- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Káröröm? Milyen káröröm, ne légy már ennyire stresszes.
Én is oled tévét akartam venni, de mert sokat megy a nappaliban, inkább ipst vettem. Láttam már néhány beégett oledes notit, tehát a jelenség megvan, nyilván ahogy fejődik a technika, annál jobb lesz. Majd az idő megmondja.
Ha viszont gari lejárata után ég be, akkor cumi van gyerekek.
Egyébként a kérdező azt kérdezte, hogy hogy bírja az oled a statikus képet, erre volt a válasz, úgyhogy ne kötekedjetek.
-
-
cs.zs.
veterán
Az elmúlt 1 évben a családunkba megvett laptopok ára 10-20 %-kal nőtt.
2022 Januárban 465.000 Ft-ért vettünk ASUS ROG FLOW X13-at. Most mennyitől indul?
2022 Szeptemberben 400.000 Ft volt a ROG Zephyrus G14, most 430-460-tól.
2022 októberben 280.000 Ft volt az aláírásomban is szereplő UM5401QA, november 17-én 310.000, és ma, dec 03-án 340.000-től.
Lehet hogy egyedi a felfogásom, de én ezt folyamatos drágulásként élem meg.
-
cs.zs.
veterán
Nem, a H-s verzió sem zabál, ellenben ha kell, akkor sokkal nagyobb teljesítményre képes.
Ezért jó választás a Zenbook 14X OLED UM5401QA,
H-s proci, dupla hűtéssel (2 hőcső, 2 venti)
4266 Mhz RAM,
igaz drágább is, 330.000 körül szóródik
ha kerítesz egy régi Zenbookot, akkor -120.000 -
-
g@bo
nagyúr
szépen fogynek el mindenhonnan a ASUS ZENBOOK14X OLED UM5401QA-L7208W darabok...
ha az ember manapság zenbook ot vesz, érdemes mindenképpen ryzen alapút venni? kell e erőltetni az oled panelt, vagy elfogadható azért a sima kielző is? annyi típus van mint égen a csillag, ezt is nézegettem: [link] jó lehet?
-
Sztmargit
csendes tag
Én sem igazán értem, hogy miért ajánlja a kolléga, hiszen az összefoglalóban 3 felkiáltójellel szerepel, hogy az ASUS Vivobook sorozata kerülendő.
Hiába friss, ropogós a hardver, csodaszép a kijelző, ha 2 év múlva kitörik a zsanér a műanyag házból. Cáfoljon meg valaki, ha rosszul gondolom. -
Akcióba vettem maga a gép olcsóbb volt mint 300k csak vettem mg rá 2 év gart, úgy lett 300k, azaz 4 év garom van, mivel nem magánszemélyként vettem. Amiket linkeltél egyik sem használt...
Szóval mi és miért lenne gázos? Ultrabook-ot szerettem volna venni most is, irodai célra főként, meg tartalom fogyasztásra.
16GB LPDDR4 SDRAM 4266MHz, 512GB NVMe SSD, OLED 14" 2,8K 90Hz lcd, világítós bill, és könnyű is hozni vinni, akksi is elég jó 5-6-7 ó kb.
Ezt megkaptam 270-ért OS-el. pl egy Lenovo V14 240-260 környéke És nem utolsó sorban nem U-s CPU-val, ami 6mag/12 szálas.
Úgy gondolom, hogy ez egyátalán nem volt rossz vétel.
16GB nekem (is) bőven elég, eddig ami volt eddig a legnagyobb érték az kb 11GB, több progi meg vagy 12-14 chrome ablak.Kiállított darab volt igen, de átnéztem, és azon kívül, hogy be volt kapcsolva, karcmentes volt.
Szerinted miért lenne gázos? Milyet kellett volna vennem erre a célra?
(itt linkelt Lenovo, meg hp g8-ak TN paneles (a lenovo tuti), 8GB ram 256GB SSd, full gagyi ház, nyeklik-nyaklik 240-260 közt van....)
-
-
icons
addikt
Najó, de ez a maximális fogyasztás
Azért ne keverjük a szezont a fazonnal!!
Én is találtam egy összehasonlítást, ezek ugye nem mSata-sak, de ez alapján azoknak is hasonló lehet a fogyasztásuk.
Lényeg a lényeg: menet közben sem fogyasztanak fél watt-nál többet. Én üzemidő megszállot vagyok (talán ezt a laptopom is bizonyítja, Acer TimeLineX Win8-cal, stbstb), de az a fél watt nem oszt nem szoroz. Ráadásul ha megnézem a vinyóhasználatot normál használat közben sem megy 5%felé, az idő 90%ában pedig 0%on áll, amikor alig fogyaszt valamit az SSD."eltérőek a vélemények. "
persze, ez így van. De miről is?Én is 25k ért vettem az Agility3asomat, 120asat. Azóta villámgyors minden, egyszerűen elképesztő
Gyorsabban áll fel virtuális gépen a Matlab /VS2012 mint bármelyik HDDs gépen
(pedig a suliban i7es 8giga ramos gépek vannak
)
-
icons
addikt
Kevesebbet nem fog fogyasztani. Nem tudom már, hogy hol láttam összehasonlítást, de 10%körül sincsen a különbség (SSD - HDD)
Az 1.5W-ot honnan tudod? Nekem az nagyon soknak tűnik, kétlem, hogy átlagban annyit fogyasztana egy mSata SSD.
Az én laptopomban is van egy 750enes HDD caddy-cel, ezen tárolok minden adatot (családi képek, családi filmek, családi sorozatok, családi játék telepítők, családi torrent és persze családi zene) Meg itt van a download mappa (driverek, pdf-ek stb), illetve winrar cache is itt van, talán a böngésző is (ezeket persze lehetne az SSDn is tárolni, sokak szerint nem kell ennyire vigyázni rájuk).
És mellette egy 120as SSD, amin a rendszer, családi programok, családi játékok van. Win8cal pedig lehet monitorozni a lemezhasználatot, és hát nem valami sokNéha felmennek 10% környékére, de általában 0-3%környékén mozognak, tehát elég csekély a fogyasztásuk
-
Tikakukac
titán
Ezt neked kell tudni. Én mondjuk elférek 128 gigán, és azt fogok berakni. Más kérdés, hogy használtan SSD-t biztosan nem vennék.
Chaser: Ami a topikból lejött eddig: amennyi gari elfogy és olcsóbb, annyival hamarabb fog katapultálni a cucc, plusz fingom nincs mit kapott előző gazditól. Van akinek 5k-t megér, nekem biztosan nem.
Gari nélkül meg ilyesmit nincs az az Isten téma. És ahogy olvasom a kisebb csíkszél egyre inkább gyalulja szegények élettartamát.
Rengeteg garisat, újonnan, jó vezérlővel. Ebbe ritkán fulladnak bele. -
Chaser
legenda
DVD helyére nem jó egy caddy? Akkor megmarad a tárhely is és ssd-t is rakhatsz a gépbe. Ha meg sokat használod az optikát lehet hozzá usb keretet v kábelt venni.
szerk Tikakukac Használtan garral mért ne?
Vagy gar nélkül de akkor olcsón. Én is keresek egy 64-est 10k-ig, 15-ért már van agility3 újan.
-
Hamar munka sosem jó!
Azért ez az új Brazos sem kelhet versenyre egy i3-mal, úgyhogy, ha kell a teljesítmény, akkor nem éppen jó választás.(#9487) GaborGh
Az Ideapadok legfeljebb az Edge-eknek lehetnek az alternatívái, én meg az igazi TP-kre értettem. Ezt leszámítva igazad van, bár az Ideapadoknak is csak egy része glossy, a többi matt (G575; B-sorozat; Z-sorozat legtöbb tagja fémborítást kapott, stb.). -
MaxxDamage
félisten
A kijelző különösebben nem zavar, mert FHD LED TV-re kötöm HDMI kábellel és a Noti kijelző "off" -ba lesz.. max akkor használom ha viszem magammal(célnak megfelel)
Sőt, még kötök rá USB-s Egeret és Bill.-t is !A 300k -s Notin is fényes (Lenovo Y580 FHD)
Van az Asus G55VW és a G75VW (matt kijelzős) 15" és 17" - ezeken is vaciláltam, de Y580-on maradt a választás. Amit rendeltem remek ár / érték arány, dobok bele 1 SSD-t és szuperül fog üzemelni (remélem)L
-
Dhampir
félisten
Nekem az eddigi összes laptop procim, a 2 éves mobil Intel i3 is lealázta az asztali gépben lévő kétmagos AMD procimat. A mostani 4 magos AMD LLanoról nem is beszélve.
Te mit csinálsz a laptopjaiddal? Nekem a játék is belefér, és rohadt gyorsan működik Windows 7 alatt minden.
-
Dhampir
félisten
egy amd e350-es /zacate?/ lenovo e125 el "küzdöttem", az már kezdett behalni 1-2 netes flash játéknál
Netbook processzor kategóriánál ezen ne csodálkozzál ez egy Brazos proci, ami leginkább a netbook, nettop és belépő szintű asztali számítógépekhez lett szánva, előnye a kicsiny fogyasztás.
-
ceripapa
aktív tag
Hát ez még nem az
"Az IdeaPad S sorozat három termékre oszlik. A Lenovo az S300-as modellt tekinti a sorozat belépőszintjének, ami egy Ivy Bridge alapokra épülő mobil Intel Core i3 ULV processzort kap, de ha ennél többre vágyik a potenciális vásárló, akkor választható az S400-as modell, ami már ULV-s Core i5-tel van szerelve. Mindkét masinában az integrált HD Graphics 4000-es grafikus vezérlő végzi a megjelentést, míg merevlemez gondoskodik az adatok tárolásáról, melynek kapacitása maximum 500 GB lehet. "
ergo 3. gen intel lesz benne, nem pedig amit most mutattál
Tessék egy link is :]
-
Bagira01
veterán
Próbálom szokni, de nem igazán megy. Most ez a 130k-s probook-ot nézegetem. Igazából grafika szinten a mobility hd4330-nál kéne csak kicsit erősebb, prociból nem ártana egy B960 szintű, ez ami elég gyenge a probook 4535s-be. Nekem is inkább hurcolós gép kéne amit beteszek aztán nem egy tepsi van a táskában, a régi compaq is tulajdonképp asztali volt, mert sose volt kedvem hurcigálni. Ebből a szempontból meg az edge 330 lenne jó, de csak 1 év garis és a touchpad része nem szimpatikus
-
thomeef
őstag
-
Neck
veterán
De. Csak rosszul fogalmaztam. Itt arra gondoltam hogy pl nem matt a kijelzője. Én jót vártam, amikor megrendeltem, és mégjobbat kaptam
Akkor értsd úgy, hogy a Lenovo minőségével nincs gond, kifejezetten jó, de azért vannak ettől még jobb anyagú, minőségű, kijelzőjű cuccok, amiken viszont diavetítés a játék, a Lenovon meg nem. Valamit valamiért.
-
-
B-L-A-C-K
titán
"az e320 13" hátizsákosabb /könnyebben hurcolható/ gép mint a g580, az utóbbi meg jóval erősebb."
Ezt még annyival egészíteném ki hogy talán valamivel az Edge masszívabb, viszont ezt csak te tudod eldönteni hogy melyik a jobb neked, te fogod használni, ebben nem értem hogy is kérhetsz tanácsot...
El kell döntened a kényelmesebb hordozhatóság a fontos de játékokat hanyagolod, vagy fordítva.
-
Prof
addikt
Alkalmas minden játékra kérdés, hogy 5-10fps-el hajlandó vagy e játszani , vagy levenni 800x600-ra lowra
Vagy régi játékkal játszani amit visz.
HD3000
Nézd meg pl a fifa12 eredméyneketmediumban i3 low voltage 22.9 fps, i7-2820- 91fps.Itt bejön, hogy bizony itt ezen az alacsony 1366x768-on nem csak a VGA számít, hanem a proci is, valamint többféle órajelű a HD3000 is a procikban. Olcsó prociban lassabb.
HD4000 az csak új ivy bridges gépekben van i5-3210, i7-3610 főleg és lassan jönnek az i3-ak és sokkal jobb 3000-esnél (a feature-ökön kivűl (dx11 stb) +40% fps legalább)
Én játszottam 4500HD-n is Diablo 3-at. Igaz csak percekig mert nem bírtam a 6-7fpst
Most Path of Exile-t tolok rajta 7-20fps-el. -
Borote
addikt
Nem szutyok, csak játékra erősen korlátozottan alkalmas. De itt a prohardveren azért találsz még soksok tesztet, itt azért emberközelibb beállításokkal és futtathatóbb játékokkal tesztelik.
Igen, gariidő, az Edge még így rájönne egy 10-es, de játékra ekkor is messze elmarad a G580-tól... sajnos ennyi pénzért nem lehet mindent
(#6487) Norb3rto: természetesen elírás, Pentium és Celeron B processzorokban z iHD 2000 alapú fentebb linkelt IGP található.
1080p-n nem érdemes ennyit izgulni, már egy 2GHz-es Core2Duo processzor is lejátssza 'izomból', illetve a GMA4500MHD-től hardveresen is gyorsítva van, ennél az SB-s videovezérlő jóval fejlettebbElég nagy hókuszpókuszt csinálnak itt sokan az 1080p lejátszásból... 720p-t az én gépem is lejátszik már (1080p-t nem próbáltam), L7500+GMA X3100+4GB RAM kombinációban, ami azért valljuk be, nem éppen egy acélos összetétel!
De teljes bizonyossággal merem állítani 3 nap használat után, hogy netezésre, szövegszerkesztésre, skype-ra - azaz alap office feladatokra teljes mértékben megfelel, és még SSD sincs benne, csak 1GB Intel Turbo Memory(#6489) Norb3rto: B960 elég
Sőt, most, hogy 1,6GHz-es Merom processzort használok, merem állítani, hogy az 1,6GHz-s B815 is elég. Erről persze érdemes személyesen meggyőződni... van, akinek az E450 is elég, ami hiába magasabb órajelen fut, még az enyémnél is gyengébb.
-
Borote
addikt
Ha ilyesmivel szeretnél játszani, arra az iH2000 alapú IGP nem különösebben lesz majd alkalmas, illetve az Edge árába még a garanciabővítést is bele kell számolni.
(#6474) Pocok256: no problemo
(#6475) wiggen123: sajnos a külföldi árak azok ilyenek... de most így hirtelen meg nem mondom, hogy a Fujinak nemzetközi-e a garanciája, de szerintem igen. Legjobb, ha felhívod az itthoni szervizt, hogy bővíthetsz-e így vásárolt gépre egy 10-esért garanciát
(#6476) Prof: legalább egy nap teljen már úgy el, hogy nem siránkozol
Ez van, ilyen a gazdaság, ekkora az ország, ilyenek az igények - alacsony tételben behozott gépek -> magasabb árak + az áfa is különbözik.(#6478) Pocok256:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- Forrmell.enn
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Renault, Dacia topik
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest