- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mivel a 2*2:2 mimo képes eszközök a sokkal gyakoribbak, illetve nincs szélsőségesen nagy különbség adott belső és külső osztott antennás eszközök között a szórás tekintetében - inkább csak elhelyezéskor hátrány a belső antennás, mert ott az egész router a megfelelő irányba kell fordítani -, így az erősebb hardver mellett szoktam dönteni.
Karkarosz; szia, a vályog az egyik nagy wifi ellenség, plusz eszközöket kell betenni a szórás megnyújtására; ap, range extender/expander.
-
wifi tekintetében jó az rt-ac66u (mind a két frekvencián 3*3:3, szemben a másikkal, ami 2*2:2), viszont hardverben gyengébb az rt-ac56u típustól, mivel 600 MHz egymagos cpu dolgozik benne, szemben az utóbbi 800 MHz kétmagosával.
az rt-ac68u rendelkezik azzal a 800 MHz kétmagos procival, ami az rt-ac56u típusban is adott. -
Claude Leon
senior tag
Szerintem nem a 321-esed szakadozik, hanem a routered.
Alapvetően nem a sebesség miatt, de mégis amiatt.(nem tudom, hogy a torrentprogramodban állítottál-e be némi korlátozást,pl. max. 200 global kapcsolat, de illene, a tp-linkek nem szokják a nagyszámú párhuzamos kapcsolatot meghálálni, ha mégis csillapítatlanul szeretnéd itt taláhatsz ide vonatkozó eredményeket: http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/router-charts/bar/77-max-simul-conn, de sajnos az alsóbb árkategóriával keveset foglalkoznak )
Mármint, hogy a 25Mbit is már kicsit megfexi a router hardverét mind a gateway, mind a rádó képességeit, de attól a rádiónak még nem illene szakadozni, csak simán nem fér át rajta az egész.
Ellenben a kellő mennyiségű párhuzamos kapcsolat eldugítja az adatutat, aztán amikor a rendszer már nem látja, hogy melyik csomagját is kellne feldobni a futószalagra, akkor letérdel, aztán nem fogad, amíg kicsit rendet nem csinált
Amennyire eddig megfigyelhettem innen-onnan, ebben mostanában az ralink csipesek általánosabban jobbak(nézd a táblázatot, nem kizárólagosan), persze nyilván erősen firm függő, úgyhogy érnemes volna dd- vagy openwrt-s tp-linkeseket tesztre szólitani, hogy azzal jobb-e (feltételezem, hogy igen), mint gyárival.Ha nem futott volna ki, az engenius esr9752-t v. esr9753cr-t ajánlottam volna (persze van most is esr9753, de már nem RT305x, hanem RTL8196(realtek) csippel, amiről még nem láttam idevonatkozó kísérleteket.)
A felsoroltakból talán a kis asusra (rt-n10) szavaznék, főleg, ha rev.B azt épp rt3050-el szerelték, ez még villanyszámlában is majdnem fele a tp-linkeknek
(ezt épp mértem is, a 741-es tp-linkem 5W, az engenius 9752cr 2,4W alatt, egy másik rt3050-es sem megy 3W fölé), de persze ez nem akkora tétel, amire érdemes volna figyelniNa, persze, ha emelkedhet a jövőben a sávszélességed, akkor mindenképp 300Mbitest kéne nézned, az egyantennások (150Mbites) csak 40-50Mbitet visznek át rádión, optimális körülmények között.
USB-ellenoldalt azután ennek függvényében válassz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- SkyShowtime
- Asztalos klub
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Bittorrent topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged