Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aprósólyom

addikt

válasz freemanone #94172 üzenetére

"Ha más is forgalmaz azon a node-on akkor simán vannak akadások a stream-ben. Pedig egy AX82U-ról van szó, ami nem egy gyenge darab."
    Véleményem szerint (rengeteg olvasás és több heti tesztem van benne) ez elsősorban a WIFi technológiai korlátaiból fakad, nem pedig abból, hogy 5000 forintos vagy 100 000 forintos eszközt veszel. (Lehet az utóbbi eset is, ha nagyon terhelt a háló, de ahhoz rendesen meg kell izzasztani otthoni körülmények között.)

A 802.11 tök mindegy, hogy b vagy ax, egy időben vagy csak adatot sugároz vagy adatot vesz/hallgat. (half-duplex) Ha játszani akarsz latency érzékeny játékokkal, akkor szigorúan 1 wifi hálózatra egyetlen egy kliens géppel csatlakozol.
    Ha több kliens csatlakozik egy AP-ra, akkor képzeld el mit csinálnak az AP és mondjuk 2-3 kliens: most én beszélek... most én beszélek. Nem, most én beszélek.... Folyamatosan "vitatkoznak" és belevágnak egymás "szavába" vagy várakoznak.... tiszta őrültek háza. A mérnöki zsenialitás, hogy egyáltalán működik! :DDD
    1 ökölszabályt tanultam meg, ha játék: 1 AP 1 Kliens és a wifi band is lehetőleg szeparált legyen, hogy elkerüljük az interferencia szarokat.... Így is, ha a lakásban mozognak (járnak kelnek a családtagok), akkor ők is simán okozhatnak interferenciát és pillanatnyi micro-lagot. (szintén tapasztalat). Ezért érdemes magasabbra tenni az antennás eszközöket, hogy minél jobban kikerüljük a dinamikus (lakáson belüli mozgás) és statikus zavaró tényezőket (bútorok, lakás beépítettsége).
    Mondanám, hogy power-line, de az se jolly joker. Az is half-duplex és csak a gyakorlati próba mondja meg, hogy jobb-e vagy nem. Nem lehet előre megmondani.

+ A homogén wifi hálózat mindig jobb, igen. Nálam szét van választva a rendszer felhasználók és wifi szerint. 2.4GHz jobb jelterjedés miatt mobil eszközök. Amit lehet kábelesen csatlakoztatok. Az 5GHz pedig csak a gamer gépemé kizárólagosan egyedül. Senki más nem csatlakozik. A hálózat is only AC mód, nem vegyes. Közel direkt kábeles LAN kvalitát a kapcsolat még -65dB környékén is.
    Persze ha sétálgatnak a családtagok a micro lag megjelenhet, mert ugyan az egyik eszköz magasan van, sajna a wifi gateway-t nem tehetem a plafon közelébe.... :(((

• LustaDick123

tag

válasz freemanone #94172 üzenetére

&BB9000

Köszi a segítséget, beruháztam egy AX55/AX56U párosba. Mindenhol lefedik a házat "fullos wifivel", a jelenlegi 150/50-es netet ki tudom hajtani.

Új hozzászólás Aktív témák