- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
válasz
Speederer #5714 üzenetére
Köszi az infót.
Jelenleg nyomtató porton van rákötve a nyomtató a rooterre, de a párhuzamos port már kihalóban van. Gépre rá tudom kötni a nyomtatót USB kábellel is.
Azért írtam hálózati nyomtatót, mert közvetlenül elérhető az összes gépről a rooteren keresztűl, nem pedig egy gépről van megosztva. Remélem ez a hivatalos neve és nem én keverem valamivel.
Ha több infóra van szükség, akkor ha hazaértem a melóból meg tudom nézni, hogy milyen a mostani rooter, meg milyen típusú a nyomtató.
-
-
ecaddict
senior tag
válasz
Speederer #5465 üzenetére
Speederer:
Sajnos nincs infóm sem árról, sem érkezésről. Kinti árak alapján 26-27 körül lenne. Ha ennél több lesz, max. kintről kell beszerezni.atesss:
Pont ma próbáltam ki mennyivel tud letölteni a WL-500gPv1-em (amiben nem is 32M, hanem 128M RAM van) rtorrent-el. A teszt alany a F12-snap3-i686-Live (Fedora 12) volt, tehát felteszem egy elég jól seedelt torrent.Max sebesség 900 KByte/s és a load 1-en (100%) volt, tehát CPU limit jött be.
Korábban a WL-500 fórumon már közreadtam a wget-es letöltés sebességét. Ez kb 11 Mbit/s (azaz 1.37 MByte/s) volt.
Röviden: Ha valakinek 120 Mbit (vagy akárcsak 60 MBit)-es csatlakozása van a router nem fogja letöltésre helyettesíteni a PC-t (itt olyan letöltésről van szó, ahol a router a hozzá csatlakoztatott USB diszkre tölt). Még az RT-N16-ot is kb. max 30Mbit/s-re teszem.
Amúgy meg (szintén WL-500gP fórum alapján) a router (WL-500gP) PC-k közt simán meg tudja osztani a 60 MBit/s-es elérést is.
Persze a g-s WiFi-n ez nem fog összejönni. -
atesss
addikt
válasz
Speederer #5391 üzenetére
Hivatalosan, a D-Link oldala szerint: [link]
"Includes SharePort™ technology** for Sharing USB Devices like Printers and Storage over Your Network"
Kicsit részletesebben (ugyanaz a lényeg, csak "marketingesebben"):
"SHAREPORT
D-Link has created SharePort™ technology to bring more flexibility to your network. With SharePort technology you can connect a USB printer or storage device to your router and allow users to access them from anywhere on the network. Conveniently turn your existing USB printers and storage devices into network devices for everyone to share."Aztán nemtudom linuxot lehet-e rárakni, mert ha igen, onnantól meg kb. bármit meg lehet.
Az Asus WL-500gP-vel pl. ilyeneket is lehet csinálni: FTP, HTTP, multimedia (webrádió) , egyéb szerver; Bluetooth - azon keresztül pl. hálózat; USB Hub; szkenner; webkamera (ezt még gyárilag is lehet, de sok modellt nem támogat mondjuk); HSDPA router Wifi-n továbbszórva (egy USB-s "szappantartót" rádugva); Torrent; stb, stb... -
atesss
addikt
válasz
Speederer #5375 üzenetére
Én nem is azt mondtam,hogy CSAK az Asus WL-500gP-t vegyed.
Hanem azt, hogy esetleg mindkettőt.Csak kéne valakinek a tapasztalata, hogy működhet-e a gyakorlatban jól ez az N-s eszközöknek 1 router + G-s eszközöknek 1 külön router dolog.
A sebességen kívül a WL-500g USB-s torrentre, és nyomtató megosztásra is jó lenne.
De a sebességre meg ott lenne egy N-es Gigabites router, és akkor az lehet egy olcsóbb, egyszerűbb darab is (pl. a fentebb tárgyalt Gigabites TP-Link, bár azt nem lehet még itthon kapni aztmondják), lévén mást nem kell tudnia.
De ez az egész csak akkor ok, ha működik ez a 2 routeres dolog... -
atesss
addikt
válasz
Speederer #5352 üzenetére
Na pl. lehethogy neked is jó lenne az a megoldás, amiről az előbb írtam, ha ez működik úgy ahogy kell.
És akkor torrentre pl. lehetne egy Asus WL-500g Premium G-s routernek, az egy már régebbi, de arra a célra jól bevált, a többi megoldáshoz képest szerintem még most is olcsó darab (legalábbis ha meg tudsz barátkozni a Linuxal).
Mondjuk az USB csak olyan 3Mbájt/s körül megy rajta (24Mbit), de az azért elég sok...
Bár én most asszem seed szerver bérlés mellett fogok dönteni, főleg a UPC napközbeni priorizálása miatt.Mindenkinek !
Ki tudná próbálni valaki ezt a két routeres - külön egy az N-es, és annak az egyik LAN portjára egy külön másik a G-s eszközöknek - megoldást, akinek van otthon mindkétféle routere, meg több eszköze ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple MacBook
- iPhone topik
- Battlefield 6
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amazon Fire TV stick/box
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S25 / 25 Ultra 5G 256GB - 512GB / - Bontatlan - 3 év gari
- Megkímélt állapot!! Samsung Galaxy S10+ 128 GB SM-G975F/DS - fekete
- Nagyon szép állapot!! Xiaomi Redmi 10 2022 64 GB - fehér
- BONTATLAN Steelseries termékek VERHETETLEN ÁRON!
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest