- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem írtad, hogy mekkora területet kell majd lefednie a hálózatodnak vezeték nélkül.
AZ a Qnap router ugyan jó darab, de én még nem tudok róla, hogy lenne más olyan eszközük házon/márkán belül, amivel lehetne tovább bővíteni a wifis hálózatot.Ill. mennyire elvárás egyből a 10Gigás otthoni LAN? Tudja mindegyik eszköz, ami vezetéken fog kapcsolódni? Ha igen, akkor OK, ha nem, akkor én olyan switch-et néznék, amin van pár 10 gigás csatlakozó, a többi gigabites.
A switch, amit írtál, az egy full SFP+-os switch, ha ezt akarod használni, akkor nem átlagos kiegészítőkkel (SFP+ modulokkal) és optikai összeköttetést kell használnod, vagy DAC-kábeleket, amik szintén nem átlagos dolgok.
Én azt javasolnám, hogy nézz szét a vezérelt, komponensekből álló hálózati megoldások terén, pl. Ubiquiti Unifi, vagy TP-Link Omada, stb.
Azért írtam ezt a kettőt, mert átlagembernek az ő rendszereik kb. a még megfizethető kategória (így sem olcsók), ezek mellett/felett már csak a vállalati, üzleti megoldások vannak.Másik lehetséges út, hogy konzumer cuccokból építkezel, de akkor szintén valamelyik gyártó megoldását kell mindenhol használnod, mert nem kompatibilisek egymással.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gitáros topic
- Háztartási gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fotók, videók mobillal
- Elemlámpa, zseblámpa
- Battlefield V
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Lenovo Tab P12 / Wi-fi / 8/128GB / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest