- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
Northlorien #90475 üzenetére
Szia,
A 10 Gbe vonal helyi hálózaton a NAS -nak/PC -nek stb. az inkább majd egy switch projekt lesz ...
Ekkora keretből AC -s eszközben gondolkodni már nem érdemes SOHO vonalon. A Synology nem rossz, de nem mai gyerek már ...
Nagyjából azt mondanám, hogy:
- amennyiben a Merlin fontos, akkor AX58U - 45K HUF,
- amennyiben a Merlin nem lenne szempont, akkor AX82U - most az egyik boltban 53K HUF akciósan (egyébként 57K HUF). 5 GHz -en több spatial stream ... -
Azie
őstag
válasz
Northlorien #67224 üzenetére
ezt tuti nekem?
én azt írtam, hogy a gyakran használt normális routerek jó eséllyel érintettek (mert onnan lehet jól lopni), a tucat hulladékok meg olcsójános bemegyaboltbamegveszialegolcsóbbat - na itt nem lehet nagy adatot lopni. - a másik véglet pedig ahonnan lehetne, de már nagyon specifikusan kéne hekkelni
persze ha ilyen érzékeny helyen dolgozol és fontosak az adataid, akkor rád van bízva mit veszel. én meg fogom venni az asust. főleg nem ér meg +50k-t otthoni használatra az rt2600, már az ac66ub1 is picit overkill, de ezt még benyelem a teljesítmény érdekében
+amúgy köszi az infót.
-
válasz
Northlorien #67205 üzenetére
Az Asus RT-AC66uB1-nél nemigen fogunk jobbat ajánlani, mert jelenleg ez tűnik a piaci szegmense üdvöskéjének. Drágábban persze van jobb, de ami olcsóbb, az gyengébb is. Ez egy nagyon eltalált és jól pozicionált termék.
MaCS
-
válasz
Northlorien #67203 üzenetére
Köszönöm!
Idézet a cikkből:
54 országban több mint félmillió routert fertőztek meg"Azért annak hogy pont a tiéd legyen fertőzött elég kicsiny a valószínűsége.
-
törölt tag
válasz
a sok maszlag és techblabla mellett nem írják, hogy mászik fel a rúterre, de én úgy veszem ki, hogy gyenge fh. név és jelszó párosítással, wan felől nyitott ssh, admin stb módon.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Nem személyeskedtem. Már csak azért sem, mert nem konkrétan rád értettem, amit írtam. Köztudott, hogy az IT biztonsági láncban a felhasználó a leggyengébb láncszem. A legtöbb kártevő a user felelőtlenségét, nemtörödömségét használja ki, meg azt, hogy hajlamos a kényelmet a biztonság elé helyezni.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Northlorien #67203 üzenetére
Nem egyik, vagy másik típus a veszélyforrás, hanem aki használja
-
Multibit
nagyúr
válasz
Northlorien #67199 üzenetére
Azt hiszed, ha olyan típust választasz, ami nincs a listán, akkor biztonságban vagy?
-
TeeJay
félisten
válasz
Akkor ne vegyél routert még jó ideig
-
válasz
Linkelnéd az általad említett cikket?
-
TeeJay
félisten
válasz
Northlorien #67197 üzenetére
AC66U B1 újabb és jobb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xiaomi Mi 11 - 8/256 - szürke
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest