- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benito187
csendes tag
válasz
peet05 #183160 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a terjedelmes okfejtést.
Igazából csak alap office, dropbox, pdf mókolásokból áll az irdoa rész, a játék meg nagyon elenyésző, igazából nem zavarna ha nem lenne rá alkalmas.
Megbízhatóságból melyikre voksolnál? Ez lenne nálam a fő szempont, hogy lehetőleg ne legyen vele hardveres probléma. MacOS-re mennyire könnyű az átállás ha valaki sose használta? Viszont csak 8gb ram-os akciós alapmodellben gondolkozom mert onnan árban szerintem elég irreális árréssel dolgoznak, ezek is elegendőek alap használatra gondolom. M2-re még érdemes rámenni egy jó akció keretében vagy inkább az M3?
-
teptep
őstag
válasz
peet05 #182926 üzenetére
Köszi az infókat. Mondjuk nem értem, hogy az egyszerű vásárlók részére ezt miért nem teszik közzé a specifikációs felületen? Más gyártók adatlapjain tisztességesen fel vannak tűntetve a kijelző jellemzői.
#182923 Cheif > akkor jól döntöttél, a LOQ a nyerő... -
teptep
őstag
válasz
peet05 #181811 üzenetére
A postban két típus van említve:
Acer Nitro ANV15-51-55D1 NH.QNBEU.006 (4-ből 4 rossz)
Acer Nitro ANV15-51-556Z NH.QNBEU.009 (ez pedig pöcre indul)
Ez utóbbi van linkelve és akciózva. És igen, nem professzionális a hűtése valamint a teljesítménye is vissza van fogva. De egy 3d modellező programnak közel sem akkora a teljesítmény igénye mint egy hardcore játéknak. Szerintem 250 ezerért az adott feladatra ki lehet ajánlani. Köszi az infót, ezek mindig hasznosak, hogy mögé lássunk a dolgoknak... -
BalaNce87
addikt
válasz
peet05 #181667 üzenetére
Néztem az ajánlott asus-t, de az a baj, hogy nem találok ultra 5-ös verziót a német oldalakon, a 7-esek meg már több, mint 1000 euros áron mennek, idepadból meg inkább ryzen procisokat dob ki, persze ez nem baj, zenbook-ból esetleg, ami 300-350 ajánlott? hátha azok kaphatóak kint.
-
válasz
peet05 #181637 üzenetére
Nagyon köszönöm a linket (is), megsasoltam a gépsárkányt, ez lesz az a kategória, ami kelleni fog! 👍
(Elküldtem fiamnak is a lnket, remélem azért a Művészetek Völgyében is lesz alkalma ránézni.)dVGA - ja, így már értem. Csak amikor még foglalkoztam hardverekkel, akkor még nem rövidítették, akkor ez azóta meghonosodott, mint kifejezés.
-
válasz
peet05 #181625 üzenetére
&@ teptep
Az alapképzésen használt Dell, monitorra volt kötve, vagy a saját kijelzőjével használta?
Nem kötötte monitorra, csak simán a laptop kijelzőjét használta.
Ezen a Dell-en volt a PS és a Blender is.
Hogy mennyire fogja komolya(bba)n használni, azt nem tudom - egyelőre.DP3, AdobeRGB-t is nézni kell, ... dVGA
Sajna ezek még nem ismert fogalmak számomra.@#181630 teptep
a Studio professzionális érintős kijelzője felbontásban, fényerőben és színhűségben is magasan jobb választás
Én errefelé indulnék el.Gamer rész nincs képben, tényleg a grafikai felhasználás az elsődleges.
Műanyag házas gépet nem vennék, mert még az említett Dell-t is kissé megviselte a felhasználást/kezelést. Hiába próbálom 8 éve mondani neki, vigyázzon a dolgaira, megsértődik. Jó eszű, kreatív, de műszaki analfabéta)(Amúgy, kissé lehet, hogy derogáló, de ő az, aki nincs tisztában azzal, hogy nem nyitunk 33 böngésző ablakot, és mellette próbáljuk meg a beadandót készíteni Blender-ben... azt' csodálkozik, hogy lassúcska; defrag... nem is hallott róla... kezd megtelni az SSD --> ember! kéne törölni! hát de mit?)
-
teptep
őstag
válasz
peet05 #181627 üzenetére
Igazából használt üzleti/profi gép preferált
(cappa72)Csak, mint opciót írtam a gamer vonalat.
(peet05)
A kérdező anyagi keretébe például egy használt ZBook Studio, vagy az említett új gamer gép fér bele. Segítsünk neki eligazodni, hogy melyikkel jár jobban? Ha csak a paramétereket nézem, akkor helyesen gondolom, hogy a gamer gép teljesítménye (CPU, GPU, memória) sokkal erősebb, mig a Studio professzionális érintős kijelzője felbontásban, fényerőben és színhűségben is magasan jobb választás? -
cs.zs.
veterán
válasz
peet05 #181574 üzenetére
Zephyrus G14 még mindig megvan, igen.
Nekünk a legkisebb van belőle,
R7-5800HS+RTX3050 4GB, alaplapi fix 8GB DDR4-3200, + 1 db üres slot, amibe mi 16GB-ot tettünk, így van benne 24GB.
A kijelzője IPS, de 100% DCI-P3!
120- vagy 144Hz, ezt most nem is tudom.
Kitűnő masina, dehogy adjuk el! -
-
cs.zs.
veterán
válasz
peet05 #181566 üzenetére
Nem csak a tömeg, hanem a térfogat is, na meg a tartozékok. Gamer laptoppal nem árt vinni a töltőjét is. Az 1,1 - 1,4 kilós hosszú üzemidejű ultrabookkal meg azt sem kell vinni.
Másra valók, na.
Persze, autó csomagtartójában nem számít annyira, mint BKV-n oldaltáskában. -
vape1
csendes tag
-
dniki88
tag
-
cs.zs.
veterán
válasz
peet05 #181291 üzenetére
Ezek így semmiresemjó adatok.
Épp az 5600H val szerelt Zenbookom (volt) a tanú, fogyasztásmérővel mutatta, hogy böngészés közben konnektorból 5-6 wattot vett fel, és abban az 5 wattban már benne van/volt a kijelző is. Levett fényerővel, de nyilván akkor is van fogyasztása.
63Wh akkujával pedig ilyen üzemmódban valóban tudott 10-12 órát, azaz tényleg kijött a matek.
Egyébként meg fogyasztásmérő sem kell hozzá. Másfél évesen nemrég adtam el, 50Wh-tudott még az akkuja, és levett fényerővel kb 8 óra böngészést tudott. Ez megint csak azt jelenti, hogy kijelzővel együtt is tud 6 watt körül maradni, azaz a proci (R5-5600H, vagy bármilyen más is) mélyen lemegy a 10 watt alá.
Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy pl létezik olyan konfig, ahol nem engedik egy bizonyos érték alá, és lehet hogy pont olyanokból merítettél adatot. -
cs.zs.
veterán
válasz
peet05 #181278 üzenetére
10-12 órán át is tudnék böngészni, de ez nem jelenti azt, hogy 1-2 órától többet tudnék hardverigényes dolgokat futtatni.
pl 60 Wh akku = 60 watt 1 órán át, vagy 6 watt 10 órán át. Almáéknél sem mindegy hogy folyamatosan 6 wattot akarunk kivenni belőle, vagy 60-at...Ettől függetlenül még igaz, hogy MUNKÁRA ők nagyon jók, de 3D dolgokra továbbra sem. CPU és RAM-igényes dolgokra csont nélkül ajánlott egy 16GB ramos almás cucc. Ha belefér az árba.
-
btomi9
aktív tag
válasz
peet05 #181198 üzenetére
@peet05, @teptep, @cs.zs.
Köszönöm szépen a válaszokat, segítségeket! Közben érdeklődtem, hogy konkrétabban milyen programokat fog használni az illető, Coreldraw, Indesign és Photoshop. Namost az Indesign windows alatt elvileg nem is támogatja a diszkrét videokártyát, a Coreldraw is inkább CPU igényes, lehet, hogy ezt a részt el lehetne engedni. Nézelődöm közben, az a baj, hogy bele tudok nagyon bonyolódni
de hát ilyen ez a popszakma.
