Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok!
    A következő célokra szeretnék venni egy notebookot. Van erős asztali gépem, mindig is lesz, a leginkább hardverigényes programok (játékok) azon fognak futni. Nekem az elutazásokhoz kellene a notebook. Például hazalátogatás a családhoz 6-8 óra vonatút, útközben elő tudjam venni, illetve ott tartózkodom náluk pár napig. Vagy ha megyek valahova nyaralni. Esetleg céges kiküldetés révén el kell utaznom valahova. Ezek havi egy-egy alkalomnál nem igazán gyakoribb események.

    (1) Egy hónapon belül.
    (2) Jó lenne 300k alatt megúszni, de 400k-t is rá tudok szánni indokolt esetben (ha van egy nagyon jó, amiért megéri). De mivel alapvetően nem lesz olyan nagyon sokat használva, olyan nagyon nem éri meg költekezni, talán 250k alatt is meg lehetne oldani az igényeimmel.
    (3) Elsősorban internetezés, multimédia (filmnézés, zenehallgatás), kevésbé hardverigényes játékokkal való játszás (stratégiai játékok), időnként irodai munka lehetséges (Word, Excel...), videobeszélgetések (Skype).
    (4) A stratégiai játékok nem annyira hardverigényesek (pl Football Manager), de azok kompromisszum nélkül menjenek.
    (5) Szerintem mivel nem túlzottan nagy a hardverteljesítmény igényem, a külcsínre többet fordítanék. Legyen király a kijelző. TN tudtommal nem olyan jó, úgyhogy IPS. Matt legyen, mert úgy tudom a fényes világosban nem jó.
    (6) Használnám utazás közben, illetve ahol ideiglenesen tartózkodom éppen. Otthon van asztali gép, otthon nem lesz használva.
    (7) Kell Windows.
    (8) SSD mindenképpen legyen. Mivel a legfőbb dolgaim az asztali PC-n lesznek, az sem baj, ha SSD-n kívül nincs is HDD. Nem hiszem, hogy túl nagy a tárhelyigényem. Mennyiség helyett a minőség legyen jó inkább, tehát legyen gyors: SSD.
    (9) -
    (10) Csak újonnan, boltból.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák