Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
medica #60602 üzenetére
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban. -
krealon
veterán
válasz
medica #25087 üzenetére
AP (switch) uzemmodban hajtja egy ismerosom a D-link DIR-605L-t.
A wifi elegge harmatos, de egy ilyen olcso vacaktol ugye nem szabad sokat varni. Semmivel sem jobb mint egy 4eFt-os TL-WR740N.
Az egyeduli "plussz", hogy "taviranyithatod" okostelefonos app-pal. (Gyakorlatilag atadod az iranyitast a sajat eszkozod felett a d-link-nek.)Azoknak tokeletes, akik csak arra kepesek, hogy az Easy setup wizard-ot inditsak el.
-
jpisti
senior tag
válasz
medica #25087 üzenetére
Ez engem is érdekelne, valamint az, hogy működik-e access point üzemmódban?
Illetve: van egy Linksys WRT-54GL routerem amivel nagyon meg vagyok elégedve, de szeretnék egy NAS-t a hálózatra tenni és a hálózati eszközök között a sávszélességet valahogyan emelni. Ezért arra gondoltam, hogy veszek egy másik N-es (300Mbps) AP-t vagy egy olyan routert ami tud AP módban is menni és a jó öreg Linksys-re egy mac szűréssel csak azt engedem be (egy másik helyiségbe tudnám csak elhelyezni a NAS-t és az AP-t is oda akarom (kell) tenni mert a NAS kábellel lenne az AP-re kötve.... na szóval hosszú egy kicsit)
Szóval keresek egy olyan, vagy hasonló árkategóriájú N-es routert, mint a nevezett D-Link DIR-605L, ami tud AP üzemben is működni és esetleg nyomtató szerverként is működik egy USB-s nyomtatóval.
Ha valaki csinált már ilyesmit akkor segíthetne...
Kösz!
-
válasz
medica #24881 üzenetére
Nem, nem. 3600-as nekem van. A bátyáméknál valami régebbi linksys van, de akar valami komolyabbat, amin USB is van. Egyébként most mondta, hogy 15-20k között szán rá. Akkor viszont szerintem a TP-Link 3600 lesz az egyetlen alternatíva.
Megveszi, beüzemeljük, megnézzük, hogy hogyan teljesít, aztán ha kell, akkor kiegészítjük egy access pointtal repeater üzemmódban. -
matyi19
őstag
válasz
medica #23714 üzenetére
Szia!
Otthon, nekem is van egy ilyen...
Nekem is vezetékkel megy egy asztali gép, illetve vezeték nélkül (WiFi-n), egy laptop illetve telefon. Nekem eddig nem volt gond vele, a hatótávolsága pedig van annyi, hogy a szomszéd szobában is kell menjen (sokszor én is úgy használom)
Próbálj közelebb menni, és ha úgy megy, akkor szerintem a táblát vevője a gyenge (az sem kizárt hogy a WiFi hibája).
Nem kell ezért másikat venni, elég ha veszel egy erősebb antennát, és azzal fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- DJI topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest