- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
luciferc
őstag
á, nem vagy nagyon indiszkrét
intézményi hálózatról van szó, így a nem routerre csatlakozó gépek csupaszon kapcsolódnak a falakból gyüvő madzagokra. tehát ez a helyzet. az egyik szobában figyelne a printer a routerrel, néhány másikból meg el kellene érni. ha megoldható, akkor hogyan? milyen IP címen kellene elérni? -
Dufresne
addikt
Na ja ez elég gázos rész akkor a törvénybe. Kicsit olyan, minthogy a törvény nemtudása nemmentesít alóla, csak éppen itt akár azt is hiheted, hogy ingyenes hotspoton vagy, mert úgytudod, hogy a környéken van egy, közbe meg 2 volt és pont a rosszul bekonfigltra csatlakoztál. Mondjuk talán annyi szépségtapasz van, hogy sztem akik nem konfigolják be ezeket rendesen, azok sokszor észre sem veszik, hogy járt valaki a routerükön, vagy csak simán túllépnek rajta, vagy gyorsan felcsapnak egy jelszavas védelmet
-
-
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
---Lasali---
Közösségépítő
Amúgy meg hogy annyi felé oszlik fel amennyien használják.. mondjuk ez is érdekes pl olyan esetbe ha egy sima Load Ballancing nélküli cuccal csináljuk a dolgot, aztán hogy ezt megemlítem... veletlenül se higgye azt hogy nekem erre a funcióra szükségem lenne ''vásárlás ügyileg'' mert kissé odébb vannak ezeknek a cuccoknak az ára.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Ez elég amatőr hiba felismerésre vallana felőlem
Kemény két gép van itt meg a laptopom had tudjam már én hogy melyik mikor megy meg mit tölt... amúgy meg régen, meg special mostis sokat használtam router nélkül a netet és a lassulás dolog ugyan úgy ott volt... kiteszteltem már minden helyzetben... ha töltesz föl, tuti hogy valahol el fog halni a letöltés valamilyen szinten, ha nincs cfos...
cfos nélkül egyenes katasztrófa úgy akármit is csinálni a nettel ha valamivel (progi) nyomsz felfele vadállat módján... (128kps as up RulZ)
-
---Lasali---
Közösségépítő
Megoldja a dsl es hálózatok sávszélességi bajait, ala mikor föltöltessz full sávszéllel, és ezzel együtt le is töltesz, akkor nem fog belaggolni, nem fogja az egyik szál megakasztani, belassítani a másik szálat, és oda vissza egymást akasztani.
Láttam ilyesmi külső egységet, amit a router elé kell bekötni, és elvileg az ezt megcsinálja, és azzal kapcsolatban olvastam olyasmit, hogy ezt egyes routerek is megcsinálnak. -
Robimano
csendes tag
Sajnos a tájokozatlanságom a tudatlanságomban nyilvánul meg!Köszönöm a segítséget.
Extra dolgok nem kellenek, csak menjen a hálózat, ahogy kell. Én ennyivel is beérem - sajnos ma már ez sem mindig ilyen egyszerű!
Lenne egy másik kérdésem is- bár lehet, hogy csacsiság: mobiltelefont lehet ebbe a rendszerbe integrálni? Ha igen, hogyan?
Robimano -
-
sszever
őstag
Csak VPN pass through-ot tud sajna. Ez nekem nem elég
Az US Robotics-nak van megfelelő eszköze, csak az nettó 80k és nincs benne WLAN, illetve Print Server. Tehát ha azt is akarom, akkor minimum 100k-val kellene számolnom, és két eszközzel ezek szerint. Ennyit jelenleg nem ér ez nekem... Maradok a PC-s VPN kliensnél. -
sszever
őstag
Erre elég lenne egy broadband router is. Valami egyszerű, és ''fillérekbe'' kerül. Teljesen el tudja látni a feladatot, és erre aggathat utánna annyu HUB-ot, vagy SWITCH-et, amennyit csak szeretne...
A menedzselhető SWITCH olcsóbb, mint egy ''igazi'' router. De nem SOHO termék. -
sszever
őstag
Layer 1: pl. HUB
Layer 2: pl. SWITCH
Layer 3: pl: ''layer 3 Switch'', illetve Routerek
S a Layer 3 Switchek képesek több VLAN kezelésére, mégsem routerek...
Elvileg mihelyt a routernek tudsz adni IP címet, vagy valami köze lehet az IP címekhez, akkor az már Layer 3-nak számít, hisz az IP egy Layer 3 protokol.
De még mindig SWITCH-ek...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest