- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bármilyen lehet a Realme GT 8 Pro kamerapanelje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
freemanone #94172 üzenetére
"Ha más is forgalmaz azon a node-on akkor simán vannak akadások a stream-ben. Pedig egy AX82U-ról van szó, ami nem egy gyenge darab."
Véleményem szerint (rengeteg olvasás és több heti tesztem van benne) ez elsősorban a WIFi technológiai korlátaiból fakad, nem pedig abból, hogy 5000 forintos vagy 100 000 forintos eszközt veszel. (Lehet az utóbbi eset is, ha nagyon terhelt a háló, de ahhoz rendesen meg kell izzasztani otthoni körülmények között.)A 802.11 tök mindegy, hogy b vagy ax, egy időben vagy csak adatot sugároz vagy adatot vesz/hallgat. (half-duplex) Ha játszani akarsz latency érzékeny játékokkal, akkor szigorúan 1 wifi hálózatra egyetlen egy kliens géppel csatlakozol.
Ha több kliens csatlakozik egy AP-ra, akkor képzeld el mit csinálnak az AP és mondjuk 2-3 kliens: most én beszélek... most én beszélek. Nem, most én beszélek.... Folyamatosan "vitatkoznak" és belevágnak egymás "szavába" vagy várakoznak.... tiszta őrültek háza. A mérnöki zsenialitás, hogy egyáltalán működik!
1 ökölszabályt tanultam meg, ha játék: 1 AP 1 Kliens és a wifi band is lehetőleg szeparált legyen, hogy elkerüljük az interferencia szarokat.... Így is, ha a lakásban mozognak (járnak kelnek a családtagok), akkor ők is simán okozhatnak interferenciát és pillanatnyi micro-lagot. (szintén tapasztalat). Ezért érdemes magasabbra tenni az antennás eszközöket, hogy minél jobban kikerüljük a dinamikus (lakáson belüli mozgás) és statikus zavaró tényezőket (bútorok, lakás beépítettsége).
Mondanám, hogy power-line, de az se jolly joker. Az is half-duplex és csak a gyakorlati próba mondja meg, hogy jobb-e vagy nem. Nem lehet előre megmondani.+ A homogén wifi hálózat mindig jobb, igen. Nálam szét van választva a rendszer felhasználók és wifi szerint. 2.4GHz jobb jelterjedés miatt mobil eszközök. Amit lehet kábelesen csatlakoztatok. Az 5GHz pedig csak a gamer gépemé kizárólagosan egyedül. Senki más nem csatlakozik. A hálózat is only AC mód, nem vegyes. Közel direkt kábeles LAN kvalitát a kapcsolat még -65dB környékén is.
Persze ha sétálgatnak a családtagok a micro lag megjelenhet, mert ugyan az egyik eszköz magasan van, sajna a wifi gateway-t nem tehetem a plafon közelébe.... -
LustaDick123
tag
válasz
freemanone #94172 üzenetére
&BB9000
Köszi a segítséget, beruháztam egy AX55/AX56U párosba. Mindenhol lefedik a házat "fullos wifivel", a jelenlegi 150/50-es netet ki tudom hajtani.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- új iPhone 17 Pro 512GB cosmic orange kozmosznarancs független Apple 1 év garancia
- iPhone 16 Pro 128GB white titanium fehér titán független Apple 1 hét garancia
- Audioquest kábelek RCA, LAN, Optikai
- új iPhone Air 256GB space black asztrofekete független Apple 1 év garancia
- újszerű MacBook Pro M1 256GB SSD Apple magyar space gray
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő