- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem fedi le az AC65P a teljes házat a vasbeton födém miatt. 50-60 wifis relé van a falakban bedobozolva (árnyékolás, világítás, dugaljak) és a routertől messze lévő eszközök esetén már nagyon gyenge a jel. Nem működnek túl megbízhatóan. Nem ragaszkodok én a két routerhez, de valahogyan növelnem kellene a lefedettséget úgy, hogy egy router lekezel mindent és külön VLAN-on vannak a logikailag összefüggő eszközcsoportok.
Ha egy MikroTik LTE eszközt választok, akkor mi kell nekem még mellé, hogy a fenti problémám is megoldódjon?
Erre egy másodlagos eszköz beüzemelése a megoldás, a vasbeton födém miatt, kábeles kapcsolattal a másik emeleten.A WDS-t arra szerettem volna használni - és itt van egy nagy kérdőjel, mert nem tudom hogy erre való-e - hogy egy 5GHz-es hálózaton korzórhatnának a mobilok, laptopok, attól függően, hogy éppen az emeleten vannak, vagy a földszinten vannak-e. Ezen kívül az okos otthonos wifis eszközök is szépen szétdobnák magukat a földszinti, vagy éppen emeleti 2,4GHz-es wifin. Rossz koncepció?
Elvileg jó lehetne erre a WDS de nagyon bizonytalan a működése, sokkal jobb megoldás a mesh de a jelenlegi AC65P nem mesh képes így cserélni kellene azt is. Ha elengeded a seamleass roaming-ot vagyis hogy a szintek között szakadás mentes legyen a váltás akkor egy sima wifi router is megfelelő lehet a másik emeletre.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Formula-1 humoros
- Milyen légkondit a lakásba?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kuponkunyeráló
- Borderlands 4
- Autós topik
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3310 2in1 i5-8G I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3426, 95% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest