- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Hirdetés
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BauerK #174014 üzenetére
Ha valóban ilyen felhasználásra van szükséged, akkor egy Pentium n6000 procival szerelt Acer Swift 1 gép 8/256 vagy 8/512 kiszerelésben alkalmas erre.
Kis súly, hosszú akkuidő, 3 év gar. jó minőségű összeszerelés.
De hozzáteszem, hogy az általad leírtakra lesz ez megfelelő. Ezt azért hangsúlyozom ki, mert vettünk egyet feleségemnek (egy 1005-ös i3-as 15,6"-os lenovo helyett, mert az már nagy és nehéz volt hurcolásra), és neki nagaon bevált (irodai használat, lelkigondozói képzéseket szerveznek, nála fut össze minden. Sok word, excel, online meetingek) Neki nagyon bevált. Ezért vettem én is egyet hurcolós gépnek, de mivel nálam alapban is 30 böngésző ablak nyitva van, azt már nem bírta a proci - az a fő gyenge pontja. A másik pedig a hang: halk a gép - legalábbis két kislány mellett itthon halk.
De ha valóban az általad leírtakra vennéd, arra kifejezetten megfelel. Volt egy akció, amikor 100-120k között adták őket, akkor sokan vettek (feleségemét mi is akkor, az enyém már neppertől jött haszonkulccsal sajnos, így most már nehezebb eladnom), szóval használtan is találsz ekörül, de újként is van 125-ért.
Van yt-on teszt róla (pl itt), nézz rá bátran. Az összeszerelés, hordozhatóság, kinzéet tekintetében meg fog felelni, "nagyon lightweight felhasználás volna: Word dokumentumok szerkesztése, Olvasás, Multimédia (film/youtube lenne)" tekintetében is (feleségem megírta rajta a szakdogáját, míg nekem a 1135 core i5, 16GB RAM zenbook ux325 sem volt elég a szakdoga alatt, egyszer megszámoltam, 158 böngésző, 22 word doksi és 6 excel volt folyamatosan megnyitva egy asztalon, mellette a másikon még dolgoztam). Viszont több folyamatot ne akarj rajta végezni. Az, hogy páromnak megy a levelezés, mellette egy word és egy nem giga excel, és közben megnyit egy disneyplus oldalt, még elmegy rajta fennakadás nélkül, de több dolgot párhuzamosan már nem tud. Ennek tekintetében gondolkodj el rajta, mint opció. Célgépként egyetemi jegyzeteléshez valóban megfelelő. -
válasz
BauerK #165493 üzenetére
Ezért küldtem vissza az XMG-t (hivatalosan kintről vettem, szállítanak magyar billentyűzettel) amikor probléma volt (benne voltam a 14 nap money back időszakban). Azért postázni garis problémánál strapa (főleg ilyen néha fagy kategóriában, ha nekik nem akkor 2 hét elmehet postázgatással).
Ha itthoni vásárlás (azt hittem külföld a jó árak miatt) akkor óvatosan a jó ár miatt (azaz ne legyen túl szép ahhoz hogy igaz legyen, szerintem Kbali is erre céloz).
-
válasz
BauerK #165490 üzenetére
Itthonról nézve mindkettő nagyon jó ár. Nekem volt (van, tartalékként fiókban pihen) helios 300-am, igaz 19-es (nagyon nagy változás nem volt benne). Nem olyan nagyon szerettem, de a 2 okból az egyikről nem tehet (kicsi volt a képernyőről nem tehet, de alapban is hangos volt nekem a venti, nem volt olyan terhelés ahol csend lett volna).
XMG (azaz Schenker) is volt, de sajna azt vissza kellett küldeném (cég teljesen ok volt, pénz flottul visszakaptam, valami hardver hiba volt amiért fagyogatott).
A Schenker is full műanyag volt (mert a Media változat volt, szerintem a Fusion feljebb van a ranglétrán), de mégis jobban tetszett a ház és a billentyű mint az helios (mondjuk kicsit alma-körte mert a schenker 17-es, a helios 15-ös volt).Én biztosan az XMG-t venném.
-
Khelben
nagyúr
válasz
BauerK #145169 üzenetére
Jó gép az A515, otthonra az asztalon játszani vele. Naponta cipelni, sokat gépelni már nem annyira jó. A gépnek se meg annak se aki gépel rajta. Szóval választani kell, vagy játék vagy sok gépelés. Utóbbi esetben inkább HP Probook 430-at néznék, mert az még hordozható, egyetemre bevihető méret és normális billentyűzete van.
(#145171) mambacs : Erre tökéletes az Acer A515.
(#145164) hellobello5 : HP 250 G6 vagy Dell Vostro, utóbbi az i5 miatt megérné a felárat, a HP-ba 150-ből viszont kijönne egy ssd.
(#145163) morzsa : 120-ért már ki lehet fogni HP Elitebook 840-et fullhd ips kijelzővel. Érdemes áttúrni a használtgépes boltok oldalait vagy a Hardveraprót.
-
Dhampir
félisten
válasz
BauerK #145169 üzenetére
Ha itt megérdezed?: Acer notebook topic?
-
Khelben
nagyúr
válasz
BauerK #145048 üzenetére
Láthatóan nem olvastad a "miért nem veszünk notebookot az emagon és egyéb külföldi boltokban" című bejegyzéseket és elkerülték a figyelmedet az Asus belépő szintű műanyag gépeitől óva intő szösszenetek is. Röviden: kiválasztottál egy vacak műanyag gépet, kétszeresen túlárazva, olyan boltban, ahol a garancia szívás lesz. Ja és a gépben még csak magyar billentyűzet sincs. Szóval röviden ennél rosszabb gépet csak napokig tartó kereséssel tudnék javasolni.
-
Khelben
nagyúr
válasz
BauerK #145006 üzenetére
Ha az új játékokat kihúzzuk, akkor lesz ilyen gép (Acer Aspire 5 MX150-es vga-val). De a középkategóriától ez elég messze van, belépő kategóriás játszós gép. Egyetemet mondjuk jó eséllyel nem fogja kibírni, se a hordozást, se az intenzívebb használatot.
Azt javaslom, hogy mondj le a játékról és vegyél egy HP Probook 430-at vagy használtan HP Elitebook 840-et. Utóbbi 140-ből megvan jó kijelzővel, ssd-vel. Ezek kiszolgálnak az egyetem végéig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hobby elektronika
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 4GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Prestige 15 i5-1240P/ 8gb ram/512ssd FHD IPS/RTX3050Ti
- Szuper áron DELL XPS 13 9380 /i7-/16 GB Ram/512 GB SSD 4K Touch/IPS/
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest