- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem őserejétől lesz hangos az Exynos 2500
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung topic
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
válasz
Speederer #5714 üzenetére
Köszi az infót.
Jelenleg nyomtató porton van rákötve a nyomtató a rooterre, de a párhuzamos port már kihalóban van. Gépre rá tudom kötni a nyomtatót USB kábellel is.
Azért írtam hálózati nyomtatót, mert közvetlenül elérhető az összes gépről a rooteren keresztűl, nem pedig egy gépről van megosztva. Remélem ez a hivatalos neve és nem én keverem valamivel.
Ha több infóra van szükség, akkor ha hazaértem a melóból meg tudom nézni, hogy milyen a mostani rooter, meg milyen típusú a nyomtató.
-
-
ecaddict
senior tag
válasz
Speederer #5465 üzenetére
Speederer:
Sajnos nincs infóm sem árról, sem érkezésről. Kinti árak alapján 26-27 körül lenne. Ha ennél több lesz, max. kintről kell beszerezni.atesss:
Pont ma próbáltam ki mennyivel tud letölteni a WL-500gPv1-em (amiben nem is 32M, hanem 128M RAM van) rtorrent-el. A teszt alany a F12-snap3-i686-Live (Fedora 12) volt, tehát felteszem egy elég jól seedelt torrent.Max sebesség 900 KByte/s és a load 1-en (100%) volt, tehát CPU limit jött be.
Korábban a WL-500 fórumon már közreadtam a wget-es letöltés sebességét. Ez kb 11 Mbit/s (azaz 1.37 MByte/s) volt.
Röviden: Ha valakinek 120 Mbit (vagy akárcsak 60 MBit)-es csatlakozása van a router nem fogja letöltésre helyettesíteni a PC-t (itt olyan letöltésről van szó, ahol a router a hozzá csatlakoztatott USB diszkre tölt). Még az RT-N16-ot is kb. max 30Mbit/s-re teszem.
Amúgy meg (szintén WL-500gP fórum alapján) a router (WL-500gP) PC-k közt simán meg tudja osztani a 60 MBit/s-es elérést is.
Persze a g-s WiFi-n ez nem fog összejönni. -
atesss
addikt
válasz
Speederer #5391 üzenetére
Hivatalosan, a D-Link oldala szerint: [link]
"Includes SharePort™ technology** for Sharing USB Devices like Printers and Storage over Your Network"
Kicsit részletesebben (ugyanaz a lényeg, csak "marketingesebben"):
"SHAREPORT
D-Link has created SharePort™ technology to bring more flexibility to your network. With SharePort technology you can connect a USB printer or storage device to your router and allow users to access them from anywhere on the network. Conveniently turn your existing USB printers and storage devices into network devices for everyone to share."Aztán nemtudom linuxot lehet-e rárakni, mert ha igen, onnantól meg kb. bármit meg lehet.
Az Asus WL-500gP-vel pl. ilyeneket is lehet csinálni: FTP, HTTP, multimedia (webrádió) , egyéb szerver; Bluetooth - azon keresztül pl. hálózat; USB Hub; szkenner; webkamera (ezt még gyárilag is lehet, de sok modellt nem támogat mondjuk); HSDPA router Wifi-n továbbszórva (egy USB-s "szappantartót" rádugva); Torrent; stb, stb... -
atesss
addikt
válasz
Speederer #5375 üzenetére
Én nem is azt mondtam,hogy CSAK az Asus WL-500gP-t vegyed.
Hanem azt, hogy esetleg mindkettőt.Csak kéne valakinek a tapasztalata, hogy működhet-e a gyakorlatban jól ez az N-s eszközöknek 1 router + G-s eszközöknek 1 külön router dolog.
A sebességen kívül a WL-500g USB-s torrentre, és nyomtató megosztásra is jó lenne.
De a sebességre meg ott lenne egy N-es Gigabites router, és akkor az lehet egy olcsóbb, egyszerűbb darab is (pl. a fentebb tárgyalt Gigabites TP-Link, bár azt nem lehet még itthon kapni aztmondják), lévén mást nem kell tudnia.
De ez az egész csak akkor ok, ha működik ez a 2 routeres dolog... -
atesss
addikt
válasz
Speederer #5352 üzenetére
Na pl. lehethogy neked is jó lenne az a megoldás, amiről az előbb írtam, ha ez működik úgy ahogy kell.
És akkor torrentre pl. lehetne egy Asus WL-500g Premium G-s routernek, az egy már régebbi, de arra a célra jól bevált, a többi megoldáshoz képest szerintem még most is olcsó darab (legalábbis ha meg tudsz barátkozni a Linuxal).
Mondjuk az USB csak olyan 3Mbájt/s körül megy rajta (24Mbit), de az azért elég sok...
Bár én most asszem seed szerver bérlés mellett fogok dönteni, főleg a UPC napközbeni priorizálása miatt.Mindenkinek !
Ki tudná próbálni valaki ezt a két routeres - külön egy az N-es, és annak az egyik LAN portjára egy külön másik a G-s eszközöknek - megoldást, akinek van otthon mindkétféle routere, meg több eszköze ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Alkoholista nevelde
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Konteó topic
- Nintendo Switch
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest