- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNShon
csendes újonc
válasz
HUNShon #179521 üzenetére
Sziasztok!
Szerdán meglett a Lenovo Legion 15IAH7H, (82RB00HHHV) nagyon elégedett vagyok vele, nagyon jó használni, a billentyűzete is, a hűtése marha klassz, a ház is, tapintásra is (kissé nehéz, de ez nem is volt szempont, ha viszem, hátizsákban lesz).
A 45% NTSC miatt aggódtam, hogy zavaró lehet, de egyáltalán nem az, teljesen jók a színek, klassz a kép (úgy tudnám leírni, hogy tök jó a TV-m is, és igen tudom, az OLED jobb, de ettől még nem érzem, hogy a sima TV-m rossz lenne).Még egyszer köszi mindenkinek a segítséget.
-
cs.zs.
veterán
válasz
HUNShon #179510 üzenetére
6=2021= Intel 11.gen / AMD 5...
7=2022= Intel 12.gen / AMD 6...
8=2023= Intel 13.gen / AMD 7...De ez nem feltétlenül a gyártás idejét jelenti, hanem a felhasznált cuccokat. 6-os is lehet 2023-as gyártás. A felhasznált anyagok épp jobbak mint ma. Ebben a régióban 6-os Legionban nem volt kiindulópont a 45%NTSC. Sajnos ma az.
Nekem ACH6 van, utolsó H nélkül, = RTX3050 95W,
(H a végén = ettől nagyobb = RTX3060-tól és 130W-tól felfelé),
és természetes hogy 165Hz 300nit 100%sRGB. Ma az ilyen kijelzőt kutatni kell...Te a 8-asokat keresed, H-val, jó kijelzővel, 500e alatt.
Nem tudom hogy létezik-e ilyen. Szerintem az 600.000 lesz. -
Juhaszatti
addikt
válasz
HUNShon #179510 üzenetére
Az anyagminőséget rosszabbnak nem feltétlenül mondanám, de valóban más. Tapintásra is. Régebbi a design, kisebb a touchpad, picivel nehezebben szerelhető mert nem pattan le olyan könnyen a hátlapja mint az újnak.
Igazából ennyi a lényegi különbség külsőre. A jóval erősebb videokártya nekem megérne ennyi kompromisszumot. Persze ez szubjektív. -
memorix
senior tag
válasz
HUNShon #179500 üzenetére
Legion
Előny: kényelmes billenytűzet, bővithetőség, csatlakozók száma, csatlakozók élérhetősége, jobb hűtés, könnyű szerelhetőség.
HP korszerű cpu, gpu.
Ha a 3070 vs 4050 nézzük akkor a Lenovo a gyengébb cpu ellenére is gyorsabb lesz...
Ha a 3060 vs 4050 nézzük akkor közel hasonlóan tejlesítenek elméletileg hol az egyik hol a másik nyer majd pár fps -l. Attól hogy 125 FPS-t tudd az egyik és a másik meg 100 FPS -t de a jó játszhatósághoz elegendő a 80 FPS akkor tök mindegy melyik gpu van ott. Csak huzamosabb ideig tudja leadni azt a teljesítményt.Egy dolgot nem szabad elfelejteni az meg a hűtés. HP nál kisebb a ház és gyengébb a hűtés. Várhatóan leszabályoz majd. Igy visszaveszi a teljesítményt.
Az hogy melyik játéknál melyik lesz a jobb, csak akkor derülne ki ha több játékkal meg lenne tesztelve.
Döntsd el magad melyik tettszik és vedd azt meg ...
-
Juhaszatti
addikt
válasz
HUNShon #179500 üzenetére
Azt a Legion-t engedd el annyiért. Abból a pénzből már RTX 3070-est is kapsz ebben az akciós időszakban, 100% SRGB-vel. 82JU013GHV
A memóriát és a háttértárat meg tudod bővíttetni. -
cs.zs.
veterán
válasz
HUNShon #179275 üzenetére
Élőben akkor veszed észre, ha egymás mellett vannak.
A 45NTSC/62sRGB kijelzőre sem mondod azt hogy húdegáz - csak ha már a jobbhoz voltál szokva.300nit/100%sRGB/165Hz Lenovo Legion után vettük meg a kis Rog Zephyrus G14-et, és mindig csodálva néztük, hogy "ez olyan szép" !
Utólag szúrtuk ki, hogy 300nit/100% DCI-P3
-
cs.zs.
veterán
válasz
HUNShon #179266 üzenetére
Van a nagy színes "kapualj", az az emberi szem színérzékelése.
A kijelzők ezt nem tudják teljesen produkálni, csak egy töredékét, és vannak szabványok.
Legkisebb az sRGB, de a legtöbb "alap" kijelző még ezt sem tudja, csak mondjuk a 62%-át, ez kb megegyezik az NTSC szabvány 45%-ával.
Ha eggyel jobb kijelződ van, az mondjuk már tudja a 100%sRGB-t, az kb egyezik az NTSC 72%-ával. Természetesen egy adott szabványt túl is lehet teljesíteni, láthatsz olyat is, hogy pl 107,9%sRGB (de az még mindig nem éri el a DCi-P3-at)
Oledek tudják a DCi-P3-at, és néhány jobb IPS,
és ezerből 1-szer belefuthatsz olyanba, hogy 100% Adobe RGB (aRGB).
Na az biztos odab.sz. Az ára is.
Ahhoz kb hasonló a 100%NTSC is, abba sem fogsz naponta bele botlani, és spéci videokamerák, pro fényképezők tudják felvenni a REC.2020-at - kérdés hogy min nézzük vissza.Amint azt láthatod, mind a vörös-sárga-zöld síkon akar egyre többet visszaadni, hiszen a kék az gonosz, azt már az sRGB is tudja, de az bántja a szemecskénket.
így már jobban megérted azt is, hogy Zenbook Oled estén mit kapsz:
-
peet05
aktív tag
-
cs.zs.
veterán
válasz
HUNShon #179260 üzenetére
Szia,
abban semmi rendkívüli nincs, hogy egy adott termék kizárólag egyetlen boltban kapható, ugyanez a helyzet ezzel a tipussal is, nincs sehol máshol, csak itt. Nem rendelt belőle más. Na bumm.
Én nagyon sok laptopot rendeltem az elmúlt években (család, barátok, rokonok, munkatársak), volt közte MySoft, Notebook.hu, eMag, Digiprime, nekem egyikkel sem volt különösebb bajom, igazán elmondhatnád mire kell figyelnem, mi az a sajátos áfa-politika, meg mitől megbízhatatlan valamelyik.
Az én olvasatomban a MySoft a leg"zsiványabb", ők azzal olcsósítanak, hogy a gyári 512-1TB SSD-t kiveszik, és 120-250 GB-tal hirdetnek olyan gépeket, amikben sosem volt olyasmi. Ugyanakkor meg ők az egyetlenek, akik bővítéskor lefényképezik a gépeket, és utána azt felrakják a termékfotókhoz, egyedül náluk (az ő oldalukon) lehet megnézni a tényleges magyar billentyűzetes verziót. Mindenki más az angol promo-fotókat teszi közzé.
A digiprime egyszer külön kérésemre csinálta azt, hogy 512 SSD helyett 256 +1TB HDD-vel kértem egy Acer Nitro-t. Normál árában megkaptam.
Inkább a kapkodásuk miatt kell figyelned, az év azon szakaszában vagyunk, amikor futószalagon megy a bővítés. Egyszer egy akku csatlakozót felejtettek el visszarakni, egyszer pedig az egyik hátlapcsavart. Megvolt, kiesve a csomagolásban.
A Te linkjeidben viszont mindkét gép bővítésmentes eredeti csomag, bontatlan dobozt kell kapnod. -
válasz
HUNShon #179133 üzenetére
Szia. Ez nem ide tratozik...
De lehet erre gondolsz pl? [link] ehhez tudni érdemes a psref számot, vag yvannok oldalak, ahol részletesen elemzik/ tezstelik a notikat. erre gondoltál?
De kérlek a válasszal ide fáradj át, köszi: Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest