- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
Danubius L #180557 üzenetére
Az itteni eGPU fórumban napra-készek!
Onnan-ezért tudom én is, hogy a Ryzen-eknél rá kell kérdezni, mert alapban nincs-kevesebb a külső VGA-ra alkalmas modell.
Intelnél szinte mindegyik "komolyabb" rendelkezik az erre alkalmas Thunderbolt II-III-IV(-V) szabványú csatlakozással, és -vagy dokkolóval.
Korábban kérdeztem ezeket, de az én "megcsípett" Ryzen-es Lenovo-m esetében ebből a szempontból peches voltam, erre sajnos nem alkalmas.ThinkPad-ekból vannak Thbolt-osak, Intel procisak.
-
törölt tag
válasz
Danubius L #180523 üzenetére
Egyet értek veled, de Ő új gépet szeretne számlával.
A ws-ek meg ára €2000-től kezdődik, a 17-esek, meg még drágábbak. -
Csizirajder
csendes tag
válasz
Danubius L #180127 üzenetére
Köszönöm az infót, esetleg tudsz ajánlani konkrét típust, hogy merrefelé induljak el?
-
Dhampir
félisten
válasz
Danubius L #164067 üzenetére
Igen,a ThinkPad szerviz jó, azt ezért nem említettem.
Még régebben (nem a pandémia alatt) egy ThinkPad kijelzőcseréjénél megbeszéltem a kiválasztott szervizzel az időpontot, bevittem és rövid idő alatt elkészült.
-
domjántibor
csendes tag
válasz
Danubius L #164067 üzenetére
Egy régebbi laptopommal jártam úgy, hogy 1 hónapot volt szerzívzben. Nem informáltak semmiről, nekem kellett hívogatnom őket, csere gépet természetesen nem biztosítottak. Eléggé elkeserítő volt, ezért is tartok ettől, egy új modell vásárlásánál.
-
plunk
csendes tag
válasz
Danubius L #163836 üzenetére
Szia!
Sajnos mos többet nem tudok rá szánni, újaknál meg csak ez fér bele. Használttal a talált hirdetés "kiértékelése" a gondom, mivel nem figyeltem eddig aktívan a piacot. (van prociból 4-8-ik generációig minden, így ár/értéket nehéz belőnöm, nincsenek olyan pontos szűrési lehetőségek, mint újaknál így sokkal több találat közül kell szemezni, üzleti keveredik a kommersz-el. Számomra a business kategória sem garancia, az akkor ismerősi körben vásárolt 4 ThinkPad-ből 3 két éven belül tönkrement. A 8 éves Satellite P750 pedig hiba nélkül szolgál.) Újnál tudom, hogy kb. egy "érából" van a hardver, már csak a részleteket kell finomítani. Arra apellálok - lehet tévesen - hogy a kevés használat mellett még a kommerszek is elhúzzák jóideig. Mindenesetre szívesen fogadok ötleteket.
Pl. egy 5570 használt jobb a fentebbi DELL-nél vagy ennél az Aspire 5-nél?
-
válasz
Danubius L #163663 üzenetére
Nem volt egyértelmű a leírásod, mert keverhető volt a gyárilag újraértékesített és a használt, ezért pontosítottam. De a lényeg, hogy a végére csak egyetértettünk
Tikakukac: a használt piac ilyen, nem csak a notiknál, minden másnál is, pl. autók. Sok az átverés, ipari hulladékként elszállított roncsokból kalapálnak össze használt notebooknak eladott sz*rokat. Anno engem is megkerestek ilyen válallkozások, hogy vegyek tőlük nagy mennyiségben gépeket (gondolom ők az elektronikai hulladékként kezelt vasakat vették meg, nem egészen legális módon), de ez sosem érdekelt. Viszont én is hallottam vissza több ügyféltől, cégesektől, akik sok gépet vesznek hosszabb ideje, hogy használtban olyan kavarodás van, hogy ipari hulladékokat adnak el működő gépnek, mint amiket a kutya szájából húznak ki.
-
Tikakukac
titán
válasz
Danubius L #163663 üzenetére
Ez a papírforma. A valóságban meg nyílt titok, hogy ha egyébként valamilyen egyébként kapósabb gép van a nagykernél stockon, akkor rá kell csörögni a kontaktra, mert 95%-ig biztos, hogy amúgy valami baja van és próbálják megtákolni és eladni újból teliáron, nagy kussban. Volt Acer gaming gépsas ami 3 alkalommal ment nagykerbe vissza. És ezek új gépek és ott is ez megy.
Használtban olyan szintű ganéparádé van az aprón is meg máshol is... 500 meg 1000 pozitívas emberekről/boltokról olyan vadító történeteim vannak, hogy füstöl. Jó a renew, refurb meg társaik, csak a rendszerben ne lenne annyi trükközés.
-
válasz
Danubius L #163656 üzenetére
Az első kategória az használt gép, nem refurbished. Ilyennel a HP tudomásom szerint nem foglalkozik, kisebb cégek igen, de ez nem gyári megoldás, gyártói gari sincs. gondolj bele, 5-6 éves gépet mikor vesz vissza a HP nagyobb mennyiségben? A lízing pedig 3 év alatt kifut tudomásom szerint, és a gépek nullára kerülnek, ilyenkor szokták kiárusítani bagóért (ahogy volt itt már kolléga, aki a cégtől ahol dolgoznak, megvett 5-10 ezrekért 100 ezer felett érő gépeket). Ez simán a használt piac.
A RENEW-ből is vannak kategóriák, pl. az ASNEW, ahol a doboz is az eredeti, sőt van olyan is ami nem RENEW, de új, open box, tehát bontott dobozban. Ezeket a HP forgalmazza, és gyártói garancia érvényes rájuk. Sokszor a konfiguráció tévesen van kint a HP honlapjain, ezért kerülnek vissza a gépek. Van 3 napos cserés, bemutató darab, akcióból visszamarad (kampányból), amit már nem listáznak vissza, hanem megy ki a renew vonalon. Ezek a gépek gyakorlatilag újak, ugyanazzal a garanciális idővel, mintha a boltban megvennéd újonnan.
-
Tikakukac
titán
válasz
Danubius L #163656 üzenetére
Valahol valakinek biztosan megvannak ezek leírva minden egyes márkánál, amihez biztosan van ember is aki megfelelően társít dolgokat, maradjunk annyiban, hogy tökön-babon mond mindenki mindenre mindent. Ez 10 éve is így volt, meg ma is így van sajnos.
-
válasz
Danubius L #163652 üzenetére
+nem refurbished gép, hanem ezer éves használt
-
Tikakukac
titán
válasz
Danubius L #162775 üzenetére
Erősen gépfüggő az a plusz. Ha emiatt hirtelen totál fedlappal együtt cserélős lesz a kijelződ vagy csak szimplán négyszeres áron, az majd ha gondja lesz is egy szép plusz lesz. Thinkpad topik tudna mesélni, nem kevés esetben van kopp, hogy hm hát ez így szopóka.
-
válasz
Danubius L #162773 üzenetére
Szia.
És még az sem oldja meg, mert cerka procival lesz...
-
Tikakukac
titán
válasz
Danubius L #162723 üzenetére
Ez tény és való. Cserébe minden más nyomorék lesz a numpad miatt
-
Farkassacred
őstag
válasz
Danubius L #162718 üzenetére
Köszi az infókat mindenkitől. 15,6-os laptopom nem volt eddig soha, de nem is lesz. Pont egy üzleti gépnél meg megint furcsa, hogy elhagyják azt a numerikusat.. az xps és az x1 féle lenovokban persze megértem a hiányuk okát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest