- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz 5leteseN #178342 üzenetére
A "Thunderbolt" az Intel találmánya, jelen pillanatban 40 Gigabit/sec adatátvitelnél jár (amikor megalkották, a 100-at célozták meg). Az AMD eszközök manapság már USB-4-et tudnak, ami szintén 40 Gigabit/sec sebességet tud, de a kettő nem ugyanaz. Ha Thunderboltozni akarsz, akkor Intel kell, leginkább 12.gentől felfelé, de mutatóban alatta is előfordult már, ha pedig "csak a 40 Gigabit/sec" az elvárás, akkor AMD 6000-7000 is megteszi, 2022 óta a H-s procis alaplapok jellemzően tudják az USB4-et.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz 5leteseN #178346 üzenetére
Ryzen7-6800H, HS (ezek már 1 évesek)
Ryzen7-7735HS, 7745HX, 7840H
Ezek mind annyira újak, hogy használtat még nem is nagyon fogsz találniAz, hogy fognak-e tudni eGPU-zni, kérdéses.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz 5leteseN #180528 üzenetére
Laikus szemmel nézve igen, de van ott azért sok más különbség is. Bővíthetőség, anyagminőség, szervizszolgáltatás, stb...
Az üzleti piac más, mint az otthoni használat. Ott nem tétel 1-2 milla egy gépre profi grafikai munkára. Nem is így gondolkodnak. Ha pl. behal a gép, másnap ott van a szervizes a helyszínen és megjavítja. Nem áll a projekt 1-2 hétig. Ezt melyik konzumer gép tudja?
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
törölt tag
válasz 5leteseN #180536 üzenetére
Azonos (szükséges)teljesítmény és tudás esetén?
Igen. Hasonló teljesítményű cpu, ugyanaz a quadro, ugyanannyi ram ssd, és ugyanannyi garanciával, stb... Drágább az asztali, a szükséges kiegészítőkkel, ami egy laptopban megvan. Természetesen az asztali teljesítménye nagyobb, ez nem kérdés. Ellenben nem hordozható, valamint a laptop ws jobban tartja az értékét, garancia idő alatt jó áron eladható, míg egy asztali kb. rádrohad. -
addikt
válasz 5leteseN #180536 üzenetére
Kb én is így gondolkozom csak gaming oldalról. Ott nem annyira számít a cpu. Akár 128GB ram, az asztali vga cserélhető és még nálam veszteségmentes is. Olyan feladatoknál ahol a vga számol ott ez a felállás elég jó. Akár quadro is mehetne ahhoz a Clevo laptophoz amit használok és ami manapság használtan alig kerül valamibe. Viszonylag gyorsan szétszerelhető, elpakolható, összerakható szállítás esetén egy hátizsákban. Sok év múlva is még ezt fogom használni.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
törölt tag
válasz 5leteseN #180541 üzenetére
Egy kicsit elbeszéltünk egymás mellett úgy látom.
Én amiről beszéltem, hogy egy cég tegyük fel kap ajánlatot HP-tól Zbook fury-ra és hasonló teljesítményű asztalira, akkor az asztali lesz drágább.
Én nem gondoltam használt és ebay-es vásárlásra, sem egy WS kiváltására gémer géppel, se magánúton összevásárolt és sk.összeszerelt asztali gépre.
Persze, lehet spórolni sokféle módon, de idővel az ember ezekről leszokik. -
veterán
válasz 5leteseN #180534 üzenetére
Nem tudom mi a feladat, és nem is akarok reklámozni, ezért konkrét linket nem teszek be.
Ez pl. egy jó workstation:
HP ZBook Fury 16 G9
P-C i7-12850HX, 16.0 WUXGA IPS 400 nit, 1x32GB DDR5, SSD 2x512GB nvme, GFX NVIDIA RTX A3000 12GB, WIFI, BTH, WWAN LTE HSPA+ 4G, Webcam, Fingerprint, Backlit Kbd, ACA 230W, BATT 8C 95 WHr,Wty3/3/0EURO - Win11 Pro64Ha a ram kevés: 4 foglalata van, 128GB-ig bővíthető. 4 SSD helye van, kettő még szabadon. Az alját egy mozdulattal le lehet venni, ha bővíteni akarod. És igen, a hűtése is jó. Nem egy vékony ultrabook. Renew-ban ez 800k körül van bruttó, 27% áfával.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
gaborbol
őstag
válasz 5leteseN #180548 üzenetére
Mondjuk ezt a versenykiírást egesz jol kitalaltad a magad vezriojara a hasznalt kulso GPU-val
Ha ez az emlegetett HP laptop HP renew, akkor uj laptop garanciaval jon, tehat ugyan ugy kijon a HP szervizpartner masnap vagy par oran bellul a garancia fuggvenyeben eveki g es ha letakarom a renew cimket, ember meg nem mondja, hogy renew vagy teljesen uj.
Ha a kulso GPU-s laptop es a factory renew kozott kellene valasztanom, fix hogy a factory renew-t valasztanam, de mindenki maga donti el, hogy mit vesz.
Nem vagyok kepben a kulso GPU-s megoldassal, soha nem lattam, soha nem hasznaltam, prekoncepciom szerint egy extra eszkoz ami lehet nem annyira stabil, nem annyira kompatibils es maceras is lehet, ha a laptopot hurcolni kell, de ironai nelkul varom, hogy mit tudsz belole kihozni.
-
tag
-
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest