Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tin

veterán

válasz MaCS_70 #105201 üzenetére

Eleve ott bukik meg a dolog, hogy az sem biztos, hogy amit rányomtatnak a kábelre, azt tényleg hozza is.

Amikor 10 éve építkeztünk, egy komplett 300m-es dobot vettem CAT 6 falikábelből, és nem kevés ideig tartott utánanéznem, hogy az biztosan CAT 6, és nem csak valami kamuból ráírt kínai. De mivel a villanyszerelő, aki bevezetékelte a lakást, végig anyázott a kábel vastagsága miatt, sejthető volt, hogy jó lesz. Na ott elment a dob 3/4-e, viszont az összes helyiség minden sarkába lehúzattam egy dupla kábelt.

Aztán kérdezte a villanyszerelő, hogy akkor feljack-elje-e mindet, de mondtam, köszi, nem, annyira nem vagyok vastag. Végül én jackeltem fel csak azokat a végpontokat, ahol végül tényleg volt is gép, az összes többi kábel maradt a falban "majd egyszer jó lesz" alapon.

A mostani lakásban falon kívül mennek a kábelek, ezek is vastagabbak, de azért ezekkel könnyebb dolgozni. De benne van a műanyag kereszt középen, rendesen meg van sodorva, és a fóliaköpeny sem valami kamu, illetve úgy is krimpeltem fel az összes kábelt, hogy a ground is meglegyen, mert ugye a 6-osnál már az is követelmény.

Új hozzászólás Aktív témák