-
-
meili
tag
válasz
peet05 #180796 üzenetére
Köszi, megnéztem ezt a Mac Parallels-t, de inkább maradok most teljesen Windows alapon.
Ez az EliteBook 840 G9 kezd jó irányba menni, de ha valamiért kevésnek tartod a processzort, akkor mehetünk felfele árban. Minimum 512 GB SSD-vel és 16, de inkább 32 GB RAM-mal mit ajánlasz az EliteBook-nál, ha mondjuk bruttó 450k környékén nézünk valamit? -
tutis
őstag
válasz
peet05 #180770 üzenetére
az a laptop már meg lett véve (acer a515, i7-12650h, 16gb ram), de azt valszeg megkapja párom.
Most sajat részre nézek másikat. Amúgy csak 1 játékra kell, warzone, fullhs felbontasra, külső monitorral..
megnézem amit ajanlottál, néztem én is 4050es laptopokat, de eléggé a keret teteje ezek. -
sarasota123
aktív tag
válasz
peet05 #180652 üzenetére
És ha tegyük fel, hogy elengedném a Lumiont és azt továbbra is csak asztali gépen végezném, akkor az általam linkelt Zenbook photoshopra, premierre/da vinci-re jó választás lenne ebben az árkategóriában?
Egyébként egy ideje gondolkozom, hogy Lumionról D5 Renderre váltsak, ott egyértelműen azt olvastam, hogy Intel Arc-al használható. Méretben nem szeretnék feljebb :\ -
Kickass
őstag
válasz
peet05 #180648 üzenetére
Viszont az UX340ben 13 gen van. Most hajlok afelé. YT-on található tesztek alapján azért nem vészes, főleg Whisper módban.
Bucira úgyse lesz hajtva, főleg tartalomfogyasztás meg böngészés lesz rajta 80%-ban. Az OLED viszont bejön, tenni kellene vele egy próbát.
Most van cégesként egy 840 G8 meg vmi Lenovo rettenet és pont a Lenovo miatt jöttünk rá, hogy 15.6” nem kell. -
sarasota123
aktív tag
válasz
peet05 #180608 üzenetére
Közben kicsit feljebb toltam a limitet pénzben és találtam az általad is ajánlott ASUS UX3405MA szériából 32 gigával szerelt változatot, de csak az asus shopban láttam ilyet egyelőre. [link]
Ez vajon azt is jelenti, hogy nem létezik belőle magyar kiosztású billentyűzetes?
Illetve az Intel Arc vajon mit tud kezdeni a lumionnal, eléggé megoszlanak a vélemények ahogy láttam. -
bembem
újonc
válasz
peet05 #180433 üzenetére
Szia,
köszönöm a választ, sajnos az a pár hónap előre tervezés is azért van, mert nagyon megy a sprórolás és sok mindenre kell a pénz, így szerintem keretnek ez sajnos marad, de akkor várok, hátha lesz valami jobb.
Amit néztem hogy most megtudnék venni mert van 0% THM-re az egy Asus Vivobook lenne ASUS VIVOBOOK S 14X OLED S5402 (S5402ZA-M9115W) és bővíthető lenne 1TB-ra,
Intel® Core™ i5-12500H Processor (18M Cache, up to 4.50 GHz) • Microsoft Windows 11 Home • 16GB DDR4 RAM • 512GB M.2 PCIe SSD • 14.5" 2.8K (2880x1800) fényes OLED (120Hz) kijelző • Intel® Iris® Xe Graphics eligible integrált grafikus vezérlő
Ezzel viszont csak annyi nem tetszik hogy van jelenleg egy Asus gamer laptopom ami Intel(R) Core(TM) i5-9300H CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz , illetve csak 8GB Ram, ezt gondoltam meghagyni játéknak, márciusban lesz 4 éves a laptop és úgy érzem azzal küzd hogy minden (is) felvan rá telepítve, nem tudom hogy egy ilyen Asus vivobook nagy előrelépés lenne-e vagy akkor érdemesebb ezt a laptopot ami van inkább újrarakni az oprendszert és csak programozás/unity-re használni és összespórolni egy legalább i7-ese laptopra későbbre? -
-
Armisael2023
csendes újonc
válasz
peet05 #180136 üzenetére
Köszi a választ!
A következő 3-at néztem ki:
- HP VICTUS 16 - Ryzen 5 7640HS, 16.1FULL HD 144Hz, 1000 GB, 32GB, Geforce RTX 4050 6GB, Win11
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 7 7735HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1000 GB, 32GB, Geforce RTX 4050 6GB, Win11
- LENOVO LEGION Slim 5 16 - i5-13500H, 16 144Hz, 1000 GB, 32GB, Geforce RTX 4050 6GB, Win11Véleményed/tek szerint megéri az a +80 ezer Ft az ASUS TUF-ra/Legion Slim 5-re? Érezhető bármi plusz a teljesítményben? Aku tartósság, melegedés, hűtés szempontból mennyire megbízható a HP Victus 16?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
sixpak
nagyúr
válasz
peet05 #179731 üzenetére
Köszi a választ.
Ráhibáztál, egész véletlenül pont az CP a kedvenc játékom.
Én asztali gépen tolom, de lehet kipróbálom majd ezen is, mert még mindig hihetetlen számomra, hogy egy laptopon lehet játszani is.
Erröl eszembe jutott valami:
ezekre a laptopokra lehet monitort csatlakoztatni? -
sixpak
nagyúr
válasz
peet05 #179722 üzenetére
Szia, erről lenne szó?
A kisebbik lányomnak kellene, jövő szeptemberre, művészeti suliba megy, de néha játszani is szeretne, és pont ezt néztem ki én is.Ezt OFF-ba rakom:
Kellene neki hozzá egy digitális rajztábla, nem találok működő topikot és sajnos a leghalványabb fogalmam sincs a rajztáblákról.
Ez a készülék használható a kinézett laptoppal?
Esetleg valaki tud nem kihalt topikot vagy segítene ebben a dologban, akár privátban is, köszönöm előre is. -
cs.zs.
veterán
válasz
peet05 #179487 üzenetére
és KAMI911 !
Igen, a ROG Zephyrus G14 nagyon jó kis ketyere - meg is kérik az árát. Olyan példányt kell belőle keresni, amiben 16GB alaplapi ram van, és ahhoz 32-t pattintva 48GB ram hozható össze. Kérdés hogy az elég lenne-e? Ha igen, akkor meg is van a megoldás.
A másik ami eszembe jutott (kicsivel ugyan gyengébb, de nem szar procikkal), az az Asus Expertbook (B7) B7402F széria. Ebből is az FB. (7402FE=11.gen Intel, 7402FB=12.gen Intel, az F betű a flipet jelenti, körbehajtós-érintős, a normál változatban ott C betű van, esetleg 7402CB modell előfordulhat, CE lenne a 11.gen)
Magyar tájékoztató oldala itt, globális adatlapja itt.
2 db ram-slotja van, 64GB DDR5-ig el lehet menni, és 28 wattos 12.gen P procikkal készül, akár i7-1260P, 1270P.
11.gen modellek DDR4 ramosak, márcsak ezért is jobb a 12.gen
Érintőkijelző, 5G modul, korrekt hőcsövezés, stb. Nyilván nem egy AMD-7840HS hiszen ez most a csúcs, minden más kicsivel alatta lesz.
Első körben i5 procisat találtam itthon a laptopszalon.hu-n, de körbe kell nézni.
Ha nem prioritás a gyári magyar bill, gyanítom hogy osztrák-német oldalakon i7 is van belőle, német billentyűzettel,
Malák fórumtárs meg szépen meg tudja csinálni a magyarítást. -
HUNShon
csendes újonc
válasz
peet05 #179262 üzenetére
Koszi, akkor ennek meg utanaolvasok, nem tudom mit jelent a 45% NTSC, es azt sem, hogy a tobbi legion konfignal elter-e ettol
Nezegettem a TUFot, klassz, de nekem pont azert esett a Legionra a valasztasom, mert ranezesre uzleti gepnek is kivalo, es nagyon dicsertek a huteset is - a TUF nekem tul vad 😅
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest