processzora között nem sok összefüggés van egyébként (hacsak valamilyen formában nem szólsz bele a belső hálós adatforgalomba), LAN-on úgy viszel át adatot, hogy nem veszed észre a cpu terhelésen a 900Mbitet sem.
Soma01: 92-93Mbit full duplex, tehát mintha 10/100-as switch lenne, mivel az
-
a000
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #13137 üzenetére
Engem majd érdekelne, hogy hogy muzsikál a wifi része
-
Brogyi
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #12940 üzenetére
Megerősítve a panaszmentes működés. Müködik a wifi rész is 0-24-ben. Pontosabban ha nincs wifi forgalom akkor lekapcsolja.
Need-nél pedig gyanus a win7 vs. PC hardware. Emlékezz, gondod volt a suspend móddal is. Nálam sok szinű a paletta.Volt rutorrent(rtorrent), van utorrent,transmission, és persze van amiről nem tudok,mert minden felhasználó gépét nem ismerem. Ha akarod zsebre vágom a kis szervert, átviszem hozzád, és ha nem szakítja meg a vonalat akkor talán nem a router-t kellene piszkálni. Szerintem óriási az esély erre, de egy próbát megérne.Az UPnP-ből az alsó fölösleges.Nálam nincs is bekapcsolva.Utorrentes user nem panaszkodik. -
válasz
TESCO-Zsömle #12937 üzenetére
INNEN válogassál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen házat vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PlayStation 3
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest