- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
gaborbol
őstag
válasz
5leteseN #180548 üzenetére
Mondjuk ezt a versenykiírást egesz jol kitalaltad a magad vezriojara a hasznalt kulso GPU-val
Ha ez az emlegetett HP laptop HP renew, akkor uj laptop garanciaval jon, tehat ugyan ugy kijon a HP szervizpartner masnap vagy par oran bellul a garancia fuggvenyeben eveki g es ha letakarom a renew cimket, ember meg nem mondja, hogy renew vagy teljesen uj.
Ha a kulso GPU-s laptop es a factory renew kozott kellene valasztanom, fix hogy a factory renew-t valasztanam, de mindenki maga donti el, hogy mit vesz.
Nem vagyok kepben a kulso GPU-s megoldassal, soha nem lattam, soha nem hasznaltam, prekoncepciom szerint egy extra eszkoz ami lehet nem annyira stabil, nem annyira kompatibils es maceras is lehet, ha a laptopot hurcolni kell, de ironai nelkul varom, hogy mit tudsz belole kihozni.
-
válasz
5leteseN #180534 üzenetére
Nem tudom mi a feladat, és nem is akarok reklámozni, ezért konkrét linket nem teszek be.
Ez pl. egy jó workstation:
HP ZBook Fury 16 G9
P-C i7-12850HX, 16.0 WUXGA IPS 400 nit, 1x32GB DDR5, SSD 2x512GB nvme, GFX NVIDIA RTX A3000 12GB, WIFI, BTH, WWAN LTE HSPA+ 4G, Webcam, Fingerprint, Backlit Kbd, ACA 230W, BATT 8C 95 WHr,Wty3/3/0EURO - Win11 Pro64Ha a ram kevés: 4 foglalata van, 128GB-ig bővíthető. 4 SSD helye van, kettő még szabadon. Az alját egy mozdulattal le lehet venni, ha bővíteni akarod. És igen, a hűtése is jó. Nem egy vékony ultrabook. Renew-ban ez 800k körül van bruttó, 27% áfával.
-
törölt tag
válasz
5leteseN #180541 üzenetére
Egy kicsit elbeszéltünk egymás mellett úgy látom.
Én amiről beszéltem, hogy egy cég tegyük fel kap ajánlatot HP-tól Zbook fury-ra és hasonló teljesítményű asztalira, akkor az asztali lesz drágább.
Én nem gondoltam használt és ebay-es vásárlásra, sem egy WS kiváltására gémer géppel, se magánúton összevásárolt és sk.összeszerelt asztali gépre.
Persze, lehet spórolni sokféle módon, de idővel az ember ezekről leszokik. -
válasz
5leteseN #180536 üzenetére
Kb én is így gondolkozom csak gaming oldalról. Ott nem annyira számít a cpu. Akár 128GB ram, az asztali vga cserélhető és még nálam veszteségmentes is. Olyan feladatoknál ahol a vga számol ott ez a felállás elég jó. Akár quadro is mehetne ahhoz a Clevo laptophoz amit használok és ami manapság használtan alig kerül valamibe. Viszonylag gyorsan szétszerelhető, elpakolható, összerakható szállítás esetén egy hátizsákban. Sok év múlva is még ezt fogom használni.
-
törölt tag
válasz
5leteseN #180536 üzenetére
Azonos (szükséges)teljesítmény és tudás esetén?
Igen. Hasonló teljesítményű cpu, ugyanaz a quadro, ugyanannyi ram ssd, és ugyanannyi garanciával, stb... Drágább az asztali, a szükséges kiegészítőkkel, ami egy laptopban megvan. Természetesen az asztali teljesítménye nagyobb, ez nem kérdés. Ellenben nem hordozható, valamint a laptop ws jobban tartja az értékét, garancia idő alatt jó áron eladható, míg egy asztali kb. rádrohad. -
válasz
5leteseN #180528 üzenetére
Laikus szemmel nézve igen, de van ott azért sok más különbség is. Bővíthetőség, anyagminőség, szervizszolgáltatás, stb...
Az üzleti piac más, mint az otthoni használat. Ott nem tétel 1-2 milla egy gépre profi grafikai munkára. Nem is így gondolkodnak. Ha pl. behal a gép, másnap ott van a szervizes a helyszínen és megjavítja. Nem áll a projekt 1-2 hétig. Ezt melyik konzumer gép tudja?
-
cs.zs.
veterán
válasz
5leteseN #178342 üzenetére
A "Thunderbolt" az Intel találmánya, jelen pillanatban 40 Gigabit/sec adatátvitelnél jár (amikor megalkották, a 100-at célozták meg). Az AMD eszközök manapság már USB-4-et tudnak, ami szintén 40 Gigabit/sec sebességet tud, de a kettő nem ugyanaz. Ha Thunderboltozni akarsz, akkor Intel kell, leginkább 12.gentől felfelé, de mutatóban alatta is előfordult már, ha pedig "csak a 40 Gigabit/sec" az elvárás, akkor AMD 6000-7000 is megteszi, 2022 óta a H-s procis alaplapok jellemzően tudják az USB4-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Társasjáték topic
- Gmail
- RAM topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill ujjolv új akku gar
- Makulátlan MacBook Air M1 92%-os Akkuval + Extra Tokkal
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest