- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed McLeves
tag
Szia .OM.!
Az lenne a kérdésem, hogy a router képes-e folyamatosan fenntartani a PPPOE-kapcsolatot (az van nekem a Diginettel), illetve újratárcsáz-e, ha megszakad a kapcsolat? (Csak a VPN-re lenne szükséges úgy, hogy a számítógép ki van kapcsolva, emiatt az on-demand nem opció)
Köszönöm. -
Ed McLeves
tag
Köszönöm a válaszokat, neked is, Intruder2k5-nek is!
Nem értek hozzá túlzottan, de nekem az jött le abból, amit a kollégám mondott, hogy ha a Digi megváltoztatja az IP-met, akkor nem feltétlenül képes a VPN-kapcsolatot magától visszaállítani. A VPN arra kell, hogy külföldön tudjak magyar TV-t nézni (DigiOnline, M4Sport és MindigTV appok, tableten). Ha - ahogy Intruder2k5 írja - csak megszakadna pillanatra új IP esetén, az sem lenne gond. Viszont a te válaszod szerint ez másképpen van, az egész automatikus, "nulla törődés"
Pont ezt szeretném
Mondjátok, hogy nyugodtan kiszórhatok huszonegyezer forintot az Asus N18-ra -
AMD_ok
őstag
En innen vettem 1 hete, mostmar tenyleg kifutott termek lett....
Itt viszont elvileg van, pontosabban rendelheto
-
Lehet, hogy érdemes megfordítani a logikát, és a routert egy-egy WAN-LAN kábellel telepíteni a rádiós szempontból jó helyre, a padlásra a router LAN-kábelére meg egy switchet tenni.
De a wifi mindig adott helyen, adott körülmények között bizonyít, úgyhogy előre csak valószínűség van, még az is lehet, hogy elégedettek lesztek a padlástéri routerrel (bár szerintem ellenjavallt).Én eddig az Asus RT-N18u-t használtam médiatárhelyként, és 23/26 Mbps-os fel/letöltési sebességet produkált USB-s HDD-vel. Ez persze függ az egyéb hálózati forgalomtól is, de ennyit tudhat ez a típus.
As Asusnak ráadásul van egy AIcloud nevű sajátfelhős megoldása, ami elég jónak tűnik.
MaCS
-
Amellett, hogy nem lenne mellékes ismerni a költségvetést, (és olvass vissza a pár perccel ezelőtti beírásomhoz, 20e Ft-ért szerintem világbajnok az Asus RT-N18u) NAGYON nem ajánlom a padlásteret a routernek.
Egyrészt azért nem, mert a nyári meleg biztosan nem tesz jót neki, másrészt azért, mert a GHz-es hullámsávban már nagyon horizontálisan, helyesebben az antennára merőlegesen akarnak terjedni a rádióhullámok, oldalmetszetben egy szép fektetett nyolcas formában rajzolva meg a térerőeloszlást. (Minél nagyobb az antenna nyeresége, annál lapítottabb a nyolcas.) Ennek megfelelően az a jó, ha a klienseszközök minél közelebb vannak az adó (antennák) síkjához. Ha ez a padláson van, akkor lesz pont alatta egy ha nem is vak, de gyengébb vételű pont, gyakorlatilag éppen a házban.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged